Paketleken!

 
Då var mina paketer till paketleken inhandlade och inpackade =)
 
Vi brukar köra paketleken till jul, alla handlar för 50 kr var och sen kör vi vår variant av spelet.
 
Man lägger alla paket mitt på bordet, sen kastar man en tärning, får man en etta eller sexa så får man ta ett paket. När alla paket är tagna sätter man en nerräkningstimer på säg 10-15 minuter och lägger undan den så ingen kan se hur lång tid det är kvar, man fortsätter slå med tärningen (det är fortfarande ettor och sexor som gäller) men nu är det dags att försöka stjäla så många paket från alla andras högar som möjligt innan tiden är ute.
 
När tiden är ute får man alltså de paketen man har kvar! Det kan vända snabbt dock, den som suttit med massa paket under rond 1 kan rent tekniskt bli helt utan paket i slutändan. Fast vi brukar vara snälla och låta alla få behålla nåt paket iallafall.
 
Riktigt roligt och det brukar bli superstressigt i slutet när timern kan ringa vilken sekund som helst. Oftast är det ett och samma paket som ALLA vill ha med, så det paketet åker fram och tillbaka och oftast är det bara nåt skit i det som ingen vill ha när man väl öppnar sina paket sen =) Men det är själva leken som är rolig, innehållet är inte så noga i det här spelet.
 
Vår filosofi är att det är roligare med många paket att slåss om än att där är nåt fint i dom. Så därför är det roligare med typ 5 st 10 kronors grejer än en större grej för en femtiolapp. Men det kan man ju välja själv.
 
// Noa

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0