Moget dåMen seriöst, först får jag några korvören i ränta på mina pengar, sen snor dom typ nästan en tredjedel i skatt?

// Noa


PaketSå var mammas present inpackad och klar inför hennes födelsedag nästa vecka!

Jag suger verkligen på att slå in paket, men vad fan, det är insidan som räknas =P

Dock har jag så pass mycket självinsikt så att jag inte söker jobb som paketinpackare iallafall.

// Noa


Gott Slut och Gott Nytt ÅrSom rubriken lyder så vill jag bara önska er alla ett riktigt gott slut på 2011 och ett riktigt gott nytt 2012.

Glöm inte att äta äpple det första ni gör på det nya året, då håller ni er friska, det har alltid min mamma sagt!

// Noa


Ullared i bilderBörjade bra, med tanke på att jag är född -79 =)

Slutade bra med full kundvagnTre par jeans, dock får syster lägga upp två av dom, för där fanns bara ett par i rätt längd.En ny hättetröjaEn hättetröja tillOch en tillEn ny varseljacka och en jävla massa andra grejer...Är trött i knopp och fötter nu efter en heldag i Ullared.

// Noa


Ullared såklart

Japp, det är klart vi ska till Ullared idag ju =)

Jag har nämligen pratat om Ullared ett tag nu för jag behöver byxor och berättade för min syster att min kompis L brukar ta bussen dit upp för att det är rätt skönt att slippa köra bil när man handlat en hel dag.

Så nu ville min syster överraska mig och tyckte att jag kunde följa med henne och ungarna istället! =)

Har jag världens bästa storasyster eller vad?

// Noa


Alla vägar bär till *******Jag har världens bästa syster!! =)

OM väder och vind tillåter så ger vi oss ut på vägarna imorgon.....Kan ni gissa vart?

Ni ska få en ledtråd...

Morgan, Ola-Conny och Boris ;)

// Noa


GrannsämjaNär jag kom hem idag så gick jag direkt ner i tvättstugan för att se om där var någon ledig tid, då jag tydligen inte kan tvätta på fredag som jag hade planerat.

Jag var där en 15:20-15:30 och där var ledigt både 13-17 tiden och 17-21, så jag tänkte att jag sätter upp en tid kl 17 så slipper jag stressa.

När jag kom ner kl 17 med min tvätt så mötte jag ett äldre par i tvättstugan och mannen började prata med mig och sa att det var en annan kvinna som tvättade nu så det kunde inte jag göra. Jag förklarade läget att där var tomt när jag kom dit och satte min plupp tidigare idag och vi stod där och småtjafsade lite.

Hur som helst så gick jag och ringde på ägaren till tvättpluppen och det visade sig att hon bokat 17-21 tiden, men det här äldre paret hade varit färdiga tidigare så hon hade kommit in i tvättstugan 2 timmar innan sitt pass, dvs kl 15 och då hade hon plockat bort sin plupp, men hon hade 10 min kvar på sin tvätt, så jag kastade in tvätt i den lediga maskinen och hon kastade in sitt i torktumlaren när hennes tvätt var klar.

Medan vi stod där så kom en annan dam och undrade vem som tvättade och det gjorde vi ju bägge två, så frågade hon om där fanns någon chans för henne att köra en maskin innan passet tog slut.

Jag fick springa ner efter 20 minuter och låsa med min egen plupp nu när hennes torktumling var klar och min tvätt är färdig om en halvtimme.

Men man får väl kalla det för grannsämja när tre grannar delar på EN tvättid?

// Noa


MastercardDen 1 december beställde jag ett nytt Visakort då plasten på mitt gamla kort lossnat. Jag fick det nya kortet och allt var frid och fröjd, tills igår.

Först skulle jag och C äta lunch och då strulade chipet, så vi fick dra kortet 4-5 ggr innan det fungerade. Samma sak på Kjell och Co efteråt.

Idag var det samma bekymmer igen. Så jag fick ringa banken och beställa ett nytt, men nu har dom slutat med Visa, så jag kommer få ett Mastercard istället.

Men nåt är ju knas när chipet strular på tre olika ställen.

// Noa


Gårdagens steg!// Noa


TorkaImorse insåg jag att den ventilen på klockan varit öppen och det hade bildats en massa kondens på insidan när jag duschat.

Testade att blåsa den torr med hårfönen, men är rädd att det blir för varmt, men då sa min syster att min svåger lagt sin vid utblåset på laptopen, så det testar jag nu. Funkar inte det ska jag lägga den i en burk med okokt ris som då ska ha förmågan att suga bort fukten.

En bra dag annars, där var en vattenläcka på Folkis och då vi inte kunde använda toaletterna där nere så blev vi hemskickade =)

Nu ska jag snart bege mig till sjukhuset och träffa mamma!

// Noa


HelvetesnattEn jävla helvetesnatt har jag haft och vaknat stup i kvarten, men nu är det slut på det roliga...Idag börjar allvaret igen.


Ser dock fram emot att träffa allt folket igen nu efter min ledighet!

// Noa


=)Det händer grejer när man sover middag.

Först fick jag den här bilden skickad från tjejkvällen förra veckan och sen bjöd S på en rolig kommentar på ett av mina inlägg =)

// Noa


LaxFick med mig nästan en hel rökt lax hem igår, så nu blir det lax på både längden och tvären ett tag =)

// Noa


JulklapparLite snäll har jag nog allt varit i år ändå =)

Bäst var HIF tröjan jag önskat mig!Sen hade mamma sytt vetekuddar åt oss allihop!Svågern och jag var nöjda med, han fick filmen Jägarna 2 av mig, och jag fick en massa julöl av honom =)

// Noa


JulhälsningSåg den här julhälsningen från någon granne i trappan idag, det var lite gulligt tycker jag!

// Noa


God Jul!Vill bara önska en riktigt GOD JUL!

// Noa


KöraVar i valet och kvalet om jag skulle köra själv eller åka buss till mamma idag. Men med tanke på att där är uppehåll i busstrafiken och första bussen efter 17:30 går kl 22:40 så är det ett enkelt val.

Jag kör själv!

// Noa


Julstämning!

Försöker få lite julkänslor i kroppen här hemma... Så nu är det julmusik på hög nivå.// Noa


Testpilot!

Idag har jag anmält mitt intresse om att bli en av 50 som får testa nya Toyota Avensis under en långhelg, där full tank och alla försäkringar ingår. Vill du med ta chansen klickar du HÄR

Vill du läsa mer om bilen klickar du HÄR// Noa


WTF..Nu har mitt jävla knä börjat spöka igen... Kom bara så hux flux tidigare idag.

Sen har ju smärtorna en tendens att flytta på sig trots att jag dricker vitaminer som S föreslog när mina krämpor började.

Men men, det är väl bara att härda ut.

// Noa


Vad fan....Vaknade idag och tittar ut genom fönstret och det har kommit snö =( Jag hatar snö!!!

Speciellt när jag ska ut och köra bil....

// Noa


Idag är det ingen vanlig dag....

För idag är det Filles 3 års dag!Då var han inte så kaxig.Men idag 3 år senare har han tuffat till sig en hel del!

// Noa


Testpilot

Idag har jag anmält mitt intresse om att bli en av tre som får testa LG Cinema 3D Sound HX906SXN!, vill du med ta chansen klickar du HÄR

Mer om produkten kan du läsa HÄR// Noa


FolkIdag har jag varit sjukt effektiv, men faaaan vad där är folk överallt!!! Man blir så sjukt stressad av allt folk...

Fick cirkulera flera varv på Netto på Elineberg för att hitta en parkering, på Elineberg liksom? Att där är mycket folk på Väla kan jag köpa, men inte på lilla Elineberg. 

// Noa


Nice!Blev en mycket trevlig kväll hos C med flixen, dock glömde jag almanackan så måste hämta den i veckan på Folkis.

Sammanfattar kvällen med god mat, spel,trevligt sällskap och alkohol =)Fick dessutom en julklapp av S <3

// Noa


Tjejkväll!Ska på middag hos C ikväll med flixen, ska bli trevligt =)

// Noa


Fixar-Moster!Varje år skickar Öresundskraft ut almanackor till slumpvis utvalda kunder, jag brukar få denna kalender och förra året satte jag min i tvättstugan, då jag får en från Kalle Anka varje år med.

Men i år fick jag ingen från Öresundskraft, det fick däremot min syster och det blev ett jävla bråk om vem av ungarna som skulle få den med tillhörande klistermärken. Min ena systerdotter ringde tidigare idag för att höra om jag fått någon som de kunde få, men det hade jag inte.

Så nu ikväll har jag raggat almanacka och C som jag ska till imorgon har en jag kan få! =)

Känner mig lite som tomten faktiskt!

Men det är klart ungarna ska ha varsin likadan, så julen blir räddad!

// Noa


ObligationerHaha, det var visst dragning på våra premieobligationer den 12 december, det har vi helt glömt att kolla. Men idag visade det sig att vi hade 3 garantivinster och en vinst på 1000 kr =)

Undrar när pengarna kommer dock?

// Noa


ShoppingFör några veckor sedan köpte jag skor i sportbutiken på Maxi i Hyllinge, men jag har fått så jävulusiskt ont i vänstra lilltån av dom. Då var det bara 50% i butiken.
Idag hittade jag de här, de ser snarlika ut, men kostade betydligt mer ordinarie pris och känns mycket annorlunda att ha på sig och gå med. Så idag när det var 70% på allt i butiken så tog jag ett par såna här. Hoppas min lilltå blir gladare.Blev även en ny keps idag för 30 spänn =)

// Noa


LunchdejtSjunger " Vi träffas på Familia"

Idag blir det lunchdejt med syster på thairestaurangen inne på Familia =) Klart jag får bjuda syster på mat nu när hon blivit vuxen på riktigt!

// Noa


Testpilot

Idag har jag anmält mitt intresse om att bli en av 10 som får testa TomTom Go Live 1005 GPS, vill du med ta chansen klickar du HÄR

Du hittar mer info om produkten HÄR

// Noa


Uppdrag hitta Ahmed!Idag när det var dags för pippsen att gå hem efter sin dagliga flygtur så var jag av med Ahmed. Jag kallade och kallade, men vad hjälpte det? Så det var bara att börja öppna lådor. Ser ni henne?Ja där var hon ju =)

Jävla pippi till att ta alla chanser att krypa in på ställen där hon inte ska vara!

// Noa


CSIVarvade ett CSI innan idag, nu är det dags för nästa! =)

// Noa


Rörd....När folk skriver saker som:

"Nej du..det är inte dig det är fel på..bara så du vet det...från en som lärt känna dig under detta år som gått!!!"

Och

"Tillåt dig inte att bli nedtryckt för det behöver du inte. "

Då blir man rörd och inser vilka fina människor man har omkring sig! TACK!

I korta drag har jag varit anklagad för mobbing, vilket både jag själv och andra motsatte sig, för INGEN som känner mig kan förstå denna (falska anklagelse).

Sen fick jag veta att en kompis till mig tagit upp detta med de högre uppsatta, då hade det tydligen ALDRIG vart talat om mobbing....

Jag tar allvarligt på mobbing då jag alltid varit "annorlunda" och därför inte vill utsätta någon annan för samma sak som jag upplevde under hela min skoltid. Ändå blev jag utmålad som "mobbare"

Men jag har som sagt bra folk omkring mig!

// Noa


MöteFick veta igår att jag skulle på möte idag, trots att det var min lediga dag. Var inte speciellt motiverad att gå dit på min lediga dag och mötet gick lika dåligt som förväntat om inte värre.

Men men, nu kan jag iallafall njuta av min semester i lugn och ro!

Efter mötet träffade jag mamma och vi gick på stan, så slutet på dagen blev bra iallafall =)

Fredag ska jag ut och käka med syster och lördag ska jag på tjejkväll och nästa vecka ska jag till Kjell och Co och hämta en grej de ska beställa åt mig!

Men nu är det de två senaste avsnitten av julkalendern som står på agendan.

// Noa


NyklipptAv håret att döma så var det ett tag sedan jag klippte mig. Men jag ska ju på tjejkväll på lördag så man får ju se till att vara lite fin i håret då =)

// Noa


Trevlig Lucia!Vill önska er alla en trevlig Lucia!

Själv njuter jag av min första semesterdag! =)

// Noa


Åhhhh

 

I tisdags förra veckan var dom och bytte lås hos mamma. I torsdags när vi var hos min syster åkte min svåger iväg för att kolla om de kunde göra kopior på dessa, men fick till svar att det var bara ett ställe i stan som kunde göra dessa. Så jag fick en nyckel med mig i torsdags för att jag (när jag ändå gick förbi nyckelaffären idag) skulle gå in och höra om de kunde göra kopior.

Imorse gick jag förbi där och fick veta att man var tvungen att beställa dessa via Akelius och sen hämta dom där. Så vi beställde två och några minuter senare ringde butiken upp och sa att de var klara. Frid och fröjd så långt alltså, förutom att dom kostade 177.50 kr styck.

Så får jag ett samtal nu på kvällen och då visar det sig att en av assistenterna varit och gjort två nycklar i fredags! Och sen har hon inte ringt och berättat detta. Och det var inte det vi kom överens om heller.

Så nu sitter vi här med 4 nycklar (två till ingen nytta och 355 kr fattigare för dessa två)

Jag blir så trött!!!!!!

KOMMUNIKATION är tydligen inte ett ord som finns i den assistenten som jobbade i fredags ordförråd.

// Noa


Måndag!Läste att där är en ny storm på väg som väntas in till Skåne i eftermiddag. Vad fan liksom, det är min sista dag idag innan jag ska ha semester till den 27 december. Och jag och syster skulle ut och äta denna veckan. Men blåser det full storm har jag ingen lust att köra någonstans.

Jaja, den som lever får se!

Artikeln läste jag HÄR

// Noa


Dagens sysselsättningBestår bland annat av det här =)

// Noa


DSIgår fick jag mitt R4 kort till mitt DS, men hämtade det inte förrän idag.Och det var inga problem att lägga in spel på det heller =)

// Noa


God frukostImorgon blir det två sorters smörgåstårta till frukost =)

// Noa


Grattis!!Idag är det ingen vanlig dag, för idag är det min systers 40 års dag! =)

Så när jag slutar i eftermiddag bär det av till syster för att fira henne och äta smörgåstårta!

// Noa


PaketlekenSådär ja, då var paketen till vår paketlek vi ska ha på julafton inhandlade och inpackade =)

// Noa


Snö

Igår snöade det i Skåne, fast det försvann lika snabbt som det kom.

Men varför säger man att första snön för i år har kommit? Det var ju snö i början på 2011 med.

// Noa


Testpilot

Idag har jag anmält mitt intresse hos Smartson.se om att bli en av 2500 som får prova Ekströms kylda dessert. Vill du med ta chansen klickar du HÄR

Mer information om produkterna hittar du HÄR// Noa


Tidig julklapp!Idag fick jag en tidig julklapp av T, då jag bara har denna veckan och måndag kvar innan jag har lite semester till efter jul, nämligen en snökula =)

Det hela började för flera veckor sedan när vi kom in på det här med jul och julskyltningar och så och jag berättade att jag hade önskat mig en snökula när jag var liten, men jag fick aldrig någon. En gång valde jag ett sånt hemligt paket på en julskyltning för att jag såg att paketet var vått och misstänkte att det innehöll just en sådan och trodde då att då den var trasig så skulle jag få en ny och hel snökula. Så blev det inte, utan jag fick välja ett annat paket istället som innehöll något helt annat.

Detta hade T snappat upp och därför hade hon köpt en sådan till mig idag! Det tyckte jag var gulligt faktiskt!!

// Noa


TLC


Jag gillar den här tv-kanalen!

Såg nyss en dokumentär om ett par transsexuella där pappan var gravid med deras första barn.

Nu ska jag se ett program om rabattkuponger, som min syster pratat om tidigare och som verkar riktigt intressant. I USA fungerar inte rabattkupongsystemet som det gör här i Sverige, utan där får man kanske rabatt på tandkräm, men då gäller den alla storlekar på tuber, så tar man en mindre tub kan man få pengar tillbaka istället för att betala.

// Noa


Buzzador

Jag är med i Buzzador, där man får chansen att testa nya produkter och tjänster som man sedan ska "buzza" med folk man känner. Det är helt gratis att gå med och du kan registrera dig HÄRDen här gången fick jag testa på Åhus laktosfria glassar, Vaniljgryning, Chokladstund och Jordgubbsskymning.

Efter att ha smakat dessa glassar så har jag såklart lite olika åsikter om dessaJordgubbsskymning med jordgubbsbitar och marshmallows

En god jordgubbssmak faktiskt och det är fräscht med små jordgubbsbitar i den, däremot så var marshmallowsen mest "i vägen" i mitt tycke, dom var mest sladdriga och gjorde att man fick en kladdig konsistens i munnen.Vaniljgryning med tranbär/acerola rippel och laktosfria chokladbitar

Det var inte mycket till vaniljsmak i den här glassen, utan den här rippeln tog över smaken helt och hållet. Den smakar annorlunda, men ändå gott, fast är man sugen på vaniljglass så blir man besviken skulle jag tro.Chokladstund med chokladrippel och laktosfria chokladbitar

En krämig chokladglass med mycket chokladig smak, faktiskt en riktig höjdare även om jag personligen inte brukar uppskatta chokladglass speciellt mycket.


Tycker ändå att det är väldigt bra att det kommer såna här laktosfria glassar, så att även folk som är laktosintoleranta kan njuta av glass i olika smaker!

// Noa


PensionssparNu är det fixat så att de resterande pengarna upp till 12 000 kr på mitt pensionsspar är flyttade.

Har skrivit om det tidigare, men det är värt att nämnas igen.

Man får lov att dra av pensionssparandet i deklarationen (det sköts automatiskt) och det högsta beloppet är 12 000 kr på ett år, dvs 1000 kr i månaden. Jag betalar inte så mycket utan skjuter till det som behövs i slutet av året istället.

Du får tillbaka motsvarande belopp i rena pengar på skatten av den % du betalar i skatt.

Dvs lite enkelt formulerat så betalar du 30 % i skatt så får du tillbaka 30% i rena pengar på det du betalt in till ditt individuella pensionsspar. Nu vet jag inte vad jag betalar i skatt, men skulle jag betala 30% så får jag alltså tillbaka 30% av 12 000 på skatteåterbäringen i rena pengar(dvs 3600 kr), samtidigt som jag sparar till mig själv, detta är alltså en win-win situation. Betalar man 32% får man tillbaka 32% av det man sparat under ett år osv osv.

Värt att tänka på är dock att man inte får komma över 12 000 kr som är max man får dra av på ett år, för betalar du in mer pengar så får du betala 50% skatt på det som överstiger 12 000 kr.

Men bättre ränta på pengarna kan man inte hitta någon annanstans!

// Noa


JulpyntIdag för ett år sedan satte jag upp två stjärnor, en till pippsen och en till mig i rummet.

Så det fick bli en repris på det i år =)

// Noa


Testpilot

Idag har jag anmält mitt intresse hos Smartson.se om att bli en av 2800 som får två Glädjelotter med chans på en miljon, en till mig själv och en att ge bort, vill du med ta chansen klickar du HÄR

Läs mer om Glädjelotten HÄR// Noa


DVD


Det tog sin lilla tid, men idag kom den =)

Fick dock gå till Ringstorp och hämta den, för han skickade den med Schenker och den hade inte kommit när jag var där med bilen tidigare idag.

// Noa


Värre och värre....

Vill mest bara säga STORT tack till alla som står på min sida i allt det här.

// Noa


SkillnadDen 2 december 2010 var det kalltIdag är det betydligt varmare och behagligare

// Noa


Tjuvarnas Jul!Höll ju helt på att glömma att spela in årets julkalender idag, tur den visas ikväll med och att jag kom på det redan nu.

För ikväll ska jag på Afterwork och vet inte när jag är hemma.

Brukar nämligen spela in julkalendern och klippa ihop alla avsnitt på en dvd till ungarna som dom brukar få på julafton.

Vad tycker ni som sett julkalendern? Hiss eller diss?

// Noa


RSS 2.0