Förberedelserna klara...

Kaffekokaren är laddad inför imorgonbitti, så det bara är att stoppa i sladden och trycka på knappen innan jag hoppar in i duschen...

Likaså är den ena inspelningsbara dvd:n programmerad, till julkalendern imorgonbitti såklart =)
Dels för att jag vill se vad det är för nåt detta året och sen brukar ungarna vilja ha hela julkalendern på dvd sen efter jul och det är väl klart man ställer upp =)

På tal om ungarna förresten så fick jag svar om min pension, OM jag skulle dö innan den börjar betalas ut så ärver i första hand mamma mig, sen min syster, men skulle de inte leva då de heller, så vet jag inte, men då bör mina syskonbarn vara mina närmaste anhöriga ändå och då ärver dom mig iallafall.

Annars måste jag skriva testamente och grejer för att min syster eller ungarna ska bli förmånstagare och det känns lite konstigt att skriva testamente vid 31 års ålder, så det hoppar jag över =) Förhoppningsvis lever jag i många år till =)

Men nu blir det några sidor i min bok och sen ska jag Zzzzz så jag orkar upp när klockan ringer imorgon =)

Sen blir det nog lunch med T och kanske N imorgon!!

// Noa


Nice!!

På lunchen idag sprang jag till två guldaffärer på söder, men det var en jävla skillnad prismässigt. På ett ställe ville dom ha mellan 2.500 - 5.500 kr beroende på tjocklek i 18 karats guld. Men så hittade jag på det andra stället, där vi misstänker att pappa köpte det förra som sagt och han ville ha 1.600 för ett sånt halsband i 18 karats guld.Men i och med att det är olika namn så är det en beställningsvara, så om en 10 dagar ungefär så är det färdigt =)

Tycker faktiskt 1.600 kr är billigt med tanke på att ett 14 karats skulle kosta 1.389 kr på nätet och det är väl klart att mamma ska ha riktiga grejer =)

Tror hon kommer bli jätteglad, så får hon det från mig och syster i kombinerad julklapp och födelsedagspresent ( hon fyller den 6 januari ), sen får hon väl någon dansbandsskiva med så man inte kommer tomhänt varken till jul eller när hon fyller år. Allt för lilla mamma =)

Att det sen var jag som kom på det gör inte saken sämre =P

Sen när hon får ett nytt kommer säkert det gamla att dyka upp, skulle inte förvåna mig det minsta.

Annars har jag mest filat på mitt CV hela dagen idag, fick nämligen göra om det HELT, men resulterar det bara i något bra så är jag nöjd. Det var inget fel på det jag hade, men jag är självklart öppen för nya förslag som jag kan prova.

// Noa


Julklapp!!

Pratade lite med syster igår och vi har nog hittat den perfekta julklappen till mamma, nämligen ett sånt här med hennes namn.

Hon har nämligen haft ett sånt, men nu hittar hon inte det hemma efter flytt och sånt.Men det jag hittat på nätet är bara 14 karats guld, men i och med att jag är på söder hela dagarna så ska jag gå in i den guldbutik där vi misstänker att pappa köpte mammas förra och hos dessa nysvenskar kan man nog få tag i ett i 18 karats.

Så jag vet hur jag ska fördriva lunchen idag =)

Och jag som är värdelös på presenter, men detta var faktiskt min idé =)

// Noa


Jävla internet =(

Mitt internet gav upp helt idag efter att jag kom hem.... Nu är det dock tillbaka igen, men det är lite så, inget internet = ingen ip-telefon = ett jävligt tråkigt liv.

Kopplade upp mig med mobilen kopplad till laptopen, kostar max 9 kr om dagen och det dög i brist på annat. Hann även klippa mig och göra hemmagjord kebab medan jag var internetlös.

Men man inser varje gång något sånt här händer hur beroende man är av internet, man gör fan ALLT på internet i dagens samhälle. Och en dator utan internet är ungefär lika roligt som att sitta på skithuset utan något att läsa.

Men dagens fråga lyder : Vad har man en dator utan internet till egentligen?

// Noa


Första dagen i mitt nya liv....

Började med att tanten i receptionen på AF först inte ville skriva under min närvarolapp, sen fick jag en kråka och hon skrev under, dock skrev hon inte namnförtydligande och sånt, så jag hoppas lappen fungerar i det syfte den har sen när det är dags.

Sen knallade jag upp på Folkuniversitetet och hade en kort introduktion på vad som komma skall. Nu har jag fått rätsida på fredagarna med, för då ska man gå till AF varje fredag kl 10 och så ska man lyssna på dessa rekryteringsföretag som är där och pratar. Efter det kan man då söka jobb hemifrån om man så önskar.

Sen har jag fått en ny mailadress kopplad till min "vanliga" adress, så nu har jag en som heter [email protected]   ,   tjusigt värre =)

T hade ringt när jag var där så jag ringde honom och han och N var på apoteket på söder passande nog så jag mötte upp dom utanför. T sa att om jag har lust sen på lunchen så kan jag komma upp till honom och dricka kaffe om jag inte har något annat för mig, han bor precis där på söder nämligen, så det var gulligt.

Men jag tror detta kommer bli helt suveränt, ska bara komma på vad jag ska gå med i för projekt, men ska ha ett litet snabbmöte med G-B på onsdag morgon, så får vi se.

Får se imorgon om jag klarar av att gå med mina kängor en hel dag utan skoskav...För det känns inte som att mina Reebokar är några vinterskor, dom är kalla och hala som fan...

  

// NoaSovmorgon!!

Ska ju börja på Folkuniversitetets resurspool idag, men fick en fet sovmorgon så här första dagen, så börjar inte förrän kl 13:30 =)

Dock måste jag ner till AF innan jag går dit, för jag har en lapp jag måste få påskriven, egentligen är det ingen jättepanik, men det är bättre att ha allt färdigt den dagen jag ska skicka in allt. Om en och en halv vecka eller nåt sånt.

Nu är det iallafall kaffe, sen blir det en lång och varm dusch, pilla i linser och lite sånt =)

// Noa


Våra vänners liv

En annan serie som jag snubblade över men som jag missat tidigare går på SVT och heter Våra vänners liv


Bilden är tjuvad på svt.se

Började titta på den igår på svt play och nu ser jag fram emot de resterande 4 avsnitten som kommer på tv.

// Noa


Jag kan när jag vill...

Har precis gjort fint till pippsen och jag har kommit fram till att så fort man släpper orden "jag måste" så blir allting mycket roligare och det är mycket enklare att få saker och ting gjort.

Det är just när ordet MÅSTE kommer in som allt bara känns blä och jobbigt. Nu städade jag till huliganerna för att jag ville göra det, inte för att någon jagade mig med blåslampan i högsta hugg.

    

Sen fick dom en kolv som lite bonus för att dom är så söta med =)

Så idag är det fest hos dom små gojorna!!!

// Noa


Lördag...

Egentligen har jag en massa saker jag borde göra, klippa mig, dammsuga, städa till pippisarna osv osv, men vet ni vad? Ibland får man faktiskt tillbringa dagen i sängen under ett varmt duntäcke framför en bra film, eller med en bra bok =)

Speciellt när det är kallt ute och fullt med snö.

För det är trots allt en dag imorgon med när man kan göra alla tråkiga saker =)

Förresten har jag varit ute och flyttat bilen en vända, i förebyggande syfte då jag börjar på Folkuniversitetet på måndag och ska börja promenera dit. När jag kommer hem om eftermiddagarna är det inte säkert att jag hittar någon parkering att byta med och man får stå max 7 dygn på samma ställe.

Nu tror jag inte dom kan hålla reda på ALLA bilar direkt, för häromdagen så körde jag till Väla, lämnade en plats och när jag kom tillbaka fick jag samma ruta igen, även om sannolikheten är minimal så KAN mina ventiler ha hamnat på exakt samma sätt som innan jag körde. Och hur vet dom vilken tid jag ställde mig där? Det är inte så att dom står i min gata och kontrollerar hela dagarna.

Men nu får jag iallafall stå där tills på lördag och så får jag flytta bilen på helgerna framöver om jag inte hinner i veckorna. Jävligt drygt att parkera nu när det är snö, för andra bilar parkerar lite som dom vill känns det som när inte strecken syns för all snö, men jag vill iallafall stå lagligt i rutan.

// Noa


På tal om pension...

Shit, nu blev jag lite konfundersam....

När jag började pensionsspara så var jag tillsammans med en människa som inte ens klarade sina egna räkningar, utan jag som arbetslös fick ofta sticka till en femhundring eller mer varje månad. Så när jag började pensionsspara resonerade jag som så att jag skiter i förmånstagare, då tillfaller allt mitt eget dödsbo. Det låter ju skitbra, MEN vad händer med alla pengarna som blir över efter begravning och alla skulder som finns i dödsboet?

Jag har mer pengar på mina konton än vad en begravning kostar, och den kostar massor kan jag berätta, runt 30 000 kr och uppåt beroende på kista och dekorationer och dödsannos osv osv, sen är jag inte medlem i Svenska Kyrkan heller så min begravning är således dyrare, men vi säger att det kostar 50 000 att begrava mig i någon enkel kista. Mina skulder regleras med räkningar och så, några krediter har jag dock inte för jag köper allt kontant, bilen betalade jag när jag hämtade den osv, men vad händer med pengarna som blir över?

Tillfaller dom trots allt mina nära och kära eller dom tillfaller staten?

För när jag började pensionsspara hade jag inte förväntat mig att få en massa pengar (arvet efter pappa) utan då skulle väl mina tillgångar och skulder i dödsboet med begravning gå minus, eller om jag hade tur plus minus noll.

Men nu är det skillnad... Jag känner hellre att jag sätter mina systerdöttrar som förmånstagare än staten om det nu skulle vara så... Eller dom (syster) får ärva mig ändå? När dödsboet är reglerat så att säga?

Nej, jag vill inte dö nu, men man vet inte vad som kan hända och då är det bättre att vara lite förberedd iallafall och det vore roligare att kunna trygga mina syskonbarns framtid med mina pengar än att någon jävla pundare får dom.

Och hur tragiskt folk än tycker det låter så tänker och vill jag fan vara singel resten av mitt liv =) Och även om det skulle brytas om en 15 år eller nåt, så kommer ingen partner att få bli förmånstagare ändå.. That's it!!!

Familjen går först i alla lägen har jag insett nu efter årets tragedier.. 

// Noa


Wtf...

Tänkte jag skulle vara förutseende och betala in resterande pension upp till 12 000 kr detta året, dvs 10 800 kr ( betalar 100 kr i pension i månaden ) men det var inte så enkelt.

När jag väljer överföringar finns inte mitt pensionskonto med och när jag försöker lägga till kontot som mottagare så går inte det för att det är mitt eget.

Hoppas nu jag hinner få svar från Swedbank om hur jag ska göra för att flytta pengarna innan årsskiftet, för jag vill ha tillbaka mina minst 30% på de pengarna i kontanter på deklarationen nästa år.

Viktigt att tänka på om någon läsare vill göra detsamma, kommer du över 12 000 så betalar du 50% extra i skatt på de pengarna som överstiger 12 000, så betala för allt i världen inte in mer...

Fan vad jag lät rik nu då som bara vill kasta in 10 800 kr på ett pensionssparande, i jultid och allt, jag har bara 34 år kvar till jag går i pension och jag är för snål mot mig själv för att köpa en ny dator för 6000 kr, men pensionsspara ska jag, vet inte ens om jag lever tills jag är 65 år haha.

Men varför leva idag när man kan leva om 34 år? *ironi*

Nejdå, just nu vill jag bara se mina pengar växa snabbt, det handlar om det och någon 30% ränta får jag ingen annanstans, dessutom går mitt pensionssparande till mig själv, eller till mitt eventuella dödsbo så det är ändå en win-win situation...

// Noa


Träning...Nej tack!!

Nu har jag bestämt mig för att sluta träna, för det händer fan ingenting kilomässigt när jag tränar. Däremot har jag nog hittat den här "gränsen" jag måste komma upp i kalorimässigt varje dag för att gå ner i vikt. För som sagt är ekvationen inte så enkel att ät mindre än du förbränner och gå ner i vikt, utan man måste komma upp i en viss mängd kalorier för att kroppen ens ska börja förbränna.

Så nu ska jag prova den metoden istället och bara utöva min normala "vardagsmotion" och se hur det går.

Har alltså den senaste tiden tränat typ varannan dag med mina Wii spel utan resultat, vilket kan bero på att jag tränat bort kalorier och därför inte kommit upp i den magiska gränsen jag behövt stoppa i mig. För det är ju så, tränar man behöver man äta mer och det har jag inte gjort.

Nu spelar jag bara roliga spel på mitt Wii och förbränner lite i smyg ändå =)

// Noa


Otippat?Ja förvånad blir man då inte.... JAG har varit ute och kört bil idag UTAN att hamna i diket... Tänk om fler insåg vad snö kan ge upphov till? Typ halka? Typ kör inte fortare än underlaget tillåter?

Länken till artikeln finns här

// Noa 


Paket =)

Idag kom då äntligen mitt paket som jag väntat på ett tag =)

Så när jag fick sms:et om att det hade anlänt så var det bara att klä på mig och börja vandra de ca 2 km som jag har till mitt närmaste Schenkerombud.Det snöade iallafall inte, men det var lite småhalt på sina ställen.

Fick iallafall hämtat mitt paket....Och nu är ni bra nyfikna på vad det var i va?

TadaOm någon missat det, så har jag alltså en förkärlek till svart/oranga saker =)

  

Blev riktigt jävla bra detta!!! =) 

Och nu kan jag kissa med stil haha

// Noa


Bekväm....

Skulle promenera ner till stan idag tänkte jag, men det snöar ute, det snöar faktiskt en hel del, även om det inte är så kallt, så jag tog den enkla utvägen och tog bilen till Väla istället. Och det var lätt värt att skrapa bilen för det.

Hur som helst så fick jag tag i mina paket till paketleken, jag är värdelös på att packa in paket, men samtidigt är det faktiskt insidan som räknas =)Vår version av paketleken går till som så att man köper grejer för en femtiolapp per skalle (förslagsvis köper man billiga grejer så det blir många paket) sen lägger man alla paket i en hög mitt på bordet. Så slår man tärningen och när man får en etta eller en sexa så får man ta vilket paket man vill i högen på bordet. När alla paket är slut så bestämmer man en tid, säg 10-15 minuter kanske, så fortsätter man slå tärningen och får man en etta eller en sexa så får man då sno ett paket från någon annan tills tiden är ute och då får man de paketerna man har i sin egen hög så att säga. Det är roligt och det blir stressigt då ingen vet hur lång tid det är kvar och alla vill ha så många paket som möjligt.

Vi körde detta i påskas och då var det största paketet det som alla strävade efter och slogs om, nu minns jag inte vem som fick det, men det var typ tre rosa korgar i tyg, så det var inte så roligt som alla trodde haha

// Noa


Julklappar??

Jag hatar att köpa presenter till folk, för jag har så dålig fantasi...

Nu måste jag hitta något till mamma, om jag inte kan snålåka på syster och att vi köper något tillsammans till mamma. För min syster är en fena på presenter. Men vi får se. Sen fyller mamma år den 6 januari så jag ska helst hitta två presenter till henne när jag ändå är igång.

Sen ska jag lyckas hitta 5 små paket till vår paketlek som vi ska ha på julafton. Får väl ge mig ut på jakt.

Sen frågade mamma mig vad jag önskade mig och hon skrev upp storlekar och så, det är bara det att mitt hem är översvämmat av prylar och kläder köpte jag i Thailand i massor, så jag gjorde det enkelt för mig och sa åt mamma att gå upp på Intersport på Väla som har massa HIF prylar, då kan det inte bli fel iallafall =)Sen känner jag lite så att jag vill inte att mamma köper massa dyra prylar åt mig, för vill jag ha något  dyrt kan jag köpa det själv, men det är klart hittar hon nån tröja eller nån halsduk så blir jag skitglad, för HIF prylar fanns inte i Thailand =)

Det är bättre hon lägger lite mer pengar på ungarnas julklappar än på mig och syster, för dom uppskattar det så mycket mer.

Men probemet kvarstår, vad köper man till sin mamma som redan har ALLT? Och vad önskar ni er i julklapp?

// Noa


Sötnöt...

Pratade lite med min nya bekantskap som får gå under namnet Bonde J och som jag var ute med i helgen som var.

Så frågade jag honom när han skulle vara med i Bonde söker fru? Då säger han, men jag har ingen egen gård..

Han är ju så söt lille Bonde J =)

Grejen är att han inte jobbar som bonde egentligen, utan hjälper till lite med djuren och så där han bor. Annars fixar han med lägenheterna där han bor typ, minns inte hur många lägenheter det var men 100 kanske? Så han är typ fastighetsskötare, men han gick någon lantbrukarskola tillsammans med den där danssnubben som är med i programmet, det är så dom känner varandra.

Men J är ändå min lilla favvobonde =)// Noa


Då var det klart....


Bilden tjuvade jag på hd.se

Vi har sett Marcus Lantz för sista gången i den röda HIF-tröjan. Han och HIF lyckades inte komma överens och det innebär att han lämnar.

Nu tror jag inte att HIF står och faller pga en spelare, kolla bara Henke Larsson läget, han slutade förra året och HIF vinner silver i Allsvenskan och Svenska Cupen guld i år, men visst är det trist att de inte kunde komma överens.

// Noa


Pensionärsjävlar

Så jävla skönt program!! Tur att man kan se det på kanal 5 play för det hade jag helt missat, men nu vet jag vad jag ska göra på måndagar kl 22 i fortsättningen haha

// Noa


Torkarblad...

Nu har jag varit lika cool som alla andra på min gata =)

Många låter nämligen vindrutetorkarna stå upp när de stänger av bilen och det är snö på ingång, så nu gjorde jag typ likadant, sen om det underlättar den dagen jag ska använda bilen och köra vet jag inte, men det är värt ett försökt =)


Bilden är lånad på aftonbladet.se

// Noa


Yes!!!

På måndag börjar jag på Folkuniversitetet =)

Fan vad glad jag är =))))

Trots snö på marken och kallt i luften// Noa


Nice...riktigt nice!!!

Var som sagt nere på Folkuniversitetet idag och det gick kanonbra. Fick berätta lite om mig själv och vad jag sysslat med tidigare och så.

Tydligen tar dom inte in vilket pack som helst, men innan jag gick sa hon att om jag vill så får jag en plats så det låter kanon!!! =)

Hur som helst så är man där mellan kl 9-15 om dagarna, man kan få vägledning och så, men det är ingen som sitter och håller en i handen hela dagarna, utan man måste vara lite självgående med såklart. Fredagarna blev jag inte riktigt klok på, för då finns där ingen personal, men tydligen brukar AF ha såna Rekryteringsföretagsträffar på fredagar, så då är fredagarna helt satta till sånt och jobbsök. Veckan efter får man då redovisa vilka jobb man har sökt, sen om man kan söka dom hemifrån vet jag inte, men det visar väl sig med tiden.

Den ena av de två jag träffade var en fågelmänniska, uppväxt med undulater och jag tror att det blev aningen lättsammare pga det faktiskt. Fågelmänniskor förstår varandra =)

Men hon tyckte att jag skulle sova på saken, känns det likabra imorgon så kunde jag tacka ja då, men jag ska inte göra något förhastat. MEN jag kan säga direkt att det känns så jävla bra, efter detta jävla skitåret med allt jobbigt som hänt så känns detta som en riktig nystart för min del. Nu börjar mitt nya liv och det kommer gå så jävla bra, jag kommer få en chans att utvecklas både på jobbplanet, men även på det personliga planet och jag ser detta som världens chans, hoppar jag inte på detta så är jag bara dum mot mig själv.

Dessutom får jag motion varje dag när jag går dit och hem, så då kanske Thailandskilona vill ge med sig och försvinna med =)


Bjuder på en egobild dagen till ära =)

// Noa


Huu vilket väder...

Jag skojar fan inte, snöblandat blask och det kommer hela tiden, dock slapp jag skrapa rutorna iallafall =)

Har varit hos mamma en runda och fikat och lite sånt. Hon är så söt min lilla mamma!!!

Lite kaffe nu och kanske en Billys innan jag ska gå ut i ovädret och gå ner till stan...Blir dock keps idag trots att jag fixade håret imorse känner jag. Sen får vi se, men det börjar bli aningen kallt med min fluff-fluff tröja, så får kanske snällt ta på mig jackan idag....

// Noa


Vad gör jag för fel?

Jag umgås gärna med killar för att de oftast är rakare och ärligare än tjejer... Vi umgås och har trevligt på vänskapsnivå...Och vad händer?

Nästan ALLA jävla snubbar blir intresserade och kära i mig utan att jag gör något speciellt för att dom ska bli det? VARFÖR??

Bara för att jag är tjej och gillar öl och tv-spel ungefär så faller killar som furor känns det som...

Vad gör jag för fel?

Eller så är det hela konceptet, jag är någon som de inte kan få och därför blir jag mer intressant?

// Noa


Studiebesök

Studiebesöket är inbokat imorgon och jag ser faktiskt fram emot det, att få se lite hur saker och ting är uppbyggt och fungerar där nere.

Sen får man väl bara hålla tummarna antar jag.

Som planerna ser ut just nu så bör jag hinna in om mamma innan jag ska på studiebesök med =)

// Noa


Skogsminneslunden

Så där, nu har jag varit och firat lilla pappa på hans födelsedag!! Och nu tror jag inte det blir fler besök i år, men man vet aldrig.


Stort grattis pappa lilla, hoppas du får en riktigt bra födelsedag!!!

// Noa


Grattis lilla pappa!!

Så var det måndag igen och just nu sitter jag och dricker kaffe. Ska hoppa in i duschen efter det och sen ska jag gå till Krematioriet för tredje gången denna månad och gratulera min pappa på hans födelsedag med blommor och ljus.

Känns som att det blir långkalsonger idag faktiskt, för jag tror att jag tänker gå dit.

Sen tänkte jag att jag ska ringa Folkuniversitetet och boka in en tid för ett studiebesök med, så det börjar hända saker och ting.

// Noa


Lilla Devil...

Vet inte vad som har hänt, för det var inget tidigare idag, men så gick jag ut i köket och hittade Devil alldeles blodig.Jag tog genast ut honom och började tvätta honom och såg att han har ett sår på sin ena fot och det är från den allt blod kommit. Nu har han slutat blöda och jag kan meddela att det såg värre ut än vad det var.

Nu när han börjar torka lite så ser det mycket bättre ut. Men fick värsta chocken när jag såg honom och innan jag hittade var han blödde någonstans.. Min lilla kille...

  

Men nu är han som ny igen som tur är =)

// Noa


Bonde J..

Igår var det party med bonde J =)
Och det roligaste är att han faktiskt känner han snubben i bonde söker fru, han som vill dansa med hon tjejen hela tiden haha

Men det var riktigt jävla trevligt faktiskt!! Har sovit ungefär 4 timmar inatt, så det blir att nanna lite kudde när tvätten är färdig om en 45 minuter ungefär.

Men nu lite äggröra till frukost =)

// Noa


Samtal

Fick ett samtal idag, som först lät jättebra, ända tills vi konstaterade att det inte alls var så bra iallafall =)

Big NO NO säger jag bara. Never ever.// Noa


Inte så otippat...Fast det var inte så extremt ändå.

Läs hela artikeln här vid intresse

// Noa


Tips!

Börjar med ett filmtipsSvenska titeln är Trubbel i paradiset

Till den kan man äta nästa tipsSnuskigt god!!

// Noa


Vinter..

Bjuder på lite vinterbilder från min promenad till och från soprummet =)
Ska bli intressant att läsa tidningen imorgon, för VARJE år när första snön når Skåne, så blir bilisterna helt chockade, ungefär som att de aldrig sett snö förut och det resulterar i massa avåkningar för att folk kör som idioter.

Ett exempel från den 17 december förra åretOm man är intresserad går hela den artikeln att läsa här

Jag säger inte att jag är världsmästare på att köra bil, MEN jag anpassar iallafall hastigheten till väglaget och än har jag sluppit att hamna i diket. Hoppas det fortsätter på samma vis.

// Noa


Comhem..Efter att han kom en halvtimme försent så har vi då lyckats lokalisera problemet. För tydligen så kommer sändningarna i luften och ja nåt sånt. Hur som helst så fick jag två nya kablar av Comhem och nu funkar det igen =)

Sen sa han att egentligen spelar det ingen roll var man köper sladden, för varken Siba eller Kjell och Co eller såna ställe har bra sladdar.

Han gillade inte mina t-kors som jag har i min ena dvd, men dom gillar jag, för jag har en video och en till inspelningsbar dvd som jag vill kunna använda och spela in grejer på =)

// Noa


Ja se det snöar....Syns kanske lite dåligt, men det kommer tillräckligt för att det ska lägga sig på marken. Skulle tydligen hålla på fram tills imorgon bitti med. Och jag som hatar snö...

Tur jag har fått på vinterdäcken på bilen nu iallafall =)

Sitter förövrigt och väntar på teknikern från Comhem som ska komma hit och kolla mitt tv-uttag.Tvivlar dock på att det är fel på det, med tanke på att det bara är en kanal som strular, alla andra fungerar klockrent. Men det visar väl sig antar jag.

Fick dock möblera om och flytta soffa och bord och grejer så att han ska kunna komma åt jacket i väggen och det var lättare sagt än gjort kan jag berätta. Här är grejer ÖVERALLT och en stor soffa trollar man inte bort i en hast.

// Noa


Surt sa räven...

Eller jag i detta fallet.

Ni vet när man är så där sjukt sugen på någonting och bara ser fram emot det? Så var jag idag med den där Camembertosten.Så jag springer och köper en sådan...Öppnar den och skär en bit och ska ta den där första tuggan när den bara smälter i munnen... Och den smakar inte friskt.... Den var torr och äcklig inuti och luktade konstigt med, så det var bara att springa och byta den.

Den nya jag fick tag på såg med lite halvtorr ut inuti men den smakade precis som den skulle iallafall =)

// Noa


Däck...

Första däcket gick an att bära från bilen till förrådet...Andra däcket var okej, tredje däcket var en plåga och fjärde däcket var en katastrof. Fan, varför måste däck vara så jävla tunga för?

Men nu är dom på plats i förrådet och dom nya sitter på bilen =) 

Dock ser dom lite små och futtiga ut med tanke på att det bara är 13 tums däck, sommardäcken är 15 tums som sagt, men ska vi vända på det så blir det enklare att asa vinterdäcken till förrådet när det är dags att byta till sommardäck igen =)Som ni ser så är det liiiite skillnad storleksmässigt på däcken =)
Men anledningen är enkel, på vanliga Kia Picanto så använder man 13 tums däck alltid, men på sportversionen så får man 15 tums, för att det ser snyggare ut och det fyller säkert någon mer funktion. Dock är det lite "uddamått" på dom 15 tums däcken, därför valde jag att köra "normala" 13 tums på vinterdäcken.

// Noa


Inte bara kattskit =)

Mötet hos AF gick faktiskt över förväntan och grejerna jag får välja mellan är

* Barnomsorgen

* Äldreomsorgen

Alltså inom kommunen, men på dessa punkter pratar vi alltså inte torka folk i röven, utan snarare sitta och fika med och spela kort med pensionärer eller leka med barn typ.

* Resurspoolen på Folkuniversitetet

* Jobbfabriken på Gåsebäcken

Här var det lite flummigt, men dom håller på med lite olika projekt som man kan hoppa på. Typ åka hem till någon gammal tant eller farbror och umgås, eller ja vad som faller en in, man kan skapa olika projekt själv eller så kan man i mån av plats läsa upp lite ämnen, typ engelska eller så.

* Loppmarknaden Framtid

Är väl lite allt i allo där, plocka bland grejer, sälja grejer osv osv

* DHS

De Handikappades Samarbetskommité, där finns allt mellan astma och allergiförbundet till stroke osv osv

* Skogsstyrelsen

Då samlas man typ på Knutpunkten varje morgon, möter upp en minibuss där som hämtar en och kör ut en i skogen, där man kan få snickra ett staket eller vad som nu behövs åtgärdas.

Det jag främst söker är ett ställe dit jag har gångavstånd, så jag slipper jaga parkeringar hit och dit när jag kommer hem på eftermiddagarna och sen ska det helst ge mig något med. Sen har jag precis köpt säsongskort till HIF, så jag vill gärna vara hemma så att jag kan gå och se deras matcher på vardagskvällar runt kl 19 när säsongen sen sätter igång.

Så det som ligger närmast till hands är faktiskt Folkuniversitetet och alla luddiga projekt där nere.

Sen kan jag tänka mig DHS av personliga skäl, men vet inte riktigt vad man gör där?

Åka ut i skogen kan väl vara kul det med, men inte när det är -15 grader.

Sitta och fika med gamlingar kan väl vara trevligt, men inte som en heltidssysselsättning.

Jag har varit på Framtid och har sett vad där är för folk, plus att det ligger en bra bit hemifrån, så nej...

Jobbfabriken låter med okej, men jag kan fan inte GÅ till Gåsebäcken...

Skrikiga ungar vet jag inte om jag skulle orka med...På ett sätt vore det bra, för är man med ungarna i skolan hade man kunnat söka jobb som elevassistent sen, men nja jag vet inte.

Ungefär så kan man sammanfatta dagens möte, ska komma med besked i början av nästa vecka om vilket jag vill ha. Väljer jag sen Folkuniversitetet så ringer man dit och bokar en tid för ett studiebesök innan man börjar där.

Men nu är det en snabb kopp kaffe som gäller, sen iväg och byta till vinterdäck på bilen =)

// Noa


Happy!!! =)

Äntligen är min klocka där den hör hemma, nämligen på min arm =)Oj vad jag har saknat den!!!

Sen ringde dom om mina däck, så imorgon efter mitt AF möte så ska jag köra upp och få mina nya vinterdäck på plats på bilen =)

Saker och ting rullar på i rätt riktning iallafall. Nu ska jag se om jag får rätt på P´s blogg, hon ville ändra design på bloggen nämligen och jag tycker sånt är skoj att pilla med.

// Noa


Smart investering?!Jag tror att det är ganska smart iallafall.

Om jag betalar in så att jag har pensionssparat 12 000 kr under ett år så får jag lov att dra av detta i deklarationen nästa år, vilket innebär att skatteverket först räknar av 12 000 från min årsinkomst, efter det så beräknar de vilken skatteklass jag hamnar på. Dvs om jag ska betala 30% eller 32% i skatt osv beroende på hur mycket jag tjänar.

När detta är fastställt och jag då hamnar på 30% säger vi så får jag tillbaka 30 kr på varje hundralapp av de här 12 000. Dvs 300 kr på varje tusenlapp x 12 tusenlappar = 3600 kr i rena pengar som jag får tillbaka.

Detta känns vettigt, för dels så sparar jag till mig själv, där försvinner liksom inga pengar någonstans utan det är till MIN pension, samtidigt som jag får tillbaka 3600 kr som jag kan sätta tillbaka på mitt sparkonto där jag tog de ifrån för att betala in så jag kom upp i 12 000.

Känns som att detta är en win - win situation med tanke på att räntan på mitt e-sparkonto är 0.90%. Dvs att på säg en nätt liten summa på 50 000 kr så får jag en ränta på 450 kr om året, 100 000 kr ger en ränta på 900 kr osv osv. Och så kan jag fan inte ha det, men tills jag hittar var jag ska placera mina rikedomar där jag får bra ränta på dom så känns pensionssparandet vettigt, eller vad säger ni?

// Noa


Lycka!!!

Nu ringde dom från Ur & Penn och min klocka hade anlänt till dom idag =)Dock börjar klockan ticka iväg, jag har tränat och kan inte duscha förrän efter kl 18 när jag får tillbaka varmvatten här hemma och jag ska strax käka, så det får bli att jag hämtar den imorgon istället.

Men det är på sätt och vis ganska bra, för då kan jag hälsa på mamma på vägen med =)

Nu är det då bara däcken och fälgarna som jag väntar på.

// Noa


Tisdag!!!

Vaknade med ett ryck och insåg att shit, det var idag dom skulle stänga av vattnet här hemma. Varmvattnet mellan kl 7 - 18 och kallvattnet mellan kl 9 - 12. Så det var snabbt upp och fixade nytt vatten till djuren och i kaffebryggaren såklart.

Sen kände jag på vattnet och där fanns minsann varmvatten ändå så det var likabra att duscha =)

Hoppas nämligen att min kära klocka har kommit tillbaka från servicen, då dom bara får leveranser på tisdagar och det skulle ta ca 3 veckor, i lördags var det 3 veckor sen jag lämnade in den, så håll tummarna för att jag kan hämta den i eftermiddag, annars blir jag lite ledsen faktiskt.Sen skulle det ta 2-3 dagar att skicka ner mina vinterdäck och fälgar, men jag har inte hört något, så har jag tur kanske dom med ringer idag.

// NoaÅrets Allsvenska Spelare 2010

Heter Alexander Gerndt och spelar för HIF =)


Bilden är lånad på hd.se

Jävligt tråkigt att publiken på Fotbollsgalan (Läs Malmö FF:are) satt och buade åt honom när han skulle tacka för sitt pris, så jävla dåligt gjort.

Men vi är många som är glada för Alexanders skull, ett stort grattis till dig!!! =)

// Noa


Comhem

Efter att ha pratat med Comhems kundtjänst två ggr i ärendet om min tv3 så fick jag idag ett sms om att jag skulle ringa dom och boka in en tid så att en tekniker kan komma och titta på mitt jack i väggen så det inte är det som det är fel på.

Så nu har jag bokat in en tid på fredag, så får vi se om jag får bukt på problemet då.

// Noa


Kategorier

Har börjat lägga mina inlägg i olika kategorier, men det är segt, dels så är jag bara på sidan 10 av 39 sidor och man måste ta ett inlägg i taget, vilket gör att det tar extra tid.

Får helt enkelt ta det lite pö om pö och så får vi se när hela bloggen är färdig!! =)

// Noa


Idol nästa??? =)

Så jävla roligt =)// Noa


Fars dag!!!

Jaha, då har man varit ute och promenerat en timme idag med =)

Köpte nämligen med mig lite blommor och gick till Skogsminneslunden där pappa numera hör hemma.

// Noa


Seriöst..

Kollade säsongskorten för nästa år, visst dom höjde inte priserna i år, men nu har dom däremot höjt dom rejält.

Förra året kostade säsongskortet ca 1600 kr om man var medlem (medlemsavgiften var på 300 kr då) till nästa år har dom då höjt priset till 2000 om man är medlem (medlemsavgiften är 350 kr)

Det är en rätt stor höjning, från 1900 - 2350 kr. Anledningen är att dom tagit bort sittplats 3 och bara har 1 och 2 numera, men ändå....

Nu har jag pengar och det är inga bekymmer på det viset, men det är sjukt att dom höjer så mycket. Jaja, det är bara att betala och se glad ut. Vad gör man inte för "sitt" lag?

// Noa


GULDHärligt HIF!!! =)

// Noa


Svenska Cupen GULD!!!!

Jaaaaaaaaaaaa!!!

Vi vann, vi vann, vi vann, fattar ni? VI VANN!!!!

   GULD till         


Laget i mitt hjärta!! =)

T är i Sthlm och har jobbat på matchen, han sa att det eventuellt blir lite party på Knutpunkten när dom anländer strax efter kl 1 inatt om tåget ankommer när det ska, inte omöjligt att man går ner i stan då för att hylla mitt lag!!! =)

Nu går vi in direkt i omgång 3 i Europa League och slipper de två första omgångarna!!

HIF i Europa!!!!

// Noa


Jaaaaaaaaaaaaaa!!!!

Tack Rasmus Jönsson!!! =)// Noa


Första parkett...

Visst hade det varit roligt att se matchen på plats, men i Stockholm, det är långt, det är kallt och ja måste jag fortsätta?

Nu har jag första parkett framför tv:n istället med kall öl med ölkylare på glaset, cigaretter, värme och inga döda vinklar =)

   

HEJA HELSINGBORG!!!!!

// Noa


HIF-HIF Svenska Cupen Final!!

Nu smäller det!!!
HEJA HELSINGBORG!!!!!

// Noa


Mögelost

Tror aldrig jag varit något större fan av mögelost tidigare, men fick en Camembert på flygplanet ner till Thailand som var riktigt god.

När jag kom hem inhandlade jag någon Camembert på Konsum som inte alls föll mig i smaken...

Sen igår när jag var på Netto så tänkte jag ungefär att wtf så jag köpte en Camembert där och den här är snuskigt god för sina 18 spänn, den kan jag verkligen rekommendera =)// Noa


Update

Nu ringde hon och berättade att hon tagit sprutan och jag hörde att hon var ledsen, men det var bara att peppa henne och berätta för henne hur modig och duktig hon har varit som tog den helt själv.

Har själv aldrig haft problem med att ta sprutor, men antar att det kan jämföras med min fobi mot småkryp.

// Noa


Framförhållning...

Fick ett samtal från systerdottern imorse, hon skulle ta en spruta och ville att någon vuxen skulle vara med när hon tog den och varken hennes mamma eller pappa kunde. Grejen är bara att det tar 20 minuter för mig att köra till Bjuv.

Först ringde hon och sa hon skulle ta den klockan 10.20, då var klockan nästan 10 så jag förklarade att jag kommer inte att hinna. Vi lägger på och när klockan är 10.45 ringer telefonen igen och då säger hon att hon ska ta sprutan kl 11 och jag får snällt förklara att det är om en kvart så jag kommer verkligen inte att hinna.

Hade jag bara vetat detta igår hade det inte varit några problem. Eller om jag klockan 10 fått veta att hon skulle ta sprutan kl 11. Men helt utan framförhållning så går det inte.

Har lite dåligt samvete nu, men samtidigt är jag inte stålmannen som kan flyga dit på 5 minuter.

// Noa


Thailandsturister i trubbel....

En jävligt intressant dokumentärserie, sen om det beror på att jag precis varit nere i Thailand vet jag inte, fick tipset av min syster igår och kollade första avsnittet idag.

Finns på Tv4 Anytime och det är helt klart värt att betala för att se om ni missat det på Tv4.

Och nu vet jag till och med vad turistpolis är för något, såg skyltar nere i Thailand där det stod nummer till turistpolisen, men fattade aldrig vad en sådan var för något. Men det är alltså inhyrda poliser från andra länder som hjälper till när turister hamnar i knipa i Thailand.

Sen igår berättade min syster att när vi var i Pattaya på Walking Street såg hon vita poliser och hade blivit konfunderad över det, då man som "falang" (turist) inte får lov att jobba i Thailand. Men dom är alltså turistpoliser och samarbetar med thailänska polisen..

Det är så där nere, en turist kan inte komma och "sno" en thailändares jobb, därför får inte falanger som turisterna kallas av thailändarna själva jobba. Så alla Svenska och Norska och Finska osv barer där nere, där äger en thailändare minst 51% av baren och sen kan en svensk eller en norrman etc äga 49%, men som falang får man inte äga någon rörelse till 100%, eller ens till största delen och du får som sagt inte jobba i baren själv heller. Därför kan man se på t ex en svensk bar att "ägaren" som inte ens äger halva stället sitter och bevakar sin thailänska personal hela dagarna, det kan inte vara så mycket till liv att bara sitta och vaka över andra precis.

Men för att dra ett exempel, säg att jag köper in mig 49% i en bar i Thailand, säljer en Singha på flaska för säg 60 baht. Skulle inte jag vara där och övervaka min personal så kanske de springer till 7Eleven som finns i varje gathörn i Thailand och köper en öl för 35 baht och sen säljer den till en gäst för 60 baht och stoppar pengarna i fickan. Ja ni fattar grejen, så det är klart att man som "delägare" vill ha koll så personalen inte fifflar.

Men det är riktigt intressant, alla de här skillnaderna jämfört med Sverige.

// Noa


Kallt...

Det är sjukt kallt i min lägenhet sen förra året när Helsingborgshem tyckte att dom skulle göra en insats för miljön och fixade med elementen så att dom inte blir så varma som dom borde. Det heter fint att är det kallt ute så ska elementen alstra mer värme, är det varmare ute så går elementet ner till svalare...

Bullshit i min värld, för här är svinkallt, både inne och ute =(

Tur jag har mitt duntäcke och en gammal, men väl fungerande kupévärmare så man överlever, och vintern har fan inte ens börjat än.
// Noa


Lite hektiskt men mycket trevligt!!!

Förmiddagen började lite hektiskt, då jag skulle köra och hämta tomater till mamma och till Biltema och handla däcksäckar, men det gick bra. Satt och snackade lite skit med mamma och fick kvalitetstid med henne innan det var dags att köra hem och parkera bilen innan jag skulle knalla ner till Knutpunkten och möta K.

Hann med en lunch på stan (thaibuffé på Big Buddha)


Bilden är lånad på kvp.se

Sen knallade vi runt lite på stan och jag hittade en ny 10 meters antennsladd och en ny bh och så har vi pratat massor, hade några år att ta igen nämligen.

Det är roligt med K, för hon är mer eller mindre PRECIS som jag, vi tycker och tänker lika och hon förstår mig i mitt tänkande och resonerande, för hon är precis likadan själv. De ni, jag är inte den enda av min "sort", det finns iallafall en till =)

Det finns såklart många fler än vi två som trivs i sitt eget sällskap, men det är så många andra punkter med där K förstår mig när jag berättar om varför jag sagt si eller gjort så i vissa situationer och det är jätteskönt. Man behöver inte förklara ingående utan hon förstår ändå, till skillnad från de flesta andra.

Tack för en supertrevlig dag gumman och jag hoppas verkligen att vi hinner med en dag till kring jul när du är nere och härjar i Skåneland nästa gång!!! Sen hoppas jag att det inte tar lika lång tid mellan gångerna i fortsättningen =)

Testade förresten min nya antennsladd och bilden på Tv3 blev ännu sämre, precis som med den sladden Comhem skickade som kom i måndags eller när det var, så nu har jag mina gamla ihopkopplade sladdar och har "bättre" bild. Nu får dom fan ta och felsöka skiten, jag betalar ändå för att få tv-kanaler och då ska dom funka med schysst bild.

// Noa


Utvilad?!

Har haft lite bekymmer den senaste tiden med att jag vaknat 3-4 ggr varje natt, vilket har gjort att jag är sjukt trött om dagarna för att jag inte känt mig riktigt utvilad.

Igårkväll gick jag och la mig redan kl 23 och har bara vaknat en gång i natt, sen när jag vaknade vid 8 var det likabra att gå upp då jag ska iväg nu på förmiddagen. Men känner mig piggare än jag brukar göra, än så länge iallafall.

Så det blir en snabb kopp kaffe nu och en dusch, sen får vi se om det bär in om syrrans jobb på vägen till mamma, måste in om Biltema med och köpa förvaringssäckar till mina däck så jag kan frakta dom i bilen (har inget jättestort bagage och jag orkar inte fälla sätet), men eventuellt får jag ta det på tillbakavägen.

Ja, det löser sig nog!!

K var iallafall snäll och tar ett senare tåg så jag inte behöver stressa fullt lika mycket!! =)

// Noa


Dagens lunch...

Blev lite sent då jag var och kollade däcken och grejer, men ack så gott =)Har fan inte käkat sushi sen jag var i Thailand, så det var på tiden =)

// Noa


Nu händer det grejer =)

Fick först en kallelse från AF till på torsdag nästa vecka =) Det var inte en dag för tidigt att den kom, som jag tjatat, men nu äntligen kom den som sagt.

Sen ringde svågern och han hade pratat med Däckperfekt och nu får jag nya vinterdäck på LM-fälg för en överkomlig summa. Dock fanns där i princip bara en fälg jag kunde välja, men den var helt okej. Skillnaden var 150 kr per däck om jag ville ha LM-fälg eller plåtfälg och LM ser snyggare ut. Dock kommer jag ha 13 tums däck vintertid, för de 15 tums sommardäcken jag har nu har konstiga dimensioner och skulle kosta massor att köpa.

Fälgen ser ut ungefär så här och kostar normalt 1145:- styck.


Bilden lånade jag på specialfalgar.se

och nu får jag både däck och fälgar billigare än vad bara fälgen skulle kostat.

Sen valde jag däck i mellanklassen, då jag tänkt ha de här däcken ett tag nu och inte bara en säsong eller två.

Så 2-3 dagar ungefär så anländer däcken till dom och så ringer han och så bokar vi in en tid så dom kan montera på dom på min lilla bil, kommer bli alla tiders detta!! =)

Imorgon ska jag köra till mamma en sväng, hämta lite papper och grejer och sen kommer K till Helsingborg, så det blir en fika med henne, lite hektiskt på förmiddagen, men det går säkert kanonbra!!

// Noa


Seriöst....

Har ni sett programmet ung och bortskämd?

Klicka här annars.

Det är helt sjukt, föräldrarna hjälper inte sina barn genom att göra allt åt dom, snarare tvärtom!!

Men det är ju bra att de får känna på hur det går till i verkligheten!!

// Noa


Gooh Färdigrätter

Fick nys om en för mig helt ny variant av färdigrätter, där utbudet består av menyer från Operakällaren.

Varumärket heter GOOH och står för Gott och Hälsosamt och tack vare tillagningsmetoden så behålls alla näringsämnen i maten.

Antingen kan man tillaga den i micron och när maten "piper" så är den färdig, oavsett om micron pipit eller inte. Eller om man inte har en micro så kan man koka hela förpackningen i vatten i 10 minuter, då piper den inte, men resultatet ska bli detsamma.

Tycker själv detta låter helt kanon och har anmält mitt intresse att bli testpilot för en av dessa rätter, det kan du med bli genom att klicka här =)

Bilder på de olika rätterna kan du se här// Noa


Oskyldigt dömd

Nere i Thailand så hade han som ägde lägenheten vi hyrde en hårddisk till sin dvd där han hade lagt en massa svenska filmer och serier och så. Då fick jag upp ögonen för Oskyldigt dömd, hur kunde jag missa den när den gick på tv?


Bilden lånade jag på cdon.se där man för övrigt kan köpa säsong 1 boxen för 99 spänn om man nu vill det.

Nu har jag hursomhelst bara de tre sista avsnitten kvar på säsong 1 och sen ska jag sätta tänderna i säsong 2 med när den första är klar =)

Riktigt bra är den!!!

// Noa


Ja se det snöar....

Och jag som hatar snö...Förvisso är det nog snöblandat och lägger sig antagligen inte, men ändå...

Tur jag har bra sommardäck iallafall, med tanke på att jag inte hört något mer om mina vinterdäck som svågern skulle kolla upp.

Hoppas det försvinner tills imorgon iallafall!!

// Noa


Årets skyttekung...


Bilden är lånad på fotbollskanalen.se

Alexander Gerndt vann årets skytteliga i Allsvenskan 2010 med sina 20 mål (8 i Gefle och 12 i HIF) =)

Han är grym!!!!

// Noa


Jag är inte den som är den...

Det räckte inte hela vägen, men HIF har gjort en strålande insats den här säsongen och ett SM-silver är jävligt bra det med!!

Sen har vi Svenska Cupen finalen på lördag mot Hammarby att se fram emot!!! =)

Men grattis till Malmö och det är roligt att Skåne faktiskt placerade sig så bra i Allsvenskan, till och med Trelleborg som snodde åt sig en femteplats.


Sen över lag tycker jag att silver är snyggare än guld ;)

// Noa


Snart så...

Inte länge kvar nu tills det sparkar igång på allvar...Hoppas verkligen att Mjällby tar poäng mot MFF och att HIF vinner över Kalmar =)

Men statistiskt sett låter det bra för Mjällby, dom har slagit MFF 2 ggr redan i år och de senaste 30 åren har de mötts 13 ggr och MFF har faktiskt bara vunnit 2 ggr av dessa =)

HEJA HIF och HEJA Mjällby i eftermiddag!!!

"SM-Guldet ska vi få, när hela Sverige tittar på.........."

// Noa


Idag gäller det....Vinner HIF ska jag lätt ner till Stortorget efteråt och trängas med alla andra supportrar, oavsett hur mycket jag än fryser =)

// Noa


Alla helgons dag!!

Ska till minneslunden på söndag nästa vecka och måndagen den 22 november, med både blommor och ljus. Nästa söndag är det Fars Dag och den 22 november skulle pappa fyllt år, men så hade jag ett ljus "över", så jag tände det och satte på balkongen ikväll.Jag har pappa att tacka för mycket, dels en splitterny bil, en Thailandsresa och en ekonomiskt tryggad framtid, så varför inte liksom?

Samtidigt bad jag honom att utnyttja sina "nya" makter, så att HIF tar SM-guld imorgon och Svenska Cupen guld på lördag nästa vecka =)

Pappa höll på HIF han med nämligen =)

Pappa, jag saknar dig!!!

// Noa


I Anneli


Bilden är lånad på Svt.se

Så skön serie, den är så dålig så den blir rolig och mycket beror såklart på Sissela Benn som förövrigt gjorde Filippa Bark med =) Första avsnitten kan vara lite sega, men ge serien en chans, den blir bättre hela tiden =)

Se "I Anneli" på SvtPlay här

Och varför tror ni att min ena fågel heter Filippa? Just det =)

Klicka här så får ni svaret

// Noa


Skogsminneslunden...

Har precis kommit hem från Krematoriet och Skogsminneslunden där jag var och tände ett ljus för pappa.

Sjukt mycket folk, men vad annat kan man vänta sig en Alla Helgons Dag som denna?

// Noa


Äntligen...

Så börjar min kropp fatta att jag vill bli av med lite överskottskilo =)Härligt när det går på rätt håll =)

// Noa


Saknar...

Ja, även om vi inte kom helt överens alla gånger så kommer saknaden efter min pappa då och då.

Jag mår fortfarande dåligt över hur ensam han var när han dog och kan känna själv, att hur länge hade jag kunnat ligga i min lägenhet innan någon hittade mig?

Vi hittade pappa mindre än ett dygn efter att han dog, vilket var tur i oturen eller vad man säger.

Stunder som den här så känner man saknaden efter honom, han ville ingen något ont, även om han hade svårt att visa känslor. Någonstans vet jag att han finns med mig, han skyddar mig, finns omkring mig, jag vet det av diverse orsaker och jag är tacksam för det.

Imorgon när jag vaknat och druckit kaffe och gjort vad jag ska så tänkte jag gå bort till minneslunden och tända ett ljus för pappa, är en hyfsat lång promenad men det är det värt. Alla helgons dag och allt.

Kommer bli ganska många visiter dit denna månden för övrigt, dels är det fars dag (som pappa tyckte var den största dagen på året ungefär) och dels skulle pappa fyllt 63 år denna månaden. Samtidigt som jag vet att han är borta så känns det så himla overkligt på något vis... Går inte att beskriva i ord, men så är det.

Nu är det försent, men pappa, jag älskar dig!!!// Noa


Full fart...

Ja, jag har kört mitt träningspass redan idag haha.

Har ju inte kvar min gamla Volvo, dock hade jag sommardäcken till den liggande i förrådet, men nu är det dags att köpa vinterdäck till min nya bil, så det var bara att rulla iväg med de gamla däcken till soprummet.Svågern kände någon som kunde fixa billiga däck åt mig nämligen =)

Får se vilken storlek det blir på dom nya vinterdäcken dock, för Transportstyrelsen tyckte att jag skulle ha 13 tums däck, när jag i själva verket har 15 tums sommardäck på bilen nu, men jag tror det beror på att jag har en sportmodell och att den gör sig bättre med större däck. Sen får vi se om det blir lättmetall på de nya eller vanlig plåtfälg, beror på vad man kan få tag på, men samtidigt lägger jag 150 kr extra per däck och får lättmetall så varför inte?

// Noa


Kroppen är lustig....

Sen jag kom hem från Thailand vill jag gå ner till min normala vikt igen, därför har jag tränat, ätit bra, druckit pulver och massa vatten varje dag...Helt utan resultat...

Nu har jag i och för sig haft mens och då samlar kroppen på sig en massa vätska, men ändå...Så nu ger jag mig på metod bajste med laxeringsmedel...SKA fan ner till min normala vikt, kosta vad det kosta vill...

Kan faktiskt rekommendera detta te till folk, för det funkar utan att man måste "panikbajsa", man låter teet dra 10-20 minuter, dricker det på kvällen och på morgonen känner man att man måste gå på toa, men inte sån panik liksom.

Tur jag köpte på mig massa te från Thailand, finns här hemma med, men kostar därefter.Så skål och välkommen några dagar i sträck nu!!!!

Tror förövrigt att jag inte får i mig tillräckligt med kalorier varje dag och att det är därför jag inte går ner i vikt, för det är inte så enkelt att ät mindre än du gör av med och gå ner i vikt, utan man måste faktiskt komma upp i en viss mängd kalorier varje dag för att kroppen ska jobba på "rätt" sätt och då går man ner i vikt.

// Noa


Nice!!!

Hemskt vad jag får presenter nuförtiden =) Alltid uppskattat såklart, även om det är små ting!!!

Först var det en antennsladd från Comhem, sen fick jag HIF knappen och nyss ringde Helsingborgs Dagblad och försökte kränga på mig en prenumeration, men jag sa som jag alltid brukar säga att jag återkommer själv om det blir aktuellt längre fram. Men då kom den supertrevliga killen på att han kunde ge mig tidningen gratis i 21 dagar =) Det tackar vi för!!!Annars brukar jag bara ha tidningen när min syster (som prenumererar) får erbjudande om att ge bort tidningen gratis i sex veckor, tycker inte det är värt pengarna den kostar i normala fall nämligen. För nåt år sen lyckades jag få tidningen via hennes "ge bort" tre gånger i följd =) Då läser jag den, men inte annars.

Men nu får jag den helt gratis i 3 veckor med start i övermorgon =)

// Noa


Med kaffet i halsgropen....Fick två brev från Försäkringskassan med posten idag och öppnade det första daterat den 28 oktober... Där stod att jag skulle få 180 kr om dagen efter skatt??!! Jag bara WHAT??? Skojar dom eller? Man kan inte gå från den summan jag haft tidigare ner till 180 kr om dagen, det är inte rimligt överhuvudtaget och speciellt inte då jag redan innan allt klabb var nere på 65% av min inkomst.Men sen öppnade jag nästa brev daterat den 29 oktober och där stod det att dom har räknat om min dagpenning och jag får betydligt mer än 180 kr om dagen efter skatt, har till och med fått 5 kr mer om dagen än vad jag haft innan, tjohoooo, nu är det fest!!! Eller inte... Men nu stämmer det iallafall.Men nu hoppas jag att M hör av sig och vill att jag ska börja jobba snart!!!!

Det skumma i det hela är att trots att jag kommer att avskriva mig helt från AF när anställningen sätter igång så kommer jag alltså ändå vara berättigad till 180 kr om dagen?

// Noa


Nervöst inför sista omgången på söndag...// Noa


Comhem i ett nötskal...

Fick nyss ett samtal från Comhems kundtjänst då jag bor i ett Comhem hus och har kabeltv inkluderat i hyran. I lördags eller söndags så blev Tv3 väldigt grynig i bilden. Men ingen annan kanal är drabbad. Så jag felanmälde helt enkelt till Comhem.

Men dom verkar lite korkade på Comhem, det är förstås inte killens fel som jag pratade med, men han sa att dom känner till att det är lite bekymmer i Helsingborgstrakten, något skit som kommer in i deras system som sänder ut kanaler till oss tittare, vilket då har gjort att i vissa områden så är det då Tv3 som är knas och i andra områden i Sverige kan det vara någon annan kanal. Men i teorin kan jag vara den enda i mitt hus som har dålig bild, ungefär. Det han kunde erbjuda var att skicka ut en ny antennsladd på 2.5 meter ( jag har nog 4-5 meter mellan uttag och tv) eller så kunde jag själv köpa en ny antennsladd på rätt längd för någon hundring.

Dom ville alltså att man skulle byta ut sin antennsladd för att se om det hjälpte problemet innan dom gör en felanmälan. Men hade det varit fel på min nuvarande antennsladd så hade väl ALLA kanaler varit gryniga i bilden? Eller? Är det jag som är korkad?

Nu har jag en liten 14 tums tv i förrådet som jag kan ta upp och kolla bilden med den nya sladden jag ska få skickad kostnadsfritt så jag slipper kånka på min 42 tums plasma tv hit och dit, men ändå.

// Noa


Olycksfallsförsäkring??

Då det blivit lite knas med mitt nya försäkringsbolag (dom hade klantat till startdatumet på hemförsäkringen, men fått rätt startdatum på bilen), så mailade jag snubben jag haft kontakt med på Insplanet och han ringde upp direkt. Det visade sig då att jag inte har någon olycksfallsförsäkring.

Det har jag nog aldrig haft heller haha, men det är kanske tur att jag klarat mig hittills utan att bli av med diverse kroppsdelar.

Nu skulle dom iallafall skicka papper och så kan jag bli försäkrad mot framtida olyckor =)

// Noa


Jag kan när jag vill....

När jag vaknade imorse så tänkte jag att jag skulle passa på att rasta min lilla bil en runda...Så jag begav mig helt enkelt till Maxi för att handla lite pippimat och lite andra grejer.När jag kom hem så blev det att ta itu med min ugn som jag förberedde redan igårkväll med Mr Muscle och nu är den ren och fin igen =)Detta firar jag med en riktigt god kopp kaffe!!Ja detta var min förmiddag i text och bilder =)

// Noa


En liten present...

Fick minsann en liten present från HIF idag =)

Nu betalade jag förvisso in medlemsavgiften redan igår, men det kunde såklart inte dom veta när dom skickade brevet =P

Jag tycker om små överraskningar i vardagen!!Men nu blir det lite Wii och bränna kalorier!!

Dagens lunch bestod förresten avSjukt vad man kan feta till sig under semestern.

// Noa


Nu så...

Nu är bägge service packen installerade och nu tror jag inte där är fler uppdateringar =)Sitter och väntar på att en film ska bli klar innan jag ska bege mig till Hemköp och hämta paket =)

Fick ringa och jaga mitt nya försäkringsbolag med, för dom hade skrivit fel datum i sina papper och tyckte att jag skulle betala pengar redan nu fast försäkringen inte träder i kraft förrän den 1 december, sen har dom inte skickat papper på bilen heller, men där hade dom rätt datum iallafall.

Men förhoppningsvis blir allt bra i slutändan ändå!!

// Noa


RSS 2.0