Sjuk...

Usch ja, fick åka hem vid lunchtid idag från skolan, för jag har mått illa till och från hela dagen och i samband med förkylningen är det ingen höjdare. Men det ger väl med sig får jag hoppas.

Har sovit en stund nu, men känner mig inte bättre för det. Ska snart försöka käka något med, så får jag kanske lite extra energi, men jag tänker stanna hemma imorgon med, sen får vi se resten av veckan.

Ha en fin tisdag!!

// Noa

Måndag...

Jaha, då har denna måndag också förflutit och jag har överlevt trots min förkylning.  Men det var värst imorse och blev faktiskt bättre under dagens lopp.

Håller på att spackla upp en bildörr på skolan och jag hade fått den näst intill perfekt, så kommer ena läraren och säger att spackla lite där och där så blir det kanon och vad händer?! Jo, allt går åt helvete, så imorgon får jag spackla om halva dörren igen. Men den dagen, den sorgen.

Var en vända på Hemköp efter skolan och handlade lite, blev sjukt sugen på äggmackor, så det vankas det imorgon. Men nu får jag väl ta itu med disken och fixa äggmackorna till imorgon. Helt sjukt egentligen, för jag hinner knappt komma hem och göra någonting alls, sen är det snart dags att lägga mig igen. Men men, välkommen till verkligheten!!!

Vill säga grattis till min lilla Filippa som fyller 100 dagar idag med =)



// Noa

Snorigt värre...

Jag fattar inte var allt snor kommer ifrån, jag snyter mig, 2 minuter senare är det dags igen och så håller det på. Jag hatar att vara förkyld. Robban var förkyld i fredags och jag har mina misstankar att det är han som smittat mig. Men jag hoppas detta går över snart.

Är lite fundersam med hur det kommer att gå imorgon, dom ska påbörja ett arbete på Drottninggatan och jag vet inte om min busshållsplats blir drabbad av avstängningar som görs på grund av detta, men det visar sig imorgon bitti.

Om en timme är det tvättdags och sen blir nog resten av denna söndag lugn för min del med en massa snytande och snorande.

Hoppas ni mår bättre än jag gör där ute!!

// Noa

Uppdatering...

Bengt som bilnissen heter kollade på min bil idag och han anser att jag ska skita i att byta bromsarna, för de är inte så slitna och går det så går det att få den genom besiktningen. Annars får jag ta den kostnaden då, men chansen att bilen går igenom är stor. Avgasröret ska bytas för 1100 kr iallafall och sen trodde han att knakandet som uppkommer när jag svänger vänster beror på någon fjäder eller så, för det är inte drivaxeln, hade det varit den hade det knakat hela tiden,så jag kan lugnt köra utan att oroa mig om att ratten ska släppa. Så nu i veckan som kommer ska vi nog fixa bilen =)

Annars har det varit en trevlig dag än så länge, var en sväng på Familia med syster och barnen för dom skulle köpa fiskar och där hittade jag något speciellt foder till mina fåglar som innehåller 12 vitaminer och mineraler, ser ut ungefär som jordnötsringar, så jag har hängt upp dom i burarna så får vi se om det faller huliganerna på näbben.

Resten av dagen blir lugn, ska väl samla ihop lite tvätt och så inför morgondagen, men mer än så blir det inte. Har lite film att kolla igenom med i helgen, så det är väl bara att starta.

Ha en trevlig lördag!!

// Noa

Soft fredag!!

Dagen har gått ganska fort idag, men jag har fått slipdamm i halsen och det river en del, hoppas det försvinner i helgen. Slutade redan 14:40 idag och innan dess så var jag och ena läraren i Lund och shoppade en router till honom och jag blev minsann betrodd att köra hans bil både dit och tillbaka, men vi överlevde färden.

Sen åkte jag med Håkan hem och på vägen ringde pappa och ville bjuda på fisksoppa, dock blir här inte fler tomma parkeringar när det är fredag och även om pappa gav mig dåligt samvete för att jag inte ville genom att låta som att världen höll på att gå under, så stannar jag hemma, ska bara en snabbis till brevlådan innan jag tar helg.

Imorgon bär det av till Bjuv på förmiddagen för att bilnissen ska kolla på min bil och se vad som behöver åtgärdas och sen får vi räkna på det om det är lönt att behålla bilen.

Fick även veta idag att besserwissern inte ens har körkort, känns bra, för viktigpetter som han är så borde väl han om någon ha varit så duktig att han klarat av att ta körkort. Men tydligen inte.

Ha en trevlig helg allesammans!!

// Noa

HIF

Kom på idag att allsvenskan snart drar igång, då blir det HIF för hela slanten =) Första avsparken för HIF är den 6 april mot IFK Göteborg på Olympia. Det är bara 12 dagar kvar, ska bli roligt att springa på fotboll igen =)



Klicka här

och

här


// Noa

Känner mig sönderstressad...

Hann knappt komma hem idag, så fick jag fixa film och springa till Hemköp, passade på att hämta ciggen med. Innan jag hann gå så ringde givetvis pappa och hade problem med datorn, så lät han besviken när jag inte vill ta bilen och köra till honom ikväll och fixa hans dator, men parkeringsproblemen består här och jag vet inte om jag ens har min bil i helgen.

Så efter min tripp till Hemköp så fick jag ringa honom igen och guida honom hur han skulle göra steg för steg och han ska ringa när han fått hem installationsfilen, så hela kvällen lär gå åt till detta. Jag hinner inte med vad jag brukar göra när jag kommer hem när jag ska agera datasupport till pappa en hel kväll.

Sen fick jag veta av Zoe att mitt busskort inte gäller på alla tåg, för hon har ett likadant och hon höll på att få böter en gång för att hon tog ett tåg som går via Teckomatorp och inte via Landskrona, helt sjukt egentligen. Jag brukar åka med 15:48 tåget hem när vi blir släppta tidigt och det är ett Teckomatorptåg och  ingen har sagt något än, men det kanske kommer. Fick iallafall skjuts till stationen av Lollo idag och tog 16 tåget hem. Får bara kolla inför lördag så att jag åker med "rätt tåg", samtidigt kommer jag att hävda om de säger något på tåget att jag knallade in på kundcenter och köpte ett kort som skulle gälla på sträckan Helsingborg - Kävlinge och då är det deras förbannade skyldighet att informera att jag måste åka Landskronatåget isåfall kan jag tycka.

Skönt att halva veckan har gått nu iallafall och jag fick minsann prata med Pams både igår och idag =)

// Noa

Sämsta skitet någonsin...

Jävlar vad besviken jag blev på duschen, där kommer fan inget vatten alls knappt, trots att jag vred på kranarna för fullt. Då hade jag hellre behållt den gamla och fula slangen och munstycket. Enligt papperna från Helsingborgshem innan bytet så skulle man med det nya uppleva en behagligare duschkänsla för att vattnet skulle kännas mjukare, in my ass.
Jävligt korkat hittepå att uppfinna ett munstycke som inte släpper ut ordentligt med vatten.

// Noa

Tingeling tingeling =)

Tisdagen avklarad och imorgon väntar teori hela förmiddagen.

Måste eventuellt köra min bil till Bjuv på fredag redan, kan bli lite tight med tid på lördag i och med att jag ska till Malmö på kvällen. Förhörde mig lite på skolan idag om bilen och senaste chansningen på felet är drivknuten. Vi får helt enkelt se, hoppas det inte blir en för dyr historia bara.

Tingeling Tingeling på er =)
 Nu ska jag prova min nya duschslang och munstycke som jag fick idag.

// Noa

Måndag...

Så nu har jag varit duktig och dammsugit och hängt upp nyckeln i tuben till hantverkarna som kommer imorgon eller på onsdag och jag har betalat räkningar och varit på Hemköp och allt detta under den timme jag varit hemma.

Provade lägga om mina matvanor idag med, istället för att käka frukost hemma innan jag åker på morgonen, så åt jag på frukostrasten kl 9 i Kävlinge och jag var faktiskt piggare under eftermiddagen än vad jag brukar vara. Så det blir nog bäst att fortsätta så. Men nu är det snart matdags igen.

Vad har jag mer gjort? Jag har haft Pams-abstinens idag, eller inte bara idag utan under nästan en hel veckas tid, vi brukade prata i telefon mellan 2 - 5 ggr om dagen innan, sen har vissa omständigheter gjort att vi inte hörts av och nu är hon i Köge i Danmark och det är dyrt för henne om jag skulle ringa bara för att säga hej du.Och givetvis har vi gått om varandra på msn i helgen med. Men imorgon kommer hon hem till Malmö igen =)

Sen pratade jag lite med Håkan om hans dvärgpapegojor som han måste göra sig av med då hans dotter är snuvig hela tiden, och hör och häpna, till och med JAG kunde faktiskt erkänna att jag dessvärre inte kunde ta dom för att jag har fullt här med mina 6 huliganer. Sånt har hänt förr, folk ska göra sig av med sina fåglar och jag erbjuder mig direkt för att pjoddarna ska få ett bra liv, men nu är det som sagt fullt här hemma och jag har inte plats för fler, samt att mina grannar nog inte skulle uppskatta 8 skrikiga dvärgpapegojor.

Men nu är det slut på det roliga för idag!! Ha det gott allesammans!!

// Noa

Söndag igen...

Veckorna bara flyger fram känns det som, både på gott och ont får man väl säga. Men nu är det iallafall söndag igen och dagens mission är completed, dvs jag har flyttat bilen och jag har klippt till håret och är därmed redo för en ny vecka med nya friska tag.

Tycker inte det är riktigt lönt att dammsuga idag, då där kommer hantverkare på tisdag eller onsdag, bättre att ta dammsugningen imorgon när jag kommer hem, för mina huliganer skiter fullständigt i om jag har dammsugit eller inte, de kastar sin mat över hela köksgolvet oavsett.

Resten av den här söndagen tänkte jag ta det lugnt, ska snart ställa mig vid spisen och fixa till lite kycklingfilé med potatisklyftor och sen får jag se vad som händer helt enkelt.

Ha en fin söndag där ute!!!

// Noa

Familjedag!!

Som vanligt vaknade jag av mig själv redan vid 7 imorse, typiskt att jag inte kan sova nu när jag får sova hur länge som helst, men jag gick förvisso och la mig ganska tidigt igår med.

När jag vaknade passade jag iallafall på att göra fint i mina två fågelburar och jag klippte håret lite, men måste nog klippa till det lite noggrannare imorgon. Tänkte att jag skulle flytta bilen och passade på att köra förbi mamma och pappa en sväng, tog en kopp kaffe där och pratade lite med pappa för mamma var uppe på Väla. Men med tanke på att bilen skramlar lite så ringde jag min syster när jag ändå var ute med bilen och hon tyckte jag skulle köra ut så att min svåger kunde provköra den. Sagt och gjort och han trodde inte det var någon större risk att köra med den, han tyckte förövrigt att min bil är väldigt pigg med, trots några år på nacken. Skulle försöka boka in han bilnissen till nästa helg kanske. Systerdottern den äldre hade spytt hela natten och jag tyckte så synd om henne när hon sa att hon ville dö så dåligt mådde hon.

Sen skulle syrran till Väla och handla fiskar till deras akvarium, så jag följde med henne dit och vi tog en vända in om mamma och pappa för att mamma skulle få melon. Mötte mamma på parkeringen efter hennes Välabesök och stannade en stund innan jag och syster åkte till Väla och köpte fiskar. Sen tillbaka till syrran och pratade lite skit och fick nästan en hel limpa cigg för min svåger kan inte röka dom. Så ja, det har varit en väldig familjedag idag känns det som, men nu är jag hemma för denna dagen. Tänkte att det skulle vara behagligt väder ute, så jag tog bara min väst, men ack vad jag ångrade mig sen, för jag frös så in i helvete.

Men bilen behåller glykolen nu iallafall, alltid något =)

Ha en riktigt bra helg nu allesammans!!

// Noa

Äntligen helg =)

Så har ännu en arbetsvecka passerat och nu är jag LEDIG. Idag har jag inte kunnat måla då jag fick så ont i nacken och ryggen igår när jag målade för fulla muggar, så idag blev det lite annat gjort istället. Liftade med Håkan hem idag med och passade på att byta ut min patron till min sodastream på Maxi innan jag åkte hem. Men nu är det helg och jag tänker inte gå utanför dörren mer idag.

Saker jag måste göra i helgen är att flytta bilen som vanligt, och jag hoppas att skrapandet försvunnit, att det kanske haft med kylan ute att göra, jag tror inte det, men hoppas kan man alltid. Sen måste jag göra rent fågelburarna, för här kommer hantverkare på tisdag eller onsdag och ska byta ut duschmunstycke och slang och kolla så att toaletten inte läcker och så ska jag få en ny sån vaskgrej så man kan spola i hela vasken i köket, fast jag redan har en. Det ska bytas i hela huset, så jag hoppas dom kommer på tisdag, för alla som kollar min bilddagbok vet hur burarna ser ut några timmar efter jag städat där, dock häckar ingen fågel än så länge efter omöbleringen vilket är bra.  =)

Sen får vi se om det blir busfabriken med ungarna, men som det känns nu, blir det nog inte så denna helgen. Eventuellt måste jag köra till mamma och pappa en sväng med, om jag vågar med tanke på bilen. Måste kolla klart en del filmer som blivit liggande i veckan med. Klippa mig ligger också ganska högt på prio listan.

Det var nog vad jag hade att bjuda på idag.

// Noa

Så duktiga...

När jag kom hem idag så grabbade jag tag i först Laban och sen Gizmo och klippte deras framklor som var alldeles för långa, dock vågade jag inte klippa för mycket för kommer man åt pulpan så blöder det hur mycket som helst.

Annars har det varit en bra dag och solens varma strålar skiner fortfarande, men jag är så frukansvärt trött på eftermiddagarna, börjar märka av att jag är uppe kl 05:00 varje morgon nu.

Men nu är det dags för mat och sen blir det bara en lugn kväll för min del.

// Noa

Idag hade jag kunnat slå någon eller några på käften...

Först och främst är jag trött efter att ha stått i en målarbox hela dagen och sprayat köksluckor.  Sen har vi en snubbe som heter Haschish eller något sånt, han är så trög. Springer och tar folks grejer och trots att man säger åt honom att så får du inte göra, vad gör han sekunden efter? Jo, precis det han inte fick. Tror ingen gillar honom, men han fattar nog inte vinken heller.

Sen missade jag 15:48 tåget, vilket inte gjorde allt för mycket för 16:00 tåget är inne 5 min efter 15:48 tåget på Knutpunkten, men iallafall, där står en etta som jag hoppar på, bussen är knökfull och där sitter en liten stroppig jävla tönt och kör busshelvetet märker jag när jag ska gå av. Jag står längst fram för att bussen är så full med folk, så står där en människa som ska med bussen där jag ska av och vad säger den kuksugande jävla tönten som kör bussen?? Han kläcker ur sig "avstigning bak"... Åhhh, jag kokar, där får jag tränga mig genom hela bussen för att komma av, vad hade det spelat för roll om jag hoppat av där framme? Åhhh, hata jävla skånetrafiken som anställer såna ettriga jävlar.

Fan vad jag önskar att jag vore rik och hade en ny bil och en egen parkeringsruta så jag hade kunnat köra bil varje dag!!!

// Noa

Det var inte min dag idag heller....

Dagen kunde inte ha börjat värre än den gjorde idag... Kommer till utbildningen och byter om och står i omklädningsrummet som jag numera bytt till som ligger i anslutning till verkstaden där vi jobbar hela dagarna och pratar med Lollo, i det förra omklädningsrummet jag hade som låg längst bort på stället hade jag då ingen att prata med när jag bytte om. Hur som, står där och pratar och precis när vi ska gå in i verkstaden när klockan är så där 07:10 ungefär och jag precis har slagit igen och låst hänglåset så inser jag att mina nycklar inte alls ligger i overallfickan utan är inlåsta i mitt klädskåp i omklädningsrummet. PANIK!!!! Ser bilder framför mig där jag inte kommer in i min lägenhet, jag kommer inte in i min bil, jag har inget busskort och allt är bara KAOS. Men det var Lollo som distraherade mig.

Dock arbetar jag i en verkstad, så givetvis finns där en bultsax större än jag orkar bära, så Håkan blev dagens hjälte när han klippte upp låset åt mig, sen frågade jag killarna på plåtskadeavdelningen om de kunde svetsa ihop det åt mig, blev inte skitsnyggt, men nu är det i en del igen iallafall. Kan tilläggas att jag inte är den första som låst in nycklarna i skåpet och säkert inte den sista heller.

Sen har jag och Lollo grundmålat en del av köksluckorna vi höll på med, och måla är kul.

Väl hemma, för jag hann faktiskt med tåget, så tar givetvis patronen till min sodastreamer slut, men jag hade en ny och när jag skulle fixa mat, så är riset självklart färdigt 10 minuter innan resten av maten. Blir så trött. Men det är måndag, får skylla på det.

Hoppas resten av kvällen går i positivt tecken för min del och för er del med så klart!

// Noa


Söndag...

Så var det söndag igen och denna helgen har som alla andra bara rusat iväg. Trots en extra dag som jag var ledig. Sen har jag gått och lagt mig innan kl 12 varje kväll, trots att jag fått och kunnat vara vaken länge, men det är väl så, när man kan vara uppe länge är man trött och när man måste sova tidigt är man hur pigg som helst.

Pratade med Pams i 1 timme och 11 minuter eller något i telefon, hon är en av få jag faktiskt kan prata med trots min telefonfobi, men det är skönt. Även om hon mumlar på bussen och tror att jag ska höra när hon är utomhus och det blåser rakt in i mikrofonen. Men det är Pams i ett nötskal =) Och ja, jag har saknat dej oxå =)

Parkerade om min bil idag och nu har jag hittat rätt definition av ljudet som uppkommer vid vänstersväng, det är precis som att något tar emot och skrapar, men bilen svänger som den ska och syrrans gubbe trodde det kunde ha med bromsarna att göra, men dom ska snart bytas ändå, så det är bra, men han trodde inte det var några problem att köra med bilen. Passade på att pimpa bilen med mitt nya HIF klistermärke idag med.

 Fick ett önskemål av min syster idag att jag skulle vara social med systerdöttrarna någon helg och gå på Busfabriken med dom, får se om det kanske blir nu till helgen. För min syster blev dålig sist hon var där, antagligen pga alla som har pälsdjur hemma.

Kan inte låta bli att skriva ner Pams "beskriv Noa med tre ord" som löd:
Pippi, HIF och cigaretter

Det var nog allt för denna stunden alla läsare! Ha en fortsatt fin söndag i vårluften, här visar termometern på +8 grader.

// Noa



Våfflor...

En gång tidigare i mitt liv har jag försökt mig på att göra våfflor i mitt oranga våffeljärn och då misslyckades jag...
Ikväll gjorde jag ett nytt försök med Hemköps pulvervåfflor där man tillsätter vatten och matfett och jag presterade fan de godaste våfflor jag nånsin ätit =)

// Noa

Inte som alla andra...

Jag har alltid vetat att jag inte är som alla andra och det är inget jag mår dåligt över heller. Men ibland kan jag fundera över varför det är så himla viktigt för folk att man måste ha en partner och att man måste vilja skaffa barn och bo ihop?

När jag varit på utbildningen den här veckan är det många icke svenskar som frågat mig om jag har någon kille(?) och om jag har barn, när jag svarar nej, jag trivs ensam så verkar ingen riktigt tro på mig, för i det samhälle vi lever i SKA man helt enkelt vara gift och ha barn för att leva ett normalt liv.

Jag är och har alltid varit en ensamvarg och trivs utmärkt med detta, jag söker inte febrilt efter en ny kärlek, inte för att jag saknar någon jag haft, utan mest för att jag inte är intresserad, jag klarar mig själv och trivs bra med mitt liv, utan att någon annan klampar in och ställer krav och så. Sån är jag och jag trivs med det.
Förr kunde jag inte vara ensam, men sedan jag för många år sen lärde mig att uppskatta ensamheten vill jag inte vara utan den heller. Fick dock höra av Zoe på utbildningen förra veckan att hon var likadan när hon skulle fylla 30, att hon helt enkelt bara ville leva sitt liv utan en karl i hennes fall. Kändes skönt att höra det från någon annan, för då var jag inte så konstig ändå?!

Vad ska jag med ett fruntimmer till?? Jag menar jag har Pams att ventilera saker och ting med och det funkar förträffligt för min del och uppenbarligen för hennes med =) För vi kan kommunicera med varandra =)

Hade ett ganska kul samtal med en invandrare som går billack fast via gymnasiet häromdagen..

Han: är du gift?
Jag: nej
Han: bor du ensam?
Jag : ja det är skönast så
Han: har du barn?
Jag: nej
Han: eller är du sån lesbisk?
Jag: ja men titta på mig
Han: ja, jag vet inte så mycket om såna
Jag: vadå såna?
Han: ja, såna lesbiska du vet

Uppenbarligen var han inte så fördomsfull iallafall =) En annan icke svensk kom med en vettig sak, han skrev smart arab i handen och förklarade att där läser man från höger till vänster...vad blir då :
SMART ARAB baklänges?

Svar: BARA TRAMS

Ligger ganska mycket i det...Som en snubbe sa på utbildningen, är man inte emot invandrare så blir man där av olika anledningar.


Ha nu en trevlig lördag!!! =)

// Noa

Vår i luften....

Var ute en sväng nyss, för att byta parkeringsruta, iklädd endast ett par adidasbyxor och en hättetröja och det var hur skönt väder som helst ute, kändes som att det var vår på gång.

Blir inte klok på min bil, den beter sig inte konstigt, men förra helgen när jag körde till pappa lät det som att glas krossades eller något, men bilen fungerar som den ska, så jag tänkte inte mer på det. Idag när jag skulle parkera så knakade det när jag skulle svänga. Men bilen beter sig som vanligt annars som sagt. Får väl låta han nissen som ska byta mina bromsar ta en snabbkoll på hela bilen när han ändå är igång. Fast jag vet inte när det blir aktuellt, trodde det skulle ske förra månaden, men det kommer väl.

Nu ska jag njuta av min ledighet, kolla färdigt på Twilight och sen blir det nog xbox =)

// Noa

Lock för öronen...

Fan då, har haft lock för öronen sen jag vaknade imorse och hör knappt nånting på ena örat =( Hoppas det inte är öroninflammation, dock så har jag inte ont i dom, men det är jobbigt att inte höra.

Flyttade in Filli till hennes mamma och pappa nu, för jag försökte sova en stund och hon bara pratar och pratar och pratar konstant, tänkte att det var saknande efter mamma och pappa, men vi får se, annars får hon flytta tillbaka igen, för Devil behöver en kompis.

// Noa

Af och Fsk i ett nötskal...

Fick ett brev idag från försäkringskassan att jag hade skickat in en försäkran för en för kort period så jag fick ringa tanten och prata med henne. För den här gången kunde jag få pengar för, men i fortsättningen skulle de skicka tillbaka alla papper och min utbetalning skulle dröja. Jag har bara gjort vad Ann på AF sagt åt mig, att skicka två papper, ett till AF och ett till Försäkringskassan som Lernia skriver under och detta har jag gjort.  Ändå blir allt fel och knas, nu skulle FSK tanten skriva att där kommer att komma in en komplettering, dock skickade jag den i tisdags så dom borde haft den i onsdags. Hoppas nu bara att dom får in kompletteringen och att dom kan bortse från att jag glömde skriva in Lernias telefonnummer på lappen, däremot fick dom en stämpel från Lernia så förhoppningsvis är dom nöjda ändå och jag hoppas jag får mina pengar för hela perioden runt den 25 mars.

Håll tummarna för det iallafall!!

// Noa

Ledig

Vad det är skönt att vara ledig så här en vanlig fredag =) Jag var vaken till säkert kl 01 igår, bara för att jag kunde och fick, man får helt enkelt passa på.

Idag har jag dammsugit och tömt min dammsugarpåse och nu väntar jag på posten och en film, sen ska jag gå och posta och ev handla mjölk, om jag inte handlar mjölk imorgon och kasta sopor och lite sånt. Sen blir det bara en soft helg, ska bli riktigt skönt. Tvättar förvisso på söndag, men det är först kl 17.

Snön håller på att försvinna så nu hoppas jag våren är på väg =)

Have a nice weekend!!

// Noa

Nu är det helg =)

Stannade kvar på skolan nere i Kävlinge till typ strax innan 20 ikväll och det gick bättre än väntat faktiskt, men det hade nog med folket att göra. Jag visste att tågen hem ikväll gick kl 20 och nästa 20:30 men med tanke på snöstormen som kom under eftermiddagen så ville jag inte stå ute och vänta på bussen på knutpunkten för länge, så jag ringde Pams, så hon fick kolla bussarna hem åt mig. Dom gick 20:38 och tåget skulle varit inne på Knutpunkten 20:32, men det var givetvis försenat så jag och två andra kastade oss av tåget och sprang för allt vad vi var värda för att hinna med bussen och hann.

Sen skadade jag mig idag.. Håller på att slipa på en båtjävel och där ratten ska sitta, en otymplig plasthistoria höll jag på för fullt med när skiten välter och när jag försöker fånga den i fallet så skär jag upp halva lillfingret och det blödde ordentligt. Men man är väl ingen mus heller.

Men nu är jag hemma efter en lååååång dag och nu är det helg för min del, får kompledigt imorgon för att vi stannade över ikväll så det känns hur nice som helst. Blir en lugn och harmonisk helg i mitt eget trevliga sällskap.

Kollade mailen med när jag kom hem och bland dessa 18 nya mail så upptäckte jag till min förvåning att min film jag postade igår i en ekande brevlåda faktiskt kommit fram till dom idag, så den var inte tömd igår ändå tydligen. Så nu får jag en ny film imorgon.

Men nu är det kvällskaffe efter en lång dag och lite snack med djuren innan dom ska nanna!!

Ha en trevlig helg!!

// Noa

Ändrade planer...

Helgens planer gick visst i stöpet, men det kommer nog fler chanser. Nu ser jag istället fram emot en ev långhelg hemma i mitt eget trevliga sällskap =) Känns som att jag hoppas jag orkar stanna kvar längre imorgon ju mer jag tänker på det och när jag ändå är där liksom. Men det visar sig.

Men tänk själva tre lååååånga dagar utan att behöva ställa klockan när jag ska upp =) Me like!!! Uppskattar ledigheten på ett helt annat vis nuförtiden. Sa det till Pams idag med, hon har skickat sms två sena kvällar i rad, men jag har inte ens hört dom, så hårt sover jag nuförtiden, men det är klart, jag håller igång hela dagarna med start kl 5 varje morgon så det är kanske inte så konstigt ändå.

Ha nu en fin onsdagskväll!!

// Noa

Nu har jag blandat hej villt

Eller inte egentligen, men jag har haft problem med att mina fåglar inte slutar att häcka. Så jag skrev i ett forum för dvärgpapegojor och frågade vad jag kunde göra, fick alla möjliga tips men än så länge har inget fungerat. Så fick jag då tipset att sätta par 1 i par 2's bur och par 2 i par 1's bur, så idag har jag då flyttat in Ahmed och Zelda i en egen bur utan holk och Laban och Gizmo fick flytta in till Devil och Filippa och holken där togs bort. Dels för att de ska få en ny miljö och därför ska sluta häcka och lite för att Ahmed ska släppa sitt revir i den stora buren, hon och Laban går inte alls ihop och Ahmed är den dominantaste av dem båda även om Laban också är väldigt dominant. Så ska alla kunna bo i samma bur sen, så måste Ahmed bli den som kommer in sist för att hon inte ska köra över stackars Laban. Sen kanske Devil och Filli blir kompisar nu när Fillis mamma och pappa flyttat.

Nu får vi se hur detta går och nu är det dags för mig att få lite varm mat i magen!!


Zelda och Ahmed i sin nya bur


Filli med tant Laban och farbror Gizmo


Och med Filli, Laban och Gizmo bor även Fillis andra farbror Devil

// Noa

Vilken dag...

Har varit trött och frusen hela dagen idag. Så dagen har inte gått speciellt fort om jag ska vara ärlig, men man vänjer sig,

Kom hem och sprang nästan till brevlådan som skulle tömmas kl 17, var där 16:56, lät tomt i lådan när jag slängde ner mitt, men dom får väl inte tömma den innan tiden som står på, eller hur funkar det?

Imorgon är jag lite i valet och kvalet, ska vara öppet hus på Lernia för syokonsulenter på högstadieskolor mellan kl 18-20 och ena läraren mumlade lite om att de som stannar kvar på öppet hus blir lediga på fredag, och det hade varit kanon och skönt som fan att slippa ställa klockan. Sen fick jag höra idag att dom bjuder på tacos också om man stannar och gratis mat är väl aldrig fel?!

Så det lutar åt att jag stannar kvar imorgon, är två till jag pratat med som ska stanna så det ska nog gå bra.

Nu är jag vrålhungrig efter min springmarsch till brevlådan.

// Noa

Fick ett sms igår som jag läste imorse

Sms:et löd ungefär: " Vad säger Noa om en trekant med mig och Ida på lördag? Vi tänkte se The Unborn"

Jo, det var en trevlig ide, men där fanns minsann lite baktankar med, för Noa ska fixa filmen och sen har Ida problem med sin dator som Noa ska titta på.

Men jag tar iallafall tåget till Kävlinge och sen buss till Center Syd där Ida är snäll och hämtar upp mig och Pams på vägen och sen käkar vi och har värsta trevligt och sover över i Malmö, innan Ida är snäll och dumpar av oss i Lödde på vägen på söndag. Så detta lilla äventyr kostar mig bara 22 kr enkel resa =) Sen kan jag passa på att få se hur många ägg som är befruktade i mina holkar. Så det blir nog bra!

Där har vi då en av fördelarna till mitt huvudbry...

Fick veta idag att AF betalar folk som kör med egen bil, dom betalar bara 600 själva precis som jag gör för mitt busskort och resten står AF för. Tidsmässigt tar det ungefär lika lång tid att åka bil som tåg, dock är det bekvämare att köra själv. Men första månaden måste jag ligga ute med hela beloppet själv och sen ska man skriva upp milantal och sånt.
Finns fördelar och nackdelar med bägge.

Fördel bil
* Det är roligt att köra
* Man slipper frysa när man står och väntar på buss och tåg
* Man slipper stressa till tåget
* Slipper konstiga typer på buss och tåg

Nackdel bil
* Ont om eller oftast inga parkeringar när jag kommer hem
* Gammal bil, kan bli slitage så att bilen bara tvärdör

Fördel tåg
* Man kan halvsova på tåget
* Med mitt busskort  tar jag mig till Malmö för 54 spänn istället för 96 spänn enkel

Nackdel tåg
* Konstiga typer
* Förseningar

Jaja, får se hur jag gör, ska dividera lite med Håkan med som ändå kör varje dag.

// Noa

Jag blir så trött...

Varför har jag dom kåtaste fåglarna i detta land? Nu har Ahmed märkt att det nog inte blir något av hennes ägg och vad hittar hon och Zelda på då? Istället för att bara tröttna på att ruva och istället ägna sig åt saker som man gör som fågel, typ äta och skrika och så, då sätter dom igång och försöker göra nya bebisar och nu är jag inte hemma på dagarna och kan därför inte "störa" dom. Det är bara en tidsfråga innan Laban och Gizmo sätter igång igen. Så jag betvivlar att det kan funka med plastägg, dom kommer försöka göra nya bebisar iallafall.

Jag får snart sätta Ahmed ensam i en bur och Laban ensam i en annan bur och herrarna och Filippa tillsammans. Samtidigt är risken att de mår dåligt när de skiljs åt från sin äkta hälft.

Äggen som ligger, där finns en minimal chans att där blir något av dom nu inom de närmaste dagarna, men har där inte blivit något till helgen så tänker jag ta bort holkarna iallafall.

// Noa

Måndag...

Idag vaknade jag och kände mig pigg trots att klockan bara var 5 när alarmet ringde och trots att jag fuskade och var vaken till säkert 22:30 igår. Får kanske testa det oftare att vara vaken lite senare, så jag vaknar i rätt sömnperiod eller vad det heter.

Dagen har gått hyfsat fort och solen har minsann tittat fram då och då. Där började två nya killar idag med, så vi ökar och blir fler succesivt. Sen bjöd Robban på eftermiddagskaffe och Peter hade bullar med sig och Håkan körde mig till HD. Har slipat ner de sista köksluckorna idag och sen flummade jag runt, fick hjälpa Robban med att stripa med tejp på en mc skärm, men vi lyckades inte få det identiskt rätt så läraren fick hoppa in och visa hur man skulle göra när vi försökt och tjepat om och försökt och tejpat om ungefär femtioelva gånger under 3-4 timmar.

Sen kom jag hem, hade fått ett paket från HIF, med medlemskort, en medlemsbok, ett klistermärke till bilen där står medlem 2009 på och en HIF pin. =)



Sen hade jag fått lovefilm, så det var att pinna upp på Stattena och posta den innan posten tömdes kl 18, passade på att inhandla lite mat med, pytt i panna och rödbetor och ägg och sånt, blev sjukt sugen på det idag när jag kom hem. Även våfflor som jag tänkte ge mig på att testa en vacker dag som inte är idag.


Så sjukt gott =)

Nu återstår bara disken, sen ska jag vara snäll och skämma bort mina djur med gurka tänkte jag, och ladda kaffekokaren till imorgonbitti. Blir nog äggmacka till lunch imorgon tror jag.

Ha en fin måndagskväll allesammans!

// Noa


Sjukt effektiv idag...

Vet inte vart jag fått min energi ifrån, men jag har lyckats prestera en hel del idag och klockan är inte ens 12. =)

Vaknade imorse och gjorde rent till fåglarna och sen dammsög jag hela lägenheten, kollade klart på en del jag inte hunnit med i veckan och sen ringde jag till pappa och så körde jag ut där en snabbis. Sen hem, hittade en ny parkeringsruta, så nu är jag trygg med att slippa böter på 7 dygn till, upp en vända i lägenheten och samlade ihop alla sopor och kastade dom och vidare ner till djuraffären runt hörnet och köpte fågelmat och förhörde mig om plastägg till mina fåglar. Sen ringde jag Pams en snabbis och hon ringde upp och det visade sig att hennes mamma har vita små plastägg hemma som jag kunde få, så slipper jag betala 23 kronor styck för dom. Behöver ändå en 10 ägg ungefär.

Allt detta har jag hunnit med under mina 4 timmar som jag varit vaken och jag har ändå mer energi kvar.

Att jag inte började utbilda mig tidigare, detta är sjukt nyttigt för mig och vilken energi jag fått av det, trots alla tidiga morgnar. Solen skiner inte ens idag, men jag är lika glad för det =)

OCH kylaren i bilen behåller fortfarande glykolen OCH jag fick minsann både öl och cider av pappa tills ikväll =)

// Noa

What a fuck....

Idag är det lördag, vilket i praktiken betyder att jag får sova så länge jag vill och vad händer? Jo, jag vaknar redan klockan 8, helt sjukt. Men jag tänkte vara vaken ändå, kan eventuellt sova en stund i eftermiddag om det skulle knipa.

Funderar på att ringa pappa idag och byta lite grejer med honom, om det skulle passa vill säga. Vågar dock inte ringa förrns vid 9:30 tidigast, så jag får väl roa mig själv en stund.
Kanske skulle jag passa på att göra rent till fåglarna under tiden, så jag slipper det sen?!

Hoppas alla läsare får en riktigt fin lördag iallafall!!

// Noa

Tjohooo

Jag orkade vara vaken tills nu, trots att jag varit uppe från kl 5 varje morgon hela veckan =) Men nu är det dax att stoppa huvudet på kudden och sova läääääänge imorgon. Förhoppningsvis orkar jag vara uppe lite längre imorgon.

Natti natti allesammans!!

// Noa

Vad är det för fel på folk???

Nu är jag då äntligen hemma och det är HELG =) Inga tidiga morgnar och inget ryggont, utan det enda måste jag har denna helgen är att flytta på bilen senast på söndag, men tänkte göra det imorgon på dagen.

Var märkligt idag, där är en annan ny kille på utbildningen, så satt vi på lunchen och käkade, så frågar han om jag bor själv eller om jag bor hos mina föräldrar???!!! Jo tjena, jag är snart 30 år, skulle jag bo hemma? Vi kom iallafall fram till att jag bodde ensam och att jag är så gammal som jag är. Sen frågar han om jag inte ville bo ihop med någon och jag svarade att jag har provat på sambolivet tidigare, men jag trivs väldigt bra med att bo ensam och sköta mig själv. Han skrattade då och sa något i stil med att då slipper du kalsonger som ligger överallt. Kanske skulle dragit till med att det bara är mina egna kalsonger jag måste hålla reda på?!
Det komiska i det hela är att grabben uppenbarligen är halvblind och lite till, jag menar ser jag så hetero ut? Hallå. titta på mig!!!! Hur kan man misstolka och tro att jag skulle gilla snubbar?
Samtidigt är det inte riktigt läge att klämma in att hej, jag är flata, då hela stället verkar lida av homofobi.

Ja, konstigt folk finns där överallt uppenbarligen. Men de flesta är helt reko faktiskt =)

Klarade minsann bägge sudoku i City tidningen idag under min tågresa på 32 minuter till Kävlinge imorse och fick åka bil med Håkan till HD på vägen hem =)

Ha nu en riktigt trevlig helg alla läsare!!!

// Noa

Min rygg dödar mig....

Jag fick så sjukt ont i ryggen idag när jag åkte på att slipa ner köksluckor som ska lackas om, där är alltså folk som lämnar in diverse saker och bilar som ska lackas om. 
Jag tror jag avlider snart så ont gör det alltså. Visst har jag problem med ryggen till och från men detta är olidligt. Hoppas jag kan ta mig upp ur sängen imorgon bara.

Tog tåget hem idag, men det blev ett senare tåg för vi blev lite stressade i slutet och fast vi i vanliga fall blir släppta vid 15:30, så var jag nog inte på väg till tåget förrns klockan var 15:48 idag och tåget gick kl 16. Sen hem, fixade med en film och iväg till Hemköp och posta. Nu tänker jag inte röra mig mer idag och ryggen gör att jag inte kan sitta vid datorn heller, så ni får klara er utan mig ikväll.

Ha en underbar torsdag och imorgon är det fredag minsann =)

// Noa

Devil is back in tha house

Det fungerade inte att flytta Devil så att han bodde ensam, för Zelda blev helt hysterisk, så jag rådfrågade Devil vad han tyckte och när jag satte hans bur mot den stora buren så hoppade och klättrade Devil på gallret i sin egen bur, som om han ville in i den gamla vanliga, så jag fick snällt flytta honom igen. Men nu är Zelda lugn iallafall och Devil får vara ifred trots allt, får se hur det funkar, annars får han flytta igen.

Eventuellt får Devil och Gizmo dela bur ett tag sen, för jag tänkte isolera Laban så hennes fjädrar växer ut och så att hon inte försöker göra fler bebisar med Gizmo, då får Devil en snäll bror som sällskap och saknar kanske inte den andra buren. Sen långt fram i tiden, så tänkte jag låta Ahmed och Zelda bo i en annan bur så Ahmed släpper sitt "revir" så att alla kan bo tillsammans igen utan att bita och hugga efter varandra.

Ja dessa fåglar. Önskar bara att dom skulle leva i harmoni tillsammans i ett stort härligt kollektiv utan en massa bråk.

// Noa

Devil

Det var inte klon han blivit av med, utan någon har fått tag om ryggen på honom och fått in näbben under ena vingen. Han kan röra sig och så, men vill inte ta ner vingen helt. Tog nämligen ut honom för att undersöka min lilla pippi och se vart blodet kom ifrån. Men jag får hålla koll på honom, så hoppas jag att det läker som det ska och att han kan använda vingen som vanligt igen.

Men flyttade på honom, så han får bo själv under rehabtiden nu, så ingen kan bråka med honom.

// Noa

Förvånansvärt pigg idag

Men det beror kanske på att halva veckan har gått, eller så kan det vara för att dom bjöd på kaffe och kaka idag på fikarasten. Orsaken är väl inte så mycket att gräva djupare i, det känns iallafall skönt att inte vara helt klubbad.
Tog tåget hem idag, för Håkan och Zoe skulle till Center Syd en vända och jag visste inte om Pams jobbade, så det kändes meningslöst att åka med dit. Annars hade jag kunnat gå in och säga hej till Plamlela.

Blev bjuden på fest hos Zoe på Dalhem på fredag, men jag lär väl vara för trött för det. Kommer säkert fler chanser.

Har haft teori idag med, fattade typ ingenting alls, men det är som det ska vara, för flera som varit där under flera månaders tid sa efteråt att de tyckte synd om oss nya, för de mindes själva hur det var när de var nya och inte fattade teorin.

Sen när jag kom hem hittade jag blod på ena burgolvet, tror någon som har ett namn som börjar på Z och slutar på elda har bitit av Devils ena klo inatt, för jag vaknade av att Devil skrek. Men Devil verkar må bra iallafall.


En toabild i min vita overall


Skärmen jag håller på och kämpar med, har iallafall lagt en ny slipgrund idag på den efter mycket slipande, så imorgon ska jag slipa den en sista gång innan den ska lackas ;)


Min fina mask, tänkte Pams kunde låna den när hon inte vill att det ska lukta tant =)

Ha en riktigt fin onsdagskväll kära läsare!!!

// Noa




Helt slut idag...

Men dagen har gått fort idag, även fast jag mest har spacklat och slipat och slipat och spacklat, men sen fick jag grundmåla min skärm själv, det var dock ganska svårt att hålla sprutan rätt och hålla rätt avstånd, men det ger förhoppningsvis med sig på sikt.

Var en annan tjej som kom tillbaka idag, så nu är vi tre tjejer på bygget, varav två av oss är från Helsingborg och jag kände igen den tjejen som kom tillbaka efter praktik idag. Det visade sig nu ikväll att jag hade rätt, för Egga känner henne och jag och Egga har festat med henne några gånger, dock verkade hon inte känna igen mig.

Imorgon ska vi ha teori iallafall, får se hur det går.

Sen fick jag och den här tjejen skjuts hem av Håkan idag med, han är snäll. Kom hem, fixade och fick springa till Netto och postlådan på Stattena, kom hem och tog en godisbit och vad händer?? Jag biter av en lagning och inte vilket lagning som helst, utan det "svartbygget" som jag anmälde till HSAN. *grrrr*

Jaja, hoppas ni får en bra tisdag!!!!

// Noa

Första dagen avklarad....

Ja, jag lever fortfarande trots att jag var uppe kl 5 imorse.

Gick och la mig igår vid 21:30 kanske och sov till 23, sen vaknade jag och gick på toa och sen var det kört. Vågade inte titta på klockan heller, för då skulle jag bli ännu mer stressad.
Hur som haver så kom jag upp kl 5 som planerat utan svårigheter, en snabbdusch och fixa håret, koka kaffe och käka mackor och utfodra djuren, men det var lite knappt med en timme på morgonen innan jag skulle åka.

Väl framme i Kävlinge så hittade jag rätt direkt och när jag väl träffade Sölve som har hand om det så visar det sig att första dagen brukar folk få börja kl 9:30 och inte 7:15 som klockan var när jag var där. Men men, jag ska ändå vänja mig att gå upp tidigt framöver, så det var väl lika bra.

Tillbringade förmiddagen med att läsa lite teori och i eftermiddags fick jag slipa en skärm och spackla och slipa igen, fortsätter nog med det imorgon.

Men det har varit en bra dag, trots att jag fick en vit fläckig och ful overall och ett par lite för stora skor som jag fått skoskav av. Fick skjuts hem av en kille som bor på Drottninghög här i stan och han hade minsann 2 kärlekspapegojor och han kör en nästan likadan bil som min, så honom gillar vi. Sen fanns där en väldigt trevlig och charmig kille på stället, så man får kanske bli hetero, eller bi åtminstone? ;) Och han trodde jag var 18 år =)
En del Ahmed och Ali och så med, men alla var trevliga och hjälpsamma och det verkar vara ett skojfriskt gäng.

Så nu är jag trötter.

Ha en fin måndagkväll!!!!

// Noa

Söndag igen...

Så var det söndag igen och imorgon börjar allvaret. Börjar bli lite nervös faktiskt, höll knappt på att hitta ut från bilmek lokalerna på Lernia när jag var där på studiebesök, tänk om jag går vilse imorgon? Då hjälper ingen GPS i världen.
Och vad ska jag säga och göra, om jag nu hittar dit, ska jag bara knalla in och säga att här är jag, eller hur gör man? Och speciellt kl 7:15 på morgonen, när jag inte brukar vara människa liksom. Men det löser sig säkert,hoppas jag iallafall.

Idag har jag varit uppe sen 9:40 ungefär och har hunnit med en hel del, jag har tvättat och hängt upp tvätt, jag har varit och tankat bilen och bytt parkeringsruta och jag har varit och postat min lapp till AF som sen ska till FSK så jag får pengar, samt varit på Netto och handlat så jag kan käka frukost innan jag åker varje morgon och så kexchoklad om jag skulle få värsta sockerfallet för att jag inte brukar vara uppe så tidigt.

Resten av denna söndag blir nog lugn, dock betvivlar jag att jag kommer och ligga och sova sött i min säng redan kl 21, även fast jag borde för att få mina 8 timmars sömn. Får väl sova på helgerna sen eller något.

Ha en bra söndag allesammans!!

// Noa

RSS 2.0