HIF ikväll =)


// Noa


GuldfågelnHär kan man prata om bra kundservice, dom svarade på mitt mail redan imorse och dom ska reda ut detta, under tiden så skickar dom kompensation till mig där jag kommer få hämta ut en valfri produkt från deras sortiment i vilken butik som helst utom på Lidl.

Så det kommer bli en påse kycklingfilé =)

// Noa


Vad fan....Så länge jag kan minnas så har jag alltid tvättat varannan söndag och det har inte varit några problem alls. Men idag när jag tvättat färdigt och skulle sätta upp en ny tid så är där fullt på söndag om 14 dagar, så helt plötsligt ska jag tvätta en lördag nästa gång...

Säkert någon nyinflyttad som inte fattar bättre... Men det hoppas jag snart kunna ta ifrån dom =)

Dessutom hittade jag fjädrar på min kycklingklubba från Guldfågeln, tur jag inte är rädd för fjädrar. Men allvarligt, ska jag behöva plocka färdigt kycklingen själv?? Det ser rätt nasty ut faktiskt....

Update:

Jag mailade dom, så nu får vi se om jag får mer kyckling som kompensation =)

// Noa


Rädda Willy

  

Idag är det Rädda Willy som gäller =)

// Noa


Jobbat...Så här koncentrerad på vägen var jag idag när jag jobbade =)Körde till och med på en namnlös väg...... Min GPS är från 2006 och uppenbarligen fanns inte alla vägar på den tiden...Den namnlösa vägen =)Min lilla racerbil, dock är den mögigare nu....

// Noa


ParkeringstillståndIgår när jag kom hem efter vår supertrevliga After Work så hade minsann mitt parkeringstillstånd för miljöbil kommit, så nu kan jag parkera gratis i stan fram till 2012-12-31 =)

// Noa


Triss på mitt vis
Jag köper en trisslott, är där vinst så låter jag vinstlotten ligga hemma i bokhyllan några månader innan jag löser in den och det lönar sig.

Idag löste jag in en lott där jag vunnit 25 kr och på lotten jag tog istället vann jag 25x2= 50 kr =)

Nu får den vinstlotten ligga med min sedan tidigare 25x2 vinstlott ett tag innan jag löser in den och har jag tur vinner jag kanske 75 kr nästa gång, eller varför inte tre klöver/tv-apparater?! :P

// Noa


KurskatalogerFick en sån här kurskatalog med helgreklamen idag...

Tror den får flytta ner i bilen bland alla de andra. Det är nämligen precis såna jag kör ut till bibliotek och arbetsförmedlingar och sånt.

// Noa


Dagens boktips!Höstoffer av Mons Kallentoft

Inte lika bra som hans två tidigare böcker, midvinterblod och sommardöden, men helt okej.

Ser fram emot fjärde boken i serien, Vårlik som kommer som pocket i vår. Föredrar pocket framför riktiga böcker, så jag får snällt vänta.

// Noa

HachikoEn film jag kan rekommendera. Den har ett tag på nacken, men såg den först ikväll.

// Noa


Grannsämja

Nu plingade min kära granne ovanpå mig på bara för att säga att om han spelar för högt så får jag säga ifrån, jag sa att jag tror inte det blir några bekymmer bara han inte spelar kl 6 imorgon bitti så är det lugnt. Då log han och sa att nej, det är två våningar upp isåfall.

Tror inte ens jag kommer att höra han och hans kompis som ska förfesta lite innan dom ska ut vid 23 tiden, men det var en trevlig gest av honom kan jag tycka.

Det roliga är att jag vet vem den här snubben är då vi gått på samma skola någonstans, han är ett år äldre än mig, sen om det är högstadiet eller gymnasiet har jag ingen aning om. Får kanske fråga vid tillfälle =)

// Noa


Testpilot!!

Bli testpilot hos Smartson.se du med =)

Och nu kan du bli testpilot för deras nya Tradizionale pizza genom att klicka här

Vill du läsa mer om pizzorna klickar du här

Videon för pizzorna gick inte att lägga upp, men du kan se den här

// Noa


Helg!!

Nu tar jag helg, för jag har kört bil sen klockan 9:30 imorse och lagt ut kataloger och hämtat hem två ställ med fler kataloger på flygplatsen, dom skiter jag dock i att lämna idag, det gör jag på måndag morgon.

På vägen hem fick jag såklart svänga in om min syster, dels för att höra hur det är med henne såklart, sen fick jag lasagne där och så fick jag hämtat lite grejer...Alla mina vintervit choklad =)Där är alltså 10 stycken i varje låda, så nu har jag vintervit ett tag =)

Jag äter inte choklad varje vecka ens, så dom lär räcka hur länge som helst...Nice!!

// Noa


Trevlig dag...

Dagen började förvisso inte så bra, jag körde ner till Folkuniversitetet (finns på två adresser här i stan och jag var på den andra adressen idag, inte där jag brukar vara )för att packa min bil med kurskataloger, kommer ner och då visar det sig att där inte finns några. Pratade med en tjej som hade 2 lådor, men dom behövde hon själv, så jag fick snällt och tomhänt köra hem igen och parkera bilen. Sen gick jag ner igen och på vägen gick jag in om Folkuniversitetet igen och hämtade ett tidningsställ och satte upp på biblioteket.

Sen ringde L som jag åkte med förra veckan och där skulle komma en leverans idag med nya kurskataloger, så där ska finnas åt mig i receptionen imorgon iallafall. Sen är det arbetsförmedlingar och bibliotek i Helsingborg, Landskrona, Höganäs och Ängelholm jag ska köra till under fyra fredagar framöver och imorgon ska jag köra och hämta tidningsställ på Ängelholms flygplats, men sen bör jag hinna in om syster på vägen hem och hämta mina choklad och låna office skivan.

Sen blev det lunch med grabbarna innan midsommarfesten.

Blev tre små rätter på kinesen och en kall öl till det =)Vår fina midsommarfest 155 dagar kvar dukningMassa folk mitt i midsommarfirandet =)

'

Sen blev det Bishop Arms vid Marina för oss som ville, vi var 7-8 personer. Där blev det ett par Hoegaarden =)Där finns både stora och små Hoegaarden minsann, men det stora glaset lurar ögat lite, ser mycket mer ut än det är i =) M bjöd på tequila, men jag avstod då jag ska köra bil imorgon.

Men kort sagt en mycket trevlig dag och jag gick hemåt runt 20:45 kanske, ska snart nanna lite kudde så att jag är pigg och utvilad imorgon.

// Noa


Om 155 dagarSå är det faktiskt midsommar och det ska vi fira idag med sill och potatis och midsommarstång och lekar och dans och sånt. Efteråt går de som vill ut och tar en öl =)

Dock blir det varken många öl eller sent tidsmässigt för min del, för jag ska jobba och köra bil imorgon =)

Men redan nu idag på förmiddagen tänkte jag köra ner och packa bilen.

// Noa


Syster

Syster ringde nu från bilen på väg hem, där var någon olycka och dom hade varit stående där i 20 minuter ungefär. Men dom hade lappat och lagat och förkortat och trixat under operationen och hon lever och är på väg hem. På fredag ska hon ner och få foten omgipsad, för de vågade inte gipsa den helt nu när det finns risk för att foten sväller.

Men huuu så klen hon lät på telefonen alltså... Jag förstår att jag själv inte uppfattades som så kaxig när jag själv varit sövd och opererad om jag lät som henne...

Men nu hoppas vi att hon får en bra fot, efter 7 års kamp mot alla läkare som hon var hos och som först inte tog henne på allvar.

Sen har jag varit duktig och ringt banken och skaffat ett värdepapperskonto, för snart börjar dom sälja obligationer och då ska jag och syster köpa och har man 10 i följd så är där garanterad vinst. Låter bra!! =)

// Noa


Ut med packet!!!

Jag störs normalt inte av mina grannar alls, hör knappt att det bor folk omkring mig, utan det är ett lugnt hus med bra grannar.

Jag umgås inte med mina grannar, men möter man dom på Maxi eller på stan så hälsar man såklart.

Så nu precis kom jag från Netto och så stannade killen som bor i lägenheten ovanför min mig och frågade om jag hörde massa ljud från hans lägenhet och ifall jag blev störd av honom, vilket jag sa att jag inte  blir då man knappt hör något alls från grannarna. Jag kan typ höra grannens tonårsdotter ibland när hon sjunger i badet/duschen, men jag sjunger med i duschen så vi har liksom accepterat varandras "jag sjunger hellre än bra" då vi har toaletterna vägg i vägg. Och innan jag åkte till Thailand och skulle köra fåglarna till mamma så mötte jag dom i trappan och sa lite på skoj att nu får ni det lugnt och tyst i några veckor, då sa dom att du hörs knappt ändå, så antingen hör dom inte mina fåglar fast jag tror att dom skriker för hela huset eller så var dom bara snälla. Dock sover mina fåglar på nätterna kan tilläggas och jag tror främst dom hörs i trappan, men inte inne i folks lägenheter, för jag har pratat med andra grannar högre upp som inte heller blivit störda av mina fåglars skönsång. Har för den delen aldrig fått något klagomål varken själv eller på mina fåglar heller.

Hursomhelst så den här killen ovanför mig, där är en tjej som hyrt lägenheten ovanför hans i andra hand och hon kommer hem vid 22-23 tiden om kvällarna och för ett jävla väsen. I lördags morse vaknade jag av att någon hade efterfest och spelade musik för hela huset klockan 6 på morgonen, men jag är inte den som klagar för minsta lilla, det är bara en gång det hänt, så varför lägga energi på det liksom? Men tydligen var det den här tjejen som spelat.

Men den stackars killen går alltså upp kl 5 varje morgon och nu har han tvingats sova med öronproppar då den här tjejen för sånt väsen halva nätterna. En söndag till måndag hade hon haft efterfest från kl 3 på natten till kl 5 när han gick upp. Han har knackat på hos henne och sagt ifrån, men ändå fattar hon inte... Så nu har Helsingborgshem sagt att hon får en chans till, sen får hon ta sitt pick och pack och dra. Inte mer än rätt tycker jag, då jag bott här sen i mars 2004 och aldrig har störts av grannarna tidigare. Ska där helt plötsligt komma en partyprinsessa på 20 år från Sthlm och börja röja halva nätterna och störa? Nej det kan man inte acceptera.

// Noa
AvokadoDet finns olika sorters avokado, sist köpte jag några 5 pack på Netto som inte mörknade i skalet när dom blev mogna. Sen fick jag lära mig att det finns olika sorter som odlas i olika länder, denna gången blev det såna som mörknar i skalet. Men bägge sorterna smakar lika bra!!

Ett 6 pack avokado på Netto för 15 spänn denna veckan och är man tokig i avokado som jag är, då får man helt enkelt passa på!! =)

// Noa


Operationer
Blev ingen operation för mamma idag, för där hade kommit in ett akutfall, så hon får vänta på en ny kallelse som vi hoppas kommer snart. Syster ska däremot opereras imorgon och inte på torsdag.

// Noa


Kund enkät
Idag var det dags för Helsingborgshems kundenkät, tror dom skickar ut den varje år. Iallafall så baserar dom hyrorna till en viss del beroende på vad folk svarar, dvs bor man i ett attraktivt område där folk trivs får man högre hyreshöjning i % än i områden där folk inte trivs lika bra.

Det är lite såna frågor om vad som är bra och dåligt med området där man bor osv och varje år så tar jag och flera andra med mig upp detta med parkeringsfrågan på det som är mest negativt med att bo här. Tror ni något har hänt hittills? Jag har ändå bott här sen 2004, dock hade jag inte bil de första åren, men ändå.

Skärpning Helsingborgshem, för det är fan inte rimligt att jag som boende inte ska kunna ta bilen och köra ut till Citygross när jag kommer hem på eftermiddagen, för då vet jag att det inte finns någon parkering när jag kommer hem. Tidigare har jag kört och handlat och sånt på dagtid, men nu har jag inte möjlighet till det längre.

Så denna gången var jag inte lika nöjd och belåten som hyresgäst som tidigare år, trots att jag faktiskt tagit upp parkeringsfrågan i varje enkät jag fått.

// Noa


Dagens filmtips!För kärleken

En sevärd film där man faktiskt får både en och två tankeställare.

// Noa


QigongIdag var jag med på Qigong och avslappning med folket på Resurspoolen och det var bra, förutom att jag blev sjukt trött efteråt, men det är tydligen vanligt i början.

Så varje måndag framöver blir det Qigong för hela slanten.Sen imorgon blir mamma inlagd på sjukhuset, på någon kärlkirurg, vet inte riktigt vad dom ska göra, men antar att det är till det bättre för hennes sår på foten. Hon kommer hem igen på onsdag så det blir inget långvarigt. Sen på torsdag är det systers tur att operera foten nere i Malmö, men hon kommer hem samma dag.
Själv hoppar jag över det där med sjukhus, det provade jag så det räckte i maj månad, men det blir ett besök hos mamma imorgon på vägen hem.På torsdag är det även midsommarfest - 155 dagar kvar på Resurspoolen och sen på fredag ska jag jobba och köra ut med kurskataloger för Folkuniversitetet. Full rulle med andra ord.Ska alltså jobba nu tre fredagar i rad under ca 6 timmar per gång, så blev lite jobb av det ändå, men skälet att jag gör det är väl främst för att kunna plita ner i mitt CV att jag faktiskt jobbat som b-chaufför, för det bör underlätta i framtida jobbsök inom just "köra-bil-branschen".

// Noa


PlusgraderVet att det kommer bli kallare för varje dag i veckan, men man blir ändå glad när termometern visar +7 grader och isen och snön börjar försvinna =)

// Noa


Mer filmtips!
The Experiment

Läs mer om filmen här

// Noa


Dagens filmtips!Du kan se trailern för filmen här

// Noa


Dagens bekymmer....

Jag har ett stort problem.Min gamla laptop kraschade för ett tag sen som de flesta vet...Dock köpte jag en hårddiskkabinett till hårddisken som jag fick igår så att jag kan rädda grejer från den....

Nu vill jag ha över Officepaketet med min licensnyckel och genvägar från den kraschade hårddisken till den nya laptopen.Jag kopplade in kraschdatorns hårddisk direkt i min första laptop (den högra) som jag snodde tillbaka från mamma när hon fick en ny, men vill alltså ha in office på min nya lilla laptop till vänster.Är det någon skillnad på att koppla in hårddisken rent fysiskt i en av de stationära, jämfört med att köra den som extern via usb? För när jag testade att köra kraschhårddisken som extern så vägrar min nya laptop starta från den externa fast där ligger ett rent Windows 7 på den. Startar som bekant utan bekymmer när jag kopplade in hårddisken internt i min första laptop. 

 Och ja, jag använder faktiskt alla mina datorer, dock olika mycket och till olika saker, men vill inte behöva starta en dator till bara för att kunna använda office, jag måste väl kunna klona en del av hårddisken, eller?

Någon som kan hjälpa mig?

// Noa


Hur kunde hon leva som om det inte fanns

Kommer ni ihåg för några år sedan när tidningsrubrikerna skrek om en HIV smittad kvinna i Skåne som undanhållit sin smitta för sin man under 9 år och skaffat två barn tillsammans med honom?

Ikväll såg jag dokumentärfilmen om henne.Hur kunde hon leva som om det inte fanns

Faktiskt sevärd i mitt tycke!

// Noa


Kvällens Tv-serie tips!Serien bygger på tre fristående serier, Kronprinsessan, Kungamordet och Drottningoffret!

Helt klart sevärd!!

// Noa


Höjder...Upptäckte till min fasa imorse att en av två glödlampor i min taklampa gett upp helt.

När jag satte upp den glömde jag nämligen att byta glödlampor i den och av den orsaken fick jag behålla stegen hemma hos mig. Vilket var tur då jag fick knalla ner i källaren och hämta den idag...

Kan berätta att jag ogillar höjder, eller ja jag kan stå högt upp om det är stabilt och ett räcke att hålla i, men att klättra på stegar och inte kunna hålla i mig utan behöva skruva och greja med en lampa i taket tillhör inte mina favoritsysselsättningar precis.Men vad säger man? En bra kvinna reder sig själv och nu lyser den ordentligt igen =)

// Noa


Marabou VintervitJag trodde det var helt kört att hitta fler Vintervit choklad nu sen de var slut på Maxi på julafton, men tänk så fel jag hade.... Idag ringde min syster, hon var på Citygross och där hade dom MASSA Vintervit som de sålde för halva priset och de går inte ut förrän i september i år... Så jag bad min syster handla några åt mig...Blev visst 5 lådor tillslut haha och där är 10 i varje =)

Så nu har jag gott choklad till i september, vad säger man? Vissa lägger sina pengar på andra grejer, jag lägger mina på special edition choklad =)

Sen blev det 3 timmars jobb idag, fick åka med L till Landskrona och till Höganäs och lämna Folkuniversitetsbroschyrer. Dock har inte hon den ansvariga ringt mig ännu och dessa skulle varit ute förra veckan redan, så igår hade L tagit rundan och kört och lämnat dom. Jag ska dock ta AF, Bibblan och Utvecklingsnämnden imorgon i stan och sen ska jag vid nåt tillfälle ge mig ut och fylla på med broschyrer på olika ställen i Skåne.

Men klart man ändå är lite besviken att det inte blev mer jobb än så, trots att dom lovat mig, men men, får väl trösta mig med ett Vintervit sen eller nåt =)

// Noa


Givetvis...


Min sladdjävel funkade inte, så idag när jag ändå ska till Kjell & Co på lunchen eller när jag slutat ska jag höra vilka alternativ jag har istället.

Tänkte nämligen köpa en/ett hårddiskkabinett till min gamla laptops hårddisk som kraschade, så kan jag rädda lite grejer och sen använda den som en extern hårddisk.

Igår hann jag med massor när jag slutat, jag hade mailat Elon angående mammas värmemadrass och dom ringde upp och berättade att dom hade två stycken på Berga, men dom skulle skicka ner den till butiken som ligger där jag bor och det hann dom igår.  Det kan man kalla service!!!Så jag knallade ner för backen och köpte madrassen. Sen har jag ett notställ till ena systerdottern som spelar klarinett.

Sen hann jag ringa Vårdcentralen och kunde boka in en tid för sista Twinrix sprutan i februari, dels så jag inte glömmer den eller missar den och måste ta om dom om jag ska åka iväg någonstans igen sen. Nu när jag tar den tredje ska jag vara skyddad i 25 år eller nåt. Och med tanke på att dom kostar 600 kr styck och man ska ta tre stycken så är det likabra att fullfölja nu när jag redan fått två av dom.

// Noa


Dagens mat!Ser kanske inte så gott ut, men det är det!

Pastasallad med grillad lax, räkor, avokado, ruccola, grönsaker och en klick vitlöksdressing =)

// Noa


Dagens goda gärning!

En gammal dam bad mig om hjälp att komma över isplättarna som är på trottoaren och det är väl klart att jag hjälpte henne, dock fick vi gå upp en bit på gräset för att få bättre fäste under skorna, sen kunde vi gå ner där det var sandat.

Trottoarbiten som är isig och osandad är mellan två hus, ett Helsingborgshem och ett HSB och bägge fastighetsvärdarna har nog sandat utanför sina hus, men varför kan man inte ta den lilla plätten som är mellan husen med? För att underlätta för äldre människor?

Nej då ska folk hellre riskera att slå halvt ihjäl sig.. Jävligt bra resonemang!! Eller inte.....

// Noa


Förbannad!


Läs hela artikeln här

Man kan inte annat än att bli förbannad!!!

Ja, jag har kommenterat denna artikel och uppenbarligen är där folk som instämmer med mig.

Så kom igen nu låtsaspoliser och anmärk på att jag parkerade på fel gästparkering häromdagen, dock anser jag fortfarande att det är mer rätt än att stå på en handikappsruta (även om jag kunnat lägga ett giltigt tillstånd i framrutan)

Min kommentar var nämligen så här tack vare vad andra skrivit :

Har dom nu inte råd att anställa folk som skottar i hela gator så får dom iallafall se till att hålla handikappsrutorna rena och snygga.

Många rörelsehindrade är beroende av sina bilar, då de inte har samma förutsättningar och inte kan röra sig på samma vis som gående personer.

Du som tyckte att man kunde stå utanför polisen i en handikappruta för att där ändå är tomt, hur resonerar du? En handikappsruta är till för rörelsehindrade, hur skulle du reagera om du haft en ruta till ditt förfogande och så kommer någon obehörig och ställer sig där?

Och JA, jag tog en annan ledig ruta på en annan gästparkering häromdagen för att där var tomt, MEN jag värnar iallafall om de rörelsehindrade och ställer mig inte på en handikappsruta. Det är skillnad på skillnad. En tom handikappsruta är INTE detsamma som en tom gästparkeringsruta!!

// Noa

Laptopskins...

Tidigare hade jag ett laptopskin som jag hittat billigt på Netto en gång, men efter att det skinet åkt på och av ett X antal gånger på olika laptopar så klistrar det inte så bra längre. Kollade runt lite på nätet och där finns gott om laptopskins, men priserna är hutlösa.Så jag gjorde mig ett eget skin istället =)
Hade såklart varit snyggare med helt svart bakrund, men det får duga.

// Noa


På gott och ont...Det är lite på gott och ont det här med parkering. Jag brukar föredra att parkera i min egen gata, trots att jag inte har fönster åt det hållet, men där har det aldrig hänt något.

På gatan bakom mitt hus där jag står nu har jag förvisso uppsikt över min bil, men det var där min Volvo blev saboterad när jag var inlagd på sjukhus i våras. Nu var Volvon gammal och mer stöldbenägen än vad min nya bil är, men ändå.

Men vad gör man när folk vägrar flytta sina bilar i min gata?


// Noa


Dagens boktips!!Sommardöden av Mons Kallentoft

Pocketforlaget skriver så här om boken

Det är den varmaste sommaren någonsin i Östergötland. Linköping dallrar i hettan och i de omgivande skogarna rasar de värsta skogsbränder trakten sett. Tidigt en morgon hittas en fjortonårig flicka irrandes naken och våldtagen i stadens största park. Flickan själv minns ingenting och kriminalinspektör Malin Fors och hennes kollega Zeke tvingas försöka nysta i de få ledtrådar som finns. Men hur hamnade flickan i parken och vem är förövaren? Samtidigt anmäls en annan flicka försvunnen av sina föräldrar och kort därpå görs en fasansfull upptäckt vid en badplats utanför staden.

Sommardöden har kommit till Linköping och under några varma julidagar förvandlas drömmen om sommaren till en fruktansvärd mardröm...

Sommardöden är andra delen i Mons Kallentofts serie om kriminalinspektör Malin Fors vid Linköpingspolisen som inleddes med den kritikerhyllade boken Midvinterblod. Det är en omskakande berättelse om övergrepp, förtvivlad kärlek och djupaste hat.

// Noa


Kärring....

Jag har helt missat att berätta om kärringjäveln som bor vid mamma någonstans, har bara hört talas om henne tidigare, men igår stötte jag på henne för första gången...

Det är så här att på mammas parkering finns där 4 gästparkeringar och en handikappsruta (kan stå där med mammas handikappstillstånd, men vill inte stå i vägen om där kommer en handikappad, den rutan är oftast ledig, men så vet jag att där bor fler handikappade i mammas hus) och dom 4 andra brukar alltid vara fulla, i gatan bredvid huset vågar man knappt stå för där har dom eldat upp bilar flera gånger på nätterna, men så finns där parkeringar på andra sidan av mammas hus... Som egentligen är gästparkering för husen som ligger bakom mammas.

På den här andra parkeringen, har dom också 4 gästparkeringar och där finns i princip alltid minst 2 platser som är lediga.

Igår när jag köpt laptopen och kom tillbaka så var där såklart fullt hos mamma, där var plogat i gatan och där var snövallar på en halvmeter, så även om jag velat hade jag inte kunnat stå i gatan, då parkerade jag såklart på mammas baksida...Frid och fröjd tills jag skulle köra hem, då kommer den här jävla utlänningskärringen och började tugga på mig om att där fick jag inte stå och blablabla, jag ignorerade henne, hoppade in i bilen och körde och hon stod där och tittade på mig när jag körde iväg.

Vad spelar det för roll om jag står där i en halvtimme eller trekvart när där ändå aldrig är fullt? Igår stod jag och en annan bil där, vilket innebär att hennes två jävla fantasikompisar hade kunnat få plats där ändå.

Och ja, i detta fallet har jag fördomar... Men den jävla utlänningskärringen borde skaffa sig ett jävla liv istället för att smyga på alla som parkerar. Passar det inte får hon väl åka hem och parkera i sitt eget jävla land!!!!

I min värld är det vettigare att stå där än att uppta en handikappsplats iallafall. För där står jag inte i vägen för någon med tanke på att där alltid finns tomma rutor.

// Noa


Skyffel...

Det var inte det enklaste att hitta en snöskyffel idag, så det fick bli en tredelad i plast från Biltema, dock har den metallskaft så förhoppningsvis fyller den sin funktion ändå. En sån här blev det iallafall, för dom var slut på alla andra ställen.

Körde till mamma med och fixade med hennes nya laptop och hennes mail och så och när jag kom hem, var det fler som hade samma bekymmer som jag hade igår med bilar som fastnar i snön, så jag hoppade ur bilen och hjälpte till att putta på jag med.
Så här ska man dock inte göra

// Noa


Snöskyffel...Förhoppningsvis kommer mammas värmemadrass imorgon som jag beställt åt henne. För då tänker jag köra till Harald Nyborg och köpa mig en snöskyffel till bilen.

Biltema och Clas Ohlson har några i plast, men det känns inte som att dom är lika "hållbara", men jag börjar inse att jag måste ha en skyffel med mig i bilen nu under vintertid, det går inte att förlita mig på att där kommer en massa snälla människor springande när jag behöver dom.

// Noa


Hemma igen...

Mätt och belåten efter smörgåstårtan och kladdkaketårtan =)


Var riktigt trevligt hos mamma faktiskt, men sen visade det sig att hennes laptop la av idag igen, så när det var dags att bege sig så körde jag in om Siba och köpte en ny laptop åt henne. En lite större dessutom som är lättare för henne att sitta vid och titta på. Hon sitter i princip bara på Facebook ändå.

Det är lite så, hon hade min gamla och det är inte första gången den flippat så det är likabra att passa på att köpa en billig nu när de ändå har utförsäljning än att vänta en månad, inte kunna rädda bilder och sånt och tvingas köpa en ny till fullpris.

Hade stora problem att komma till mamma idag bara, igår tänkte jag att OM det snöar tar jag bussen dit, men det slutade snöa imorse och därför tänkte jag att jag kör själv. Men jag kom halvvägs ut ur p-rutan och sen stod jag fast där, kom varken fram eller tillbaka. Kände paniken komma krypande. Men jag hade tur och en snubbe kom till min räddning och försökte putta loss mig samtidigt som jag backade...Det gick inget vidare alls, sen kom där en bil i gatan och ut hoppade två till som hjälptes åt att putta loss mig...Hade inte de kommit hade jag fortfarande stått där jag gjorde.

Vad har vi då lärt oss av detta? Jo, jag tycker om min lilla racerbil, men ibland är den lite för klen för sitt eget bästa. Jag fastnade ALDRIG med Volvon inte, men den var där lite mer kraft i och den var tyngre med.

Men slutet gott, allting gott iallafall!!!


¨
Och dagens ros går till mina tre hjältar som hjälpte mig ut ur p-rutan idag!!

// Noa


Grattis lilla mamma!!Sitter här med en kopp kaffe och ska snart hoppa in i duschen, för om en stund bär det hem till mamma för att fira henne på hennes födelsedag!!!

Det snöar ute, men blir bilen ändå, måste börja vänja mig då hon med jobbet lovat att ringa mig på måndag =)

Sen tänkte jag vara snäll mot mamma och installera mer ramminne i hennes laptop, nu när jag köpt en ny dator behöver jag inte det gamla minnet heller. Jag hade nämligen tidigare skaffat mer minne till den laptopen och så installerade jag minne åt pappa för längesen, men när jag övertog hans laptop så stal jag tillbaka minne innan mamma fick min gamla. Men nu får hon en snabbare dator till sin facebook iallafall haha, även om det för hennes del inte har så stor betydelse.

Men jag lär få lite minne över, så är det någon som behöver? Det är DDR2 667Mhz SO-DIMM 5300. Och jag tror där blir ett 2GB och ett eller två 500MB minne över.

// Noa


Allt har sin tid...6 återställningsskivor tar sin lilla tid....Så jag får väl visa min nya externa dvd-brännare jag fick för en hundring =) Eller nja, men Hp har en kampanj just nu där man får 400 spänn rabatt på laptopar över 11" och brännaren kostade egentligen 499, men säg att jag betalt fullpris för laptopen, då fick jag brännaren nästan på köpet =)

Mitt resonemang kring detta köp var nämligen att visst kunde jag köpt en bättre dator egentligen, men jag är för snål för det, samtidigt...Håller denna i 2 år är jag glad och det finns inget som säger att en 2-3000 kr dyrare laptop skulle hålla längre än så heller.

Jag tycker ändå om min nya lilla 11.6 tums kompis =)

// Noa


Min nya lilla kompis =)Säg välkommen till min nya lilla kompis!! =)

Nu ska jag bara ställa in den efter mina behov med och det lär ta halva dagen....

// Noa


R.I.P LaptopjävelDen ville såklart inte... Tur jag har fler datorer, men nu pågår jakten efter en ny laptop.

Det lutar åt en modell mindre, typ 11,6 tums, gärna med en i3 processor och en extern brännare till den.

Prislappen är egentligen inte så väsentlig, men runt en 6-7000 kanske?

Nån som har nåt förslag?

// Noa


Datorjakt...

Jaha, då råkade min laptop ut för precis samma sak som mammas gjorde för ett tag sen. Den bara tvärdog och nu vill den inte ens starta..Det är bara svart. svart och svart... Mammas vaknade dock när den fått vila i ganska många timmar, men min har några år på nacken och ja...

Får se om den vill med mig imorgonbitti när den vilat, annars blir det att börja kolla runt på en ny laptop snarast.

Antingen blir det en modell mindre typ 11.6 tums storlek och en extern brännare, eller så blir det en 15.6 tums, för det verkar svårt att hitta en 13.3-14 tums med dvd brännare.

Ja vi får se helt enkelt.

// Noa


Mamma är rolig hon...Igår ringde mamma och undrade om vi kommer på torsdag, för då fyller hon år och hon tänkte bjuda på hemgjord smörgåstårta och vanlig tårta.

Men som jag sa till mamma att vi har väl aldrig struntat i hennes födelsedag under alla andra år som gått, så varför skulle vi helt plötsligt bara utebli på torsdag? Hon är rolig hon.

Inatt har jag vaknat kl 12, 1, 2, och 5 innan det var dags att gå upp kl 7, börjar bli sjukt jobbigt.

Haha, sen i korta drag så får vi alltid typ dukar och sånt i julklapp från min mormor i Norge (det är billigt att skicka) och vi fick dukar i julas med, men efterskänkte dessa till mamma. Hur som helst så hade mamma packat in en duk hon fått av sin mamma för några jular sen, sagt örk och gett den till en av sina assistenter i julklapp. Och den stackars assistenten var halvt förtvivlad och rädd att jag och min syster skulle börja ifrågasätta var den duken från Norge tagit vägen, men jag sa att vi får nya nästa år så slit den med hälsan =)
Det är mamma i ett nötskal, men jag älskar henne ändå <3

Äntligen tillräckligt frisk för Folkuniversitetet idag, får dock se hur det går med trapporna.

// Noa


Sömnrubbningar....Är det någon som har koll på sånt här med sömnrubbningar?

Jag har nämligen sen en tid tillbaka drabbats av detta fenomen och det börjar bli tröttsamt vid det här laget, bokstavligt talat.

Jag brukar oftast somna utan problem när jag lägger mig, men sen vaknar jag till och från under hela natten. Nu har jag börjat föra lite statistik på när jag är vaken på nätterna med och inatt så vaknade jag till vid 2, vid 4 och vid 7 innan det var dags att gå upp vid 9:30 för att tvätta.

Jag vaknar alltså till, tittar på klockan och somnar om igen. Så det är inte så att jag måste på toa flera vändor per natt. Men detta resulterar i att jag är fruktansvärt trött redan tidiga kvällar och jag känner mig aldrig riktigt utvilad. Vissa nätter kan jag dock sova, som nyår då sov jag hela natten, men inte natten till nyår. Så har jag tur får jag ibland sova en natt i veckan utan att vakna, annars vaknar jag några gånger varje natt.

Har försökt googla lite på sömnrubbningar och många skriver att det kan bero på oro eller depression osv, men jag mår bättre än någonsin, jag stormtrivs på Folkuniversitetet och jag är inte orolig för något heller, jag menar jag har tak över huvudet, en bil att köra, pengar på banken och jag har ett jobb nu under januari och underbara pippisar,vad mer kan man önska sig liksom?

Jag dricker inte kaffe på kvällarna och jag äter inte efter kl 21 heller, jag motionerar nästan dagligen och äter bra mat för det mesta. Vågar man hoppas på att detta är något övergående? Finns det något man själv kan göra?

Jag är och har aldrig varit den som går till läkaren för minsta lilla och jag är inte intresserad av att knapra sömntabletter heller. Annars är jag öppen för förslag =)

// NoaGuds gåva till mänsklighetenÄr det någon som missat att jag tycker om avokado?

Speciellt när Netto sålde ett nät med 5 stycken för ynka 12 spänn!!

Har redan satt i mig 15 avokadosar i veckan, men fick fylla på förrådet idag igen =)

// Noa


Hmm

Dagens mysterium...

Kollade mammas bank nu och det märkliga är att på ett av hennes konto har hon fått samma ränta som jag fick på ett av mina. Det konstiga är bara att det skiljer 60 000 på dessa två konton, hur går den ekvationen ihop?

Vi har samma bank och samma typ av konto.

// Noa


Ränta...Var precis inne och kollade vad jag fått i sparränta på mina konton och det är fan skrattretande. Bankens räntor på deras sparkonton blir man inte rik av.

Nej, detta året måste jag ta tag i det här med hur jag ska placera mina pengar så att de börjar växa, för de korvören jag fått av banken är som sagt inte mycket att hurra för.

Någon som har nåt bra förslag?

// Noa


Dagens boktips!!

Blir ett litet boktips så här på det nya året!!Jag tyckte den var lite svårstartad, men när man väl kom in i den så var den riktigt bra!!

Läs om den här

Har redan börjat lite på uppföljaren som heter Sommardöden och sen har jag Höstoffer med i bokhyllan att sätta tänderna i sen.

// Noa


RSS 2.0