Ont i hjärtat....

Så var man hemma igen efter gårdagens bravader =)

Började med att jag mötte upp Jessica och Kaz på Knutan, där de två efter mycket om och men lyckades hitta ut till parkeringen där jag stod och väntade med bilen..Sen bar det iväg mot Malmö....

Parkerade bilen och sen skulle vi gå 3.4 km till stället där vi skulle käka och tillbringa första halvan av kvällen, men som vanligt har Eniro misslyckats med sina vägbeskrivningar, så vi hamnade lite vilse och  gick omkring i en timme och det slutade med att vi blev hämtade med bil. Sen blev det god mat och trevligt sällskap.

Så iväg till nästa fest, där nästan alla gick när vi kom, men så kan det väl vara ibland antar jag.

På det stora hela hade jag en bra kväll iallafall och det är det viktigaste.

Nu till min stora hjärtesorg...

Igår satte jag ut en annons på blocket på mina bebisar, för att jag vet att jag inte kan ha ett helt zoo med fåglar i min lilla etta, men jag trodde inte att folk skulle vara sååå intresserade av dem, men tydligen, jag vet att dom är söta mina små vänner och att man smälter när man ser dem, men jag trodde inte att jag skulle få så många mail så fort..
Nu är där eventuellt en snubbe som kommer och köper en ikväll eller imorgon och sen lär dom flytta en efter en tills jag bara har en kvar :(

Försökte sätta in Devil med alla bebisar så att han kunde välja ut en kompis, men Devil är ganska svårflirtad och hugger bara efter bebisarna, trots att jag försökte vara pedagogisk med honom och berätta att man får inga vänner genom att vara elak mot dem, så nu har jag bestämt och berättat för Devil att när han inte kunde uppföra sig ordentligt, så blir det jag som väljer kompis åt honom och det får han helt enkelt finna sig i.

Laban och Gizmo har som bekant redan börjat tillverka nya små bebisar, så idag flyttade bebisarna in i en egen bur, kan underlätta en del om där kommer folk och ska titta på dem också, att man inte måste låsa in Laban i holken för att kunna norpa en unge.

Har tagit ganska många foto på bebisarna idag, så man har kort på dem alla fyra samlade..Snart splittras de och får nya hem..Förhoppningsvis bra hem där de får mycket tid och kärlek..

Små vännerna...Mina små vänner...

Tur jag har mina andra huliganer kvar iallafall..Jag älskar verkligen mina små pippisar...Massor...

// Noa


Snart splittras dom :(


Mina älskade små bebisar

Bra dag idag...


Började dagen med att gå upp när klockan ringde vid 7:30, hyfsat pigg förövrigt och med en ganska bra inställning till mitt möte på Af, som faktiskt gick som väntat... Jag var där i en 15 minuter ungefär och fick besked att jag ska vara där på fredag nästa vecka.

Promenerade ner till söder, rätt skönt faktiskt nu när snön är borta och det är rätt många plusgrader i luften..

Efter mötet tog jag en ganska rask promenad hemåt, visste att jag skulle få besök av mina två underbara systerdöttrar idag, som dels ville komma och titta på mina pippibebisar och sen ville deras mamma få lite tid hemma för att kunna packa in julklappar när inte barnen var där.

Så vi spelade lite Super Mario, och givetvis imponerade "Moster" på ungarna, för jag är klart bäst på tv-spel och som dom sa "Ingen kan slå dig moster, du är bäst" =)) Ja, man har en del att leva upp till, men jag klarar allt jag vill =)

Klart ungarna ville åka med moster i hennes bil också, så vi tog en repa till Väla med Frida dunkandes på högsta volym i bilen...Hittade pappa på ikea och pratade lite med honom och sen shoppade vi lite, så nu har jag fixat alla julklappar och det är fortfarande bara november, det tycker jag är bra, för jag hatar julstressen sista veckan innan jul, när alla ska ut och handla det sista och alla trängs och har sig. Men det slipper jag i år =)

Ikväll blir det lugnt, sitter här nu och tar en kopp kaffe och försöker stressa ner. Imorgon är det fredag och då ska jag som jag nämnt tidigare köra ner till Malmö och gå på fest, ska bli trevligt faktiskt.

Ha en riktigt trevlig torsdag allesammans!!

// Noa

...

Då var man hemma igen...Är ganska trött idag, trots att jag har fått sova länge och trots att jag inte vaknade av att pippibebisar provar sina vingar klockan 8 på morgonen.


Dricker lite kaffe och får väl se om det hjälper om en stund, men jag tror att tröttheten beror på vädret om jag ska vara ärlig. Blir mörkt alldeles för tidigt och man får vara tacksam för den lilla gnutta sol som visar sig lite då och då.


Bilen börjar bli knas, den tycker kanske inte heller om att det är kallt ute...Först var det hela grejen med automatiska halvljus när man startar bilen som inte fungerade, tror förvisso att det kan bero på en säkring, men då är frågan vilken säkring det rör sig om, för enligt mig är där kanske ett fel, men enligt instruktionsboken skulle det vara massa andra saker som inte skulle fungerat om det rörde sig om just den säkringen.


Hade jag sen lyckats hitta den jävla säkringslådan hade det underlättat, då hade man kunnat ta ut och kollat de säkringar som det eventuellt kan ha med att göra, men instruktionsboken säger bara att den ska sitta under instrumentpanelen och där sitter bara en lucka med massa sladdar...Så finns där någon som vet var säkringslådan sitter på en Volvo 464 får ni gärna hojta till.....


Sen när jag körde hem idag så blev motorn väldigt mycket varmare än den brukar, inte så att den blev överhettad, men pilen pekade ganska mycket mer uppåt än den brukar och var aningen för nära att gå upp på "överhettad" i mitt tycke.. Men den blir väl bättre får vi hoppas, annars är där inte så mycket till värme i bilen längre, så man får klä på sig varmt när man ska ut och köra.


Får eventuellt ta en sväng till syrran på torsdag eller fredag när hennes gubbe kommer hem, han har kanske bättre koll på sådana saker än jag.


Nästa bekymmer...Ska till Af på torsdag, ska skrivas in i aktivitetsgarantin, vilket jag på ett sätt ser fram emot, då jag ser detta som en stor möjlighet, att kanske få in en fot någonstans och att få chansen att prova på lite olika grejer för att se vad jag vill syssla med, problemet är att jag inte vet när jag blir inskriven och jag vet inte vilka tider jag ska gå där, vilket ställer till det en del till på fredag då det vankas fest i Malmö och jag ska köra ner.


Idag är ingen bra dag alls!!!


// Noa


Söta pippibebisar


Fler pippibebisar med pappa Gizmo


Nya mössan jag fick av Pamela,så nu slipper jag frysa om öronen =)


Morgonstund har guld i mund

Söndag förmiddag, sista kaffet rinner ner och jag ska strax ta mig en mugg =) Solen skiner och det är snö ute=) Jag är här och det är mina älskade pippisar oxå...Och tvätten snurrar i maskinerna i tvättstugan...

Överlevde bilturen till och från mamma och pappa igår trots att det var snö ute och trots att jag nog har råkat komma åt någon konstig knapp i bilen, så jag inte hade halvljus på hela hemresan utan fick köra på typ dimljus för att se någonting alls, men det gick bra trots allt...Och det var minsann riktigt trevligt igårkväll =)

Ska kanske fixa bilen i veckan,syrrans gubbe kände någon som kunde bilar och som kunde titta på den åt mig, var något med rost på bakbromsarna eller något sånt tror jag. Jag bara tutar och kör, laga bilen får någon annan göra åt mig.

På fredag blir det nog fest i Malmö och då får jag träffa Jessica för första gången =)

Men nu kallar plikten, ska ner i tvättstugan och slänga in lite grejer i torktumlaren, ha en fin söndag i solen allihop!

// Noa


Lika som bär,mina små bebisar =)

Nyvaken...

Som vanligt vaknade jag av att en liten pippibebis skulle prova vingarna vid halv 9 tiden, men jag börjar bli vad vid detta fenomen, alltid samma tid varje morgon....

Nu ska jag fixa lite kaffe och sen blir det nog lite Zelda på xbox för min del innan jag ska iväg hem till pappa i eftermiddag.

Helt sanslöst, igår innan jag la mig så läste jag på text-tv att det varit ungefär 85 avkörningar i Skåne, det är så varje år när snön kommer, man läser bara om en massa skåningar som inte kan hålla sig på vägen,  vad är det för fel egentligen? Alla verkar totalt chockade över faktum att det faktiskt snöar i Skåne och att vintern kommer hit den också. Nu ska jag väl inte säga för mycket, ska testa mina vinterdäck på snö för första gången idag, så jag hoppas att dom fyller sin funktion och att jag överlever den färden...

 

Hade för övrigt en bra dag igår, trots att det snöade =) Tror sällskapet gjorde dagen om jag ska vara ärlig ;)

Två ägg hemma hos Ahmed och Zelda idag, och igår såg jag de två in action, så nu har även dom fattat hur man gör, blir kanske fler bebisar framöver, och om dom nu lyckas, ska det bli spännande att se hur ungarna ser ut i och med att de är två olika arter =)

Nu är kaffet klart, så jag önskar er en riktigt trevlig lördag!

// Noa


Ahmed och Zeldas 2 ägg


En av familjerna pippi

Besök ;)

Ikväll får jag besök och jag har suttit hela dagen och väntat på att det ska bli kväll =) Eller kanske inte, men det lät ganska bra eller hur?

Nädå, jag har faktiskt aktiverat mina små bebisar idag, lagt ut fler annonser på dem och städat lite och ja jag har haft att göra, men nu är det då kväll och om ett par timmar är hon här ;)

Imorgon ska jag agera moraliskt stöd, sitta och se söt ut så hon inte får allt för ont när tatueraren sätter klorna i henne, men det ska nog gå bra, däremot ser jag mer fram emot besöket vi ska göra på H&M efter tatueringen ;) Då blir det fotodokumentering, fast bara för mitt eget privata nöjes skull...

Helgen annars blir nog ganska lugn skulle jag tro, ska till pappa på lördag och käka kalkon och fira hans födelsedag, men jag ska köra bil dit och planerar inte att stanna allt för länge då jag gärna vill ha en parkering när jag kommer hem sen. Sen blir det att tvätta på söndagförmiddag som vanligt.

Nej, nu ska jag hoppa in en snabbis i duschen och sen är det dags att plocka fram den polska magiska salvan =)

Förresten har Ahmed och Zelda börjat skaffa ägg igen, det första låg och väntade i holken imorse =) Undrar om det fortfarande är lösa skott eller om dom faktiskt fått till det? Det visar sig om en 23 dagar ungefär =)

Ha en bra torsdag allihop!

// Noa


Bebisar



Ahmed och Zelda 1 ägg

Onsdag...

En helt vanlig onsdag...Grått och trist ute...Men gott kaffe och en blogg att ventilera mig i =) Det ska nog kunna bli en bra dag idag också...

Var börjar man då? Jo, Mio, min äldsta bebis tog sin första flygtur igår, jag blev så stolt över honom, tänk att han kan, han kunde helt själv, han börjar bli en stor liten pippi nu och de andra går i hans fotspår, precis just nu så är hela familjen pippi ute i buren och härjar runt. Funderar på att hämta upp buren som jag har i förrådet och flytta in alla där istället, för den buren är större, men då försvinner holken och dom brukar sova där..Hmm, är lite i valet och kvalet...Får se hur det blir...På sikt ska Laban och Gizmo flytta tillbaka till Devil,Zelda och Ahmed och jag undrar hur detta kommer att sluta..Sist de flyttade ihop efter en häckning så var Ahmed den som styrde och ställde, den annars så kaxiga Laban hade inte en chans och blev av med lite fjädrar ovanför näbben på kuppen.. Varför kan dom inte bara hålla sams och vara kärleksfulla mot varandra?

Åter till bebisarna...Jag och Pamela har engagerat oss och tagit ut de små liven i två dagar och idag tänkte jag ta ut dem, men det får nog bli en och en....För att jag ska kunna hålla koll på dem och för att Laban inte ska bli helt rasande för att alla hennes små söta bebisar försvinner samtidigt... Jag vill såklart att bebisarna ska bli så tama som möjligt och nu är nog helt rätt tid att börja engagera sig i dem.

Tänkte först att jag skulle behålla Mio, den äldsta, men Pamela fick mig att tänka om lite, jag menar jag har två gröna ungar och två ungar som antagligen kommer att bli som Devil, nämligen Dutch blue, eller även kallad Aqua och tanken är att Devil ska få en kompis, då är det kanske bättre att behålla en av minstingarna, så att Devil även om han inte ska ha en kärleksrelation med sin brorson, att han har en jämnlike som ser likadan ut som han själv.
Jag får helt enkelt fundera vidare på detta, men för husfridens skull...Tror jag att jag ska sätta in Devil tillsammans med ungarna när de blivit lite större, så att Devil själv får välja ut sin nya kompis.

Hoppas alla där ute får en riktigt bra onsdag, för det tänker jag ha med alla mina pippisar =)

// Noa


Bebisar

Söndag...

Så var det söndag igen....

Idag har jag lagt ut en annons om mina små bebisar, känns väldigt vemodigt,men jag vet att jag måste... För jag är realist... Men man får tycka att det känns tungt ändå..

Mörkt och grått och tråkigt väder ute dagen till ära, men jag sitter här och smuttar på mitt morgonkaffe och jag har fått prata lite på msn, så det ska nog bli en hyfsat bra dag idag också.

Hade en lugn och skön kväll igår, i mitt eget trevliga sällskap, fick tittat undan en massa som blivit liggande då jag haft annat för mig på sistone, sen blev det lite Sims och för en gångs skull gick jag och la mig i hyfsad tid, så idag känner jag mig pigg och utvilad.

Borde ta ett ryck med dammsugaren idag, mina kära små vänner har en tendens att kasta ut maten på golvet, och då pratar vi inte om burgolvet vilket hade varit att föredra utan på halva köksgolvet... Det värsta är att även om jag dammsuger idag så ser det ungefär likadant ut imorgon igen... Men det är klart, det blir fint en liten stund iallafall och det kan vara värt det =)

Det var nog allt för denna gången...

Ha en bra söndag gott folk, det ska jag ha =))

// Noa

Happy...

Sitter här en helt vanlig lördagskväll och känner att jag borde kanske skriva lite i min nya blogg... Jag menar, varför ha en blogg om man inte skriver hyfsat regelbundet??

Idag har det hänt grejer må ni tro... Först hittade jag en av mina små pippibebisar stående på matskålen och ätandes själv, jag är bara sååå stolt över den lille, tänk att han kan, att han faktiskt kan helt själv, kanske beror det på att jag och Pamela hjälptes åt lite igår och tog ut dem alla så att de fick se lite annat av världen än bara holken och buren..Det gav kanske de små liven en push i rätt riktning, så att de vågar utforska mer på egen hand...För senare under kvällen hittade jag två små pippibebisar stående på burgolvet med sin pappa som försöker visa dom hur dom ska göra för att äta själva.

Har varit ute och rastat bilen idag också =) Kände att jag hade lite abstinens efter att köra bil, så jag tog en repa och passade på att handla lite och så.. Fattar inte hur jag klarat mig utan bil och körkort i så många år, jag menar det är sjukt avslappnande att bara sätta sig i bilen, dra upp volymen på stereon och bara låta tankarna flyga iväg...Men nu kan jag göra det, så ofta jag vill =)

Tror det blir en lugn kväll ikväll, blir nog lite spelande för min del, var ett tag sen sist och jag känner att suget börjar komma tillbaka mer och mer, så antingen blir det xbox för hela slanten, eller kanske Sims - Historier från en öde ö,  eller kanske både och, det visar sig nog =)

Hoppas alla andra får en lika bra lördagskväll som jag tänker ha!!!

Och snart är det måndag ;)

// Noa


Pippibebis hittar matskålen första gången


 Två bebisar och pappa Gizmo

Kommunikation....

Wow, jag är sjukt imponerad över mig själv...Igår fick jag både lära mig att kommunicera och jag fick även lära mig innebörden av att göra det..

Jag som aldrig har kunnat sånt förr, men det är klart, allt beror på hur man lägger upp saker och ting, att trycka upp mig mot väggen fungerar inte speciellt bra alls,men det finns bättre sätt och det fick jag erfara igår =)

Detta känns som ett stort steg i min egen personliga utveckling och det känns riktigt bra.


Dagen idag började lite si så där, vaknade med huvudvärk och kände mig fortfarande ganska trött, men lite kaffe på det gjorde susen, sen blir det inte sämre när jag tänker tillbaka på gårdagens överraskning och på den kommande kvällens bravader..Och till råga på allt - Idag skiner solen =))))


Hösten är nog inte så tokig egentligen, inte när man sätter sig ner och tänker efter, jag menar man kan sitta inomhus utan att få dåligt samvete, man kan äta pizza naken i sängen med någon man tycker om och ja, det finns rätt många sätt att fördriva tiden på när det är mörkt och regnigt och vinden viner utanför fönstret.

Känner på mig att detta kommer att bli en bra dag =)


// Noa

Dagens motto:
"Bättre att försöka och misslyckas än att inte försöka alls"




Bättre sent än aldrig....

Det är väl så jag funkar antar jag, jag gör inte saker för att alla andra gör det, jag menar nu har alla andra bloggat hur länge som helst, men jag har inte engagerat mig i det, men nu känner jag att det kanske är på tiden att börja =)

Jag har kommit fram till att jag inte uppskattar hösten alls, man blir sjukt deprimerad när man tittar ut genom fönstret och allt man ser bara är grått och trist, kallt som fan är det oxå...
Det enda postitiva med hösten och vintern är väl egentligen att jag kan använda min oranga jacka =))

Ja, jag vet att jag låter väldigt negativ nu, men det kan inte hjälpas, idag är en sån dag...Igår var också en sån dag, men vad säger man?! Det finns ljusglimtar även i höstmörkret och det uppskattar jag.

Jag menar en dusch med Snow Fairy och rätt sällskap på msn och man kan vända även den gråaste dag till något positivt ;)

Egentligen har jag inte så mycket att klaga på, jag har mina små pippisar och mina pippibebisar och dom gör mej väldigt glad, tror dock att jag börjar få lite seperationsångest när jag tänker på att jag snart måste försöka sälja dom små liven...Men jag måste vara realist, jag kan inte bo i en etta och ha 9 fåglar, det funkar inte...Men dom är sååå söta...Hoppas iallafall att dom hamnar hos bra människor och att dom får all kärlek och uppmärksamhet dom behöver.

Nä, nu är det slut på det roliga, dags att ta itu med mina dagliga sysslor.

// Noa


Mina små sötnäbbar

RSS 2.0