Trött i huvudet...

Har varit möte HELA dagen idag...Först träffade vi en representant från ett assistansbolag som vi pratade med hela förmiddagen och trekvart efter att det mötet var slut så var det dags att åka till banken för nästa möte.

Men nu är allt avslutat på banken iallafall så får vi se om dom skickar en räkning, men det hoppas vi att vi slipper =)

Sen skulle jag ändå till apoteket en vända och vårdcentralen och distrikssköterskan finns i samma byggnad, så efter att jag shoppat vad jag skulle ha så knallade jag in där för att höra om jag kunde få boka en tid kanske så dom kunde kolla på mitt ärr som vätskat lite på sistone. Men jag hade tur och hamnade tydligen på Vårdcentalen direkt och dom tog emot mig och jag fick en annan sorts bandage nu ( innan har jag tejpat ärret efter de instruktioner jag fått ) och detta nya bandaget ligger inte emot på samma sätt som tejpen gjort, men det ska få läka av sig själv och hon trodde att det skulle vara fint efter några dagar, annars får jag uppsöka distriktssköterskan och boka en tid med henne. Men hon sa att det är ganska vanligt och det såg inte "farligt" ut iallafall. Har ändå googlat en del och läst om folk dom har fått snittas upp igen och sy om och det klarar jag mig utan. Sen att det var gratis gjorde inte saken värre precis!! Nejdå, hon var jättesnäll den sköterskan, så jag är glad att jag valt just den vårdcentralen i hälsovalet, även om jag inte springer ner dörrarna på vårdställen precis.

Skulle ringa Telia med och klaga, för jag har beställt e-faktura både på telefon och bredband till mamma, men skickar dom e-fakturor? Nejdå, där kommer vanliga pappersfakturor varje månad... Men där var 36 min kötid till fakturaavdelningen så jag la på igen.

Pengarna från Volvia har iallafall anlänt efter mycket tjat på dom rackarna!!!

// Noa


Seriöst....

Det är så jävla varmt, så trots små promenader, typ till Hemköp så håller man på att avlida när man kommer hem. Och hemma går fläkten för fullt och kläder kan man inte ha på sig.

Då duschade jag ändå innan min lilla promenad idag... Det märks inte...

// Noa


Ärlighet...

Nu handlar det inte om min bil...

Men det är fan förjävligt att en stor skåpbil kan köra och meja ner en bil på en parkeringsplats, dra hela sidan och skrapa bort lacken och sen bara smita från platsen. Där var en gubbe som blev vittne till det hela, men han hade såklart inte tagit regnummer på bilen, så vad hjälpte det?

Vad hände med ärlighet? Och att stå för vad man har gjort?

Blir så jävla förbannad på sånt... 
Men vad säger man?

Hoppas bara att karma funkar.

"what goes around, comes around"

// Noa


Äntligen!!

Idag kom äntligen bouppteckningen tillbaka så nu har jag bokat in ett möte med banken så vi äntligen får ett avslut på detta och kan avsluta dödsboet.

Sen ringde jag Volvia för jag trodde pengarna för min bilförsäkring skulle komma idag, tydligen kan dom betalas ut någon gång under hela dagens lopp, så har jag inte fått dom imorgon så skulle jag ringa igen så får dom utreda vad som hänt med dom.

Imorgon får jag även pengar från FSK äntligen, borde haft dom idag, men men.

Moderna försäkringar då? Ringde och jagade dom idag, först handläggaren, sen hans assistent som skulle återkomma till mig. När hon inte gjorde det så ringde jag själv till Moderna försäkringar och utbetalningsnissarna har semester denna veckan. Sen fick jag svar från assistenten som skrev samma sak ungefär.

Vad som är lite upprörande i detta är bara att dom antagligen har satt in min utbetalning till min syster och det känns inte helt okej att bara för att dom slarvar och skriver ett streck så tycker dom det är okej att sätta in dom på min systers konto. Nu pratar jag och syster med varandra nästan dagligen, men det är principen, får dom tillbaka den utbetalningen får dom väl ringa mig eller vänta tills jag hör av mig till dom för att få rätt kontonummer?

Jaja, det börjar hända grejer iallafall och tur är det!

// Noa


Glad =)

Det är riktigt skönt att T har hittat hem igen =) Vi umgicks ändå rätt tätt innan hans Thailandsresa och nu efter 5 år när han kommit hem så är det precis som "vanligt", vilket är riktigt skönt =)

Ser fram emot att få lära känna N med under "normala " omständigheter, jag har träffat henne en snabbis förr, men nu kan man verkligen sitta ner och prata med henne. Hoppas hon kommer att trivas så att dom stannar här bägge två =)

// Noa


Åhhhh =(

Moderna Försäkringar och min vanliga oflyt i ett jävla nötskal....Dom har missat sista siffran i mitt clearingnummer och där står bara 8214- när jag i själva verket har 8214-9, så jag har inte fått någon utbetalning denna månaden, men det har min syster fått.

Måste ringa dom på måndag och hoppas på att jag får mina pengar jag med...Får hoppas det inte är som med bilförsäkringen bara...

Jag sålde Volvon på söndagen och gick in på Hemköp och postade ägarbytet, på måndagen ringde jag Volvia som jag hade försäkringen hos och sa hej hej jag har sålt min bil och det var samma dag ägarbytet gick igenom med fast senare på eftermiddagen. Volvia sa att när ägarbytet går igenom så avslutas min försäkring automatiskt, det kunde hända att dom drog pengarna ändå, men jag får tillbaka dom. På fredagen drar dom pengar fast ägarbytet gick igenom 4 dagar tidigare, när jag ringde dom fick jag veta att pengarna betalas tillbaka nästa månadsskifte (dvs detta) i samband med att dom drar från alla andra...Visst jag har överlevt utan de 271 kr, MEN så har jag fått sjukhusräkningar och nya bilförsäkringen på 6 månader, en skylttillverkningskostnad på bilen osv osv denna månaden och de förföll såklart den 16 och 18 juni, för normala människor får pengar den 16 varje månad...NOT!!! Så jag var tvungen att betala de räkningarna med förra månadens pengar. 

Sen Försäkringskassan, där får jag skylla mig själv lite för att jag inte visste bättre, men jag fick vänta med att skicka in min närvarorapport tills den 11:e istället för den 8:e för att jag var tvungen att vänta in ett papper från Försäkringskassan som skulle bifogas med närvarorapporten, så då blir det fördröjning på de pengarna med. Det är en jävla tur att jag har en rik mamma som jag kan låna pengar av och betala mina räkningar innan den siste denna månaden, men det är inte alla som har den möjligheten...Blir så jävla trött....

Men det är helt sjukt, pratade med syster om detta häromdagen, det känns fan som att pappa straffar mig...Som min syster sa, först får jag tandvärk.. Och sen blir jag jättesjuk, jag som aldrig varit sjuk tidigare, sen låter han alla jävla pippisar bajsa ner min bil totalt gång på gång, nu får jag inga pengar, medans min syster mest har tur... Jag är i större behov av pengar än min syster, men hennes clearingnummer knasar dom inte till det med såklart....Grrrrrrr!!!

Men ja, jag har en underbar syster med om jag skulle behöva låna pengar till mina räkningar såklart. Men det är ett jävla skit då jag inte kunde åka till Halmstad exempelvis på lördag och träffa J x 3. Men nu löser det sig ändå, för om det är bra väder blir det grillning på Gröningen med grabbarna från i måndags =)

// Noa


Moderna Försäkringar!!!

Nu har vi äntligen fått veta att utbetalningarna sätter igång =) Dock har dom inte dragit skatteprocenten som vi önskat, så vi får ringa och jaga dom.

Men det är skönt att det börjar rulla in lite extrapengar iallafall =)

// Noa


Hade glömt...

Hur jävla roligt det var att återuppliva gamla minnen med L =) Spö får hon med hahaha!!!


// Noa


Juristen...

I torsdags mailade jag banken, då vi fick ändra i bouppteckningen och mamma helt plötsligt blev en dödsbodelägare igen.

För tidigare så har bankpersonal sagt åt mig att när den registrerade bouppteckningen är klar så skulle jag och min syster knalla ner på banken och göra ett arvskifte och avsluta pappas konto och där var vi bägge tvunga att medverka, eller ha en fullmakt från respektive som inte kunde närvara. Men nu när mamma då helt plötsligt blev dödsbodelägare hon med så var min fråga till banken om hon var tvungen att följa med dit hon med.

Då fick jag svar att det behövde hon, för nu ska där plötsligt göras en bodelning mellan dödsboet (jag och min syster) och mamma innan där kan ske ett arvsskifte, så i fredags försökte jag ringa juristerna på banken, den första var på kurs och åter som idag och den andra hade semester och var åter idag. Så nu ringde jag och pratade med den första och det känns som att saker kommer att lösa sig "problemfritt" ändå. Givetvis hade det varit enklare att gå till banken utan mamma, då man sluppit allt med att boka färdtjänst och grejer, men den smällen får vi ta helt enkelt =)

Annars idag då? Ska hämta hem min bil till min gata tänkte jag.. Var nämligen smart igår efter att vi varit på loppisen dit vi lämnat 20-25 lådor från pappa, där fanns lediga parkeringar i gatan när jag kom hem, men idag är det tredje måndagen i månaden och för att slippa flytta bilen kl 8 imorse så körde jag upp och ställde mig på min egen plats direkt, så nu räcker det att jag flyttar hem min bil efter kl 12 istället =) Så idag har jag tjänat 500 spänn på att inte få böter =)// Noa
Suck!!!

Bouppteckningen kom idag....Och jag fick skicka tillbaka den lika snabbt igen med kompletteringar och strykningar.. Det har bara tagit dom 5 veckor att komma underfund med att där behövdes kompletteringar...Det kunde dom kommit på andra dagen dom hade pappret framför sig kan man tycka...

Sen när jag pratat med dom tidigare så sa en människa en sak, nu sa den jag pratade med idag någonting helt annat, men den jag pratade med idag var den som ska godkänna den sen, så fick gå efter hennes anvisningar.

Men men, det är dessa myndigheter i ett nötskal...

// Noa


Upp till bevis ikväll...

Får se om det är lika roligt som det såg ut som på reklamen =)Släpptes igår tror jag =) Har knappt hunnit sätta mig in i ettan bara.

L sms:ade, så det blir nog en fika i veckan och en demostration av min nya bil, nice!! Och eventuellt blir det Busfabriken med ungarna imorgon, är dock inte säkert, beroende på om dom bestämmer nåt med kompisar, men samtidigt är jag världens bästa moster ;)

// Noa


Fisförnäma....

Knallade ner till stan och skulle möta upp T, då han satt och käkade lunch på Lagmark . När jag skulle gå in genom dörren så står där en jävla kärring (butikschefen) och synar mig uppifrån och ner och säger ehh, kan jag hjälpa dig eller? Jag förklarade att jag hade en god vän som satt där inne och då står kärringen och ljuger mig rakt upp i ansiktet och säger att dom sista gästerna gick för en halvtimme sedan. Så jag ringer T som fortfarande är kvar därinne..

Seriöst, jag HATAR såna ställen där dom tror att dom är för fina för att släppa in alla sorters människor. Visst jag har piercingar och så, MEN mina kläder är hela och rena, så vad är problemet? Pengar har jag med även om jag inte klär mig för en galamiddag när jag bara ska ner på stan.

Det var samma sak när jag kollade bilar, man kom in där och började kolla runt, men säljarna var inte ett dugg intresserade av att hjälpa till för att jag ser ut som att jag inte har några pengar. Där ska M på Hedin bil ha creds faktiskt, vissa andra säljare där ville inte ens lägga kraft eller energi på att ta hem en sport åt mig, men det gjorde M. Så därför känns det bra att M fick ALL provision för att jag köpte min bil kontant utav honom. Vissa av de andra säljarna trodde väl att jag var en sån som skulle köpa en ny bil och avbetala den under 15 år eller nåt, men tji fick dom. Det är även M som hjälpt till att förmedla arbetare som sett till att min fläck i baksätet försvunnit. Snubben på Hedbergs bil var okej de gånger jag var där, första gången fick jag dock slita tag i honom först, men sen ringde han och frågade om jag hade bestämt mig bara så där utan vidare, nu blev det dock ingen bil hos honom.

Hur som så kommer jag ALDRIG sätta min fot på Lagmark igen, uppenbarligen har dom det så gott ställt och då kan jag lägga mina pengar någon annanstans istället, så det så!! =)

// Noa


Äntligen!!

Idag kom det efterlängtade pappret från FSK som jag väntat på sedan jag pratade med dom i måndags. Dessvärre kommer jag inte få pengar förrän den 28 juni, men jag får iallafall pengar på rätt sida av månaden så att jag kan betala mina räkningar i tid =)

Ska snart hoppa in i duschen, för ska iväg med T och kolla på deras blivande lägenhet om ett par timmar =) Blir dock en promenix ner i stan känner jag, för det är studenten idag och då vill inte jag ligga och krypköra bland alla jävla bilar som ligger och trycker i 10 km med väsnandes studenter i.

// Noa


Stackars Roger....// Noa


Nice!!

Körde ner till AF idag och skrev på papperna så behöver jag bara vänta in att papperna från FSK ska komma med. Passade på att fråga när jag ändå var där och jag slipper faktiskt att "skriva in mig igen" på fredag, det är bara när man har akassa tydligen.

Sen hade pippijävlarna bajsat på mitt tak =( Tur jag har insect remover, för det biter på pippibajs det med =) Hade tänkt promenera till AF faktiskt, men så var det kasst väder just då, nu börjar det dock spricka upp så nu kan man ha shorts =)

// Noa


Åhh....

Ja det var nog bra att jag ringde Försäkringskassan idag ändå, började på plats 196 i kön och beräknad kötid på 31 minuter, när jag väl kom fram ville hon koppla mig vidare, så jag fick prata på lite snabbt där för att få henne att fatta att jag faktiskt hade knappat in rätt på telefonen och att mitt ärende gällde sjukskrivning och inte aktivitetsstöd.

Tydligen skulle jag ha ringt första dagen jag var sjuk och sjukanmält mig hos Försäkringskassan och hon var rätt otrevlig hon jag pratade med, men hur fan skulle jag kunna veta det? Jag har aldrig varit sjukskriven förr, hon mjuknade lite och sa att hon skulle skicka hem ett papper som jag ska fylla i och skicka in tillsammans med min närvarorapport. Så nu får jag hoppas att hon skickar ut den lappen snabbt som attan. Hon sjukanmälde mig, men kunde bara göra det från den 21 maj då dom fick in läkarintyget, sen får jag själv skriva att det gäller från den 17 maj när jag fyller i pappret. Så långt är allt okej....

Nästa bekymmer är Arbetsförmedlingen. Jag har meddelat dom att jag är sjukskriven och har skickat över ett sjukskrivningspapper till dom så dom vet hur läget ligger. Inga problem alls på den fronten, MEN imorgon skulle jag ha knallat ner och fyllt i min närvarorapport. Det kan jag väl visst göra, MEN (igen), risken är att jag måste gå dit på fredag och skriva in mig igen på Arbetsförmedlingen, är nämligen sjukskriven så att sista dagen är på torsdag. Och därför måste jag kanske besöka Arbetsförmedlingen första arbetslösa dagen, som det då är på fredag efter sjukskrivningen. Vi får se vad min handläggare svarar på det, känns sunkigt att behöva gå ner där två gånger samma vecka och då är det kanske bättre att ta allt på fredag istället. Det kommer att innebära att jag inte får pengar förrän den 28 juni istället för den 23 juni. Samtidigt kommer nog skattepengarna denna veckan, så jag ska nog klara mig ändå.

Sen blir det problem ändå nästa månad, för min period sträcker sig bara till den 8:e varje månad, så de två första dagarna nästa månad kommer jag med att stå som sjukskriven, fast då har dom förvisso redan fått in det pappret. Jaja, den dagen den sorgen.

Vet inte riktigt hur jag ska lägga fram att jag tänkte åka på semester i höst heller, man kan få 4 veckors betald semester från AF, MEN då måste man ha varit inskriven på AF i 12 månader, vet inte om min sjukskrivning och mitt jobb i höstas förstör detta.Det visar väl sig.

// Noa


Våxtorps marknad i bilder...

Igår passade jag på att köra lite längre med min lilla pärla och dit vägen gick bra, förutom att min GPS lurade mig att köra för långt... Men jag hamnade rätt tillslut iallafall =)För alla som inte vet det så ligger Våxtorp mitt ute på landsbygden och på landet kan man hitta får =)Och dom posar så snällt så...Finns där inga speglar i stånden så får man ta kort istället


Men storlek M var för stora och där fanns inga mindre så det blev inget köp

Man kan även hitta semestrande Kirunabor i Våxtorp i form av Becka =)Och Becka kan också ta kort... Tagen på bar gärning Jessica!!!!
Jag ser nog vad du tittar på....Blev iallafall ett par andra shortsOch lite starka kryddor och salt till min kvarnSen innan hemfärd så blev det grillade revbenOch det syns tydligt att jag varit i solen heeeela dagen

Men det var en riktigt trevlig dag i lilla Våxtorp =) Hemvägen gick bra den med, även om det gick lite segt upp för Hallandsåsen =)

// Noa


Genomförkyld...

Var kommer allt jävla snor ifrån??

// Noa


RSS 2.0