Det där gick ju bra!!!

Tur att jag har käften med mig ibland, för läraren ljög inte när han sa att han pratat gott om mig. Men i och med att jag har käften med mig och har kaxat till mig med åren så slog jag nästan näven i bordet och sa som det var och handläggaren hade ingenting att säga till om. Så sista dagen i Kävlinge blir på torsdag!!! =)

Och vips har jag tjänat 880 spänn på kuppen =)

Min handläggare har inte helt koll på alla lagar och regler, för på seminariumet idag sa dom en sak, men det höll inte hon med om när det gäller jobb och facket och så, sen sa hon att praktik inom handel är kört, för dom får inte ta in praktikanter inför sommaren, men jag tänker försöka ändå, samt att jag har möjligheten med nystartsjobb, så det ska nog gå vägen detta.

Nystartsjobb innebär i korta drag att jag får ut "rätt lön" från företaget, bara det att AF går in och betalar tillbaka 50 % till dom, så dom tjänar på att anställa mig. Och alla som jobbat med mig vet vilken fena jag är att jobba med. ;)

Jag är jättegladast just nu och det är nog inget som kan ta glädjen ifrån mig =) Sen är det AIK - HIF imorgonkväll att se fram emot =)


En glad Noa är en trevlig Noa =)

// Noa

Upp som en sol.....och ner i värsta helvetet....

Jag blir så trött... I fredags pratade jag med min lärare om hur jag känner, att jag inte vill bli förnyad på utbildningen och han förstod mig och allt var frid och fröjd, när jag kom hem mailade jag min AF-handläggare och skrev namn och telefonnummer till lärarna och hur hon skulle gå tillväga.

Idag hade hon ringt ner och pratat med ena läraren, så jag ska på möte efter seminariumet imorgon och träffa henne. Problemet är att läraren ifråga inte vill bli av med mig, antagligen för att jag är tjej och för att där inte är så många tjejer på stället, så istället för att försöka hjälpa mig därifrån så har han suttit och lovordat mig till min handläggare, sagt att jag är duktig och punktlig och lätt och trevlig att ha att göra med osv osv, han hade till och med bjudit ner henne till Lernia på torsdag för att hon skulle kunna se hur allt går till. Men jag tror och hoppas hon avböjde.

Så nu måste jag komma på massa argument till varför jag ska få sluta där och helst på torsdag då, så jag slipper förnya busskortet. Sen hoppas jag hon är på bra humör direkt efter lunch imorgon när jag ska träffa henne. I värsta fall får jag säga att jag blir tjock i halsen av alla kemikalier där nere, för då FÅR jag inte gå kvar, men det känns rätt genomskinligt. Men det är billigare att gå till en läkare och få ett läkarintyg än att förnya ett busskort till Kävlinge.

Annars kan jag se fram emot att leva på 689 kr denna månaden och då har jag inte handlat varken mat eller fågelmat... Jo men tjena.

// Noa


Söndag igen...

Oj vad jag har stått i sen jag vaknade runt  kl 7 imorse. Har hunnit med att både kolla in var Bilprovningen ligger samt varit hos mamma och pappa och sen hos syster en vända och tvätten snurrar just nu i maskinerna i tvättstugan. Snart dags att hämta upp den.

Sen har jag sprungit som en tok mellan bilen och soprummet och lägenheten. Men snart kan jag luta mig tillbaka och känna mig nöjd över mina prestationer för dagen.

Fick ett mail igår, som jag läste imorse...
Rubriken löd "du skulle varit här" och så fick jag de här bilderna mailade
.

Hemmalagad marulk till en fiskälskare som mig


Fotbollsspel på ps2 med diverse tillbehör =)

Det roligaste med bild nr 2 är att den är riggad, personen i fråga har alltså ansträngt sig med att rigga upp detta för att ta ett foto och för att lyckas med detta var personen i fråga tvungen att göra mål med "rätt gubbe", dvs Henke Larsson för att han spelar i HIF =) Och på några få sekunder då hinna ta ett foto för att maila mig.

Det gott folk kan man kalla att anstränga sig för min skull =) 
Men nu visste personen om att jag älskar fisk, att Hoegaarden är min favoritöl och att popcorn och nachos alltid går hem och att jag tycker om att spela tv-spel så klart =)

Men jag tycker det var sött gjort iallafall.

// Noa


Helg =)

Sitter här med en kopp kaffe och solen skiner utanför och fåglarna kvittrar både inomhus och utomhus.

Hade planerat att köra in om mina föräldrar en vända idag, men det sket sig för pappa ringde och dom skulle på någon marknad, så jag får väl köra dit imorgon istället innan tvättstugan kallar.

Får väl ta ett varv med dammsugaren idag istället.

Satt och funderade lite igår, kommer nog sakna folket på skolan en del, Robban tog semester en vecka igår och flög upp till Sthlm, så honom lär jag inte träffa igen, men det är väl så här i livet, människor kommer och människor går.

Mailade min af-handläggare igår med tydliga instruktioner av vad som krävs utav henne, känner att jag är van att göra hennes jobb åt henne, och ska det hända någonting överhuvudtaget så måste jag nog ge henne en liten knuff i rätt riktning. Jag hade varit glad om allt löst sig så att jag slipper förnya mitt busskort den 6 maj.

Ha nu en riktigt trevlig helg i solens varma strålar!!

// Noa

Jävla HIF =(

Matchen började bra, vi hade målchans efter typ 20 sekunder....Sen gjorde vi 1-0 i 29 minuten(eller ja, det dömdes som självmål)....Allt väl så långt....
 
Andra halvlek började vi starkt, många chanser men bollen ville inte in i målet. Sen kommer Halmstad, får in 1-1, 1-2 och på övertid 1-3 och då reste sig hälften av hela Olympia inklusive jag och gick. Jävla skit, men domaren missade en solklar straff för HIF, tror HIF tappade sugen lite där.

Skillnaden på HIF och Halmstad var att Halmstad satte sina chanser och det gjorde inte HIF...

Var lite kul, för dels träffade jag en gammal jobbarkompis och dels så hälsade faktiskt den äldre mannen på mig som satt bredvid mig förra säsongen, men som nu bytt plats.


// Noa


Rätt okej dag idag faktiskt...

Började med teoriprov imorse, ett oförberett sådant och jag har inte ens öppnat den där arbetsboken sedan första dagen och ändå lyckades jag knåpa ihop 37 poäng av 50 frågor, inte illa, var många som hade sämre än mig som ändå gått där längre tid. Sen gick även Lollo till attack idag mot tjuven, så dom stod och diskuterade hej villt ett bra tag, men han hade förklarat allt som att han vet inte att han gör fel, det inser han först efteråt och då är det försent. Han är kleptoman, men det kan han väl inte ens stava till.

Sen åkte jag med Håkan hem idag igen och fixade med en film och fick givetvis springa upp på Hemköp och posta den, men men, nu är det dax att äta och fixa matlåda till imorgon.

Af-tanten hade mailat att det är bra jag kommer på tisdag på seminariumet och att hon skulle återkomma om besked när det gäller utbildningen och då om jag kan söka ny praktik.

// Noa

Lite bra och lite dåligt....

Ska vi börja med det dåliga så det kommer ur världen.

Vi har en tjuv nere på utbildningen som springer i kylen och snor juice och han tar mjölk och kaffe och så, utan att fråga först. Igår drack han nästan upp Robbans juice och Robban hade en diskussion med honom och han lovade dyrt och heligt att han skulle köpa 2 st 2 liters bravojuice till Robban och ta med idag. Gjorde han det? Såklart inte, vid frukost frågade Robban om han skulle handla under dagen, ja svarar den tjuvaktiga lilla varelsen.

Vid lunch blev det hetsigt, ingen juice och Robban blev förbannad, för då tänkte araben inte köpa någon juice till honom. Jag kunde inte låta bli att öppna käften och sa så hela fikarummet hörde det att han är en tjuv, att man inte kan springa och ta saker som inte är ens egna utan att fråga först. Sen blev det livat värre, araben tyckte inte att jag kunde kalla honom för tjuv för att han inte snott något från mig personligen?? Och jag förklarade för honom att hade han bott där han kommer ifrån så hade de huggt händerna av den jävlen för att han inte kan skilja på ditt och mitt. Ja, jag vet svarar fanskapet då, jag hade bara velat gå fram och klippa till honom.

Ingen på hela utbildningen gillar honom, för han fattar inte vad man säger till honom. Lärarna sa att jag fick gå och sparka honom på knäskålarna med mina stålhättor om jag ville, så länge de inte ser något så finns det inte.

Nu har jag bestämt mig för att aldrig sjunka så lågt att jag skulle prata med honom igen, pratar jag om honom blir han benämnd som tjuven.

Ja, nu till det bra då, fick svar från min AF-tant, men hon skrev ingenting om utbildningen överhuvudtaget, däremot bjöd hon in mig på ett seminarium på tisdag nästa vecka nere på arbetsförmedlingen kl 10:15. AF går före utbildningen, så de kan inte neka mig att gå, det är inte lönt att åka till Kävlinge mellan 7:15 - 9:00 för att åka till Helsingborg och drar detta ut säg 2 timmar så är klockan 12:15 kanske och då är det inte lönt att åka ner för någon timme på eftermiddagen.Så givetvis väljer jag seminarium på tisdag =)

Men jag mailade tillbaka och undrade hur det blir nu och ifall jag ska börja söka praktikplats och att jag gärna har ett datum att rätta mig efter.

Undrar om Pamela är gladare nu, pratade med henne imorse när hon var nyvaken och inte hade ätit och satt på plats 300 i telefonkö, dåligt tillfälle... Men jag gillar dig ändå Pams =)

// Noa

En sten från mitt hjärta föll.....

Jag är sjukt trött, trött på att inte ha varken tid eller pengar och mitt beslut kom idag när jag fick veta att Håkan(snubben som jag får lifta hem till Helsingborg med oftast), att hans AF handläggare ringt ner till utbildningen idag och sagt att där finns inte mer pengar.Så AF vill ha ut honom på praktik alldeles för tidigt för att han inte ska "kosta pengar". Utbildningen jag går kostar 5000 kr i veckan.

Jag mår inte bra där nere, dels är jag hemifrån 12 tímmar om dagen och denna månaden kommer jag att ha 1000 kr över efter räkningarna är betalda,det ska då räcka till bensin, mat, nöjen osv osv. Alla fattar att det inte går....

Jag lämnar hellre min plats åt någon som vill ha den, visst den sociala biten är helt okej, jag gillar folket och så, men jag mår inte bra där nere i Kävlinge. Att jag är borta hemifrån 12 timmar om dygnet + att jag har ett busskort att betala på 880 kr varje månad. Det funkar inte. Alltså jag är inte den som är den, men får jag ett jobb där jag har ut 10 - 12. 000 per månad efter skatt lever jag gott, nu har jag 398 kr om dagen för att slita som ett djur där nere. 
Jag är ingen trög människa, ALLA ringer mig om de har datorproblem och jag fixar, sätt mig framför en dator och vet jag inte lösningen så tar jag reda på den, för jag har anlag för det. Men spackling och slipning är inte min grej och jag känner mig trög när jag går där nere.

Anyway som Robban skulle sagt, var på Norrbro och kollade HIF ikväll, vi förlorade mot Örebro med 2-0, men jag fick en ny HIF gubbe kompis, vi pratade hela matchen och han bjöd på en öl till och med =)
Man får vara glad för de små stunderna här i livet.

Men nu måste jag sova, klockan ringer 5 imorgon bitti..

Hoppas AF tanten tar mitt mail bra och att allt löser sig!

Vill tacka Pams för hennes varma ord och Karin för att hon lyssnade och svarade angående detta!!!

// Noa


Söndag igen...

Idag har solen tagit semester, men vad gör det? Jag tänker inte gå utanför dörren idag iallafall =)

Somnade innan kl 23 igår, är så sjukt trött numera, så fast jag önskar att jag orkat vara uppe längre på helgerna så kan jag inte, det sätter sina spår att vara uppe tidigt varje morgon.

Idag blir det mest att kolla ikapp alla filmer som samlats på hög, det är ungefär det jag tillbringar helgerna med, film och sova, fast det är inte så dumt det heller. Jag trivs ypperligt i mitt eget sällskap =)

Men nu är det kaffe som gäller!!

Ha en fin söndag alla läsare!

// Noa

Hihihi

Plamlela tittar också på Robinson så helt knäpp kan jag inte vara =)Och Plamlela är en fååååågel =)

// Noa

Sm-guld =)

"SM guldet ska vi få, när hela Sverige tittar på........"

Efter otaliga chanser så lyckades Christoffer Andersson i HIF skruva in en hörna och detta resulterade i att HIF vann med 1-0 =)) Och HIF fortsätter toppa allsvenska tabellen =)// Noa

Jävla AF och jävla tv-licens

Jag blir så jävla trött... När jag var nere på studiebesök i Kävlinge innan jag började på utbildningen så lämnade jag in kvitto till AF och fick pengar mindre än en vecka senare. Måndagen den 6 april skickade jag in kvitto till AF som dom hade på tisdagen. Tror ni jag fått de felande 280 kr? Nejdå. Får hoppas dom kommer snart.

Sen hade jag fått en faktura på min bank fick jag ett sms om, jättebra tänkte jag för det är väl elräkningen som skulle faktureras idag. Nej, då är det den jävla tv-licensen. Det märkliga är att alla månader har el och tv-licens kommit samma månad, men elen ska faktureras för 3 månader och inte för 4 i fortsättningen, så hur fan går det ihop? Sen går jag in på elbolagets sida för att se hur mycket elräkningen skulle ligga på...Men den är inte inne i systemet än. Faaaaan.
Jag som har en besiktning att betala nästa månad också.

Läraren har varit hur snäll som helst idag med, men nu börjar den andra bli jobbig, tycker bra om en som är där måndagar och tisdagar och sen en som är där och håller teorilektioner på onsdagar.

Men ikväll är detSom jag ska se på Olympia och imorgon slutar vi 11:30, för de som vill får åka till Motormässan i Malmö, men jag åker hellre hem då.

Men fick sms av Pams idag, hon saknar mig =) Skönt att man är saknad av någon iallafall.

Heja HIF ikväll!!!!

// Noa

Idag har det hänt grejer =)

Efter mötet som rektorn och läraren hade igår så har läraren skinit som en sol och varit hur trevlig och snäll som helst hela dagen idag. Bildörren som jag hållt på att spackla och slipa i 14 dagar eller något godkände han och ja det har varit en väldigt bra dag. På fredag ska vi åka till motormässan i Malmö och skolan bjuder på det. Så vi går till lunch på fredag, sen ska vi ner där.

Hmm, vad har mer hänt?

Jo, besiktningslappen kom idag, så jag bokade om tiden så nu har jag tid om 2.5 vecka ungefär, ska bli skönt att få svart på vitt vad det är för fel på bilen och vad som måste åtgärdas. Lagom till besiktningen kommer bilnissen hem efter sin semester så det är bra.

Sen har jag klippt av mig håret idag när jag kom hem, har haft keps i flera veckor, men nu har jag fått fason på frisyren igen. OCH mina huliganer har inte bitit på varandra utan det verkar som att de accepterar att alla bor i samma bur. Och för att de varit så duktiga fick de minsann en kolv nu ikväll som de mumsar på allesammans. =)

Det var nog allt för mig för idag!!

// Noa

One big happy family =)

Dagen idag har gått ganska fort. Vaknade 4:55 imorse och gick upp innan klockan ringde och det kändes ganska vemodigt, men iväg kom jag iallafall.

Allt flöt på bra fram till frukost och rektorn var och pratade med den berörda läraren, så direkt efter frukostrasten så hade vi elevråd där vi tog upp punkter som inte fungerar och sen knallade hela gruppen iväg till rektorn för att visa att vi menar allvar. Så han hade möte med läraren kl 15 idag, sen får vi se hur hans humör är imorgon.

Åkte med Håkan till Drottninghög och knallade in på polisen och lämnade in nyckeln jag hittade i min gata i söndags på hittegods, sen snabbt hem om, upp till Stattena och postade en film och mina papper till Försäkringskassan så att jag ska ha pengar till den 29 iallafall. Skulle postat papperna i fredags, men pga alla röda dagar blir det förskjutet och givetvis utbetalningen med det.

Väl hemma igen så flyttade jag in Ahmed och Zelda till de andra huliganerna, så nu bor alla som en stor lycklig familj igen, eller lycklig vet jag inte, är lite gnabb mellan Laban och Ahmed som vanligt, men nu är det dock Labans bur och därför är Ahmed lite snällare iallafall.

Har precis käkat och förberett allt inför morgondagen i form av mat och dricka.


Ahmed och Zelda bor numera i samma bur som de andra huliganerna


Där har de sin unge Filippa


Devil
Gizmo


Laban


Och här bor dom

// Noa

Hif =)

Sitter här med en kall öl och ska alldeles snart bege mig, för


Heja HIF =)))

Får höra om dom på Norrbro fått min bordsavbokning med, men det är därför jag tänkte vara där i god tid innan matchen och ta en öl i solens varma strålar.

Sen imorgon får jag väl bege mig till polisen och lämna in bilnyckeln jag hittade i min gata igår. Jag hade iallafall blivit glad om jag tappat min bilnyckel och någon lämnade in den. Kommer inte åt alla portar, men har satt upp en lappar i tre iallafall, men nyckeln kan tillhöra vem som helst.

// Noa

Ja minsann.....

Jag lever idag med =)

Solen skiner och det är söndag och jag ska snart samla ihop min tvätthög och bege mig ner i tvättstugan tänkte jag, sen blir resten av dagen lugn och harmonisk i mitt eget och huliganernas trevliga sällskap med film och lite sånt.

Hade en helt fantastisk dag igår hos syrran med ungarna och mamma och pappa kom en stund de med för att fira att jag blivit gammal. Dock mådde jag inte helt hundra efter världens fest i fredags, så när ungarna skulle demonstrera sin nya studsmatta med mig sittande på den så blev jag lite hoppsjuk,men sånt får man ta. Jag trodde dock inte att jag skulle stanna så sent, så jag fick till och med låna en jacka när jag skulle hem för då var det inte varmt.

Nu försöker jag mest njuta av ledigheten sista dagarna, och imorgon är det HIF på Norrbro som gäller =)

// Noa

Jag lever!!!

Hahahaha, ja, jag överlevde min sista ungdomens natt trots att jag typ gick och la mig vid 4:30 inatt. Men jag hade sällskap av Henke, han var så söt och följde med mig hem, för som alla nog vet härjar en våldtäktsman i stan och jag ville inte gå hem ensam. Sen fick Henke följa med upp ett tag innan han cyklade hem.

Jag är fortfarande inte riktigt nykter känner jag, så det blir att åka tåg till syrran i eftermiddag. Men nu är det dags att käka lite.

// Noa

Fan vad nice!!!

Imorgon kväll blir det fest för att fira min och Eggas födelsedagar. Startar med grillning och några öl innan vi drar ner på stan. Sen frågade Egga idag om jag trodde Henke ville hänga på, och det ville han minsann. År och dagar sen vi träffades allihop från förr. Men det ska bli skitkul verkligen =)

// Noa

Inget däckbyte...

Jag körde till Bjuv och väl där konstaterades det att två av mina sommardäck var på håret att vara godkända, så det är inte värt att sätta på dom. Prio 1 är inte nya däck, utan målet nu är att besiktiga bilen och se vad som behöver åtgärdas, därefter får jag ta ställning till om jag ska köpa däck. Jag kör ändå dubbfritt och får därför köra med dom året runt om jag vill.

Men stannade i Bjuv och fick lasagne och sen när jag körde hem tog jag en vända i min gata och där var fullt, så det blev att lite smidigt glida in på vad jag nu konstanterat är min ruta. För de andra de kunde vara, där var jag och kollade och det var nummer 37 och så. Så min plats måste vara min och den var ledig som tur var.

Nu till skolan då. Det är kaos där med en lärare.Han kan inte samarbeta med varken andra lärare eller med oss elever och han bara gapar och skriker och skyller på sina dåliga nerver och tycker att vi är dumma i huvudet som inte kan göra någonting alls bra. Han tror att vi ska kunna lika mycket som han som jobbat med lackering hela sitt liv, men hade vi kunnat det hade vi inte gått där, right? Han letar fel hela tiden på saker vi gör och många mår dåligt över detta faktum. De andra lärarna är kanon och mycket beror på hur man lägger fram saker, gapar man och skriker och letar fel är inte någon höjdare, utan säger man  "prova göra så här istället" funkar allt bättre. Men tydligen tar Lernia in vad för skit som helst. Han kan kanske måla bilar, men det är viktigt att en lärare kan samarbeta med eleverna och lärarna och inte motarbetar hela tiden. Idag var två representanter från gruppen inne och pratade med rektorn. Har varit strul med läraren förr och nu hoppas vi att rektorn tar tag i detta, var till och med en annan lärare som pratade med rektorn efter att vi elever anförtrott oss åt honom. Summan av kardemumman är iallafall att vi är 5 -6 personer som tänker hoppa av till 99% såvida det inte sker en drastisk förändring snarast.

Det "roligaste" i det hela är att det innebär halva gruppen och de flesta är från Arbetsförmedlingen.Lernia har 100% anställningskrav från Arbetsförmedlingen på de som får gå där via dom, Komvuxeleverna är det inte lika hårt med.

Så nu kollar jag faktiskt efter jobb, inte deltid och timanställningar och så, utan heltidsjobb med provanställningar och så, jobb jag kan tänka mig att jobba med, hittade bland annat att inkassobolaget där jag sökte i vintras söker nya medarbetare, så jag ska söka dit bland annat. Sen får ödet visa hur allt slutar för min del.

Imorgon går vi bara "till kaffet" som det hette imorse, men lärarna har kaffe kl 9, kl 11 och kl 14, frågan är vilket kaffe. Men resten av skolan slutar kl 12, så jag hoppas vi gör det med.

Men nu ska jag bre mackor till imorgon och sova sen!!

// Noa

Kaos...

Känns som att det är kaos lite överallt för stunden, men främst på skolan... Men nu sitter jag i telefonkö till bredband 2, satt först 20 min som plats 1 i kön, sen blev jag bortkopplad, när jag ringde upp igen var jag plats nr 2 och sen plats nr 1..  25 minuter senare fick jag prata med en person som säger, du ska prata med Christian och han jobbar dagtid 9 - 17, så du har precis missat honom..

Skolproblemen återkommer jag med senare ikväll, nu ska jag iväg och få sommardäck på min bil.

// Noa

Allsvensk premiär!!!

Då var de första 90 minuterna avklarade och jag frös inte ihjäl på Olympia iallafall =)

Skönt att Håsan Andersson fått lämna plats för Pär Hansson i målet och detta resulterade i att HIF vann med 1-0 efter en snygg straff av Marcus Lantz i slutet av första halvlek =)

Men nu är det natti!!

// Noa

Då var det dags.....

Om mindre än en timme är det avspark och allsvensk premiär för i år på Olympia =)
Heja HIF!!!


Sen ringde Helsingborgshem idag och parkeringen är min. Egentligen gäller kontraktet från den 16 april, men jag kan ställa mig där redan nu för den är ledig. Men jag debiteras först från den 16 april.

Hoppas jag inte fryser på Olympia ikväll bara!!!

// Noa

Min p-ruta =)

Nu har jag varit på Stattena och postat kontraktet till Helsingborgshem och tog en sväng för att kolla var p-rutan ifråga ligger. Tog tiden på vägen hem och i lugn takt tar det ca 8 minuter att gå, så det är en bit, men inte lastlångt liksom.

Tanken är som jag sagt innan att jag ska parkera i min gata i mån av plats, men nu kan jag vara iväg sena kvällar eller helger med bilen och behöver inte stressa hem, för då har jag min egen parkering 8 minuters promenad hemifrån.

Sen har jag faktiskt satt upp mig i kön för parkeringsplats på Helsingborgshem och så fort de lägger ut en ledig plats så mailas den till mig, men jag tror inte att de har många platser till förfogande i mitt område. Jag tycker helt klart det kan vara värt 150 kr i månaden för en egen parkering iallafall och där är hus runtomkring och parkeringen är upplyst och där passerar trafik hela tiden, så det känns bra.
// Noa


Min 30 års present har anlänt =)

Antingen har Gud viljan att jag ska ha ett bra liv, eller så är det något annat =) Var inne på Helsingborgshems hemsida idag för att "felanmäla" att där ligger en död vildkanin på baksidan av mitt hus, som ingen uppenbarligen vågar ta bort.

Då såg jag att dom ändrat om på hemsidan så numera kan man söka parkeringsplats direkt via bostadsbolaget.

Jag hittade en parkeringsruta som kostar 150 kr i månaden uppe vid Hemköp, eller ja, en bit upp vid vårdcentralen ungefär och jag anmälde mig på studs. Nu fick jag kontraktet mailat till mig =) Jag ska inte ta ut för mycket i förskott, för de kan ta en "rikare" människa som ska få den, men som läget är nu är den min.

Jag ringde och rådfrågade min syster och hon tyckte det lät som en bra ide, jag menar, jag tänker isåfall främst parkera i gatan där jag bor så klart, men skulle jag vara ute och köra mitt i natten eller sena kvällar så har jag ändå "min egen" ruta, så jag slipper cirkulera en massa. 150 kr i månaden har till och med jag råd med =) Även om jag vill ha koll över min bil, men då behöver jag aldrig oroa mig över parkering igen.

// Noa

Dagens filmtipsThe Mighty

Lovefilm.se skriver så här om filmen

13-årige Maxwell är en gigantisk tonåring om man ser till hans kroppsstorlek. Mentalt sett är han dock lite trög och i skolan är han mobbad och utstött. Men när Kevin - en liten Einstein på kryckor med en dödlig sjukdom - flyttar in i grannhuset förändras de båda pojkarnas liv. Trots att de är varandras raka motsatser blir de snart oskiljaktiga vänner, och tillsammans bildar de ett oslagbart team där den ene står för kroppslig och den andre för mental styrka. Det är nu pojkarna beslutar sig för att göra upp med alla som gjort livet surt för dem. Slut är det med terrorn från klasskompisarna, äventyret kan börja!

// Noa


Helt slut...

Fanns ingen sån fågelmat kvar som jag ville ha, men fick frukost hemma hos syrran iallafall. Sen ville ungarna tillbringa dagen med mig, så vi körde först hem till mamma, sen gick vi i skogen och letade pinnar till fåglarnas burar och sen käkade vi på Mc Donalds. Sen var vi på lekplatsen och sen var det dags för syrran att komma och hämta dom för dom skulle på kalas i stan nu kl 18. Det har varit kul, men samtidigt är jag helt slut efteråt. Oj vad dom kan tjata dom där systerdöttrarna.

Men nu är det kväll iallafall, blir film och sen Robinson och sen får vi se vilken tid det är dags att byta till sommardäck imorgon.

// Noa

Happ...

Skulle bytt till sommardäck idag, men får vänta tills imorgon, annars hade det nog blivit sent.

Ska iallafall köra ut till Familia en sväng och se om de har fler såna fågelmatsringar i djuraffären där, sen tänkte jag ta en liten sväng in om syster iallafall när jag ändå är där ute och kör. Äldsta systerdottern tyckte jag kunde spela lite på hennes Nintendo Ds, så jag får väl ställa upp =) Får se om det blir en vända in om pappa med på vägen, eller om jag tar det också imorgon.

Idag har dom lovat sommarvärme i Helsingborg!! Så jävla nice!!!

// Noa

Färdigstädad

Jag har ägnat mina sjukdagar nu till att städa ordentligt här hemma, då detta inte tillhör min favoritsysselsättning så undrar jag i mitt stilla sinne om detta är min 30 års kris kanske?

Alltså städa för mig innebär att först sopa upp alla fågelfrö och sen ta ett varv med dammsugaren, men i tre dagar har jag nu torkat skåpsluckor, fönsterkarmar, tv-bänk, bord, bokhylla osv osv, torkat av väggar och tak och spis och ja allt möjligt. Jag känner mig riktigt nöjd med resultatet faktiskt. Även om jag fuskat lite och bara tagit utsidan av alla garderobsdörrar och köksluckor och så, men insidan syns ändå inte och skulle jag ha jättetråkigt en annan dag kan jag ge mig på det.

Vill passa på att önska alla läsare en trevlig helg i vårsolen!!!

// Noa


Min fina bil...

Idag tog jag då mitt avgasrör under armen och knallade ner till bilen och tråcklade in det med nöd och näppe och så styrde jag kosan till Bjuv. Egentligen var det bara tänkt att han bilnissen skulle kolla hur långt jag var tvungen att byta avgasröret och fixa det en annan dag, men när jag ändå hade det med mig så bytte han det på plats direkt.  Det gamla var väldigt risigt och rostigt och där hade gått hål på det, så det var tur jag bytte. Men nu går bilen väldigt tyst med det nya och den hoppar inte alls som den gjorde innan.

När det gäller knakandet när jag svänger, så låter det inte alls lika högt längre, men han kunde inte lista ut var ljudet kommer ifrån heller, för givetvis är det som alltid, när han provkörde bilen förra helgen lät det inte och idag när bilen var upphissad lät det inget heller.

Men han spände fläktremmen iallafall och tydligen behöver jag köpa en ny kylare och sen det att mitt automatiska halvljus inte fungerar beror på ett relä som jag måste köpa nytt. Sen har jag en helt ny bil. Förutom rosten då, men förhoppningsvis kan jag kanske köra ner bilen till skolan om några månader och kanske fixa till den där för en billig peng.

Men nu är det bara att vänta på besiktningslappen och sen göra besiktningen och se om där är fler fel, vilket jag såklart inte hoppas på. Sen kan jag tuta och köra som vanligt igen.

På lördag bär färden åter till Bjuv, för då är det dags att byta till sommardäck.

Men det var allt för idag!!!

// Noa

RSS 2.0