Ägg hit och ägg dit

Nu har både Laban och Ahmed lagt varsitt ägg till inatt, de andra har jag kastat för dem, då jag tycker att de ska vila, men framförallt Laban har juh som mission i livet att föröka hela världen ensam, så nu låter jag äggen ligga kvar. Laban slutar nämligen inte att lägga ägg fast jag har plockat dom för henne, då tillverkar hon nya.

Sen är det faktiskt som Pamela sa till mig, det är juh själva äggläggandet som är jobbigt för honan, inte att ruva på dom, så är äggen då lagda och ligger på burbotten så är det tyngsta jobbet redan gjort. För blir där sen ungar så hjälper pappan till med matningen och så.

Jag som tänkte flytta samman alla och låta alla bo i ett enda stort kollektiv, men det fungerar inte om alla ska ha ungar.

Ja, vad gör man inte för sina barnglada pippisar?

Filippa har lärt sig flyga, så nu är hon inte tam längre, men jag jobbar på det!

Ha en bra lördag!

// Noa

Fredag...

Tiden går så sjukt fort, nu är det helg igen. Men det är inte mycket man kan göra åt den saken.

Har varit förbi hos mamma en sväng idag, fick frukost där och så, det var trevligt. Min mamma är så söt, helt klart den bästa mamman i hela världen.

Vet inte riktigt hur jag ska göra, min äldsta systerdotter fyller 9 år på söndag och jag hade beställt grejer till henne som fortfarande inte har behagat att dyka upp, får vänta ut det under nästa vecka, annars får jag helt enkelt ge mig ut på jakt efter något annat till henne. Men det visar väl sig.

Fick en positiv överraskning idag när jag kollade min bank, stället som hade dubbeldragit för mig tidigare i veckan har nu betalt in pengarna på mitt konto, trots att det som låg som skyddat belopp återinfördes på kontot för att det gått mer än 5 arbetsdagar utan att de behagat dra pengarna, dock vågar jag inte spendera pengarna, för dom kommer säkert att komma på sitt misstag och dra dom igen. Men man kan hoppas på flyt och att jag får behålla dom.

Denna helgen blir nog lugn, ska juh ner till Arlöv/Burlöv nästa helg och partaja, så kan behöva lite lugn och ro.

Ha en riktigt bra helg allesammans!

// Noa


Igår flög Filippa för första gången själv, hon är en stor liten pippi nu =)

Jobbsökande...

Jag vet inte riktigt hur jag ska gå till väga, eller vad jag ska prioritera. På info mötet på AF i måndags sa de åt mig att man skulle försöka jaga praktikplats och ställa in sig på det, samtidigt ska man söka en massa jobb. Det rimmar inte riktigt rätt i mina öron, inte med tanke på hur jag själv lagt upp mina planer iallafall.

Jag menar, om jag nu skulle få en praktikplats där jag sökt en och där de verkar tycka det är okej och jag sedan känner att jag vill gå utbildningen som fordonsmekaniker nere i Kävlinge, vad händer om jag får ett jobb då?

Jag har sökt 11 jobb bara idag, egentligen är det väl inga jobb som intresserar mig jättemycket, för nu är det bilmek som jag är inne på, men får jag något av de här jobben måste jag ta det. Självklart vill jag ha ett jobb, men nu tvingas jag söka kundtjänstjobb för att det är därifrån jag har erfarenhet, även om jag vill byta bransch.
Jag blir inte klok på detta!!!

Pengar fick jag idag iallafall efter mycket om och men, så nu blir jag inte vräkt iallafall och jag har varit duktig och både tankat bilen och varit och handlat mat idag, så till lunch blev det tacos =)

Jaja, ni får väl ha en bra onsdag där ute, nu orkar jag inte söka fler jobb idag iallafall.

// Noa

Praktikplats

Så där, då var problemet med dubbeldragningen löst och jag har fått tillgång till mina pengar igen =)
Nu väntar jag med spänning på att klockan ska bli 12 inatt så jag förhoppningsvis får pengar från försäkringskassan som utlovat också, men var inne på deras sida och där står att dom ska komma.

Sitter här denna tisdagsförmiddag och jagar praktikplatser på olika bilmekanikerföretag, hoppas att det lossnar och att jag får en möjlighet att få praktisera några veckor och få en inblick i arbetet och vad man egentligen gör och så, just för att se om det är en sådan utbildning som jag kan tänka mig att gå.

Ja det var nog allt för nu, ska ta mig en kopp kaffe och jaga vidare,

Ha en riktigt bra tisdag!

// Noa

Upp som en sol och ner som en kuksugande jävla pannkaka...

Och där bröts min illusion om att detta skulle bli en bra dag!!

För att sammanfatta detta i korta drag, så satt jag först på ett infomöte på AF och lyssnade på saker och ting som jag redan visste, sen hade jag lyckan att träffa överpedagogiska Ann...Som pratar med en som om man vore tre år och som undrar om man vill leka med dockan eller med bilen.

Åhhh, jag blir så kokt bara jag tänker på fanskapet..

Hur som helst blev jag hänvisad till en soffa där Ann skulle komma och hämta mig, men ingenting hände så jag tog saken i egna händer och knallade bort till hennes kontor. Först verkade hon inte förstå vad jag gjorde där, men när jag presenterat mig och berättat att vi skulle ha ett litet möte, så vaknade hon nog lite grann ur sin dvala.

Jag la upp allting precis som planerat och hade jag fått en annan handläggare att prata med hade nog allting blivit riktigt bra, men jag med min oflyt fick så klart pedagogiska Ann.

Jag förklarar för henne att jag kollat lite på de här utbildningarna som Lernia har nere i Kävlinge, men att jag gärna går en praktik på ett ställe först i några veckor för att sedan besluta mig om ifall detta är vad jag vill göra. Så långt var vi överens, Ann och jag. Sen går Ann och sätter sig vid sin dator så att jag inte kan se henne, eller hon mig, hon sitter där ett tag och säger att hon ska skriva en handlingsplan till mig... Fine, tänker jag, för det har jag varit med om förr men då brukar man få sitta och titta på skärmen från framsidan med alla andra handläggare och sen skriver dom ut handlingsplanen och allt är frid och fröjd. Men Ann jobbar inte som någon annan handläggare gör på det stället, Ann gömmer sig framför skärmen och hoppas att hon inte syns.

Hon knappar lite på sin dator och säger att hon inte hittar utbildningarna jag pratat om och jag berättar för henne att man kan gå direkt via Lernias hemsida och hitta dom, vad gör Ann då???? Jo, Ann säger att det inte är säkert att AF anordnar och/eller har köpt de här utbildningarna, så nu ska JAG själv kolla upp detta. För Ann vet uppenbarligen inte hur man gör för att komma in på Lernia.se och sen har hon mage att skylla på att hon inte har tid, för vi hade bara samtalstid i 20 minuter. Jag blir så trött!!!!!!!!!!! Jag berättar iallafall för Ann att det står klart och tydligt på Lernias sida att det är ett arbetsmarknadsprogram och att kravet för att få ansöka är att man är inskriven på AF.

Jag fick ingen handlingsplan med mig heller och frågade om hon skulle skicka den, för jag kan tydligen få resebidrag för att åka till Kävlinge och det skulle hon skicka hem till mig. Så nu får vi se vad som händer.

Jag ska själv ringa och boka in ett studiebesök nere i Kävlinge, men det kan jag inte göra utan att ha fått papper om resebidrag och sen ska jag själv jaga rätt på en praktikplats inom 4 månader. Men jag ska då kolla upp Lernia tills på måndag och ringa tillbaka till Ann och berätta för henne, funderar dock i mitt stilla sinne att skicka ett mail till henne med länkarna till utbildningarna, men frågan är väl om hon förstår hur man gör för att klicka på dom?

Jag försöker verkligen att kommunicera för allt vad jag är värd, för det är en egenskap jag uppskattar, men Pamela, inte ens du skulle klara att kommunicera med Pedagogiska Ann på AF i Helsingborg.

Men nu ska jag dricka kaffe och hoppas att jag lugnar ner mig lite!!

// Noa

Än finns det hopp!!!

Idag samlade jag mod till mig och tog tjuren vid hornen och trotsade min telefonfobi och ringde till Försäkringskassan för att förhöra mig om vart mina pengar tar vägen och satt i telefonkö i 20 minuter, men när jag väl kom fram berättade den utomordentligt trevliga damen på försäkringskassan att jag skulle få pengar den 28:e, hoppas nu bara att hon pratar om den här månaden och det här året.

Jag har blivit lite lugnare pga detta nu, men kan inte släppa det helt förrän pengarna finns inne på mitt konto.
Har fortfarande lite problem pga en dubbeldebitering också, så där är pengar som finns på kontot som jag inte kommer åt, men förhoppningsvis händer det något på den fronten idag också, då det är den femte bankdagen idag.

Borde kanske köpa mig en trisslott idag? För från att ha legat och plaskat nere i en liten illaluktande dypöl, så håller jag för tillfället på att med darrande steg ta mig upp på 10:ans trampolin känns det som.

Vill i denna blogg även passa på att tacka en mycket speciell person som har erbjudit mig att få låna hennes sista pengar för att jag skulle slippa bli vräkt, jag är fruktansvärt glad för att du finns i mitt liv!!! Självklart skulle jag göra detsamma för dig!!!
TACK!!!

Ha nu en riktigt bra och glädjefull måndag alla läsare!

// Noa

Min lilla tjej har blivit stor...

Idag har Filippa varit ute ur holken och tagit en snabb visit i buren på eget initiativ, jag är så stolt över min lilla duktiga tjej. Jag tar ut henne varje dag och så, men nu har hon alltså själv börjat utforska omgivningarna. =)

Devil har fått på näbben, så han har ett litet sår, tror det är Ahmed som är den skyldiga, hon är minsann en bestämd liten dam den där, ändå sägs det att personator ska vara lugnare än rosenhuvade, men inte i denna familjen uppenbarligen.

Annars har helgen varit lugn och skön och så ska den fortsätta, ska till AF imorgon och bolla ideer och lite så, men det ska nog gå bra!

Ha en trevlig söndagskväll!!!

// Noa


Sötaste Filippa

Duktiga pippisar =)

Skulle vara snäll och släppa ut mina små huliganer idag, men det var bara två av dem som passade på att ge sig ut på flygtur, nämligen Gizmo och Zelda och i mitt stilla sinne undrade jag hur jag skulle lyckas få in rätt grön pippi i rätt bur, då dessa två sötnäbbar är från samma kull och ser identiska ut. Hade Laban eller Ahmed varit med ute och flygit hade man sett vilken grön pippi som drogs till vilken tjej. men Gizmo var så duktig och hoppade in i buren alldeles själv och jag tror inte att Laban skulle acceptera att Zelda kom på besök där, så det löste sig smidigt.

Sen såg jag att Gizmo har längre klor än Zelda, så man kan ha det som lite kännetecken på dem framöver.

Får se om de andra vågar sig ut nästa gång de får chansen till en flygtur =)

Ha en fortsatt trevlig lördag iallafall!!!

// Noa

Borta bra men hemma bäst...

Så har jag då anlänt till Helsingborg igen efter en mycket givande och trevlig tripp ner till Malmö igår, där det vankades kattmys och garage och badkar och skön säng.

Bägge katterna fullkomligt kastade sig över mig så fort jag satte nyckeln i låset =)

Och nej Pamela, jag hade inte tid att leka med Lotta, katterna tog all min uppmärksamhet.

Helgen ser lugn ut för min del, tänkte bli av med förkylningen en gång för alla och sen får jag väl bestämma mig för vilken av utbildningarna jag vill satsa på och förbereda mitt kartläggningsmöte på AF på måndag.

Tänkte mest skriva några rader och önska alla kära läsare en riktigt trevlig helg !!!

// Noa

Malmö!!!

Idag ska jag alltså bege mig till storstaden och träna på hur livet som Malmöit är =)
Men jag tror nog det kommer gå bra, har längtat efter att bada badkar med en trevlig badbomb ett tag nu, fast först ska jag parkera bilen i ett garage och sen ska jag få sova i en stooooor och skön säng. Jag har det rätt bra ändå =)

Filippa växer så det knakar och mina andra pippisar verkar må bra de också.

Är dock lite orolig över när jag får pengar, men antar att de kommer på måndag, för jag har fortfarande inget reserverat belopp på banken. Men alla vet hur segt det kan gå på Försäkringskassan.

Ha en bra torsdag iallafall!

// Noa


Filippa dag 33


Jag har taskig humor jag vet, men hur stora är oddsen??
Kolla regnumren!

Varför inte?

Jag vet verkligen inte om det är min grej, men tanken slog mig och det låter rätt tillfredställande i tanken iallafall. Får nog ta upp det med AF när jag ska dit nästa vecka.

Det är så här att Lernia har ett par utbildningar nere i Kävlinge som jag tror skulle kunna vara intressanta för mig, antingen som billackerare eller som bilmekaniker med inriktning på krockskador, vardera utbildning är på ca 60 veckor och med bil ligger inte Kävlinge lastlångt bort heller, tar typ en 40 minuter att köra dit.

Det bästa med de här utbildningarna är att det är såna marknadspolitiska program, alltså i korta drag får jag den ersättning jag har idag, bara det att det kallas aktivitetsstöd istället för något annat, jag behöver alltså inte gå via CSN och dra på mig en massa skulder. Men man måste ansöka om att få påbörja en utbildning där och jag vet inte riktigt om mina gamla gymnasiebetyg räcker till, men jag kan kanske läsa in de ämnena som felar isåfall. Tänker iallafall ta upp detta med AF som sagt och höra vad de har att säga om detta. Såvida jag inte hinner ångra mig på en vecka, men tanken känns helt okej än så länge.

Det va nog allt från lilla mig för stunden, ha en trevlig måndagkväll mina kära läsare!

// Noa

Söndag!!

Så har ännu en vecka passerat.
Tiden går så sjukt fort och jag missar allting känns det som. Tidigare i veckan var det ett obemannat solarium som exploderade precis där jag bor, men jag märkte ingenting, igår var där något ljusfenomen över hela södra Sverige, som jag missade och då i december missade jag jordskalvet. 
Så vad har jag lärt mig av detta? Jo, att skulle jorden gå under, så kommer jag missa det också =)
 
Blev inget inkassojobb förresten, men vi får se, de skulle spara mina ansökningshandlingar om det skulle bli något längre fram iallafall.

Denna veckan som kommer blir lugn i jobbsökandets tecken och sen på torsdag ser det ut som att jag ska få prova på livet som Malmöbo, med tillgång till garage, badkar och skön dubbelsäng och två katter att kela med =) Hoppas bara att jag får tillgång till internet, så ska det nog bli riktigt bra det där.

Men nu är det dags att kasta in handduken för ikväll!

// Noa


Får jag lov att presentera Filippa !!!

Nu har jag äntligen bestämt mig för ett namn till min senaste lilla huligan, nämligen Filippa, efter min idol Filippa Bark =)
Det är roligt nu, för de olika färgerna kommer mer och mer på henne, idag hittade jag lila fjädrar där bak och hon ser lite gul/orange ut på bröstet. Ska bli spännande att se det färdiga resultatet =)

Förkylningen är mycket bättre och jag blir inte lika trött för minsta lilla längre, så det är skönt, men detta blir en helg där jag ska vila ändå, så att jag blir riktigt frisk.

Hade behövt åka och pumpa däcken på bilen, men drar mig för det i minusgrader, för jag måste pilla bort navkapslarna först innan jag kommer åt ventilerna. Men får se hur jag gör.

Ha en trevlig fredag iallafall mina kära läsare!

// Noa


Ser ni, lila fjädrar där bak?


Sötaste Filippa


Lite gul/orange på magen?


Originalet Filippa Bark och bilden lånade jag på svt.se
Se min idol på http://se.youtube.com/watch?v=Z016iNXu3pw

Förkyld...

Att man kan ha så mycket snor är egentligen ganska facinerande, för hur mycket man än snyter sig, så kommer där hela tiden nytt. Jag hatar att vara förkyld och nu är jag trött på att vara sjuk :(

Igårkväll vaknade jag av att jag hörde konstiga ljud i köket, så jag gick upp, tände lampan och tittade efter, då hade Laban lagt ett ägg, men jag anser inte att hon har vilat färdigt, så jag plockade bort ägget från burbotten idag, så inser hon förhoppningsvis att det inte är lönt att lägga fler, eller så blir hon tvärtom och måste lägga nya för att alla försvinner. Jag får hålla lite uppsikt över henne. Men jag är inte så poppis i Labans ögon idag.

Poppis är jag däremot i min lilla Sötis, Angel, Kompis små nyfikna ögon, den lille tycker om mig massor och jag den så klart, så den ska jag med största sannolikhet behålla :)

Min mission idag är att bara vila så mycket som möjligt så jag blir av med förkylningen snarast !!!

Ha en fin onsdag mina kära läsare!!!

// NoaMin nyfikna lilla söta dunboll

Min nyaste älskling!!!

Den är så söt så man bara smälter =)

Tänkte att jag skulle lägga in det bästa kortet någonsin på min lilla Sötis, eller Angel eller möjligen Kompis, får se vilket namn jag väljer tillslut, hursomhelst så är den lilla väldigt nyfiken och även om den inte riktigt förstått vad vingarna är till för ännu, så kommer väl det, den är bara 24 dagar den lilla.

Förövrigt är jag ganska tung i huvudet fortfarande och näsan rinner, men jag känner mig bättre och ska nog till och med försöka mig på en kopp kaffe eller två idag =)

Ha en underbar dag i det gråa trista vädret alla läsare!!!

// Noa


Min Sötis, Angel, Kompis ;)


Här är då mamma Ahmed och pappa Zelda, synd den lilla inte alls verkar få något från sin blåa mamma


Farbror Devil - Singeln


Tant Laban och Farbror Gizmo

Intervjun avklarad !!!

Så var intervjun avklarad och det kändes som att det gick bra, det kändes avslappnat och så, även om jag mår som jag gör. Får besked denna veckan, men vi är 7 starka kandidater om en tjänst som tillsätts omgående, däremot kan det bli så att det blir ytterligare en tjänst om ett par månader. Får försöka se det så, får jag inte jobbet, trots att det känns bra,så var det inte menat för mig, då dyker där upp något annat och bättre snart istället.

Sen efter intervjun tänkte jag att jag skulle köra ner till AF och lämna in min blankett så att jag får pengar denna månaden, men givetvis hade jag glömt att ta med mig mynt till parkeringsautomaten, så jag fick snällt köra hem och hämta pengar och sen köra ner igen.

Tog ut min lilla namnlöse pippibebis idag, måste komma på ett namn till den snart, men det blir ändrade planer för den lilla dunbollen blir grön, hade den blivit gul hade jag haft ett namn till den, men nu måste jag tänka om som sagt, blir kanske en Mio ändå, eller en Nemo.

Får se om jag ska våga mig på att äta fast föda idag, typ nudelsoppa, för jag har en dundrande huvudvärk som inte vill släppa, näsan har börjat rinna också till råga på allt, men huvudvärken kommer sig nog av min diet på enbart blåbärssoppa det senaste dygnet.

Jaja, ha en trevlig måndag i solen kära läsare!!

// Noa


Min söta lilla dunboll


Sötare än sötast

Intervju idag!!!

Är fortfarande lite blek om nosen, men det skiter jag i, jag ska på intervju idag. Kändes bara jobbigt och krångligt att behöva byta tid för intervjun, så jag går dit och är där den timmen det brukar ta. Sen vidare ner till AF för att lämna in en blankett så att jag får pengar.

Hoppas jag inte klappar ihop alldeles på vägen bara, men det ska nog gå bra. Har feber fortfarande, fryser och svettas om vartannat, men efter mina planerade grejer den här förmiddagen så blir det hem och nanna lite kudde tänkte jag.

Har sovit sen kl 21:30 igårkväll med full mundering, dvs t-shirt, joggingbyxor och strumpor och täcke på det, men jag har iallafall fått sova utan avbrott. Ryggen värker som bara den, men det är bara att bita ihop och försöka se glad ut, det går nog över får jag hoppas.

Kosten igår bestod av saft och en liter blåbärssoppa, idag till frukost blev det ett glas blåbärssoppa, vet inte när jag vågar äta fast föda igen,så blåbärssoppa får nog fungera för mig idag också.

Håll alla tummar för mig nu på intervjun och ha en fin måndag och hoppas ni klarar er från den horribla vinterkräksjukan.

// Noa

Vinterkräksjukan....

Inatt drabbades jag, först mådde jag hur bra som helst, tills det vid 1 tiden bara slog till med illamående och sen började det. Detta är bland det värsta jag har varit med om, och ingenting jag skulle önska ens min värsta ovän.

Fem eller sex ggr har jag varit uppe inatt, det kommer så plötsligt, så man hinner knappt reagera, så trots att jag inte mådde bra fick jag snällt sätta igång och städa mitt i natten. Sen försöka sova lite mellan anfallen,upp och försöka få lite vätska i mig och så på det igen. Kallsvettningar och skit. Höll på att svimma en vända när jag skulle hämta vatten och allt bara blev svart, men jag sjönk ner på golvet på en gång.

Nu sedan jag vaknade känner jag inte att jag behöver kräka och jag har fått i mej två glas dricka på morgonen, men jag fryser, jag fryser något så jävelusiskt alltså...Men förhoppningsvis blir jag bättre under dagens lopp, för jag ska fan på intervju imorron och helst vill jag inte behöva ringa och boka ny tid, för jag tror att jag är första person som ska intervjuas.

// Noa

Jag skojar inte...

Satt och tittade på gamla foto av mig själv, då jag kom in på detta ämne för att min moster hade mailat min syster och ville ha bilder på hela familjen.

I julas fick mina föräldrar en digital fotoram av min syster där hon lagt in bilder, där var en av mig från mammas födelsedag 2007 och jag ser ut som en övergödd gris, så jag frågade henne om hon skickat samma bild till min moster, men det hade hon som tur var inte, utan hon hade skickat ett foto på mig som min ena systerdotter tagit på mig nu i julas. Men som hon sa, vilken skillnad det var på mig då och nu.
Aldrig att jag skulle sjunka så lågt och tillåta mig att se ut så igen. Det är det värsta jag varit med om, jag skojar inte.

Tacka vet jag mitt nya jag!! =)

// Noa


Denna bjuder jag på.
Kan inte fatta att jag fick lov att gå omkring så där utan att behöva söka dispans. Ser ut som en riktig julegris,men det är nu ett minne blott =)


Julafton 2008 


Förutom mitt egentligen alldeles för långa hår, så är jag betydligt mer nöjd med vad jag ser i spegeln nu =)

Trevligt trevligt!!!

Blev en libanesisk lunch på stan idag, vi var 5 vuxna och 2 barn, riktigt gott och riktigt trevligt =)

Sen en tur till en second hand där det fanns fluffiga blå västar som det stod absolut vodka på, men där fanns bara en storlek så det var ganska uteslutet som fest-tema till imorgon.

Sen tog vi en tura med Ace-link, efter mycket om och men med otrevliga och icke service-minded Britt i biljettluckan, men vi hamnade först på en omgjord Sundsbuss, så vi hoppade av i Helsingör för att ta den nya Ace-linken hem. Trevliga de där nya båtarna faktiskt, även om det blivit väldigt dyrt att tura numera. Men ölen på båten smakade bra iallafall.

Arin fick antagligen kräksjukan, så nu hoppas jag bara att jag har klarat mig, annars blir det inga festligheter för min del imorgon. Men det visar sig, än så länge känner jag inte av något iallafall.

Trevlig dag med många kära återseende iallafall och ett par nya ansikten!!

Trevlig helg alla läsare!

// NoaLunch på stan...

Ska bli väldigt trevligt faktiskt, med trevligt sällskap =)

Känner dock att jag ska låta bilen stå och promenera ner på stan, kan vara skönt att röra lite på mig och nu är det plusgrader ute så det kommer nog att bli bra. Smörgåstårtan i tisdags har satt sina spår, så jag har ett par överskottskilo att bli av med nu.

Känner mig laddad inför intervjun på måndag faktiskt, detta är något som jag kan och jag vet vad jag snackar om, så detta kommer nog att gå kanonbra! Vet att det är fler som tror på mig och med den vetskapen ska jag gå dit och ta dem med storm helt enkelt, jag menar hur har de klarat sig utan mig egentligen? =)
Sen att jag både är snygg och sexig och dessutom singel, hur ska dom kunna motstå mig?

Bilen går som på räls nu, var ute och körde igenom värmesystemet i den igår, så om där nu varit bubblor i kylaren så bör dessa vara borta helt efter min 9 mils tripp igår.

Men nu kära läsare är det dags att dricka ur sista kaffeslurken och hoppa in i duschen och fixa till mitt egentligen alldeles för långa hår, hoppas ni får en lika trevlig fredag som jag!!!

// Noa


Tadam....

Besökare nummer 1000 av min blogg heter.........nu är ni riktigt nyfikna va?

Ähh, vi drar ut på spänningen lite till och berättar istället att inkassojobbet ringde idag, så nu har jag en intervju inbokad på måndag. Detta har tagit säkert ett par månader, men så var där mer än 200 sökande och nu är vi 6-7 stycken som är kallade till intervju, så håll alla tummarna för mig =)

Ska strax bege mig ut och köra igenom värmesystemet i bilen, för att få bort ev bubblor i kylsystemet, så det blir en tripp till Åstorp tur och retur, sen ska jag träffa en god vän i eftermiddag =)

Och nu mina kära läsare ska jag meddela vem som blev besökare nummer 1000, det blev Pamela i egen hög person =)) Grattis och välkommen åter !!!

Ha en fin torsdag i snön!!

// Noa

Min bil lever igen....

Jag är så lycklig, jag har blivit med bil igen =)

Imorse körde jag och syster till Biltema och stod där och drog i alla fläktremmar och jämförde och mätte och hade oss och hittade tillslut en rem som var typ ett par cm längre än den felaktiga som jag köpte häromdagen.

Sen iväg till Mekonomen och lämnade tillbaka den gamla och sen fick min syster på den nya remmen på en kvart ungefär, hon borde fan bli bilmekaniker. Som hon sa, vad ska man ha karlar till? Hon är min nya idol =)

Felet uppkom på grund av att det var över -10 grader häromnatten så hjulet till vattenpumpen hade frysit fast och när det inte kunde röra sig så kunde inte fläktremmen snurra heller, så den har låst sig och sen gått av helt enkelt. Igår var det fruset i kylarbehållaren och idag var den tom igen, så den måste jag hålla lite koll på framöver, så inte den har smällt i kylan den också. Men jag har varit ute och provkört bilen idag och den fungerar igen och jag är så lycklig.

Hade en trevlig kväll hos mamma igår med smörgåstårta i tre lager och sen fick jag skjuts hem så jag slapp åka buss, för pappa tyckte inte jag skulle vara ute ensam när det är mörkt. Han är rolig han.

Nu är det dock kaffedags, har inte hunnit med det idag.

Ha en lika lycklig onsdag som jag har!!!

// Noa


Min älskling mår bra igen =)

Vad är detta?

Det är nog inte meningen att jag ska ha någon bil...

Trots att dom har sökt på regnumret på bilen när jag köpte fläktremmen så felar den 3-4 cm, så imorgon får jag ta hjälp av min syster IGEN och åka runt och se om jag hittar en ny rem, hoppas bara att jag kan lämna tillbaka den jag köpte igår. Annars blir det en jävligt dyr fläktrem. Sen hade tydligen hjulet till vattenpumpen frysit fast och glykolen i kylaren har fryst den också, så nu hoppas jag på plusgrader så att jag får igång bilen nån gång.

Fick veta att där förekommer stölder hemma hos mamma och pappa, det är förjävligt, misstankarna pekar på ett håll som man aldrig skulle tro eller ens vill tro. Har förekommit förr, med andra saker, men de assistenterna är borta sedan länge. Hemskt att man inte ska kunna lita på folk som uppehåller sig i ens hem i 24 timmars pass.

Så idag får jag snällt sätta mig på bussen när jag ska åka till mamma, tur jag laddade mitt busskort innan jul.

Åhh, jag saknar min bil !!!!!

// Noa

Gaaaah..

Var tvungen att köpa mig en ny fläktrem idag då den gamla smällde igår i kylan.

Dock visade det sig inte vara det enklaste, givetvis fick jag välja det dyraste alternativet, så remjävlen kostade mig 257 kr istället för planerade 90 kr, för på första stället hade dom alla fläktremmar utom till min bil. Jag blir så trött, hur stor är sannolikheten?

Men det har varit bra idag också, handlade present till mamma och hittade ett par snygga jeans och två bh:ar till mig själv när jag var på stan i förmiddags, så min syster ska hjälpa mig att lägga upp dom i benen till imorron. För imorron ska jag till mamma och fira hennes födelsedag och äta smörgåstårta =) Gott som faaaan ska det bli =)

Sen fick jag provköra min systers nya bil idag, vilken pärla =)

Just nu sitter jag hemma och väntar på min syster och svåger som ska komma och försöka hjälpa mig att byta fläktremmen, hoppas vi lyckas så jag blir med bil igen, känner mig låst när jag inte har bilen och kan transportera mig dit jag vill och när jag vill.

Hoppas ni har det bra där ute i kylan!

// Noa

Min lilla älskling mår inte bra =(

Den upptäckten gjorde jag tidigare idag och jag tror att det beror på att det har varit så kallt ute på senaste tiden, men imorgon mitt lilla hjärta, imorgon hoppas jag att vi kan lösa dina bekymmer, för hoppet är det sista som dör.

Händer mer grejer imorgon, kl 9:15 ungefär ska jag vara fit for fight för då får jag besök, så ikväll måste jag lägga mig i tid och antagligen ställa klockan, men det ska nog gå bra! Får se om jag kanske hittar en present till mamma också när vi ändå är igång.

Tisdag fyller mamma år, ska bli trevligt, brukar bli smörgåstårta dagen till ära, men vi får se. Sen blir det storfrämmande från Sthlm på besök, så det känns som att det händer grejer denna veckan, förhoppningsvis får jag besked om jobben jag sökt också.

Min lilla bebis växer och jag vrider på Laban och Gizmos bur stup i kvarten, har kommit på att det fungerar bäst när den står felvänd.

Men det var nog allt från mig ikväll!!

Ha en skön men kall söndag!!

// Noa

Projekt Laban och Gizmo...

Har nu börjat vrida på buren varje gång jag ser att de är på väg att bli kärleksfulla mot varandra och det verkar fungera faktiskt, iallafall några timmar åt gången, så jag får väl fortsätta så här.

Tror det är väldigt nyttigt för Laban att inte ha en holk eller några ägg att engagera sig i, för hon är väldigt nyfiken och social nu, hoppar fram i buren och vill "vara med" när jag är i köket. Tidigare har hon mest hållt till i holken och inte gjort mycket väsen av sig, så detta är en roligare och bättre sida av henne.

Bebisen växer så det knakar, 14 dagar nu, den är lite vinglig, men det börjar arta sig och Ahmed är en jätteduktig mamma som matar och pysslar om den lilla och som skickar in Zelda i holken när hon själv ska äta, för Zelda har inte riktigt fattat konceptet att det i själva verket är han som ska mata Ahmed som i sin tur ska mata bebisen, men det fungerar uppenbarligen ändå, tur att dom kan kommunicera mina små lovebirds.

Ha en bra lördag kära bloggläsare!!

// Noa


KAOS !!!

Jag vet inte vad jag ska göra åt mina problem, det är fullständig kaos.

 

Jag provade att flytta in Gizmo till de andra huliganerna, men de var inte speciellt snälla mot honom, så han fick flytta hem till Laban igen.. Men grejen är att Laban har lagt många ägg på sistone och uppfostrat ungar och haft sig och det sliter fruktansvärt mycket på henne både fysiskt och psykiskt. Detta vägrar Laban att förstå själv, hon och Gizmo verkar ha som mission i livet att föröka hela världen på egen hand, men så fungerar det inte riktigt.

Det tar emot att skilja dem åt, för dom är trots allt kära i varandra, men samtidigt vill jag inte förlora Laban för att hon blir totalt utmattad heller. För jag vet hur risig hon blir när det är dags att lägga ägg.

Alternativet är att låta Laban och Gizmo bo i varsin bur, eller så får jag helt enkelt låta dom tillverka barn och hoppas att Laban inser sina egna begränsingar trots allt.

______________________________________________________________________

Nu löste jag problemet så att Laban och Gizmo fick flytta till en helt ny bur, för tydligen ska förändringar göra att det skapar en otrygg tillvaro och då ska dom inte vilja häcka där, så ev måste jag vända på buren en gång om dagen, men det kan det vara värt.

Tanken sen är att när bebisen är så pass stor att den klarar sig själv, så tänker jag flytta in Ahmed och Zelda i den lilla häckburen någon dag, medans Laban och Gizmo får bo med Devil i den stora buren, för att på så sätt få Ahmed att släppa sitt revir i den stora buren, så när alla ska bo tillsammans så kan de förhoppningsvis hålla sams igen.

Hoppas denna idén fungerar lika bra i praktiken som den fungerar i teorin.

________________________________________________________________________

Det fungerade inte speciellt bra att byta bur, för trots förändringar hittar Laban och Gizmo på sätt att fördriva tiden med varandra =(

Fågelmaten är fortfarande slut i djuraffären, så imorgon på dagen får jag bege mig ut och leta rätt på fågelmat någon annanstans, nu känns det försent att flytta på bilen om jag vill ha en parkering när jag kommer hem.

// Noa

RSS 2.0