Bra dag!

Oj vad jag har hunnit med grejer idag =)

Först var det ett kärt återseende av S och efter lite catch up om vad som hänt i sommar så gick jag och S och C och G och käkade thai och sushi buffé på Asian Garden på lunchen.

Sen passade jag på att köra till syster, för att slippa det imorgon och så bytte vi lite grejer och så förhörde jag min systerdotter på hennes engelska glosor, sen har jag städat och fixat lite, för här kommer nån ventilationssnubbe nästa vecka och så har jag vikt tvätt och lite sånt.

Dessutom hade jag en timmes sovmorgon imorse och jag hade ändå mer tid hemma innan jag var tvungen att gå hemifrån än jag haft de senaste fyra dagarna! Livet är bra härligt ibland trots att djävulens påfund bestämde sig för att dyka upp imorse.

// Noa


Dagens serietips!I helgen fick jag ett tips om en serie i 6 delar, nämligen Jekyll och igår såg jag den färdigt! En serie full av överraskningar =)

// Noa


I´m back!I många fall vet man vad man har, men inte vad man får. Skönt att vara tillbaka på Folkuniversitetet igen efter 4 helvetesdagar!

// Noa


Testpilot!

Idag har jag anmält mitt intresse om att få testa Rynkeby juice via Smartson.se, vill du med ta chansen att testa deras nya sorter apelsin med en twist av mango och ä

// Noa


Freedom!En bild säger mer än 1000 ord =)

// Noa


EgobilderFrån igårFrån idag
 
Måste ju lära mig hur jag ska hålla kameran för att få okej bilder.

Sen får vi se om jag hinner klippa mig i helgen, känns som att det är full rulle hela veckan, ska nog ta bilen ner i stan på torsdag dessutom om jag kommer på var jag kan parkera med mitt miljöbilstillstånd. I värsta fall går det kanske att stå i T´s gata.

// Noa


Sista dagen

 

Sista dagen på jobbet idag och som C skrev igår, snart är du tillbaka bland folk som tycker om dig =)

Och jag fick veta att S är tillbaka, som jag har saknat henne!!!! En hel sommar utan S liksom. Hon ska få en jättekram imorgon =)

S var ju så söt och gav mig en present när jag fyllt år, kolla HÄR

// Noa


Lyx!Det är inte varje dag man får skjuts hem =)

Svågern blev ju jättesjuk dagen efter att de kom hem från Thailand och är det fortfarande (han har gått ner 12-13 kg på 14 dagar) , så syster hade kört upp med honom till infektionskliniken idag så att han fick dropp och grejer och sen har hon bara väntat och väntat och väntat, men så var han färdig precis när jag skulle gå hem från jobbet, så jag fick åka sista biten från sjukhuset.

Nu väntar jag på att en grej på datorn ska bli klar, sen blir det att knalla till Netto och hämta mitt Nettoblad som posten vägrar dela ut i min brevlåda!

Tur det är sista dagen på jobbet imorgon, har sjukt mycket att se på, idag är det Robinson och Hollywoodfruarna och sen har jag en serie på 3 timmar och mina Skilda Världar att glo på, så jag har att göra ett tag framöver.

// Noa


TabellenTack vare att Malmö slog Elfsborg med 2 - 1, så slipper vi ha Elfsborg flåsandes i nacken =)

Tack Malmö!

// Noa


HIF - Örebro 2 - 0Härligt HIF!!! =)


En MFF:are i HIF tröja =)

Nu kan du stolt bära den finaste tröjan i din garderob Becks!! ;)Idag håller jag för en gångs skull på Malmö, mest för att Elfsborg nafsar oss i nacken i tabellen, som förövrigt kommer när Malmö - Elfsborg matchen är färdig.

// Noa


Heja HIF!!!Då var det dags att röra sig mot Olympia strax!

// Noa


Fräckt!Klicka HÄR och försök peta honom på näsan =)

// Noa


TvättFörutom en och annan färgklick så är det en färg som dominerar på mitt tvättställ =)

// Noa


HIF - ÖrebroEn konstig tid att spela fotboll på?!

Men men, ska till Olympia idag iallafall och kolla HIF - Örebro!

Heja HIF!!! =)

// Noa


Blixtar och dunderTrodde ingen levande människa kunde sova sig igenom blixt och åskovädret imorse. Själv vaknade jag innan kl 6 av att det smällde ungefär som om någon slängde 20 bomber rakt på min balkong.

Min syster ringde innan och det hade varit likadant hos henne, fast en timme senare.

Men så har vi lilla mamma, som bor mitt emellan mig och syster ungefär. Hon hade sovit som en sten mitt under ovädret =)

// Noa


Helg!Äntligen är helgen här och den är ännu mer välkommen än den brukar vara!

Hoppade ju in och jobbade igår och idag och ska jobba måndag och tisdag nästa vecka, men jag förstår inte varför jag är där egentligen. Det hette att det var kris för där var någon som är sjukskriven, MEN den som är sjukskriven är finsk och sitter på finska linjen, sen är där kris på norska linjen med, men där är inte jag berörd då jag bara sitter på Sverige och pratar svenska. Jaja, två dagar till ska jag väl stå ut.

Det är Bjuvsfestival och min syster undrade om jag skulle komma ut, men jag orkar faktiskt inte, detta kommer bli en lugn helg för min del istället =)Vem orkar gå på festival när man kan roa sig med Skilda Världar volym 3? =)

// Noa


Dagens steg!// Noa


HIF - Standard LiégeBänkar mig framför tv:n ikväll, för matchen visas på tv4 sport =)

Heja HIF!!!

// Noa


TestingVar ju tvungen att testa min kamera så här på morgonkvisten. Ser hemskt blek ut bara och det är ganska svårt att få bilderna skarpa. Men det är klart, nu jämför jag ju med Sations kamera.

Men skam den som ger sig!

// Noa


Dagens steg!// Noa


Paket =)Skulle egentligen vänta på en sms-avi, men dom brukar vara schyssta på Hemköp! =)

Fick mitt silikonskydd till telefonen från ett annat ställe idag med.

// Noa


Hmm

Skulle flytta pengar till syster och loggar in på banken. Då visar det sig att jag får LÖN imorgon? What?

Alltså det är bra när man får pengar, men jag vet inte var de kommer ifrån.


// Noa


JobbFick ett samtal idag från Stream, där de undrade om jag kunde hoppa in och jobba imorgon, på fredag och sen måndag och tisdag nästa vecka, för där var någon som var sjukskriven.

När det bara gäller så få dagar så är det ändå okej att jobba.

// Noa


Swedbank

 

Jag och syster var på Swedbank idag, jag kom in lite före då hon var och hämtade pengar. När jag kommer in så kommer där en kvinna fram till mig och undrar vad mitt ärende är och jag förklarar det för henne och hon säger att gå bort till den disken där borta så kommer jag bort och hjälper dig.

Sagt och gjort och idag lämnade jag bara fram utbetalningsavin och mitt körkort, sen bad hon mig skriva in mitt Visakorts nummer på lappen och vips var det klart. Jag behövde inte visa dödspapper och inga fullmakter och framförallt ingen bouppteckning. Så jag hade alltså rätt!!

// Noa


SkatteåterbäringIdag bär det till Swedbank med syster, förhoppningsvis slipper vi inkompetent 19 åring idag och kan få ut pappas skattepengar. Dock tänker vi inte plocka fram bouppteckningen direkt, bara för att kolla om det går utan. Ha!

// Noa


Gårdagens steg!// Noa


Herrbesök och paket
Ikväll fick jag herrbesök framför tv:n minsann i form av Gizmo =)


Och har jag tur så får jag paket imorgon, så att jag kan skicka min Satio på en ny service, för verkstaden tyckte jag skulle skicka in den och skriva i felbeskrivningen att jag provat med 4 st nya Teliakort utan att det avhjälpt problemet. Men jag vill såklart ha min nya telefon först =)

// Noa


Filmtajm!Idag blir det att se "Hur många lingon finns det i världen"

Mamma var och såg den på bio och jag har hört mycket gott om den filmen, nu blir det upp till bevis!

// Noa


Mys!Fick mysigt sällskap till Hollywoodfruarna =)

// Noa


Svenska Hollywoodfruar!Nu finns det en anledning att inte hata måndagar längre!

Svenska Hollywoodfruar på Tv3 kl 21:00! =)

Och jag har ju faktiskt träffat Maria Montazami i egen hög person på Olympia förra året.
Kolla HÄR

// Noa


Swedbank VS NordeaVSDet är faktiskt ganska stor skillnad på banker och banker

Ett Visakort kostar:
250 kr om året på Swedbank
144 kr om året på Nordea

Internetbetalning kostar:
155 kr om året på Swedbank
0 kr om året på Nordea tillval betalning kostar 144 kr om året

Nordea har ett kapitalsparkonto med en ränta på 1.20%, Swedbanks e-sparkonto ligger på 1.65%

I korta drag är priserna dyrare på Swedbank, men de har högre räntor än vad Nordea har, även på sina fastränteplaceringar där man kan binda mellan 10.000 - 50.000 under upp till 5 år.

Men det känns ändå ganska vettigt att kolla runt vad olika banker erbjuder, sen ska jag och syster gärna hitta någonstans att placera våra pengar förutom premieobligationerna vi köpt. För oavsett vilken bank vi har dom på, så blir man inte fet på räntorna.

Sen är jag inte riktigt klar över hur Swedbank beräknar sina räntor heller, som jag skrev om HÄR. Uppenbarligen räknas det inte efter kronor på deras konton, utan de har nog ränteutbetalningar efter någon trappmetod. Mellan x och x får man så mycket, mellan y och y får man så mycket osv osv.

// Noa


Förbannad.Idag var jag på Swedbank och när jag kom dit var där ungefär 50 nummer före mig i kön.

Det gjorde mig inte så pepp, men hur som helst står jag där snällt och väntar på min tur, kommer fram och plockar fram släktutredningspapper från Skatteverket och en fullmakt från min syster att jag får lov att företräda henne när det gäller pappas dödsbo och ett papper där mamma avsagt sig allt som har med dödsboet att göra (skrivet av banken och undertecknat på banken). Dessutom står det på utbetalningsavin xx dödsbo c/o mitt namn och min adress. Samt att jag hade mitt körkort.

Men då sitter där en 19 åring som knappt är torr bakom öronen och säger att nej, jag behöver en bouppteckning. Dra åt helvete. Hon tittade inte ens på mina papper utan satt bara där och hävdade ungefär att släktutredningen inte spelade någon roll för det var bara ett papper. Det konstiga är att jag lyckats använda de papperna tidigare.
Och på släktutredningen står mamma, min syster och jag och våra personnummer, där finns inte fler personer på det pappret.

Så hon kunde sett mitt namn på alla papperna, mitt personnummer på släktutredningen och fullmakterna (har en där jag får företräda mamma och en annan där jag får företräda syster) och på mitt körkort, samt sett att utbetalningsavin är utfärdad till mitt namn och min adress, som står i deras system om de söker på mitt personnummer.

Förbannad som jag blev så gick jag hem, ringde telefonbanken och gick mot mina egna principer, jag skällde på den stackars killen som svarade ( i normala fall är jag snäll och trevlig när jag pratar med kundtjänster ), han sa att då jag har pappas dödsboadress skriven hos mig så kunde hon faktiskt ha sett att JAG fick företräda dödsboet, hon skulle inte nonchat mig så. Men jag förhörde mig lite om jag kan flytta alla mina konton till en annan bank, inklusive mitt IP sparande och det kan man tydligen. Men jag bad honom om ursäkt iallafall och han förstod att jag behövde ventilera lite, han skulle dessutom skicka in att där kommit ett klagomål på den där 19 åringen till deras kontorschef. Ha!

För i mitt fall kan jag skita i vilken bank jag har mina pengar på, men det borde ligga lite i deras intresse att behålla mig som kund! Om det sen står Swedbank eller Nordea eller Ica på mitt Visakort skiter jag i.

Men anledningen att jag överväger att byta bank beror egentligen på att Swedbank har ETT kontor i stan och ett ute i Råå, de har stängt ner två stycken och där är alltid knökfullt på banken här. Nordea till exempel har ju kontor lite överallt.

Ja, nu fick jag ventilera lite här med. Sen på onsdag ska syster ändå till stan i ett annat ärende, så hon tar med bouppteckningen och sen går vi bägge två till banken.

// Noa


8 kronors mysterietKommer ni ihåg de 8 kr som jag inte förstod vad det var för nåt? Inlägget kan du läsa HÄR annars.

I helgen gick transaktionen tillbaka, så jag hade alltså rätt, det var nåt skumt och jag hade inte handlat för 8 kr någonstans.

// Noa


HIF - Halmstad 2-1Var nästan sommarvärme i solen faktiskt =)Efter Holgerssons 1-0 mål i 75:e minuten =)Och efter Anderssons 2 -0 mål i 79:e minuten =)Och så här ser tabellen ut!

// Noa


Spendera mera...

Mamma ringde idag, för hon hade hittat ett databord hon ville köpa.. Hon är nog lite shopaholic min mamma, får hon inte spendera pengar så kliar det i fingrarna på henne.Fast jag beställde faktiskt en ny mobil idag (så shopaholic är kanske ett släktdrag?), för jag måste ha en telefon jag kan lita på och innan vi hittar nån som kan fixa våra iphonar så vill jag slippa ställa dubbla larm och grejer varje morgon.Iphonen funkar med mitt Telenor och med systers Tele2 men inte med mitt Telia. Och min Satio är ju inte heller kompis med mina Teliakort, trots att jag testat 4 olika simkort. Den fortsätter starta om sig med jämna mellanrum.Så det blir lite experiment nu, när jag får min nya lur ska jag testa köra med mitt Telenorkort i min Satio och se om den fortsätter starta om sig, det kommer den säkert inte att göra, men nu vill jag ha Telia som första nummer så vad hjälper det mig om telefonen fungerar med Telenor?

// Noa


HIF - HalmstadOlympia i eftermiddag!

Heja HIF!! =)

// Noa


Smaskens!Är det kräft tider så är det =)

// Noa


Fredag

Började kvällen med att kolla på film
Due date var väl okej, men inte mer än så....

Sen passade jag på  att läsa lite Irene HussNu är det Scream 4 som gäller =)

// Noa


Dagens garvPappan köper en robot med lögn detektor som slår människor när de ljuger.
Han bestämmer sig för att testa den vid middagen.
-Son,var var du idag?
-I skolan pappa.
-Roboten slår sonen!
......-Ok, jag såg en DVD med mina vänner!
-Vad för dvd? -Toy story. Roboten slår sonen igen! -Ok, det var en porrfilm!! skriker sonen.
-Vad! När jag var i din ålder jag visste inte vad porr var, säger pappan.
-Roboten slår på pappan!
Mamma skrattar. Hahaha! Han är verkligen din son.
- Roboten slår mamman

// Noa


Helg!Vaknade och körde ut till syster imorse för att hämta grejer (shortsen bland annat), men blev kvar där tills ungarna hade kommit hem från skolan.

Helt sjukt, den ena skulle ha gympa idag, på Friluftsbadet!!! Det har blåst och varit skitkallt HELA dagen idag men det skiter skolan i, för nu har dom bokat badet. Stackars barn!Men nu är jag hemma och väntar på att pippsen ska flyga färdigt så jag kan göra lite köttbullar, blev sjukt sugen på det när ungarna berättade att dom fått det i skolan idag.Sen när jag kom hem hade pappas skatteåterbäring anlänt iallafall, nu ska jag bara leta upp fullmakten och sen blir det att knalla till banken en eftermiddag nästa vecka!

// Noa


Min kväll i bilder...

Först kom S förbi och mina huliganer bokstavligt skällde ut henne, så fort hon lämnade köket så blev dom tysta och när hon närmade sig så började dom skrika igen.

Vi käkade och sen drog vi oss ner mot Teatern.Vi skulle ju lyssna på Henning Mankell därDen till vänster är alltså MankellNär lamporna tändes så sa S åt mig att försöka ta ett kort för att se om det blev bättre, det resulterade i en suddig röv istället =/Med lite fantasi ser ni att det är Mankell va?Men det var trevligt och trevligt sällskap =)Missade första 6 minuterna, men nu är det UEFA Europa League
 Standard Líege - HIF på tv4 sport, var snäll och ringde och upplyste min sjuke svåger om att matchen gick på vanlig tv med =)

 0 - 0 i halvlek och Pär Hansson räddade en straff =)

Heja HIF!!!

// Noa


Henning MankellI eftermiddag tittar S förbi =)

Vi tänkte fixa lite käk innan vi ska knalla ner och lyssna på Henning Mankell på Stadsteatern.

Sen hoppas jag att mina invalidsmärtor jag haft de senaste dagarna hinner försvinna, för nu börjar dom bli tröttsamma, visst man ska testa allt minst en gång, men nu får det räcka, för jag tänkte köra bil till syster imorgon och hämta resterande grejer jag ska ha och då är det en fördel om jag kan växla bilen själv, så jag slipper ringa en tjänstebil som mamma skulle ha sagt =)

// Noa


Lunchdejt ;)Japp, idag blir det lunchdejt med min söta lilla mamma! =)

// Noa


Testpilot!!!

Idag har jag anmält mitt intresse om att bli en av 5 som får testa en Ricoh PX kamera, vill du med ta chansen att bli testpilot klickar du HÄR// Noa


Flashback från i fredags// Noa


Hemliga paketet

Var inte så hemligtDet var ju en handduk som min syster beställt i mitt namn från Estrella.

// Noa


Brevbomb?Märkligt... Jag har inte beställt nånting?

Mot Hemköp!!!

// Noa


Återbäring?Är det någon som vet när skattepengarna från ett dödsbo anländer?

Jag trodde att jag skulle få pappas skattepengar redan vid midsommar, det fick jag såklart inte och skulle jag få in dom på ett konto var det tvunget att stå på honom själv, men av naturliga skäl är hans konton avslutade.

Fast han har dödsboadressen hos mig och fast jag är dödsbodelägare så kunde jag alltså inte registrera mitt konto på hans deklaration. Trots att det var jag som skrev under den.

Men så har jag andra ärende till banken, tänkte ta allt samtidigt, men det är en evig väntan på hans pengar känns det som.

// Noa


Dagens steg!// Noa


MemiraNu har jag fått en tid bokad för en första screening hos Memira i början av september.

Men jag pratade lite med den här rådgivaren och det gick inte att säga på telefon om jag kan göra en operation eller inte, utan jag måste göra en undersökning. Men dom nekar 25% av sina kunder en operation av olika anledningar, jag hoppas jag inte blir en av dom.

Det som kan göra att det skiter sig är mitt halvblinda öga, dels pga av att jag har brytningsfel och sen för att ögat kan sticka iväg nån mm om jag är trött och inte har linser eller glasögon på. Jag skelar inte på det viset, men det kan ha betydelse, därför måste jag göra första testet. Skulle det sen kunna gå, så får jag komma tillbaka på en undersökning till och då ska jag ha varit linsfri under 5 dagar.

Dessutom har jag inte varit hos nån optiker regelbundet, så de får kolla styrkan på mina glasögon och se om synen ändrats mycket sen jag skaffade dom. Men det hoppas jag inte, för synen måste ha varit stabil under 2 år. Men jag ser bra med mina glasögon och jag får till och med köra bil utan glasögon eller linser.

Men den undersökningen jag gör nu är gratis, går jag vidare till den kompletterande undersökningen blir det operation och då ingår även den i priset, samt om det skulle bli komplikationer så att ögonen inte läker som de ska och de måste operera igen, då ingår det med.

Så nu är det bara att hålla alla tummar och alla tår för att jag klarar första testet!

// Noa


PromenixIdag var vi förbi och tittade på Kapad Kropp utställningen utanför DunkersInnan vi knallade vidare och skakade tass med Henke Larsson vid Pålsjö krog

Sen på vägen tillbaka var jag in om Kjell & Co och köpte en adapter till min laddare till min surfplatta, men den glömde jag såklart i mitt skåp nere på Folkis när det var dags att gå hem.

// Noa


MärkligtSka bli jävligt intressant att se vad de 8 kr är för nåt, i torsdags hämtade jag familjen syster och körde dom hem. Sen körde jag själv hem och var inte i nån affär och varför skulle jag handla på kortet för 8 kr? Vad får man ens för de pengarna?

Mycket märkligt!

// Noa


FolkuniversitetetÄn så länge är det inte någon pina att gå upp på morgonen för att gå dit. Jag hade såklart inte saknat alla där nere, för där finns en hel del udda exemplar och där var nya sådana med.

Men när man träffar T och C på morgonen och de är glada att återse mig och L bara kastar sig runt halsen på mig för att hon saknat mig och L med kommer fram och ger mig en kram och önskar mig välkommen tillbaka, då vet jag att jag gjorde helt rätt val som kom tillbaka.

// Noa


Dagens steg!// Noa


Belöning!Fick min belöning idag från RAM panelen på Aftonbladet för att jag svarat på frågor, blev iallafall 25 spänn på 3 trisslotter. Nu får den ligga och gotta till sig i bokhyllan ett tag!

// Noa


Semestern är överVaknade idag, första dagen efter semestern och är frusen och hostar och skit. Vad fan liksom, jag har inte tid att bli sjuk nu.Men nu är det lite kaffe som gäller innan det är dags att knalla till Folkuniversitetet.

17 grader, då borde man kunna ha shorts, väl?

// Noa


Dagens garv!!!

Laptip =)

Men jag lyckades rädda den situationen rätt bra ändå tror jag! Kolla HÄR

// Noa


Härligt HIF!!!Vann över Trelleborg idag med 1-3 och så här ser tabellen ut =)

// Noa


Mot NorrbroDå var det dags att knalla mot Norrbro för lite mat, öl och fotboll. T sviker ju oss och är nere i Trelleborg och jobbar som publikvärd, men P kommer iallafall =)

Vi vann med 7-3 senaste matchen mot Trelleborg, vågar man hoppas på en repris idag?

// Noa


Knas...Mysteriet fortsätter.

Jag är alltså inne på mitt fjärde Teliakort på ett par månader, då min Satio har fortsatt starta om sig och de första två korten hade jag inga problem med på det viset utan kunde ta emot samtal och sms från alla, inkluderat S.

Men de senaste två korten accepterar helt enkelt inte S, hon kan inte ringa mig och jag får inte hennes sms. Men jag får samtal och sms från alla andra. Hon däremot får mina sms och hon kan skicka sms till andra - utom till mig.

Igår kunde hon busringa till mig från skyddat nummer och nu påstår hon att jag har spärrat hennes nummer. WHAT?? Man kan spärra ALLA inkommande samtal, men inte ett specifikt nummer, eller?

Jag tror hon driver med mig!

Är där någon annan som har råkat ut för samma sak? Att ett Telia inte funkar till ett annat Telia?

// Noa


ÖgonlaserNu har jag fyllt i ett formulär och ska vänta på att en rådgivare tar kontakt med mig. Sen får vi se om det ens är möjligt för min del att göra en operation av mina ögon.

Håll tummarna för att det går med mitt synfel, hade varit skönt att slippa allt vad glasögon och linser heter med tanke på att jag haft glasögon sen jag var 6 år.

// Noa


BortskämdaFärsk majskolv är inte alls dumt, synd man har majs i halva köket när de varit i farten bara =)

// Noa


Håjeff// Noa


Dagens filmtips!Trust

Lovefilm.se skriver så här om filmen

Will och Lynn Cameron har alltid känt sig säkra i sitt hem. När deras 14-åriga dotter Annie träffar en ny vän på internet, den 16-åriga Charlie, tänkte inte Will och Lynn något speciellt. Men när Annie och Charlie bestämmer sig för att träffas, kommer de kommande 24 timmarna att förändra hela deras familj. Charlie är egentligen en 40 år seriepedofil och när Annies våldtäkt uppdagas blir Will besatt av att hitta den som gjort det. Samtidigt lämnas Lynn ensam att försöka hålla ihop familjen.

// Noa


Testpilot!Nu har jag kommit på vad jag ska göra med min grädde.

Jag ska ju göra våfflor!!

// Noa


TrevligtVar riktigt trevligt igår utan några större skandaler =)

Blev dock uppdaterad om vad som hänt på jobbet efter att vi var några som slutat och jag är glad att jag kom därifrån när jag gjorde.

// Noa


Party!!

Dags att bege mig, ska möta upp C och D innan vi ska knalla på teamfest med resten av Whirlpoolarna =)

// Noa


Vad fan...

 

När jag för en gångs skull tänkte skita i att ha keps och faktiskt har lagt ner både tid och möda på håret (dock gör inte kameran håret rättvist).... Så regnar det =(

Att jag dessutom ska ha både byxor och vanliga skor gör inte saken bättre...

// Noa


Gott och blandatEn påse gott och blandat, har dock inte fått alla grejer ännuMen fick med mig surfplatta, tangentbord till den, adapter så jag kan ladda min ajfone och min platta, en kylare och en typ breezer, skal till min ajfone och displayskydd och så lite medicinkrämer.Börjar ladda min surfplatta, sen jävlar ska det surfasMin ajfone får med laddas lite, sen måste jag vänta tills jag får mitt microsim från Telia innan jag kan använda den på riktigt.

// Noa


Medvind?Igår pratade jag med svåger när de var på flygplatsen i Bangkok 2 ggr och planet skulle avgå när det skulle, så han trodde dom skulle vara i Helsingborg 10-10:30 idag, så jag ställde klockan på 9.

Men när klockan är 8:30 ringde han från tåget och då hade dom åkt i en kvart redan...

Lite stressigt, men nu ska jag bara svälja ett par klunkar kaffe, sen ska jag vara på Knutan 9:20. Men linserna är i och jag har hunnit gå in och ur duschen en vända.

// Noa


Dagens filmtips!Var inne och såg att Gaymasen skrivit om filmen HÄR

Och såg den ikväll. Det är verkligen en film som berör.

Filmtipset.se skriver så här om filmen

När den djupt religiösa Mary Griffiths tonåriga son Bobby börjar inse att han är homosexuell, gör hon allt för att omvända honom och börjar en aggressiv kamp för att rädda hans själ från att brinna i helvetet. Detta får tragiska konsekvenser för familjen.

Se den!

// Noa


Familjen syster


Bilden snodde jag HÄRLuthmans blogg

Imorgon kommer dom äntligen hem från solen och värmen!!

Jag ska villigt erkänna att jag har saknat dom som faaaaaaaaaaan, inte bara grejerna dom köpt åt mig =)

// Noa


BilbyteNu står min lilla pärla hos systerMedan jag har varit ute och cruisat med hennes kombiJag till och med backade bilen på plats och ställde mig bredvid en lastplats för att underlätta inför morgondagen. Att jag står under ett träd är inte mitt problem, för det är inte min bil =P

Biljäveln är nämligen så lång så den börjar pipa innan man kommit ut ur rutan om där står en bil i gatan.Klart jag inte glömde mina cocosprickar på vägen =P

 Jag tycker om cocosprickar!!! Massa cocosprickar!!!

// Noa


MaxiEn bild säger mer än tusen ord, idag blir det cocosprickar!

Cocosprickar är bra för själen =)

// Noa


Partyinbjudningarnas dag!Partyinbjudningarnas dag

Först skrev Pams att jag skulle boka in den 8 oktober, för då är det Mad Tea Party hos henne i Malmö, i samband med att hon fyller 3:e nollan, hon börjar bli vuxen minsann. Jag frågade vad det innebar, men det ville hon inte svara på, men hon känner mig och skrev att du får mat iallafall =)

Sen hade redan bestämt mig för att gå på Teamfest med gamla kollegorna på fredag, men idag fick jag en personlig inbjudan skickad. Det blir pizza till självkostnad och gratis öl =)

// Noa


Okej då....Bara för att ni tjatar så =P

// Noa


Håret...Håret slutar ju inte växa bara för att jag har semesterSå nu kör viBlev en liten hög i slutändan ändå

Försökte ta foto på slutresultatet, men bilderna blev inget bra så ni slipper se dom =)

// Noa


Pixie och FreddiFör ett tag sen fick jag ett mail från en tjej som köpte min Freddi, (pippin till höger), för hon kunde dessvärre inte ha kvar fåglarna och undrade om jag ville ta dom.

Det hade jag kunnat göra, men då jag redan har 6 små papegojor så tycker jag och säkert min grannar att det räcker med dom.

Hur som helst så fick hon kontakt med en tjej som kunde tänka sig att omplacera dom, sen hörde jag inte mer. Så häromdagen var det en kille som tog kontakt med mig, för han hade sett på ett ställe att jag hade fött upp ungar tidigare, jag tipsade honom om Pixie och Freddi och skrev att han kunde alltid skicka ett mail till tjejen och höra om de blivit omplacerade ännu. Det hade dom inte för den här tjejen som skulle ta dom hade inte hört av sig.

Så imorgon åker den här killen och hämtar Pixie och Freddi!

Slutet gott, allting gott!! Och de får vara tillsammans =)

// Noa


Good eating...Så jävla gott med kräftorMonsterkräftan från Kina går till attack... Och ja jag vet, man ska inte leka med maten.....Mätt är väl synd att säga, men gott som fan var det!!

Nu återstår bara att kasta skalen och försöka bli av med den mindre behagliga doften man har på händerna.

// Noa


TestpilotBlev glatt överraskad när jag fick gratischeckarna idag, har inte hört att jag kom med som testpilot ens.

Ska hämta ut dom på onsdag när jag ändå ska köra och byta bil och köra till Maxi och handla mina älskade cocosprickar!

Nu återstår egentligen bara ett problem, jag är inte den som bakar precis, så vad fan ska jag använda grädden till?

// Noa


KvällsmatIkväll ska det slaskas, men det är så jävla gott =)

// Noa


Syrianska - HIF 1 - 2Vi vann ikväll tack vare att Peter Larsson gjorde 2-1 målet i slutminuterna =)Och så tabellen då!

// Noa


Dagens filmtips!

Danskarna kan det här med mordgåtor =)Den som dräper

När kvarlevorna av fyra unga kvinnor hittas begravda i en skog norr om Köpenhamn dras den envist ambitiösa detektiven Katrine Ries Jensen (Laura Bach), tillsammans med den människoskygge psykiatrikern Thomas Schaeffer (Jakob Cedergren), in i en livsfarlig jakt efter Danmarks första seriemördare.

Katrine och Thomas arbetar effektivt tillsammans, men komplexiteten i fallet de utreder tvingar dem att ta till metoder som ofta skiljer sig från en konventionell polisutredning. Deras jakt för dem obehagligt nära gärningsmannen, så nära att Katrine med sitt hämndlystna beteende omedvetet utsätter sig själv för att bli gärningsmannens nästa offer.

Utmaningen för utredarna blir att upptäcka människan bakom monstret. Först när de förstår de fantasier och trauman som driver gärningsmannen kan de möta den som dödar.


Utopi

Medlemmarna i en helt vanlig familj hittas döda i sitt eget hem. Inget är stulet och det brutala mordet känns bara meningslöst. Thomas Schaeffer blir berörd och känner sig tillräckligt engagerad för att ta på sig det mystiska fallet.

Under tiden utredningen pågår blir ytterligare en familj kidnappad och hålls fången i sitt eget hus. Hustru och barn tvingas "spela" mördarens familj i en utdragen sadistisk lek. Thomas kommer mördaren på spåren och får kontakt med familjen. Han blir tvungen att instruera de i hur de ska spela sina roller för att överleva. Men mördare upptäcker att Thomas och hans följeslagare Katrine är honom på spåren och han tar familjen på flykt. Nu börjar en kamp mot tiden för att befria familjen innan mördarens utopi krackelerar.

Medlemmarna i en helt vanlig familj hittas döda i sitt eget hem. Inget är stulet och det brutala mordet känns bara meningslöst. Thomas Schaeffer blir berörd och känner sig tillräckligt engagerad för att ta på sig det mystiska fallet.

Under tiden utredningen pågår blir ytterligare en familj kidnappad och hålls fången i sitt eget hus. Hustru och barn tvingas "spela" mördarens familj i en utdragen sadistisk lek. Thomas kommer mördaren på spåren och får kontakt med familjen. Han blir tvungen att instruera de i hur de ska spela sina roller för att överleva. Men mördare upptäcker att Thomas och hans följeslagare Katrine är honom på spåren och han tar familjen på flykt. Nu börjar en kamp mot tiden för att befria familjen innan mördarens utopi krackelerar.


Ont blod

En sjuttonåring som är intagen på ett av danmarks största fängelser blir utsatt för övergrepp och dödas. För Katrine Ries Jensen blir det ett möte med ett förflutet hon helst vill glömma. Hon går till angrepp mot systemet som har möjliggjort övergreppet. När ytterligare en fånge dödas på samma sätt, blir det klart att det handlar om mer än ett sexuellt mord. En seriemördare härjar inom fängelsets väggar.

Fallet väcker stor uppmärksamhet, och polisen utsätts för hård kritik om vilken rätt till skydd som brottslingar har. Katrine och Thomas Schaeffer tvingas arbeta i en provocerande miljö fylld av hat, våld och hämnd där deras uppgift blir att identifiera gärningsmannen.Öga mot öga

Ett misshandlat lik dyker upp. Mordroteln misstänker omedelbart ett samband med pågående gängkrig mellan östeuropeiska knarkgäng. Lyckligtvis har man lyckats placera en polis som chaufför till maffialedaren Jacov. Men Thomas Schaeffer tror att det kan finnas något annat mer personligt som står på spel än droguppgörelser. När polisen som går under cover också hittas död, måste han ta ett livsfarligt beslut som kommer att ha stora konsekvenser för både för mordroteln, honom själv och hans familj.


Dödens spel

En ung kvinnas kropp hittas död av en slump, sekunderna innan hon försvinner för evigt i förbränningsugnens lågor. Det verkar som Thomas Schaeffer och Katrine Ries Jensen står inför utredningen av det perfekta mordet. De ser en mördare som helt utan samvete planerar sina dråp in i minsta detalj och som inte är rädd för att spela spel med polisen.
Samtidigt möter Katrine en man som tycks vara den perfekta pojkvännen, bara han inte hade varit gift. Förhållandet utvecklas till något mycket mer seriöst än hon hade tänkt sig, men han visar sig bära på fler hemligheter under fasaden än hon någonsin kunnat föreställa sig.

// Noa
Dagens boktips!
Blind lydnad av Will Lavender

boksidan.net skriver så här om boken

Blind lydnad är en psykologisk thriller där inget är vad det först verkar vara. Det är en hisnande läsupplevelse om en katt-och-råtta-lek med det mänskliga psyket.

När studenterna på Winchester University börjar en ny kurs får de ett uppdrag som de aldrig trodde de skulle få. De ska hitta en saknad flicka vid namn Polly med hjälp av ledtrådar som professor Williams delar ut. Har inte studenterna lyckats hitta henne efter sex veckor kommer hon att bli mördad. Till att börja med är alla studenter förväntansfulla och tycker att uppgiften är annorlunda och lockande. Men snart börjar mysteriet Polly att ta över tre av studenternas liv. De tre kopplas samman med varandra och med Pollys försvinnande. Gränserna för vad som är verkligt och vad som hör till deras kurs suddas ut. Är fallet Polly kanske inte påhittat? Finns Polly på riktigt? Kommer hon att bli mördad om sex veckor om ingen av dem hittar henne? Och vad är det som händer med studenternas egna liv när de börjar ta sin uppgift på allvar?

// Noa


Mobilproblem?Min telefon har ju strulat med att den startat om sig då telefonen tappat kontakt med simkortet, så jag beställde först ett nytt simkort från Telia för några veckor sen för att se om det avhjälpte problemet, det gjorde det inte, telefonen startade om sig själv ändå. Så jag beställde ett nytt simkort från Telia igen som jag fick häromdagen.

Än vet jag inte om detta kortet funkar eller inte, för än har telefonen inte startat om sig, men den gör förvisso bara det då och då i vanliga fall med ( nån gång i veckan oftast ), men man vet aldrig när.

Så igår pratade jag med S på msn och hon undrade varför jag inte hade svarat på hennes sms, grejen är bara att jag inte fått några från henne sen festivalen förra helgen. Men när jag testade sms:a från min andra mobil så kom det fram.

Så ni som har mitt nummer och som läser det här och som känner att ni vill göra mig en jättetjänst?

Skicka ett testsms till min telefon är ni snälla, så vi får se om det funkar.
Och kommentera gärna att ni skickat och vilken operatör ni har.

// Noa


KörkortIdag har jag haft körkort i 3 år =)

När jag berättade det för min svåger skrev han att det är ett tecken på att man börjar bli gammal när man räknar åren man haft körkort. Han hade haft sitt i 28 år, så jag känner mig rätt ung ändå =)

// Noa


Dagens boktips!

Har tipsat om hans tidigare böcker HÄROch nu vill jag tipsa om senaste pocketboken han släppt

Mirakelmannen av Jonas Moström

boksidan.net skriver så här om boken

Första dagen på sin påtvingade tjänstledighet blir kriminalkommissarie Johan Axberg kontaktad av en barndomsvän, Mattias Molin, som han inte haft kontakt med sedan han flyttade från den lilla byn Bråsjö i Medelpad vid elva års ålder.
Mattias vädjar till Johan att han ska besöka honom. Han har något viktigt att berätta om olyckan då en annan barndomsvän, den så kallade mirakelmannen Chris Wirén, drunknade under en fisketur. Wirén var chef för Symfonikliniken ett hälsocenter som ger alternativ vård till obotligt sjuka personer för skyhöga belopp. Wirén skapade sig ett världsrykte när han botade en Hollywoodstjärna från skelettcancer trots att alla läkare sa att det var omöjligt. Nu vallfärdar rika personer från jordens alla hörn till Symfoniklinken för att bli friska från sjukdomar som läkarvetenskapen inte klarar av.
Efter viss tvekan beslutar sig Johan Axberg att återvända. När han kommer fram hittar han Mattias brutalt ihjälslagen i köket. Förtvivlad och chockad beslutar han sig för att hitta mördaren och samtidigt ta reda på sanningen bakom mirakelmannens död.


// Noa


Ordningen återställd

Då var det som vanligt fullt med bilar i gatan igen...

// Noa


ElefanterJag vill också mata elefanter i Tajland =)

// Noa


Städdag i gatan

En annan kunde sova till kl 9 innan jag körde till mamma, för jag stod inte på 7 dygns parkeringarna =)Men när jag väl skulle köra så kom där bärgningsbilar för att dra bort de bilar som missat skyltarna som varit där en vecka om att det rådde parkeringsförbud mellan kl 8-16 idag pga städning. Mindre kul att behöva betala böter, bärgningsbilsutryckning och dessutom behöva lösa ut sin bil, kostsam historia för de jävlarna får man väl säga. Var säkert ändå en 8-10 bilar det handlade om. Jaja, det är deras baksmälla, inte min.Fick tigga till mig pengar av min mamma så jag kunde köra och tvätta bilen, ville egentligen inte tvätta den där då de lyckats repa min bil 2 ggr tidigare, men orkade inte köra till andra sidan av stan. Dessutom hade han inte växel på en hundring, så jag fick det för 60 kr och fick lova att komma med en tia nästa gång... Yeah right!Nu är skyltarna borta och det jättetomt i gatan, har nog aldrig sett den så tom faktiskt.Mycket ovanlig syn!

// Noa


OnsdagsmysLite kvällsmys med Filli =)

// Noa


Märkligt....Hela denna veckan har det varit jättetomt på 7 dygns parkeringarna på dagarna. Ändå är det inte förrän imorgon de ska städa dom mellan kl 8-16...Skumt...

I normala fall är där smockat med bilar ALLTID, även på dagarna.Men jag var smart och ställde mig i gatan redan igår så jag slipper gå upp och köra till mamma innan kl 8 imorgon, nu kan jag vakna när jag vaknar och ta det lugnt innan jag ska köra.

// Noa


ZeldaHar inte spelat Zelda sen den 24 juli förra året, började spela idag och det var skitkul, tills jag insåg varför jag slutade spela förra året.

Jag behöver bomber för att komma vidare och det får jag inte, lägger mig och läser istället.

// Noa


Dagens boktips!

Vad passar bättre på semestern än att läsa böcker?

Här kommer ett boktipsSkumtimmen av Johan Theorin

Bokus.com skriver så här om boken

En dimmig sensommardag i början av sjuttiotalet försvinner en liten pojke på norra Öland utan några som helst spår. I dagar och veckor letar familjen, polisen och frivilliga efter honom.

Mer än tjugo år senare får pojkens mor Julia ett oväntat samtal från sin far, sjökaptenen Gerlof Davidsson. Han har fått ett brev utan avsändare med posten. Brevet innehåller en liten pojkes sandal.

Julia återvänder motvilligt till barndomens ö och sin åldrige far. Först nu får hon höra talas om en mytomspunnen ölänning, Nils Kant, som en gång satte skräck i en hel bygd. Han är död och begraven sedan länge, långt innan Julias pojke försvann.

Ändå finns det de som har sett Nils Kant. Han sägs ibland vandra på det öländska alvaret i skymningen. I Skumtimmen.

// Noa


Helsingborgshem

Blir så trött, förra veckan pratade jag med Helsingborgshem och de ville komma förbi och titta på standarden i min lägenhet, men då jag inte visste om jag skulle fortsätta på jobbet så skulle jag ringa dom som igår och boka en tid.

Jag ringde henne först vid 9 på förmiddagen, då tryckte hon upptaget efter 4 signaler, sen försökte jag ringa henne på eftermiddagen och där gick fram signaler, men hon svarade inte.

När vi pratade då för nån vecka sen så var hon snabb att ringa upp när jag hade ringt henne när där var upptaget direkt, för då hade hon X antal missade samtal från mig, så jag trodde hon skulle ringa mig idag, men än har jag inte hört nåt.

Tycker ändå bollen ligger lite hos henne för jag har försökt ta kontakt 2 ggr. Hör hon inte av sig så fine, då blir det inget, men jag slet som ett jävla djur igår och städade och donade enbart för att hon skulle komma, sen hör man inget....

// Noa


Familjerunda idagFörst körde jag till Citygross och köpte cola till mamma och cigaretter till mig själv, sen bar det vidare mot Bjuv och syster och matade fiskar och klorade poolen och la på poolskyddet och vattnade blommor och hällde ut mjölk och startade om deras Teliabox och lite sånt.

Sen vidare till mamma och lämnade läsken hos henne.Sista anhalten blev ett besök hos pappa i minneslunden med ett gäng röda rosor.

Skulle behöva tvätta bilen med, men det får bli en annan dag, jag har ju trots allt SEMESTER =)

// Noa


StädningStäda är ett nödvändigt ont, men idag har jag fejat och donat hela förmiddagen. Får bara hoppas att det håller tills Helsingborgshem kommer på besök.

// Noa


RSS 2.0