Fotomodell

Fick minsann agera fotomodell idag, flatan som inte är flata kom fram och bad mig om en tjänst, för de skulle ta lite "reklambilder" för Norrbro och så tyckte hon att det kunde se bra ut att en tjej satt i baren, så ja...Får se hur mina trötta ögon ser ut senare då =)



HIF förlorade mot Kalmar med 2-0 förresten.

// Noa

Så har man varit och firat mamma....

Känns bra att ha det gjort faktiskt och det var rätt tid att komma och besöka henne när jag och syrran var där vid 11:30 tiden, för sen skulle mamma iväg på teater i eftermiddag. Men det blev glasstårta och lite kaffe och lite skitsnack.

Nu är jag hemma en stund innan det blir dags att traska bort till Norrbro och kolla matchen mot Kalmar. Men får se till att få lite i kistan innan matchen.

Ha en strålande söndag i solens varma strålar!!

// Noa

Utgång idag igen...

För mina huliganer alltså.
Kände att jag var tvungen att kolla läget med Laban, för hon är väldigt trött nuförtiden, tröttare än vanligt och hon är faktiskt inte jättegammal, typ 6 år. Så jag släppte ut dom dels för att dom skulle få ha lite roligt, men även för att kolla om Laban gick ut med de andra, vilket hon gjorde, hade hon inte varit frisk hade hon inte gett sig ut på en flygtur.
Men jag får hålla lite koll på henne.

Tog även bort bottendelen på buren idag, för ingen av dom vågar sig ner där och så tänker jag lite på Laban återigen, för skulle hon ramla av en pinne, så är det inte lika högt för henne. Men jag hoppas så klart att hon inte ramlar av pinnen för gott än på ett tag. Men hon står och sover på ett ben och det hade inte jag klarat om jag inte mådde bra.

// Noa


Jag tycker om Spring Hill =)

Det är typ en affär som har öppet kanske en gång i kvartalet och så har dom billiga kläder och så, helt nya alltså. Så igår hittade jag en bh där för 12:50 kr och idag körde jag dit och kollade boxer då jag gått från typ storlek L till storlek S och behövde förnya mig lite, så jag hittade minsann 12 par och detta till det ynka priset av 60 kr för allihopa. Inte illa va? Det är fan billigare än på Ullared till och med. =)



// Noa

Duktig jag är va?

Jag HATAR att fickparkera och gör i princip aldrig detta heller, men idag var jag tvungen för att slippa gå så långt i blåsten, inte så illa pinkat ändå va?? För att vara ett försök av mig som inte ens kan, och här var det trångt må ni tro.



Men jag fixade det efter mycket om och men iallafall, känner mig oehört duktig. Hoppas bara att bilen framför och bakom flyttar sig tills imorgon, annars lär jag inte komma ut därifrån. Men det blir morgondagens bekymmer. =)

// Noa


Snabba ryck =)

Ringde till dom som fixat min bil och den är färdig, så nu väntar jag på att syrran ska svänga upp och hämta mig på väg från jobbet.

Fattar ni, jag är med bil igen =)

// Noa

Men....

Så små mina huliganer ser ut i sin gigantiska bur...Dock har dom inte vågat sig ner på bottenvåningen ännu, men det kommer nog.



// Noa

Får se hur detta funkar nu då...


Släppte ut dom små liven när jag kom hem efter att ha lämnat bilen, så att jag kunde städa deras bur, visst kan dom sitta kvar i buren när jag städar på botten av den, men det är på tiden att dom får lufta sina små vingar, sen kan jag fånga dom när det blir mörkt.


Samtidigt satte jag på påbyggnadsdelen på buren, så nu är den då dubbelt så stor, behövs inte egentligen, men nu har dom utrymme dom små liven. Får se hur länge jag behåller den så, blir aningen kruxigare att göra rent buren när den är så stor och hög, men tills det är dags att städa buren nästa gång iallafall =)

// Noa

Jag är inte galen =)

Läste en artikel igår på http://www.aftonbladet.se/nyheter/article5233092.ab som såg ut så här.



Så jag är nog ingen crazy birdlady trots allt, jag menar jag har faktiskt bara sex fåglar hemma hos mig =)

Dock har jag svårt att tänka mig att 2 fåglar skulle kunna tillverka så många nya fåglar och om ungarna nu parat sig med varandra så är det inavel och då vet vi alla hur det kan sluta, missbildningar och inte friska fåglar.

// Noa

Idag ska min bebis iväg igen....

Min svåger ringde nyss och undrade om jag hade möjlighet att köra till Bjuv i eftermiddag, för nu är det dags att få en ny kylare i bilen. Får se om han som ska fixa den möjligen har några bättre begagnade däck över på köpet med.

Det är samma snubbe som fixade allt efter besiktningen som ska byta kylaren, så jag har fullt förtroende för honom. =)

Sen ska väl bilen hålla ett tag utan att jag ska behöva byta fler grejer kan jag tycka.

Men tydligen skulle dom ta sig an kylarbyet under morgondagen. Det är tydligen inte det enklaste på just min bilmodell, men antagligen kommer det inte ta så lång tid innan den är klar den här gången heller, allt dom bytte sist tog en förmiddag ungefär.



// Noa

Idag har jag varit duktig...

Jag skulle ändå tanka bilen och tog därför en vända till Väla och passade på att förtidsrösta, så nu är jag ingen soffliggare som ligger hemma och klagar över hur landet styrs, nu har jag iallafall lämnat min röst, inte för att jag egentligen tror att den gör varken från eller till i sammanhanget, men jag har iallafall varit med och försökt påverka hur detta land ska styras.

Jag tänker inte avslöja hur jag röstade, även om de som känner mig nog skulle kunna lista ut det med lilltån, men jag kan säga att jag definitivt inte är moderat iallafall. Dom lär ryka under nästa val som sker nästa år, för trots att dom lovade att saker och ting skulle bli så mycket bättre så blev det inte riktigt så. Dom sänkte skatterna, men samtidigt har dom dragit in för de svaga i samhället, dvs pensionärer, arbetslösa och sjuka människor, för att istället satsa på alla rika som äger fastigheter och så vidare och så vidare. Dom får vara glada att dom satt under den här perioden, men jag tror inte dom har någon större chans i nästa val. Så det så =)

Ha nu en riktigt skön tisdag i solens varma strålar gott folk.

// Noa


Vilken dag =)

Då är jag hemma efter mitt äventyr med ungarna på Busfabriken, så jag har klättrat i ställningar och hoppat trampolin och grejer.  Sen hittade min syster en annons i tidningen idag att man på Däckia kunde få en hjulinställning till 1969 års pris, så min svåger bokade en tid till mig kl 14 och min sneda framvagn blev upprättad, så nu ska jag inte snedslita mina däck på ett tag iallafall. Min syster bjöd på kostnaden som hamnade på 38 kronor. I vanliga fall så kostar ett sånt jobb 690 kronor, så jag är nöjd och belåten.

Så nu är det på tapeten att kolla nya sommardäck igen, får se när var och hur det bytet kan tänkas ske, men nu får däcken ligga kvar i bilen, för orka asa dom upp och ner i förrådet.

Sen är det HIF - Örgryte ikväll kl 19:00 och solen skiner,kan det bli en mer lyckad dag? Tror fan inte det.

Fick ett samtal från en snubbe på mitt testnummer till ip-telefonen, mycket märkligt för nummerupplysningen hade lämnat ut det här numret till honom. Det är inte ens mitt nummer, så jag blev lite ställd när det ringde i den luren, för innan porteringen går igenom när dom flyttar mitt riktiga nummer den 1 juni  så har jag då en lur att ringa med via iptelefonin och sen har jag min gamla telefon i väggen så att jag kan ta emot samtal. Han sökte alltså inte mig utan ett företag.

// Noa

Så jävla trevligt.....

Igår blev det en spontanresa ner till Malmö för min del, Andre ringde och undrade om jag inte hade lust att hänga på för han och Johan skulle åka ner och hade tillgång till en lägenhet mitt i centrala Malmö, dock blev det väldigt stressigt, för han ville ha med mig på tåget de skulle ta, dvs 30 min från det att jag fått veta att dom skulle dit. Givetvis gick där inga bussar heller, så jag fick snällt ta tåget en timme senare, men det var bra på ett vis, för då hann jag duscha och grejer innan jag stack.

Väl nere i Malmö så mötte Andre upp mig och det bar i väg till lägenheten där Johan väntade. Så efter trevligt snack och lite gott att dricka och lite kortspelande så traskade vi ut i Malmönatten och grabbarna tog verkligen hand om mig och skämde bort mig riktigt ordentligt hela kvällen, dom var riktiga gentlemän bägge två. Vet inte när eller ens om jag någonsin blivit så bortskämd tidigare. Hur som haver så var det den bästa kvällen på riktigt länge för min del.

Det blir oftast roligare när det blir så där spontant, då hinner man inte bygga upp några förväntningar på kvällen och då blir man inte heller besviken om det inte blev som man tänkt.

Vid middagstid idag begav jag mig mot centralen för att åka hem till mitt berg av tvätt, dessvärre så fick jag sitta där och vänta på tåget i säkert en timme. Märkligt att tågen går så sällan på söndagar när dom går typ var 5:e minut på vardagar. Men nu är jag hemma och tvätten är tvättad och upphängd.

Sen ringde min syster och undrade om jag ville ta med ungarna på Busfabriken imorgon, för skolan har stängt och min syster har semester imorgon, men hon blev så sjuk när hon var där sist, med sin allergi så det är klart att jag ställer upp för ungarna. Så imorgon blir jag som ett barn på nytt =)

Ha nu en riktigt trevlig söndag!!

// Noa

Lördag...

Vaknade av att jag kände mig uttittad och mycket riktigt, på väggen ovanför sängen satt en liten rälig 8 benad varelse, så det blev att dammsuga kl 7:40 imorse, passade på att ta resten av lägenheten med.

Dock undrar jag var dom kommer ifrån? Jag har aldrig öppet, av just den anledningen att jag inte vill dela lägenhet med såna kryp. I vanliga fall skulle jag slått honom med flugsmällaren, men då han satt ovanför sängen så ville jag inte riskera att han hamnade i min säng, så därför valde jag alternativ dammsugare.

Grått och trist ute idag med, får väl läsa lite HD som min syster bjöd mig på under sex veckor och sen får jag kanske krypa ner i sängen en timme igen!

Ha en fin lördag allesammans!

// Noa

Men oj....

Så mycket som har hänt, jag blir alldeles snurrig, men ska försöka reda ut allting.

Först och främst förlorade HIF mot Häcken med 3-0 vilket inte var så kul alls....Sen började det regna till råga på allt...

Fastnade med två grannar i porten och pratade HIF och fågelbajs och lite annat....Ska nog skriva till Helsingborgshem och be dom kapa träden vid parkeringen. Där ramlar ner grejer från träden som sabbar lacken på bilarna och fåglarna skiter rakt ner på bilarna, ja ungefär så.

Sen mailade jag tanten som köpte två av mina dvärgpapegojungar i december, hon blev jätteglad över mitt mail =) Dock så hade mina ungar försökt att para sig, vilket inte alls var tänkt så hon skaffade varsin partner till dom... Den gröna hon köpte av mig bildade par med en gul liten pippi på en gång... Och den blå honan( som kommer från mig) är tänd på den andra parten som är rädd för andra fåglar...Stackars liten....

Nu är dock problemet att hon som köpte dom bor i ett lyhört hus, hon måste göra sig av med två av dom, en handtam och en partner...Så är det någon som är intresserad? Eller det är bara jag som har fågelintresse här?

De andra två ungarna sålde jag till mitt ex´s lillebrödrar, så dom vill jag inte gärna ta kontakt med.

// Noa

Fredag!!

Så var det då helg igen och HIF ska spela ikväll, det är nog första gången de spelar match på en fredag, men men. Det går bra ändå =)

Idag fick jag min efterlängtade leverans från min kompis Piotr Koprowski i Polen, han är snäll han ;) Dock trodde jag dom skulle ringa när paketet kom, men han ringde bara på dörren, så det var tur att jag var hemma och kunde öppna för budkillen.

Nu är det snart dags att gå och posta och sen får jag väl se till att få lite mat i magen innan matchen, men solen börjar krypa fram bakom molnen nu iallafall och igår var jag duktig och gjorde ett tappert försök att putsa mina fönster, dock blev det inte jättebra, men fick tips att man kunde använda tidningspapper, så jag får testa det nästa gång.

Ha nu en riktigt trevlig helg!!

// Noa

Idag var det dags igen....

Kände att dom små liven skulle få ha lite roligt, dock har Ahmed och Zelda hittat ett nytt ställe att sitta på, eluttaget till lampan och det uppskattar jag inte. Vill inte gärna ha elektrisk dvärgpapegoja.



Men idag har jag 2 st hemliga vapen när dom ska gå hem, det ena heter hirskolv och det andra heter björkris =)

// Noa

Idag har jag varit på skattjakt...

Tog bilen och körde till Bruces skog och där hittade jag minsann både maskrosor och maskrosblad och även björkris till mina fjäderbeklädda små vänner.  Så nu är det full fest i buren, som för tillfället är kamuoflerad till skog =)







Måste bara tillägga att folk som är ute och går i skogen är väldigt trevliga och pratsamma trots att man inte känner varann, men alla hälsar och det blir en trevlig stämning när man traskar omkring där och hör hur fåglarna kvittrar =) Tror jag får åka till skogen lite oftare faktiskt.

Till råga på allt så vågade Filli pussa på mitt finger imorse med =)

Är rätt seg idag, vaknade mitt i natten av en enorm smärta i buken, den satt kvar när jag vaknade imorse, men blir bättre när jag är uppe och rör på mig, hoppas det försvinner helt snart.

// Noa

Wow =)

Nu har jag nattat mina huliganer och när jag sträckte in fingret till Filli så tog hon det i näbben så fint och pussade på det, så det finns nog hopp för att hon ska bli en liten tamis =) Kan bero på att vi hade kvalitetstid häromdagen och jag kliade henne i nacken och runt näbben och hon tyckte det var sååå mysigt.

Annars har hon roat sig ikväll, stått på stegen och lyft upp tidningspapper som hon vikt över stegen och som ramlat igen, vet inte riktigt vad denna lek gick ut på, men söt var hon iallafall =)



// Noa


 


Mätt och belåten...

Idag vankades det tortillas, så jävla gott =)



// Noa

En solig tisdag idag...

Sitter här med mitt förmiddagskaffe och hoppas att posten ska komma snart, dels väntar jag på min nya ip-telefonidosa, för den andra funkar i 30 sekunder, sen bryts strömmen i den. Och sen väntar jag på att fraktbolaget ska ringa, då jag väntar en annan leverans till dörren. Som skulle ta 2-4 dagar och det borde varit igår, typ.

Sen tänkte jag gå upp till Netto och spendera mina slantar på allt man behöver till tacos, eller nachotallrik för den delen, eller bägge delar, har varit sjukt sugen på detta de senaste dagarna nämligen. Men det känns lite onödigt att knalla upp där nu och så får jag kanske paket jag ska hämta där sen ändå?

Akassan har iallafall löst sig nu =)

Tänkte jag skulle bege mig ut på skattjakt till mina huliganer en dag med, fick ett tips om att de älskar björkris och blåbärsris och maskrosor, så björk och maskrosor ska jag väl lyckas hitta iallafall =)

Ha en kanonfin tisdag i solens varma strålar!!!

// Noa

Det var det värsta...

Efter mina påminnelseavier som jag nu fått från A-kassan i fredags så skulle jag nu ringa och prata med dom, då de inte behagat svara på mina mail. Men istället för att placera mig i telefonkö så fick jag bara meddelandet att alla handläggare var upptagna nu och att jag fick ringa senare. Helt sjukt, vi lever på 2009 talet och dom har inte hört talas om att införskaffa telefonköer?

Först fick jag en röst som sa att alla handläggare var upptagna och att jag skulle ringa senare som sagt, sen fick jag besked om att receptionen var obemannad fram till kl 14:15 och sen var dom upptagna igen,så jag skickade ett mail.
Det kluriga i det hela är hurvida jag vissa månader ska ha sluppit den förhöjda avgiften eller inte?

Men varför hänga läpp? Det är dags för derby ikväll på Olympia, kl 19 tar HIF emot Trelleborg. Heja HIF =))

// Noa

Härliga söndag...

Dagen har börjat bra trots att mina huliganer var hungriga kl 8 imorse, men det gjorde inte så mycket för jag la mig tidigt igårkväll, så jag gick upp och gjorde kaffe och läste tidningen efter att jag utfodrat dom små liven. Sen tyckte jag att det var lika bra att åka och panta min läskback som stått här hemma i säkert 2 års tid, känns som att dessa glasflaskor försvinner mer och mer och snart slutar dom väl ta emot dom, så det var likabra att göra mig av med den.
Passade på att fylla på mitt pippimatförråd med när jag ändå var på Willys (så nu klarar huliganerna sig även om det blir kristider) och köpte hirskolvar som jag kan använda mig av för att locka hem mina små dunbollar när de är ute och flyger, så det inte tar 5 timmar varje gång.

Väl hemma tog jag ett ryck med dammsugaren med, så jag har minsann varit duktig idag.

Nu är det snart dags att äta lite och sen får jag önska er alla en trevlig söndag i solens varma strålar.

// Noa

Fåglarna festar loss...

Tyckte mina små huliganer var värda att få ha lite roligt nu när det är helg och allt, så dom är ute och flyger för fullt nu.
Får väl se när dom behagar hitta hem idag, men jag passade på att göra rent till dom när dom ändå är ute, så det blev två flugor i en smäll.

Idag blir det nog lugnt förövrigt, har sjukt ont i ryggen och känner mig lite invalid, men det är väl åldern som tar ut sin rätt ;)



// Noa

Hahaha

På fritidshemmens dag eller vad det hette så fastnade jag, syster och svåger på bild, med en fritidsfröken =)

Det är alltså vi som tar fika och fritidsfröken som är på väg bort =)

Jäkligt kul att fritids har en egen blogg =)



// Noa

What the fuck...

Kom hem efter ett trevligt infomöte med en arbetsgivare på AF, så ligger där ett brev från min a-kassa med en påminnelse för mars månad. Seriöst, i mars betalade jag min avgift den 17 och nu i april den 29, men antagligen har dom inte fattat att jag har aktivitetsstöd, eller så är dom bara allmänt dumma i huvudet. Givetvis stänger dom kl 14 på fredagar, så jag kunde såklart inte ringa och prata med dom heller utan fick skicka ett mail. Hoppas jag får svar på måndag.

Jag blir bara så trött när jag som är extremt noga med mina räkningar och faktiskt betalar alla räkningar så fort pengarna hamnar på mitt konto och aldrig missar en räkning, att  dom ändå skickar påminnelser till höger och vänster och när jag loggar in på mina sidor så står där att dom skickat påminnelse för april månad med och att jag har en restskuld på 265 kr, dock om man tittar i en annan ruta på samma sida så ser man exakt när mina betalningar är gjorda och datumarna stämmer till punkt och pricka. Fel att kolla igenom hela sidan innan dom skickar ut påminnelser??

Trötta mig!!!!!

// Noa

yeah =)

Min bil är härmed dokumenterat godkänd på besiktningen =) Det känns riktigt skönt faktiskt, så nu hoppas jag att den håller i ett år till. Nu ska bara kylaren bytas om några veckor och sen är där faktiskt inte fler fel på bilen, möjligen det automatiska halvljuset, men det funkar den manuella vägen så det är inget jätteproblem.

Jag är lycklig!!

Hoppas nu mitt Arbetsgivarmöte går lika bra i eftermiddag!!!

// Noa

Jag är laddad...

Sitter med en kopp kaffe och ska snart köra upp till ombesiktningen, då jag hittade en tid jag kunde boka igår, så istället för att åka dit obokat så har jag nu en bokad tid kl 9:10.

Sen blir det lite mer laddande inför AF mötet i eftermiddag!!

Håll nu alla tummarna för mig och min lilla pärla!!

// Noa

HIF matchen sänds live på webben =)

http://lgsports.blogspot.com/

// Noa

Nu har jag fått tillbaka min pärla =)

Det är fortfarande något som låter litegrann, men inte lika mycket som tidigare och det är trots allt en gammal bil =) Och förhoppningsvis klarar jag ombesiktningen jag tänkte göra imorgon bitti.

Var lite surt när jag kom hem och skulle parkera, fullt i gatan som vanligt, men jag gjorde en fuling, för på vägen till min egen p-ruta så hittade jag en dygns ruta och där ställde jag mig, så får jag bara halva promenaden till bilen imorgon bitti. Sen när jag kom hem och skulle gå in, då ser jag att där är en tom ruta precis utanför porten. Men det var liksom inte lönt att gå och hämta bilen heller, för då hinner säkert någon annan före.

När det gäller min ip-telefonidosa som dör stup i kvarten så ska jag få en ny skickad till mig och ska skicka tillbaka denna, så det löser sig nog det med skulle jag tro =)

Nu hägrar minut för minut under HIF matchen i Svenska Cupen!!

// Noa

Jag bara väntar och väntar och väntar...

Ja, så är det, jag väntar på att klockan ska ticka så att jag kan få hämta ut min lilla pärla igen, nyservad och klar och utan knak när jag svänger.

Jag ska bli med bil igen =)

Sen får jag väl ställa klockan imorgonbitti och köra upp och ombesiktiga bilen kl 7:20 så jag har det gjort innan jag ska på arbetsgivarträffen på AF. Men det får det vara värt.

Har sjukt ont i nacken och ryggen idag, har testat smörja in mig, men inte fan hjälpte det, hoppas det släpper efter den långa varma duschen jag planerade att ta nu.

Ha en fin dag alla läsare där ute!!


*Kärlek*

// Noa

Knepiga grannar...

Det ringde nyss på min dörr och då jag bor i ett hus där det bara är porttelefon och där även vi hyresgäster måste gå in med nyckel alltid så undrade jag vem det kunde vara. Det var en granne någonstans i huset uppenbarligen, så när jag öppnade undrade hon om jag hade katt? För det luktar kattpiss i hela trapphuset...

Nu har jag förvisso en lite ljugande skylt på dörren, för där står att vid brand eller annan fara finns här 2 st dvärgpapegojor att rädda, dom är i själva verket 6 st, men det har inte mina grannar med att göra ;)

Bruden som bor bredvid mig har katter och hon har också en liknande skylt som min att där finns katter att rädda, så varför ringer man ens på min dörr och frågar om jag har katter för? Undrar om hon inte var läskunnig, eller om hon bara var dum? Eller nyfiken på vem jag är som bor här, för när jag sagt att jag bara hade fåglar så sa hon att hon skulle prata med någon och sen tog hon hissen igen, utan att ringa på hos de andra på mitt våningsplan.
Mycket märkligt.

// Noa

Min bil är klar =)

Min syster ringde för en stund sen med det glädjande beskedet att min bil är färdig, så det var snabba ryck må jag säga. Inte speciellt dyrt blev det heller, 1000 kr allt som allt, inklusive delar och arbetskostnad och då ska sägas att bara spindelleden kostade runt 435 kr, så jag är helnöjd.

Så imorgon vid 14:30 när min syster kör från jobbet så hämtar hon upp mig på vägen och så kör vi och hämtar min nyfixade pärla. =)

Dock blir det en liten chansning med handbromsen, för nu är den spänd och det är väl 95% säkert att den går igenom besiktningen, där var lite glapp i den, men jag har aldrig märkt att den skulle vara dålig, inte när jag har parkerat iallafall. Annars kostar det 1000 kr till att byta ut hela oket, så nu testar jag att köra upp och besiktiga den på fredag morgon, går det så går det och det gör det nog.

// Noa


Saknar....

Jag har inte varit utan min bil mer än några timmar men jag saknar redan min lilla pärla, dock vet jag att hon kommer att bli som ny sen efter hon varit iväg, men nu känner jag mig plötsligt strandsatt utan bil.

Tänk om jag behöver köra någonstans? Jag tycker inte om att vara billös och ändå kör jag inte så våldsamt mycket, men just för att jag inte kan, då känns det värre.

Hade en underbar dag och ungarna blev överlyckliga för att moster hälsade på på fritids och sen fick jag schnitzel hos min syster med nypotatis och jag fick till och med mat med mej hem. Sen var hon snäll och körde mig hem också. Så det har varit en bra dag!

Nu hoppas jag att min bil blir klar en vardag och att jag inte har annat för mig, för då kan jag nog åka med min syster och hämta den sen när den är klar, att hon tar en liten vända förbi och hämtar upp mig på vägen efter jobbet.

// Noa

Än finns det hopp för AF =)

Nu ringde min AF tant och hon hade ett jobb som skulle passa mig.

Nu är jag inte ensam, men vi är kanske 5 stycken som ska träffa en arbetsgivare på fredag och först ha ett infomöte och sen får vi lämna in våra CV och så och sen får vi se vem som vinner kampen.

Det är ett biluthyrningsföretag och man ska typ ta emot bokningar och ordna om där är dubbelbokningar och man ska vara självgående, organiserad och datavan och det är jag =)

Ja, nu ska jag inte ropa hej förrns jag är över bäcken så klart, men chansar man inte så kan man inte vinna.

// Noa

Dagens höjdpunkt....

Fick en kommentar idag som jag bara måste dela med mig av.

"asså jag måste säga nått, men du ser fruktansvärt bra ut.. riktigt fin må jag säga... och detta är inget desperat raggningsförsök.. men skit samma.. fin är du iaf! så nu vet du de om du inte visste de redan.."

Ja vad säger man?? Skönt att egot får sig en kick emellanåt =)

Idag blir det att söka jobb och sen vid 14:30 beger jag mig till syster för att gå på öppet hus på ungarnas fritids och sen är det dax att lämna in min bil på lagning. Frågan är bara om jag måste hämta pengar till tåget, eller om jag får skjuts hem kanske?

Sen måste jag såklart visa allsvenska tabellen!!!!


Heja HIF =)))

// Noa

Bp - HIF 0 - 3 =)

Shit, vilken match, HIF vann med 0 - 3 =)

Var lite skakig när jag kom till Norrbro efter förra matchens händelse, men förklarade för servitrisen hur läget var och vad som hade hänt och först säger hon att kommer han igen så säg till mig....

Trots att jag blev placerad vid VIP borden så satte han sig bredvid mig och började prata, men Eleonor såg direkt mina blickar och efter en stund kommer hon fram till mig och säger, ditt bord som var reserverat är klart nu så du kan sätta dig där borta, jag flyttade mig direkt och hamnade bredvid två schyssta gubbar =)

Efter matchen gick jag fram till henne och tackade för hjälpen och hon sa att hon såg att jag inte såg så bekväm ut...Snacka om att de tar hand om sina kunder på Norrbro!! =)

Nu behöver jag inte bekymra mig för nästkommande bortamatcher iallafall, en stor eloge till Eleonor!!!

Och HIF toppar allsvenskan igen!!!
Smguldet ska vi få när hela Sverige tittar på =)

Sen vill jag tacka Jessica för att hon ville ha med mig till Göteborg i helgen och är villig att bekosta resa +boende =)

// Noa

Sjukaste...

Körde ner till AF och trodde i mitt stilla sinne att detta skulle ta en 10 minuter ungefär, men ack vad jag bedrog mig. Där stod 100 personer och väntade på att få sina lappar påskrivna och jag hade bara lagt på parkering för en halvtimme ungefär. Tiden tickade och jag fick springa iväg och lägga på mer pengar i automaten. Så allt som allt tog det nog en timmes tid.

När jag väl fått min lapp påskriven och klar så var jag snäll och gjorde dagens goda gärning, jag gav bort min parkeringslapp där det var 45 min kvar till en gubbe som kom och parkerade sin bil, så nu hoppas jag att detta resulterar i att HIF vinner ikväll =)

På vägen hem ringer min syster för att höra hur det gick med AF tanten och efter en stund säger hon, du jag måste sluta prata för min vindruta är lös, då ska nämnas att för ett par veckor sedan så fick hon ett stenskott som hette duga och fick åka in och byta hela vindrutan efter mycket om och men, för först hittade de inte hennes bil i registret för den var för ny.

Så nu fick hon stanna på motorvägen och försöka trycka till listen runt vindrutan, vilket inte är så kul när folk kommer susande i 110 km/ timmen och sen fick hon snällt vända i Hyllinge och köra tillbaka in till stan, så nu får vi se vad som händer, om de kan sätta fast hennes vindruta idag eller om hon måste komma tillbaka en annan dag. Jag frågade om hon hinner hämta ungarna, men det verkar det som att hon kommer att hinna iallafall, annars får jag köra ut och hämta dom så klart.

Men nu är det dags för lite mat och sen blir det att ladda med Fifa -07 på xbox innan matchen ikväll!!

Ip-telefonin är beställd iallafall och porteringen kommer att ske den 1 juni tror jag det var, så här händer det grejer.

Ha en fin dag i solen alla läsare!!

// Noa

Hmm...

Laban har börjat bygga bo på burgolvet....Detta kan bara innebära en sak....Snart kommer nog första ägget...

Fast jag kan inte klandra henne heller, för hon har faktiskt inte lagt ägg sen den 8 december förra året. Så nu har hon vilat och lagt pilskheten åt sidan i 5 månaders tid. Trots att det är vår och hon säkert har vårkänslor.

Men vi får se, jag satsar iallafall 20 spänn på att det blir ägg snart, någon som sätter emot?

Fast nu ska jag köra till AF och få ett papper påskrivet, sen är det match på Norrbro ikväll =)

// Noa

Suck!!!

Idag ringde min handläggare på AF och det var inte en dag för tidigt.

Dock var det inte några roliga besked hon kom med, utan hon sa att dom får inte lov att godkänna praktikplatser inom handel och restaurangbranchen under sommarmånaderna, dvs juni-juli-augusti. Just för att man som praktikant inte ska stå i vägen för sommarvikarier. Hon var bara väldigt otydlig när hon beskrev detta när jag var där på möte sist.

Så nu ska jag bara söka jobb och om min situation inte förändras tills augusti har passerat så kan jag isåfall åter söka praktik inom handel igen. Men det känns såklart surt, jag trodde jag hade ordnat allting själv och att allt skulle bli så bra, men tydligen blåser inte vindarna till min fördel.

Men okej, då löser det sig med lämnandet av bilen imorgon och så kan jag ombesiktiga den typ nästa vecka, så är jag av med det. Sen kan jag gå på ungarnas öppet hus på fritids imorgon, tror dom kommer tycka det är spännande att visa moster hur dom har det där. Och det roligaste är att dom nog inte vet om att jag kommer.
Men dom avgudar mig och jag avgudar dom små liven, dom blir alltid lika lyckliga när jag kommer på besök och dom står och hoppar och studsar och skriker Moooooster =)  Kan man annat än att bara smälta då?

// Noa

Ip-telefoni

Jaha, nu har jag hittat en annan operatör som jag kanske kan få ip-telefoni genom, då det inte har fungerat riktigt bra tidigare, får se om dom hör av sig imorgon så vi kan reda ut en del begrepp bara.

Men det verkar helt överkomligt, ingen månadskostnad, 5 öre per minut inom det fasta nätet förutom till företagsnummer som debiteras enligt telias taxa på 23 öre per minut, man debiteras 49 kr i månaden som man får ringa för. Boxen kostar 1 kr och sen tillkommer anslutningsavgift och portering av nummer, men det är betydligt billigare än de 700 kr som Bredband 2 ville ha för detta. Sen ingår hemligt nummer och nummerpresentatör och sånt i de 49 kr med. =)

Låter helt kanon med tanke på att jag idag betalar runt 200 kr för abonnemanget jag har hos Glocalnet, då jag knappt har några samtal alls, för jag är som de flesta känner till ingen "hej-jag-älskar-att-prata-i-telefon" människa. Men när man måste ringa olika kundtjänster och så kan det vara bra med en vanlig lur att ringa ifrån.

Nu hoppas jag bara om detta nu fungerar att Glocalnet är överens med mig om att jag inte ska ha en uppsägningstid till, för jag sa upp mitt abonnemang den 27 november förra året och skulle fått inkopplat ip-telefonin den 27 februari i år, men jag har fortfarande Glocalnet, då de inte hört något från Adamo som köptes upp av Bredband 2. Ja det är krångligt, men jag skrev till Glocalnet när jag försökte reda ut vart felet ligger, att jag förutsätter att jag haft min uppsägningstid, för de har bara låtit abonnemanget fortsätta utan att höra av sig till mig och fråga om jag ville ha det så.

// Noa

Hemma igen...

Så var dagens mission avklarad och jag har varit ute och vallat min bil, hade behövt tvätta den såg jag, men det regnar nog snart igen =)

Solen skiner idag, men det är ganska kallt i vinden trots allt. Tror jag ska ägna den här dagen åt lite Sims 2, historier om husdjur eller vad det heter. Tröttnade på Sims 2 - Historier från en öde ö nämligen.

Sen blir det Robinson som vanligt ikväll!!

// Noa

Förresten...

Sötaste lilla Gizmo pussade mitt finger godnatt ikväll med =) Jag tror att han tycker om mig =)

Men nu är det dags att sova, för imorgon ska jag............... Mmmm, just det...

// Noa


Trötta mig...

Varför???

// Noa

Vet ni vad som gjorde mig glad igår???

När klockan närmade sig 22 och det började bli dags att natta mina dunbollar, så satte jag mig som vanligt och pratade lite med dom innan lampan släcktes. När jag kom till Gizmo, så pratade vi lite om hans kommande pedikyr, för han har en jättelång framklo som behöver klippas och jag stoppade in fingret genom burgallret och vet ni vad han gjorde då??

Jo, Gizmo tar mitt finger i näbben och pussar på det =) Det är lycka!!!
Gizmo tycker om mig =)

Han inser nog att jag inte är farlig ändå, jag brukar få pussa på hans fötter när han står på burgallret med, min lille söta Giz.

// Noa

Jävla hittepå...

I november förra året beställde jag ip-telefoni hos min dåvarande operatör som skulle installeras den 090227, sen köptes min operatör upp av bredband 2 och det hände ingenting alls.

Idag fick jag två mail där det står att Adamo som jag beställde ip-telefonin av inte har skött sina åtaganden och visst kan dom byta, men då får jag betala för den här dosan som krävs, dvs 695 kr. Men sen kostar abonnemanget 34 kr i månaden och nummerpresentation ingår och så. Låter bra förvisso, för som läget är nu betalar jag ca 200 kr i månaden, enbart för abonnemanget, för jag har knappt några samtal alls. Så nu är jag i valet och kvalet hur jag ska göra.

Jag tänker oavsett avvakta, för jag vill inte ha någon räkning på 700 denna månaden, för jag ser hellre att min bil blir lagad för dom pengarna.

Märkligt att jag ska behöva betala för något när Adamo i detta fallet inte har skött sina åtaganden. Men det blir billigare på sikt ändå att ha ip-telefoni. Jaja, får se hur jag ska gå tillväga helt enkelt.

// Noa


Måste visa allsvenska tabellen =)


HIF toppar allsvenskan efter 1-0 vinsten igår mot Malmö =)

Ska snart börja göra mig redo för att ta bussen ner till AF och lämna in busskvitto tänkte jag så att jag får tillbaka mina pengar för det om en vecka eller två.

Ha en kanondag där ute trots att det är regn och rusk ute!

// Noa

Vi vann!!

Vi vann derbyt mot Malmö FF,för Henke gjorde mål i 89 minuten =) Så 1-0 blev slutresultatet =)

Kallt som fan på Olympia, MEN dom har en medlemspub 1 timme innan avspark och i pausen där dom säljer Norrlands Guld starköl på 50 cl flaska för en femtiolapp, trevligt värre, om än lite stressigt,

Pratade med syster nu om bilen, tror det kommer lösa sig nästa vecka, får se om AF-tanten fått tummarna loss innan dess...I hennes takt kan det ta hur lång tid som helst....Antar att jag måste skriva papper och så på att jag är där så att försäkringar och så gäller, men vi får se, hon hör kanske av sig imorgon.

Sm- guldet ska vi få, när hela Sverige tittar på......



// Noa


Suck på af-tanten...

Hon är verkligen inte den skarpaste kniven i besticklådan har jag kommit fram till för längesen. Men här löser jag min situation och hittar en praktikplats och vill bara ha svar på hur jag ska gå tillväga, om hur många timmar i veckan jag ska vara där och så. Nu har det gått 2 timmar sen hon tog emot mitt mail, men jag har inte hört något, vet inte ens om hon ska ringa mig eller direkt till Mikael på Hemköp. Så jävla tråkigt att bara sitta och vänta och vänta och vänta. Tänk om hon kunde överraska och komma till skott någon gång?

Jag serverar allt på silverfat till henne och mer eller mindre gör hennes jobb, ändå är hon seg som fan...

// Noa

Det ska nog lösa sig det här...

Var iväg och tankade bilen och kom sen på att jag borde kolla när bilskatten kommer. I och med att jag besiktigade bilen tidigare än den blev besiktigad förra året, samt att min ombesiktning kommer att ske tidigare än den första skedde förra året så var jag lite rädd att skatten skulle komma direkt efter att bilen har gått igenom besiktningen när felen är åtgärdade. Men den ska inte betalas förrän den 31 augusti, så det är lugnt.

Det innebär att jag kommer att ha pengar över nästa månad med. Trots att jag har en elräkning och en skuld till syster att betala då.

Hihi, fick nyss svar från Hemköp att det inte är helt otänkbart med en praktikplats där =) Gångavstånd som heter duga =) Ska ringa honom på en gång!!

// Noa

Sjukt effektiv....

Tack vare mina små pratande huliganer tidigt på morgnarna så hinner jag med både det ena och det andra när jag är uppe innan kl 7 varje morgon.

Saknade min lilla pärla idag så efter ett par koppar kaffe började min 8 min långa promenad bort till min egen p-ruta för att se om pärlan hade överlevt natten utan mig i närheten. Och det hade hon minsann =)

Så det var bara att hoppa in och köra hem till vår egen gata och väl framme fick hon sin belöning i form av påfyllning av spolarvätska.



Fan vad jag tycker om min bil =)

// Noa

Det kunde varit värre....

Besiktningen gick väl hyfsat ändå, hade tre anmärkningar på den och måste ombesiktiga, men det visste jag om. Det var därför jag tog första bästa besiktningstid, för att få svart på vitt vad som var fel, för att se så där inte var mer att anmärka på än det jag visste om. Men hellre en ombesiktning på 200 kr än att exempelvis ha bytt bromsar för 500 kr i onödan.

Först så var det rostigt bromsrör genomgående bak som måste bytas, sen var det den där spindelleden höger som där är glapp i, varav knakandet uppstår och slutligen hade parkeringsbromsen för dålig verkan eller vad det hette, men det kommer inte kosta multum att laga felen iallafall. =)

Dock anmärkte han inte alls på de vanliga bromsarna, trots att de stod under "bra att veta" efter förra besiktningen. Så det var tur att jag inte bytte bromsar för 500 kr förra månaden eller när det nu var. Det var en chansning att de skulle gå igenom och de gjorde de. Dock trodde jag att jag skulle få anmärkning på att det automatiska halvljuset inte fungerade och att kylaren är kass, men han nämnde inte ens det.

Så i veckan ska vi åtgärda dessa detaljer och sen är min pärla som ny igen. =)

Körde ut till syster direkt efter besiktningen och kom hem nyss, fick faktiskt nyttja min egen parkering idag med, skönt så blir den utnyttjad ibland iallafall. Får flytta den imorgon skulle jag tro. Eventuellt kommer jag kanske vara utan bil ett par dagar när den ska fixas, men det behöver inte bli så. Dock hoppas jag inte att det ska ske på måndag att dom ska fixa den, för då är det derby HIF - MFF kl 19 och den matchen tänker jag inte missa, då får jag köra ut bilen där vid kl 16 isåfall och åka hem igen med tåg eller om min syster kör mig.

Nu är det snart Robinson iallafall..

// Noa

Hipp hipp hurra...

För Fillippa som har namnsdag idag =)

Min lilla söta pippi har blivit 133 dagar gammal och firar redan sin första namnsdag.


Filippa posar på sin namnsdag!!



I eftermiddag är det då dags att besiktiga bilen med....Hoppas det går bra!!!

// Noa

Jag vågade!!!

Det krävdes 2 öl, men sen vågade jag kolla äggen mina fåglar la i typ februari och som legat i kylen sen dess... Jag körde Pamelastyle och knackade på dom med en sked utanpå en knuten påse..

Resultatet:

Ahmed och Zelda 1 ägg befruktat utav 7

Laban och Gizmo 4 ägg befruktade utav 5

// Noa

Slutresultatet av experimentet

Här kommer resultatet av mitt experiment, i bilder =)


Kl 7:52 är alla utflugna ur sin egen bur och står här på min extrabur som står ovanpå köks skåpet.


1 timme och 44 min senare är dom fortfarande ute och verkar inte ha planer på att gå hem

22 min senare hittar Gizmo hem och börjar festa på äpple och hirskolv =) smart grabb den där =)

Dom andra fem är nog inte tillräckligt hungriga

6 min senare har dock Laban och Filli gått hem de också, även om Filli hoppar in och ut ett par ggr efter detta...

3 min senare kan inte Zelda motstå frestelserna inne i buren utan går hem

Det tar ytterligare 5 min innan Devil beslutar sig för att gå hem.

Slutligen går Ahmed hem, efter 5 minuter ensam ute i stora världen... Jag är så stolt över mina små huliganer, även om det tog tid och jag fick locka med både det ena och det andra så hittade dom hem allihop och dom fick en stor kolv som belöning =) 2 timmar och 25 min tog det allt som allt.

// Noa


Experiment!!!

Nu när det blir ljust ute så tidigt så sätter mina fjäderbeklädda små vänner igång och prata runt kl 7 varje morgon, men idag tänkte jag att det kunde vara läge för experimentet med dom.

Dom vägrar nämligen att gå hem själva, så jag måste fånga in dom varje gång dom är ute för att lyckas få hem dom, men så fick jag ett tips av en tjej på ett forum för dvärgisar och hon skrev att jag skulle släppa ut dom en tidig morgon utan att dom har fått någon mat, sen kommer dom att gå hem när dom blir hungriga.

Idag har jag hela dagen på mig, så dom kan vara ute hur länge dom nu vill, men det ska bli intressant och se om dom kommer gå hem allihopa, risken är väl att går två hem och äter så hoppar dom ut igen när nästa hoppar in, men vi får se.

Ha en fin helg alla läsare!!



// Noa

RSS 2.0