Härligt!!!

Tabellen är som följerHIF i topp som det ska vara efter 2-4 vinsten ikväll =) Jag vet att Malmö spelar imorgon, men det är morgondagens rysare haha.

Lite missmodigt att lämna Norrbro idag ( sista bortamatchen för säsongen var det ikväll ), uppskattar verkligen folket som brukar komma på matcherna och personalen såklart som jobbar. Jag mailade för en vecka sedan och bokade bord, men dom hade glömt skriva upp mig, hade dock tur som var där i god tid och fick ett bord ändå. T skulle följt med egentligen, men så hade han fått rycka in och jobba uppe i Halmstad som publikvärd och hade glömt berätta det för mig, men det spelar inte så stor roll då jag känner de flesta på Norrbro och fick ett "Välkommen hem" från flera personer, sånt är alltid kul =)

Är lite i valet och kvalet nu om jag ska gå på deras julfest, hade kunnat vara riktigt trevligt =) Skickade ett sms till T och frågade om han ville, dock kan jag gå ensam utan problem, för jag är en självständig människa som inte behöver ha någon som svansar efter mig hela tiden, en bra kvinna reder sig själv. Får ta en funderare helt enkelt.

Glada blev dom små dunbollarna när dom fick komma ut nu när jag kom hem iallafall =)

// Noa


Det finns hopp....

Började formatera och återställa...

Och det gick väl ganska bra, förutom att där efter 34% kom upp ett felmeddelande och när jag tryckte ok så startade proceduren om från början och det tog sin lilla tid. Andra gången när samma felmeddelande kom upp valde jag helt enkelt avbryt och då fortsatte installationen som om inget hänt. Men men, det verkar funka iallafall =)Nu sitter jag här och väntar på alla uppdateringar, är några stycken nämligen.... Sen lär väl datorn sega till sig igen efter uppdateringarna haha, men förhoppningsvis slipper jag blåskärmen i fortsättningen =)

// Noa

 


Formatera mera...

Sitter och väntar på att återställningsskivan ska brännas färdigt, sen jävlar blir det projekt formatera laptopen som gäller =)

Så får man bara hoppas på att det hjälper och att datorn blir bättre efteråt. Lite jobb är det såklart med att lägga in allt igen sen, men blir det bara bra så är det värt den tiden.

Sen är det HIF i eftermiddag, sista bortamatchen i Allsvenskan för i år.


// Noa


Saknar Thailand....

Jag saknar verkligen inte sällskapet...Men jag saknar Thailand som fan...

Maten, folket, ölen, dofterna, shoppingen.....ALLT

Jag kommer ALDRIG lämna mina pippisar, men hade det inte varit för dom så hade jag packat ihop mina grejer och flyttat ner till Thailand. Visst, jag kan skaffa nya där nere, men det är inte samma sak, jag älskar mina små dunbollar och dom är inte vilka som helst som man byter ut...Jag har tagit  på mig ansvaret för de små liven och tänker ta hand om dom hela deras liv och vill verkligen inte vara utan någon av dom. Jag älskar varje liten pippi av hela mitt hjärta... Men jag kanske inte skaffar nya sen utan packar väskan istället och skaffar nya pippisar där nere ;)
Om en 10 - 15 år så där...

// Noa

Nice!!

Min farbror hittade återställningsskivorna och la in dom på sin server, så nu är det projekt backup som gäller innan jag äntligen kan formatera min laptop och lägga in allt igen =)

Tar en stund att ladda hem skivorna, men samtidigt tar det en stund att backup:a med så det gör inte så mycket.

Får jag sen rätt på min laptop får jag se om det är lönt att köpa en ny, eller om jag bara ska inskaffa mig ett Windows 7 och lägga in, vi får se...

// Noa


Helg =)

Godmorgon bitches =)

Efter moget övervägande fortsätter min laptopjakt. Mailade lite med min farbror igår och idag och nu är det fokus på i3, i5 eller i7 processorer. Dock verkar de flesta av dessa laptopar klättra upp lite i storlek, men har jag tur kan jag nog hitta en 11.6 tums kanske.

Sen kommer det snart att bli 4g istället för 3g tekniken och än finns ingen dator med 4g modem inbyggt. I Helsingborg kommer man att kunna använda 4g tekniken redan nu i december.

Min farbror hade själv en mini laptop som han inte alls var nöjd med, men jag har lite mindre fingrar än vad han har med ;)

Jakten går helt enkelt vidare!!

// Noa


Ego...

Pratade precis med min söta mamma, men ibland kan man bli lite ledsen på hennes tänkande. Antagligen har det med hennes sjukdomsbild att göra, men det är lite så, det är bara de bästa som ska vara hos mamma, det går inte med nån hon tycker illa om, inte ens för några timmar. Medans jag som frisk kan tycka och anse att det är bättre att där är någon hon tycker sämre om än att där inte är någon alls...

Assistenten idag hade verkligen behövt finnas någon annanstans, hos en annan person idag, men då det inte fanns några vikarier att tillgå fick hon ta sitt 24 timmars pass hos mamma ändå... Just för att mamma kan vara aningen insnöad och vägrar låta den eller den vara hos henne. Jag försökte ändå lägga fram det för mamma som att tänk om JAG ( och jag är mammas lilla favorit ;) ) hade behövt dig för att jag var jättesjuk, så hade du varit tvungen att hoppa in någon annanstans, men mamma lyssnar inte...Det är som att lära en gammal hund sitta...

Önskar helhjärtat att det löser sig till på söndag dock!! Att någon mamma accepterar kan hoppa in...

// Noa


Blå skärm...

Mitt i mitt webbtv tittande för att komma ikapp veckorna när jag varit borta så får jag blå skärm...*suck*

Ännu mer sugen på en ny dator alltså....

Den jag har idag är jag relativt nöjd med, det är pappas gamla och jag har återställt den via återställningspunkten, men tydligen hjälper inte det...

Hittade inte återställningsskivor hemma hos honom heller, därför känns det rätt lamt... Fixar jag en ny dator kan jag dock formatera den jag har och lägga in Windows 7 på den med, använda min egen nyckel och så är det kanon sen... Men vi får se...

Jag tror jag mailar min farbror som är überteknisk och frågar om dom har återställningsskivor jag kan låna, för min kusin har en likadan laptop som jag... Ska rådfråga honom lite om mini pc med tror jag...Får bara hoppas på att mailadressen fortfarande gäller.

Gör den det gäller det för mig att hitta ut till Kattarp med mitt lokalsinne, haha, tur jag har 3 gps:er =)

// Noa


Ny dator?

Tror minsann att jag har hittat "min" nya dator faktiskt.


Bilden lånade jag på pricerunner.se

Än har jag inte bestämt mig, men ska suga lite på karamellen ikväll tänkte jag =)

Den har iallafall ungefär vad jag söker

* 10.1 tums skärm
* Windows 7 Home Premium
* 8 timmars batteritid
* DDR2 ram (och jag har ett sånt liggande här hemma, perfekt!)
* 1.3 Mpixel webcam
* 250 gig hårddisk

Och den var jävligt billig =)

Eller så ska jag kolla vidare, välja en lite större och kraftfullare kanske?! Vi får se helt enkelt. Men min förra laptop som mamma har nu är en Acer och den krånglade aldrig, så det ser lovande ut.

// Noa


Fredag!!!

Och vad kan passa bättre än att rensa ut i skåp och lådor?

Fan, jag hatar att städa, men det är lite så att handlar man prylar så får man kasta ut gammalt skit för att få plats med allt.Det är väl bara att ta sig i kragen en gång för alla och sätta igång antar jag...

// Noa


Svenska Cupen final =)

Vann över Mjällby i semifinalen ikväll så nu blir det Svenska Cupen final mot Hammarby
den 13 November =)Två omgångar kvar i allsvenskan, spännande =)

// Noa


Teknikens under...Innan jag åkte till Thailand fick min Satio tokflipp och batteriet höll inte mer än 8 timmar efter en laddning. Har samma batteri i min k800 och därför bytte jag när jag skulle åka och det funkade bra där nere.

Nu hemma igen så tänkte jag byta tillbaka för att kolla, INNAN jag reklamerar batteriet och då fungerar det som vanligt igen... Skumt som fan... I det läget var kanske Thailand och värmen och luftfuktigheten bra för batteriet.

Jag hade tänkt köpa ett reservbatteri där nere, men i Thailand använder man uteslutande bara Samsung och Nokiamobiler så hittade inget till SonyEricsson.Med mammas bankdosa ( den gamla till vänster )var det precis tvärtom, nere i Thailand började där försvinna tecken i displayen och jag flyttade över en klumpsumma till mamma där nere så jag slapp använda den. Min egen dosa ( den nyare till höger ) fungerade perfekt där nere. När jag kom hem så har mammas dosa rättat till sig och alla tecken är åter där de ska vara. Mycket märkligt.

// Noa

 


Fy fan säger jag bara.....

Fy fan för hur vissa människor kan utnyttja sin makt, att håna, kränka, förnedra och spotta på folk bara för att dom kan, jävla maktmissbrukare.

Hoppas att saker löser sig och att Facket går in och kan göra något åt detta.

Handlar inte om mig personligen, men blir ändå riktigt jävla upprörd när jag hör hur man ens kan behandla människor så efter så många år.

Så jävla ruttet, men det är klart, när man själv sitter tryggt på sin feta jävla röv då är det väl lätt att man missbrukar makten man besitter.

// Noa


Så där ja...

Har precis kommit hem efter en rask promenad på 40 minuter till och från AF i värsta höstrusket, härligt.....

Det är så kul när saker och ting flyter som det ska och där inte finns några hinder eller strul på vägen, men så var det såklart inte denna gången.

I torsdags fick jag mail från M och hon skrev att dom tyvärr måste skjuta lite på min anställning för att dom sitter sysslolösa om dagarna, så när jag fått det mailet, mailade jag AF direkt just för att dom INTE skulle skriva ut mig i måndags. Då jag inte hört något från dom så trodde jag allt var grönt, tills posten kom idag och jag hade fått ett avaktualiseringsbrev från AF. Så det var bara att knalla ner dit idag och reda ut allting, men det löste sig och killen jag träffade idag skulle putta lite på tjejen jag jagade där nere innan jag drog till Thailand så där börjar hända lite grejer.

Så vad säger man, slutet gott allting gott!!!Och snart dags för dagens andra pulverdricka =)

// Noa


Nu jävlar...

Är det dags att börja med pulver och träning igen känner jag, för jag och vågen är inte kompisar nu efter semestern haha.Jag känner mig inte fet, men vågen säger någonting helt annat.

// Noa


Beslutsångest....

Idag var jag som sagt på Netonet och kollade lite laptopar och där fanns väl en del jag kunde tänka mig, men jag köpte ingen idag.Grejen är nämligen att jag är för snål mot mig själv tror jag.

Det är så här att helst hade jag velat ha en 10.1 tums laptop, men då får jag Windows Xp eller Windows 7 Starter, vilket inte känns okej alls. Dessa datorer kostar mellan 2500 och 4000 kanske.

De datorer som innehåller Windows 7 Home Premium är större och bättre datorer och minsta skärmstorleken där är 11.6 tum. Dessa kostar från 5000-6000 och uppåt.

Skillnaden storleksmässigt på en 10.1 och en 11.6 tums skärm är någon cm eller två kanske.

Vad har jag då idag? Jag har en 14.1 tums laptop med Vista Home Premium, en stationär Xp dator och en gammal Win 98 dator till gamla kultspel, då är frågan om jag verkligen behöver en ny dator?

Är det så mycket jobbigare att packa ner min nuvarande laptop i datorväskan och bära den med mig? Egentligen inte. MEN så har jag fått dille på dessa små och smidiga datorer och det skulle vara riktigt nice att ha en sån.

6000 är egentligen inga pengar, eller jo det är klart, det är mycket pengar, men jag har utan tvekan råd att köpa mig en dator för 6000 utan att det går någon nöd på mig.

Konverterar man tum till cm enligt min tumstock så innebär bredden följande

14.1 tum = 35.7 cm

11.6 tum = 28.7 cm

10.1 tum = 25.6 cm

Får fundera lite på det här känner jag. Är det lönt att byta ner sig 7 cm på bredden eller ska jag köpa en billigare och sämre dator för att få den tum storleken jag önskar?

Det dumma på Netonet är att man inte får se datorn rent fysiskt och därför inte kan jämföra storleksskillnaden och när jag var på Siba innan idag så hade dom 10.1 tums, men sen var nästa steg 13.3 tum.

Någon som har Windows 7 Starter och kan berätta om för/nackdelar med det? Förutom att man inte kan byta bakrundsbild på skrivbordet?

// Noa


Mycket att göra idag...

Tänkte strax hoppa in i duschen och sen bär det iväg, men tittar jag på taket på huset jag ser från mitt fönster så blir det nog att skrapa rutorna.

Ska iallafall en snabbis till mamma, tänkte ta Forex och växla lite pengar, sen ska jag köpa en ny gaspatron till min sodastream... Hmm, vad ska jag mer göra? Jo, jag måste in på Onoff eller Siba eller nåt med och klämma lite på deras mini pc och se skillnaden på en 10.1 och en 11.6 tum och sen tänkte jag ta en sväng förbi Netonet som öppnat här i stan.

Är ganska sugen på en mini laptop faktiskt, smidigt som fan när man ska någonstans och slipper asa på min "stora" 14.1 tums laptop jag har idag. Men vi får se, jag vill såklart se skillnaden på storlekarna först, sen får jag kolla vad dom innehåller.

Helst vill jag ha Windows 7 home Premium till den och inte Windows 7 starter och då känns det som att jag måste klättra upp till en 11. nåt skärm, för alla de minsta 10.1 tums skärmarna har bara starter i sig.

Men vi får se vad jag springer på för något =)// Noa


Små enkla ting...

Som jag uppskattar nu när jag kommit hem är


Ruccolasallad


Kassler


Avokado


Och kokt potatis

Svårare än så behöver det inte vara =)

// Noa


Jetlag

Snacka om att kroppen fortfarande är inställd på Thaitid, vaknade vid 5 (klockan 10 thaitid) imorse, men lyckades somna om till nu. Var ändå vaken rätt sent igår bara för att jag skulle kunna sova.

Blir att glo på lite inspelningar idag, ska tvätta en massa och sen är det HIF i eftermiddag =)

// Noa


Mormor är söt

Hon har lärt mina små odjur att äta knäckebröd =) Har inte ens kommit på tanken själv tidigare, men testade ikväll då jag inte tänkte på att köpa hem äpple och gurka till dom små, men ja knäckebröd går verkligen hem hos de små liven  =)

// Noa


Hemma bäst...

Det är så underbart att vara hemma så ni anar inte, jag kanske tjatar men så får det vara. Mina fåglars glädje när dom fick flyga i flera timmar i flera omgångar, det är lycka i mitt hjärta.

Att kunna gå in i duschen och duscha i rent, bakteriefritt vatten var underbart. Att kunna borsta tänderna i vatten jag rent tekniskt kan svälja om jag vill, det är underbart.

Att kunna gå ut på stan utan att få ett dieselmoln i lungorna är underbart, även om det har sin charm i Thailand med att känna dofterna där nere, men man uppskattar verkligen den "rena" luften här hemma, antagligen bara under några få dagar men ändå.

Att kunna trycka på en knapp på datorn, ha ett snabbt internet och kunna surfa runt utan att vänta 5 min på en sida.

Att kunna krypa ner i min ny och renbäddade säng hemma, ligga under täcket, känna värmen från elementen och bara kolla på alla grejer jag spelat in, det är mys.

När jag först kom in i min lägenhet fick jag nästan en chock, bor jag här? Kände knappt igen mig hemma, men var så glad att återse mina grejer.

Jag hör mina fåglar hela tiden och jag uppskattar det!!!

Hade jag kunnat flytta mitt liv ner till Thailand hade jag utan tvekan kunnat tänka mig att leva där nere, men tyvärr kan inte mina pippisar följa med då, så jag får stanna här =)

I Thailand jobbar de flesta 6 dagar i veckan, men där vi bodde i lägenheten jobbade vissa på restaurangen för 6000-7000 baht i månaden och hade 1 "day off" i månaden. (1000 baht är ca 200 svenska kronor)

På tal om mina fåglar förresten, mamma har sagt att hon aldrig mer vill passa dom, men så hade hon sett en annons på blocket på 2 st  likadana och hon hade börjat planera var dom skulle vara någonstans, dom skulle sitta på den väggen osv osv, när jag frågade om hon ville köpa dom sa hon nej, men sen sa hon att om mina får ungar vill mamma ha 1 unge, inte fler, men en vill hon ha =) Tror nog att om jag skulle åka nånstans senare så kan jag nog lyckas övertala mamma att ta hand om huliganerna igen =)

Har förresten lagt upp bilder från resan på min bilddagboken.se, heter noas79, så logga in och se eller så får ni be snällt om lösenord =)

// Noa


Äntligen hemma =)

Så underbart att sitta vid MIN dator, i MIN soffa,  och höra hur MINA fåglar kvittrar glatt =)

Ska bara masa mig iväg till Konsum och köpa mjölk så jag kan dricka kaffe imorgon, sen har jag en del post att gå igenom, jag har massor med grejer att titta på, jag ska packa upp och släppa ut huliganerna så de får flyga. Sen ska jag duscha i MIN dusch... Men nu är både jag och dom hemma iallafall =)

På vägen till mamma körde jag in om Väla och lämnade in min klocka, kunde dock ta upp till 3 veckor innan den är klar, men men... Jag är hemma!!!

// Noa


Guldstriden =)

JAAAAAAAAAAAAA, HIF vann mot Elfsborg igår och Malmö förlorade så nu ligger vi på samma poäng igen =)


Spännande så här i slutklämmen faktiskt, hoppas på att HIF tar guld såklart!!!

Vad har annars hänt? Har inte suttit vid datorn på två dagar för vi har kommit hem så sent om kvällarna så jag har varken orkat eller hunnit.

Igår var det iallafall någon som blev dyngrak och det var inte jag, för jag var hos tandläkaren och fick fyra nya kronor igårkväll och därmed behöver jag inte gå dit mer, inte än på ett tag iallafall =) Känns jävligt bra faktiskt, men kan inte tugga på vänster sida, för det gör ont, men det ger väl med sig.

Imorgon eftermiddag drar vi till Bangkok för att tillbringa ett par dagar där, ska bli spännande faktiskt =) Sen hoppas jag att minusgraderna hemma blir plusgrader innan vi landar på Kastrup, nu har jag förvisso köpt en jättevarm tröja med fluff fluff, men ändå. Sen ska jag äntligen få återse mina små dunbollar igen!! Dom har blivit bortskämda hos mormor nu med majskolv och sallad och grejer, så dom är kanske feta när jag hämtar dom, men dom ska få flyga heeeeeeeeela lördagen om dom vill, för det har dom inte gjort på flera veckor nu.

Det var väl allt för denna gången, det sägs att hotellet i Bangkok har dator man kan låna, så det blir nog bra.

Men nu tänkte jag gå och bada =)

// Noa


Sliten idag...

Nu har jag äntligen lyckats hitta åäö här nere =) Funderade på att köpa en mini pc här nere, då jag faktiskt skriver utan att titta på tangenterna, men skiter nog i det, 1000 spänn mer där hemma och man har rätt tangent på rätt knapp.

Idag var det ganska lugnt, folket badade, men mitt ärr har inte läkt ihop än, så jag satt på balkongen och solade lite istället, sen efter en powernap så blev det helgmarknaden. Skulle kollat jeans där, men så köpte syster tårta och grejer till personalen på restaurangen där vi brukar äta, så vi fick åka därifrån tidigare, men ska kanske dit imorgon igen.

Såg iallafall ett par burar med dvärgisar och nu längtar jag ännu mer efter mina små huliganer än jag gjort tidigare. Men snart är vi återförenade igen och dom får flyga fritt. =)

Blev lite kompis med en speciell pippi där på marknaden, en liten bebis och när jag sträckte fram mitt finger och klappade den på näbben så började den pussa på mig. En perfekt partner till Filli där hemma, synd bara man inte kan ta med den hem, annars hade jag köpt den =)

// Noa


Fredag....

Nu är det inte länge kvar innan det är dags att sitta 12 timmar på planet hem, på ett sätt ska det bli riktigt skönt att komma hem, slippa allt tjat och all överaktivitet som kombinationen socker+barn kan framkalla. Jag saknar mina fåglar och dom är betydligt lugnare än människobarn.

Har sagt att jag fått min dos av dom nu för ett bra tag framöver. Vi ses väl på julafton nästa gång haha.

Sen ser jag fram emot det härliga gänget på Fritzell så klart :) Även om där är många måsten med när jag kommer hem och jag vet knappt hur jag ska hinna med, men det löser sig nog.

Idag har solen inte visat sig alls på hela dagen, så vi tog en tripp till Big Buddha mitt emellan där vi bor i Jomtien och Pattaya.Roligt att ha sett det faktiskt. Imorgon ska vi nog på en marknad som bara är öppen på helgerna, får se om jag hittar nåt där, har 5 kg kvar i väskan :)

Hörs en annan dag!!!

// Noa


Torsdagkväll...

Klockan är 21:26 och vi har precis varit och käkat. Har varit en lugn dag idag, har varit mulet hela dagen och jag har varit på ett gratis tandläkarbesök :)

Annars har det inte hänt så mycket. Man börjar inse att det snart är dags att åka hem, inget jag ser fram emot pga den långa flygresan, även om jag börjar jobba direkt när jag kommer hem, vilket ska bli kul.

Har även garderat mig med en tjock hättetroja med fluff inuti så jag ska slippa frysa på Kastrup :)Ska snart bege mig hem till lägenheten vi hyr, men skriver mer en annan dag.

// Noa


Inget internet igår...

Igår när vi var och käkade så kom värsta monsunregnet här nere och det blev översvämning, så nu inser man varför dom byggt så höga trottoarkanter :)Iallafall så innebar det även att internet inte funkade där jag brukar sitta, därför blev det inget inlägg igår...

Har varit hos tandläkaren både igår och idag, ska dit imorgon och sista gången på måndag, för han var tydligen tvungen att göra om lagningen där han rotfyllde för att han gjort nåt fel. Men sånt händer.

Får se vad som händer senare idag, nu är svågern och bleker sina tänder.

// Noa


Välkommen till hålklubben...

Fan vad jag hatar mitt jävla ärr, nu har det fan spruckit igen :( Men ska springa in om ett apotek på vägen hem efter att jag suttit här och höra om dom har något mirakelmedel åt mig. Men det är kasst, för jag kan inte bada eller nånting.

Idag har det varit mulet i princip hela dagen, så vi åkte till den flytande marknaden i Pattaya, var riktigt roligt att uppleva faktiskt. Sen åkte vi hem och käkade och sen bar det av till Pattaya som vanligt, dock fick vi åka hem lite tidigare än planerat pga krånglande mage, men men så är det ibland.Imorgon ska jag till tandläkaren igen, får se hur dyrt det blir då, hoppas jag inte får lika ont som sist iallafall.

Jag käkade Burger King idag, för de andra skulle köpa hem Pizza Hut, men pommesen här nere var en besvikelse, inte alls lika goda som hemma, även om burgaren smakade som vanligt.

// Noa


Snabb uppdatering idag

Sliten idag, dels pga värmen och sen har den ena systerdottern fått ont i örat så ingen har sovit ordentligt inatt.

Har varit på en marknad med de snuskigaste toaletter jag någonsin skådat, men vad säger man? Nöden har ingen lag....

Annars lugnt idag, men ganska skönt ända faktiskt...

// Noa


Tjenixen...

Lite sliten idag, men tror det är värmen...Har iallafall varit och shoppat massor idag och nu börjar resväskan bli full, både platsmässigt och kilomässigt. Är redan uppe i över 15 kg, gränsen går vid 20 kg och 7 kg handbagage, men har handlat vad jag behöver i klädvag tror jag, så det kommer bli bra.

Shoppingen sköter man här i Pattaya och inte i Bangkok, så väskan lär vara färdigpackad när det är dags att åka hemåt igen.

Måste bara nämna det, jag är inte den som är känd för att ogilla snabbmat direkt utan äter det mesta, men Pizzahut går fan bort direkt. Det är inte ens gott... Även om det är fan så mycket billigare här nere än hemma, så kommer jag inte äta där fler ggr..

Nu får ni ha det så bra tills nästa gång.

// Noa


So fucking tired...

Hej hopp idag igen :)

Är sjukt trött, var hos tandläkaren och lagade min rotfyllda tand idag, ska dit igen på tisdag.. Men efter att vi ätit och bedövningen släppt så fick jag ont som fan i tanden, så jag slumrade en stund innan jag kom hit till internetcafeet. Syster skulle gå och bleka sina tänder nu ikväll nämligen, men då passar jag på att sitta här en stund.

Pratade med T idag med, trevligt trevligt :)

Annars har det inte hänt så mycket sen sist, blir nog ingen shopping idag heller då tandblekningen tar lite tid för syrran, men imorgon ska vi nog till Made in Thailand och bada fötterna med fiskarna igen :)

Rätt fräckt här nere, man kan bara knalla in på närmaste apotek och köpa antibiotika :) Har fått en släng av halsont nämligen så det satt på sin plats.Hoppas ni har det bra där hemma i kylan? Här är det bara bra i värmen, sitter här en stund nu, sen får vi se vad som händer.

// Noa


Torsdagkväll...

Idag har det inte hänt så mycket, förutom att vi ska börja bojkotta restaurangen som ligger vid vår pool, där saknas alltid något, så man kan aldrig beställa vad man vill, ända tar dom fullt betalt, märkligt...Så där är det slutätit...Har badat och varit inne i Pattaya idag, nu är vi hemma i Jomtien igen och jag ska snart knalla hemåt. Blir en tidig kväll, värmen tär på en och sen måste vi komma i säng i tid ikväll så jag hinner käka frukost innan jag ska till tandläkaren imorgon, så jag slipper svälta efteråt.

Mamma hade mailat med, hon tycker mina fåglar skriker heeeeela dagarna, kan inte forstå det? Men hon är söt ändå, lilla mamma :)

Skriver mer en annan dag!!!

// Noa 


Onsdag??

Man har inte riktigt koll på veckodagarna här nere, men tror det är onsdagkväll nu kl 22:49 iallafall :)

Idag har det varit 40 grader ute och vi badade lite i förmiddags, sen blev det lite slappande hemma i lägenheten. Dock kraschade min dimmer på mitt rum så jag får leva med läslampa, för annars blir vi låsta om vi ska sitta hemma hela dagen och vänta på en hantverkare.

Iallafall så kom där en tjejkompis till svågern och hälsade på, så vi käkade med henne och sen drog vi till Pattaya, så nu har jag shoppat massor med boxer bland annat :) Lite skillnad på priset på Björn Borg och Calvin Clein här nere och där hemma haha.Sen har jag hittat ett närmare och svalare internetcafe nu, som ligger på samma sida av gatan som vi bor, förbi några barer bara :) För alla som har varit här vet att Thailändare kör som idioter och på vänster sida, kan vara jobbigt att ta sig över gatan.

Mamma hade mailat idag med :) Hon skämmer bort mina små pippisar minsann :)

Ska kolla lite mail och sen blir det att knalla hem och öppna en kall Singha, innan duschen och sängen kallar. Är trots allt en dag imorgon med!!

// Noa


Sliten...

Blir lätt att man vänder på dygnet här nere när man är ute och shoppar till 23-24 på kvällarna, så idag är man lite sliten. Vi brukar oftast åka och shoppa på kvällarna, men idag var vi iväg redan på dagen så ikväll blir det lugnt med hemkörd pizza, några kalla Singha och lite yatzy :)

Har börjat hitta massa tröjor och grejer så det är bara nice, sen ser fötterna och benen ut som FAN pga alla myggbett, men man överlever det med. Såg nån snubbe på stan idag och hans ben var fan mycket vitare än mina så lite färg har jag fått ända.

Ska försöka vara här lite senare emellanåt så man kan prata med er där hemma, men det känns lite knas att knalla hit kl 22-23 när ni ar vakna där hemma.

Men T har ringt 2 ggr sen vi kom hit för att kolla läget, han är så söt :)

Hoppas ni har det bra iallafall?

Hörs en annan dag!!

// Noa


Tandläkaren...

Blev visst dyrare än jag tänkt, så fick flytta över mer pengar, men samtidigt blir det ändå mycket billigare än hemma. Lika bra att fixa allt här, fixa nya kronor och så, så man slipper fixa det hemma sen :)

Men nu kallar shoppingen i Pattaya på mig :)

// Noa


Update

Ja, då sitter jag här igen, på mitt nya stammis ställe :)

Thailand är verkligen så underbart som alla har sagt och jag stormtrivs i värmen, är en helt annan värme än där hemma, dock kunde jag haft ett bättre resesällskap. Det går väl an, men än en gång får jag bekräftat att jag inte ska ha några ungar, dom kan verkligen tjata och tjata och tjata. Jag får iallafall lite egentid när jag sitter här och på kvällarna, då jag sover ensam i mitt rum i lägenheten, men jag kommer ha skavsår i öronen när jag kommer hem :)

Igår var vi på det här undervattenstället, det var riktigt skoj, dock blev nog inte bilderna så bra då det reflekterades i plexiglaset, men det visar sig när jag kommer hem.


Hoppas det blir Pattaya ikvall, så att även jag kan hitta mer kläder, tröjor och sånt. Var på en marknad igår men jag är inte så sugen på att köpa Hello Kitty prylar och kläder med krage, så det blev inget handlande igår, men har några veckor till på mig att hitta grejer så det ska nog bli bra.

Testade att bada fötterna bland fiskar häromdagen, dom liksom gnagade av gammal död hud och sånt, riktigt skönt och det blir nog fler gånger, 100 baht (20 kr) för en halvtimme :)

Det var nog allt för idag, skriver säkert några rader imorgon med!!!

// Noa

Söndag..

Läste nyss att HIF förlorade igår :( Kasst, men dom kommer igen mot Elfsborg istället får vi hoppas :)

Blev ingen undervattensvärld igår heller, däremot lite shopping, ett par Billabong shorts eller vad dom nu hette, schyssta var dom iallafall och sen en tröja till dom.


Jagade efter en hättetroja med, men det verkar som att M är det minsta och jag vill inte ha för stora kläder, så jag får fortsätta hålla ögonen öppna. Skam den som ger sig.

Solen skiner idag, får se om det blir lite bad när jag kommer hem härifrån internetcafet eller om jag ska låta huden vila lite till, solen tar som FAN här nere. Men det ar härligt att veta att man lever.

Kanske blir det undervattensvärlden i eftermiddag, lite beroende på väder och så. Är fortfarande regnperiod här nere, men det är lugnt, kommer en störtskur på en timme ungefär och sen är det sol igen.

Imorgon har jag bokat tid hos en tandläkare precis där jag bor, dom ville göra en undersökning först, men enligt deras prislista kostar en lagning 700 Baht, ungefär 140 spänn så det är billigt precis som det mesta andra här nere :)

Men nu ska jag röra på mig, klockan är 11.11 och snart är det dags för lunch.

Så jag säger som jag sagt förr, adios bitches, får se när jag uppdaterar nästa gång.

// Noa

Mer tid idag...

Har bränt mig lite på axlarna, så medan syster och ungarna och hennes gubbe badar så passar jag på att uppdatera bloggen lite :) Hittar inte alla tangenterna så ni får ta det för vad det är :)

Flygresan gick som sagt bra, men den var lång och efter 5 timmar var man ganska mätt på att flyga, men det gick bra. Vi skulle bli hämtade på flygplatsen av nån tjomme, men när vi kom dit fanns där ingen, så någon snäll vakt hjälpte oss och ringde och efterlyste vår chaffis som tillslut hittade rätt.

Nu ska jag bara njuta av livet i största allmänhet, men har en del bekymmer att ta itu med när jag kommer hem. Först och främst så var där någon idiot som slagit upp sin bildörr i min bil och bucklor syns på svarta bilar :( Får se om jag kan hitta nån som kan suga ut den utan att lacka om bilen, men man blir så förannad när folk inte kan stå för vad dom gjort, vad har min bil gjort dom?? Jag måste betala för någon annans misstag...

Sen har min klocka fibblat ut, så den måste jag lämna in med när jag kommer hem, den pallade väl inte flygningen antar jag, tröttsamt men sant. Men den har jag garanti på iallafall.Idag är det lite kasst väder så vi ska shoppa i Pattaya och sen i eftermiddag ska vi nog på någon undervattensvärld eller vad det var, ska bli häftigt :)

Cigaretter köper man för 28 Baht, dvs 6 SEK ungefär, det är lagom :)Har ingen sladd till mobilen så alla bilder får ni se när jag kommer hem, men den som väntar på något gott...väntar oftast för länge :)

Ska väl kolla lite grejer nu så skriver jag mer en annan dag. Men nu har jag hittat ett internetcafe i närheten där jag bor, så det blir nog uppdateringar lite då och då.

Ha det gott i kylan i Sverige, snart blir det en kall Singha här :)


// Noa

Jag lever...

Resan ner gick bara bra, jag lever och frodas, bra mat och massor med Singha :)Thailand rockar!!!

Hör av mig en annan dag.

// Noa

RSS 2.0