Föreläsning!



Välkommen till en föreläsning av Ingrid Tollgerdt-Andersson på Helsingborgs Stadsteaters foajé, tisdag 1 november kl 20.00.
Gratis inträde.

 

Personkemi och attraktion, några av de mest spännande områdena för alla vill vi bli omtyckta, ha vänner, träffa en partner och lyckas på jobbet.
Vad är det då som ligger bakom attraktion i olika sammanhang? Svaret får du denna kväll. Låt dig inspireras!

 

Ingrid Tollgerdt-Andersson föreläser på foajéscenen på Helsingborgs stadsteater. Ingrid är doktor i ekonomisk psykologi.
Författare till 2010 års mest omskrivna inspirationsbok, Passion, Nyckeln till Framgång. Nu aktuell med sin nya bok – Attraktion & Kemi.







C var lite sugen på att gå på denna föreläsningen imorgon och frågade om inte jag kunde följa med henne, så är jag inte för trött imorgonkväll så blir det nog att knalla ner i stan.

// Noa


Bus...



Den jävla kärringen som tyckte att jag kunde kissa hemma vågade sig minsann in till "sin plats" idag, hon pratade dock inte med mig, men vi vill inte ha henne där inne.

Så innan vi gick hem idag så skrev jag och L en liten lapp och la på hennes plats!

Så busiga är vi ;)

// Noa


Stadium



Fick mina nya presentkort idag, hoppas de fungerar bättre än de jag fick sist!

// Noa


Kärlek

Det är kärlek när man inte ätit nåt sedan frukost, kommer hem efter en heldag på Folkis och sen en vända till Netto och väljer att plocka fram en matlåda ur frysen istället för att äta det man tänkt från början.



Allt för att de små ska få flyga =)

Annars hade det tagit tid för mig vid spisen och sedan skulle jag fått låta den svalna innan de fick komma ut.

Men vad gör man inte för de små söta pippisarna?

// Noa


Träning

Nu är jag trött på att vara fet!

Jag har tidigare lyckats gå ner i vikt med mitt Wii och nu är det dags att börja igen. Tänker att om man spelar en halvtimme om dagen ungefär plus att jag fortsätter promenera ner till söder och hem varje dag så borde det ge nåt resultat.

Fast denna gången tänker jag bara spela roliga spel, inte rena träningsspel utan sportspel.



Så idag har jag kört 45 minuter Punch Out och en halvtimme pingis och man blir faktiskt svettig av boxningen då man rör hela kroppen =)

Får se vad det blir imorgon ;)

// Noa


Klippning



Tidigare i veckan hade jag bestämt mig för att jag skulle klippa mig nu i helgen. Idag är det söndag, men jag orkar verkligen inte!

Får se om det blir av i veckan istället.

// Noa


Mohahahahaha

L gav mig feedback på mitt inlägg om mina elakheter mot tanten B, som ni kan läsa HÄR

Hon skrev nämligen så här

Fresten JÄVLIGT bra gjort av dig att sätta kärringen på plats. Läste i din blogg att du tog en dator som någon trodde var hennes. Go Noa go go go! Well done..

Och ja, jag njuter fortfarande av det jag gjorde!

// Noa


Svenska Cupen Final!



Efter segern med 1 - 3 mot Örebro idag (varav ett mål var självmål för Örebro) så blir det Svenska Cupen Final på Olympia mot Kalmar på lördag kl 15:30 =)

Kommer bli kallt och lite stressigt då det är Alla Helgons Dag med och jag ska upp till pappa på krematoriet och tända ett ljus.

// Noa


Svenska Cupen


Heja HIF!! =)

// Noa


Dreambox



Idag kom Comhem boxen jag beställt och så har jag varit och hämtat en nätverkskabel hos syster med.

// Noa


Kissa hemma??



Jag är oftast en ganska snäll människa, men idag har det varit krig.

Det hela har väl egentligen pågått ganska länge nere på Folkis, då där finns folk som fått för sig att vi har bestämda platser, vilket vi inte har och aldrig har haft. Så finns där en äldre kvinna som vi kan kalla B som mer eller mindre kört bort folk från "hennes plats" och de hon kört bort har snällt flyttat sig när det inträffat utan att säga nånting.

Men sån är inte jag och igår när hon körde bort en av de jag pratar med så fick jag nog, så jag gick dit 10 minuter tidigare än vanligt idag för att vara på plats innan hon kom dit och jag tog således hennes plats trots att där var 10 andra datorer lediga.

Hon kommer in i rummet, säger godmorgon och är på väg att sätta sina grejer där jag satt och frågar om hon får lov att sitta där jag sitter, då svarar jag helt enkelt att "Nej, för nu sitter jag här och vi har faktiskt inte bestämda platser på detta stället."

Tanten B blir helt tokig och säger att hon har minsann suttit där sedan i april månad och undrar om jag gör så för att jävlas med henne, varpå jag svarar att jag ville ha lite miljöombyte idag.

B samlar ihop sitt pick och pack och på vägen ut säger hon åt mig att " Du kan gå och kissa hemma......"

Ehh, va?

Jag har frågat massor med folk idag, min mamma med (för henne hade jag en lunchdejt med) om vad detta med att kissa hemma betyder, men det är ingen som fattar vad hon menar?! Så vet någon innebörden får ni gärna skicka en kommentar.

Hur som helst så skickade B in sin väninna M som skulle gnälla och jag sa samma sak till henne, vi har inga bestämda platser här nere.

Den här B är mycket speciell, jag har verkligen ignorerat henne hur många månader som helst, men hon har envisats med att prata med mig fast jag inte svarat henne och nu hade hon sagt till nån att hon skulle ALDRIG mer sitta i det rummet. Så summan av det hela är att jag vann tillslut, jag satte henne på plats och nu slipper jag henne och hennes försök att lägga sig i mina konversationer med andra människor och förhoppningsvis har hon lärt sig att man inte kan köra bort människor hur som helst.

Men ja, idag var jag kanske lite elak - fast jag har njutit av det hela dagen!

// Noa


Sömnproblem...



Hade en riktig helvetesnatt och kunde inte somna. La mig vid 23 och sen låg jag bara och snurrade, sista gången jag tittade på klockan var den 2:30.

Sen klockan 7 ringde klockan.

Har varit en tuff dag, ett tag var jag så trött så jag blev helt snurrig. Är inte speciellt hungrig nu heller, mest trött, men har inte vågat sova sen jag kom hem, för jag hoppas jag kommer till ro och kan sova inatt. Risken är väl bara att man kommer in i andra andningen och blir superpigg om ett par timmar.

Men siktar iallafall på att sova tidigt, ungefär när pippsen ska nanna.

// Noa


Städa

Återigen så har Hella varit framme och hittat roliga bilder =)



// Noa


Tips



Är du nyfiken på vilken operatör folk har?

Klicka då HÄR

 Kan vara bra att veta vilka man ringer gratis till och så vidare om man har samma operatör. Dessutom fungerar det både med hemnummer och mobilnummer och det är gratis!

// Noa


Randombilder från GULDFESTEN!

































Det var mäktigt!

// Noa


Nu så...



Nu drar jag på mig den röda tröjan och går på match (med vinterjacka och långkalsonger), sen hem om en vända innan det blir GULDFEST på stan!

Bägge mobilerna är med, en för att fota med och den andra för att prata i ;)

Mindre moget att djävulens påfund hittade hit i fredags, men men... Det finns grejer för det med....

// Noa


Guldfest!


HEJA HIF!

Efter matchen idag på ett fullsatt Olympia blir det GULDFEST i stan!! Tur man har tagit semester imorgon ;)

Även sista gången jag sitter på "min plats", för efter en tids funderande har jag kommit fram till att det är onödigt att betala 2500 kr för en sittplats när jag kommer in gratis på ståplats.

Program för guldfesten 23 oktober

16:30 Matchen HIF-AIK visas på storbildsskärmar.
18:15 Prisutdelningen på Olympia visas på storbildsskärmarna.
18:45 Underhållning med artister, intervjuer och gäster på Terrasstrapporna.
20:30 Svenska mästarna Helsingborgs IF kommer till Terrasstrapporna för att ta emot folkets hyllningar och Helsingborgs stads gratulationer.
21:15 Kortege med laget genom centrala Helsingborg startar från Terrasstraporna.

Här går kortegevägen. Start nedanför Terrasstrapporna och mål vid Magnus Stenbock-statyn




Vi ses vid Terasstrapporna efter matchen där vi målar Helsingborgs gator röda och blå!

// Noa


Impregnering



Nu är tvätten klar och jag har dessutom impregnerat min vinterjacka =) Tänker ha den idag så jag slipper frysa faktiskt. Sen får den hänga tills den riktiga vintern kommer, för använder man den för tidigt kommer man att frysa i vinter.

Det var i veckan när jag pratade med T och hon skulle impregnera nånting som det slog mig att jag förra vintern blev blöt in på kroppen när det regnade och snöade och så. Därför tänkte jag att det vore kanske vettigt att impregnera min vinterjacka.



Så jag hörde med syster vad en sån kunde kosta och när hon var på Citygross (där dom dock var slut när hon var där) så kostade en sån impregnering för tvättmaskin 44.90 kr. Men i fredags var jag på Maxi som vanligt och där hittade jag samma produkt för 24.90 kr. Maxi tycker vi om!

Testade såklart att blöta ner jackärmen nu och det pärlar sig (precis som vatten på en ny bil) istället för att tränga in, så det fungerade =)

// Noa


Inget nät

Igår strulade mailen,sen dog nätet helt och det funkar fortfarande inte.Tur man har en smartphone.

 // Noa


Testpilot

Idag har jag anmält mitt intresse om att bli en av 1000 som får testa HYPE by MOOD, vill du med ta chansen klickar du HÄR

Vill du läsa mer om de olika produkterna klickar du HÄR



// Noa


Tröga människor!

Jag kan reta halvt ihjäl mig på tröga människor och nu ska ni få ett exempel på detta



Detta är hissknapparna i entren på Folkuniversitetet.

I min logiska värld trycker man på uppåtknappen när man ska kalla på hissen för att åka UPP till Folkuniversitetet på 5:e våningen, men VARJE dag är där tröga människor som kallar på hissen genom att trycka neråt. Sånt retar mig, för dom ska ändå inte ner i källaren!

Kan nämna att uppe på femte våningen så finns där bara en nerpil på hissen då där bara finns 5 våningar i huset.

// Noa


Träffa S idag



Japp, efter Folkis idag så bär det av för att träffa S. Blir väl att ta nåt ätbart på stan kan jag tro.

// Noa


R4


Sitter och kollar runt efter ett billigt R4 kort, för nu såg jag att jag kommit upp i tillräckligt mycket poäng på ett ställe så att jag kan få ett Nintendo DSi skickat till mig =)

Någon som har nåt bra tips? Är det svårt att installera?

// Noa


HIF



Som vanligt efter uppehåll så spelade HIF kasst igår och förlorade med 2-0, men vad gör väl det när vi redan tagit SM-GULD?

Inte illa att vara obesegrade på hemmaplan och bara ha förlorat 3 matcher på hela säsongen.

// Noa


Gävle - HIF



Heja HIF!!

// Noa


Läsgodis



Hittade lite deckare i systers boklådor igår, dom tog jag =)

// Noa


Världens snällaste kille



Devil bits inte ens när han är ute. Det innebär kvalitetstid deluxe!

// Noa


Bakluckeloppis



Igår ringde syster och sa att hon skulle sälja grejer på bakluckeloppisen här i stan, så man får kanske knalla ner där en vända idag. Har aldrig varit där tidigare.

Men först är det frukost!

// Noa


Man får passa på



Nu har jag laddat upp med gravljus, för snart är det dags att börja springa på kyrkogården var och varannan vecka.

Först är det Alla helgon, sen är det fars dag och slutligen pappas födelsedag.

// Noa


Kallt



Imorse var det jävligt kallt ute.

// Noa


Däcken på plats



Nu är däcken på plats, både på bilen och nere i förrådet. Men faaaan vad tunga mina 15" sommardäck är om man jämför med mina 13" vinterdäck. Men där var ledigt precis utanför porten både imorse när jag lastade i vinterdäcken och nu när jag kom tillbaka och skulle ha ner sommardäcken i förrådet, så det underlättade en hel del faktiskt.

Var lite knussligt att hitta dit, så jag fick ringa T och fråga vart det var. De hade inte haft några däck till honom, så han hade inte varit där, men jag hittade tillslut.

Tur det är några månader till nästa däckbyte, nu har jag fått min dos träning för hela helgen.


Så det ska bli gott med cocosprickar och film i eftermiddag efter dagens slit!

Mot Maxi!

// Noa


Upp med tuppen



Imorgon blir det att gå upp med tuppen, för det blir till att bära upp vinterdäcken från förrådet. Tänkte nämligen passa på att byta däck INNAN första snön kommer och ALLA ska byta till vinterdäck samtidigt, likabra att ha det gjort liksom.

T ska med byta till vinterdäck, så han skulle komma förbi och hjälpa mig att bära min däck.

Tidigare har jag bytt däck hos en annan firma, men det blev lite knas sist när nyckeln till mina låsbultar var borta efter bytet och sen visade det sig att den rullat ut ur påsen och låg under andra grejer i bagaget, så denna gången ska jag testa en annan firma, som dessutom är billigare, dock kunde man inte boka tid utan det är bara drop-in, så vi får hoppas det inte tar för lång tid.



Efter det blir det att köra till Maxi, dom har massa billigt denna veckan, bland annat cocosprickar =)

// Noa


Wordfeud



Jag hatar folk som startar ett Wordfeudspel, men som inte tänker spela.Sjukt störigt när det går 17 timmar mellan deras drag =(

// Noa


Så sant så sant



Hella hittar massa roliga saker och sen snor jag dom helt enkelt =)

// Noa


Djurmänniska



Var lite roligt, för ett tag sedan så sa P till mig när vi var på Norrbro och kollade HIF att han inte kunde fatta att jag hade fåglar, för han tyckte jag såg ut som en kattmänniska.



I lördags på Pams fest så fick alla gäster ett kort med två frågor om de andra gästerna som man skulle ha som mission och ta reda på utan att ställa frågan rakt ut, Pams syster fick frågan "Hur många djur har Noa?" Hon gissade på att jag hade råttor hemma.



Idag när jag skulle återberätta detta för mina kollegor på Folkuniversitetet så var det en kvinna som gissade på att jag hade en hund.



Så för att klargöra allt, jag tycker om pippisar, jag gillar inte djur som hårar ner, när man säger råttor tänker jag på den jävla vilda råttan som sprang på min gata för några år sedan, den hade jag INTE velat möta i soprummet.

Spindlar är kryp och dom avskyr jag.

Fiskar är fina att titta på, men det var räligt att fiska lik i akvariet när jag passade systers fiskar när dom var på semester.

Reptiler är inte min grej!

Det är helt enkelt pippisar som gäller om ni nu missat det.

Så nu vet ni!

// Noa


Huvudbry...



När jag kom hem idag hade jag fått något rekommenderat med posten, som vanligt när jag inte beställt något så fick jag lite huvudbry om vad det kunde tänkas vara.



När jag hämtat påsen blev jag ännu mer förvirrad, då det visade sig komma från England.



Vad är det här?



Men det var ju mina 6 presentkort á 100 kr på varje som jag tjänat ihop genom att svara på undersökningar.



Så antingen blir det en sparkdräkt till (det var tanken när jag bytte in mina poäng mot presentkorten, men det var innan dom sålde ut sparkdräkter på Netto) eller så blir det ett par Reebook classic som jag brukar ha på fötterna.

// Noa

 


Grattis!!



Idag är det ingen vanlig dag, för idag är det Pams födelsedag! =)

// Noa


Effektiv

Nu har jag bytt sängkläder, slängt in min tvätt i maskinen, hämtat hem min bil till min gata.

Så nu är det lite frukost innan tvätten ska hämtas.



Kaffe och smörgåstårta är inte en så dum frukost faktiskt!

// Noa


Borta bra men hemma bäst!

Körde till Ramlösa idag och hämtade upp presenten till Pams innan det bar vidare ner till Malmö, C hade nämligen varit snäll och köpt kokosnötsolja nu när hon var nere och hon kom hem igår.

Glömde ju att fota presenten, men reaktionen blev ungefär att "Noa, jag älskar dig!" så jag förmodar att det var en perfekt present ;)

Annars har det varit en mycket trevlig tillställning med glada och utklädda gäster, smörgåstårta, cupcakes, kakor, jelloshots och andra shots (läsk för min del dock), bål och grejer.











 






































¨
Fick parkera på min egen p-ruta i långtbort i stan.

Men då jag har tvättid imorgon kl 10, så kan jag hämta hem min lilla racerbil till gatan igen.

Blev erbjuden sängplats i Malmö, men som man säger, borta bra - men hemma bäst!

Men det har varit en riktigt trevlig afton på alla sätt och vis, tack Pams =)

// Noa


Outfit



Dagens outfit består alltså av svarta byxor, svart skjorta och så mitt spader ess på magen och ryggen =)

// Noa


Blommor!



Lite stressad fick jag kasta mig i bilen då jag insåg att blomsteraffären stängde kl 13.

Men det är klart tösabiten ska ha lite blommor när hon nu blir vuxen ;)

Ville inte packa upp dom helt, men dom är fina!

// Noa


Sovmorgon!



Tog en sovmorgon till 10:30 ungefär och nu sitter jag här och dricker kaffe och pippsen busar i köket. Kom ju på att jag ska iväg ganska tidigt idag, då jag ska in om Ramlösa på vägen till Malmö och de små måste hinna flyga sin timme ändå.

Rätt långhårig, men jag har inte orkat göra nåt åt det faktiskt.

Idag blir det iallafall mat (Det var det första Pams sa när hon bjöd in mig, att Noa du får mat...) och mat tackar man inte nej till ;)

Citat från den skriftliga inbjudan lyder : Ni är härmed inbjuden att närvara vid en fantasifull eftermiddag/afton fullspäckad med knasigheter, skoj och makalöst umgänge.
Jag fyller 30 och hade bara tänkt göra detta en gång och detta med en rejäl smäll!
Jag bjuder på bord dånande av delikatesser, sötsaker och dryck.

Vem vet S, då Pams med är polski blir det kanske en massa surkål? ;)

Tror det kommer bli skitroligt idag!

// Noa


Party!



Imorgon är det dags att ta min lilla racerbil och köra ner till Malmö på Mad Tea Party! =)

Alice i underlandet tema är det på festen och jag ska lägga upp ett tidsinställt inlägg imorgon så ni ser hur min outfit ser ut.

Pratade nämligen med Pams i söndags och då undrade hon om jag skulle klä ut mig och det tänkte jag, hon undrade vad jag skulle vara och ringde mest för att ge mig lite tips om jag inte kommit på nåt, men jag ville inte avslöja vad jag ska vara, det får hon ju se imorgon.

Ska försöka komma ihåg bägge mobilerna så jag kan använda min Satiokamera och jag ska försöka komma ihåg att ta en massa kort imorgon, är ju trots allt nykter hela kvällen (helt självvalt) i och med att jag kör bil, så jag borde komma ihåg att fota lite.

// Noa


En andra chans



En serie som berör heter "En andra chans" och visas på Svt1 på torsdagar kl 21.

Den handlar om 4 unga människor som hamnar i rullstol av olika anledningar, har ni en stund över tycker jag att ni ska kika på serien på Svtplay.se, första programmet hittar ni HÄR.

// Noa


Rör inte mitt XBOX



Hur bränd får man lov att bli??

// Noa


Arga Snickaren





Pratade med min syster tidigare ikväll om Arga Snickaren, varken hon eller jag brukar följa programmet, men denna gången var det från Bjuv och det kunde man ju inte missa.

Dock var det som min syster sa, dom är med i fel program egentligen, dom borde sökt till antingen "Rent Hus" eller "Lyxfällan" istället.

Ja, vad säger man? Se programmet HÄR och döm själva.

Jag har mycket prylar, men det är ingenting i jämförelse med vad Bjufsingarna i programmet har.

// Noa


Testpilot

Idag har jag anmält mitt intresse om att bli en av 1000 som får prova Findus Simply Green, vill du med ta chansen så klickar du HÄR



// Noa


Tigermelon



Idag testade jag tigermelon för första gången.

Smakar honungsmelon, men är lika vattnig som vattenmelon, men det var gott,riktigt gott!



Sen har det varit lite mys med Filli, min lilla pojke ;)

// Noa


Thailand

Idag för ett år sen hade jag tillbringat en hel vecka i Thailand, där det återstod 2.5 vecka i värmen.







Det var tider det. Hittar jag bara rätt resesällskap så bär det ner där igen, det är en sak som är säker.

// Noa


Haha



Tyckte denna var så jävla bra, så jag snodde den helt enkelt från min forna brevvän Hella´s  bilddagbok.
Vi brevväxlade i många år för typ 12 år sen, numera skriver vi online istället.

// Noa


Outsiders





Någon mer än jag som gillar Outsiders?

Folk är verkligen inte kloka och hur kommer de ens på alla konstiga böjelser?

Och folk tycker jag är konstig?

// Noa


Pussel och fika!



I förmiddags klarade vi att slutföra pusslet och jag fick den stora äran att lägga dit sista biten =)



Sen hörde T av sig och undrade om jag ville komma på nybakta kanelbullar och kaffe och det är väl klart att jag gjorde det =) Kanelbullens dag och allt!

// Noa


Insplanet



Fick ett brev idag gällande min bilförsäkring som snart går ut, så det var bara att söka på Insplanet och det tog nog inte mer än 10 minuter för dom att ringa upp, sånt gillas =)

Idag betalar jag 322 kr för en halvförsäkring på bilen (nya bilar har en vagnskadegaranti på tre år) och 67 kr för hemförsäkringen = 389 kr i månaden.

Skulle jag fortsatt hos mitt nuvarande bolag med bilen skulle premien ha ökat från 3.866 kr till 4.433 kr om året, men nu fixade Insplanet som vanligt (jag tar kontakt med dom varje år) så att nu hamnar helt plötsligt min bil+hemförsäkring på 299 kr i månaden istället.

Det är vad jag kallar nice price!

// Noa


Ta da

Idag kom resultatet på mina DNA test på Devil och Filippa!






Och det visade sig att jag haft rätt i mina gissningar, bägge två är små pojkar =)

Så nu kan jag könet till 100% på alla mina papegojor ;)

Flickorna är

Laban
Ahmed

Pojkarna är

Devil
Zelda
Gizmo
Filippa

Ja, jag har iallafall två papegojor som är rätt döpta, nämligen Gizmo och Devil.

// Noa


HIF - IFK Norrköping 1-1



Norrköping fick ett lite onödigt mål, men det blev iallafall en poäng idag!



Fick en present av T med =)

// Noa


Testpilot

Idag har jag anmält mitt intresse hos Smartson.se om att bli en av 1500 som får testa Werners Flingsalt, vill du med ta chansen klickar du HÄR

Vill du läsa mer och testprodukten klickar du HÄR

// Noa


Olympia idag!



HIF - IFK Norrköping

Heja HIF!!! =)

// Noa


Min räddare i nöden!



Ska ju på Alice i underlandet fest på lördag nästa vecka, då Pams fyller 30 år och i veckan fixade jag min outfit, men jag hade ingen aning om vad jag skulle köpa till henne.

Sen kom jag på en grej, fast jag fick be om hjälp för att lyckas hitta det jag behöver, men idag fick jag ett mail där jag fick bekräftat att det är färdigt! Så nu kan jag andas ut =)

Blir dock en liten sväng till Ramlösa på lördag innan jag ska vidare ner till Malmö, men det är smällar man får ta ;)

Tack C för hjälpen!!

// Noa


Hd granskar

Jag var inne på hd.se och läste den HÄR artikeln och jag tycker det är bra att hd granskar de här företagen i sömmarna.

Det enda jag kan säga är been there, done that!

// Noa


RSS 2.0