Idioter finns det gott om....

Fattar inte hur folk frivilligt går på Ikea på söndagar, jag var tvungen till det idag, men alla andra? Folk går 4 personer i bredd i gångarna och i värsta snigeltakten så man får nästan hoppa över alla soffor och grejer för att kunna komma fram till rätt avdelning. Sinnessjukt.

Nästa grej att kräka över är folk som fuskar med flyttstädningen. Visst att man torkar av själv när man ska flytta in, men man ska fan inte behöva skrubba och slita och torka bort år av damm och skit. Nu har vi förvisso städat om HELA lägenheten, men det blir ändå ett litet samtal till hyresvärden imorgon och ett mail med bilder.

Har hunnit en hel del idag faktiskt, har till och med burit iväg badkaret till förrådet och grejer och sista flyttlassen går imorgon. Sen blir det att åka till banken på tisdag och fixa med nya dosor och grejer...Synd att man inte kan skruva fram tiden ett par tre dagar ungefär...Ska bli riktigt skönt när detta är över och allt och alla är på plats där dom hör hemma.

En lång välbehövlig dusch blev det när jag kom hem iallafall och ikväll kommer jag nog att somna som en stock =)

// Noa


Kalkonmiddag!!

Fick precis en inbjudan att komma på kalkonmiddag idag och det är inget man tackar nej till =)

Har dock en del att ta itu med innan det blir dags att köra.

// Noa


Dagens läxa!!!

Den som gapar efter saker man inte ska ha, mister hälften av allt istället =)

Nu är det KRIG på hög nivå och det var inte ens vi som startade det, dessvärre mötte jag min krigsmotståndare på parkeringen idag....MEN jag hann först =P

// Noa


Ljudskillnad som heter duga...

Nu när vi bara är gamla gänget kvar här som delar lägenhet så är här faktiskt knäpptyst emellanåt..Min syster ringde innan idag och hon trodde knappt att jag var hemma, just för att det var helt tyst omkring mig. Då har jag pratat med henne medan dom små ungarna växte så det knakade och jämför man 13 dunbollar med dom vanliga 6 så är det en enorm skillnad, så även grannarna borde bli glada nu =)

Sen behöver jag inte fånga dom jag har kvar heller, för dom hittar hem alldeles själva. Så även fast jag saknar mina små bebisar så känns det ändå skönt nu, dels att där inte kommer fler främlingar som ska komma in i mitt hem och se vad jag äger för grejer och dels för att man som sagt får vila öronen en smula.

// Noa


Snorkig bankpersonal....

Förra veckan var jag på banken och skulle sätta in pippipengarna och typ 70 spänn i skrammel som jag hade liggande hemma. Då hade dom tagit bort mynträknaren på Stattena och hänvisade till Järnvägsgatan. Men jag fick efter mycket om och men sätta in mitt skrammel med efter lite charmande av snorkig bankkassörska.

Idag gick jag till samma bank och skulle sätta in sista pippipengarna, kommer fram till gubben i kassan och lägger fram 500 kr och insättningslappen och får den snorkiga frågan om jag haft femhundringen i fickan? Den var vikt, men inte skrynklig...Vad är det för fel på dessa bankmänniskor? Trodde man skulle vara serviceminded när man jobbade på bank och träffar nya kunder varje dag? När jag dessutom sätter in pengar så borde dom väl vara tacksamma, eller är jag helt ute och reser? Helt klart fel människor på fel ställe, pallar man inte vara trevlig får man väl byta jobb.

// Noa


Mer viktnedgång =)

Idag pekade vågen på 61.8 kg och mitt BMI ligger på 22.98, det går riktigt bra det här =)

Men nu blir det att köra till Väla och träffa mamma och gå på Ikea och kolla säng!

// Noa


Barnlös...

Jaha, nu var det bara jag och mina vanliga 6 huliganer igen.

Var dock lite udda med tjejen som köpte Bull och Trull nu ikväll, hon kom utan bur, för hon fick för sig att den ingick. Jag berättade att så inte var fallet och att man i annonsen kunde läsa att citat "Priset är 250 kr styck och bur ingår inte." När jag frågade om hon hade en bur så trodde hon det, men hennes dotter hade koll på läget och berättade att det hade dom.

Hon ville ta dom i en papperspåse när buren inte ingick, men det gick jag inte med på, sen ville hon låna min bur till ikväll och lämna tillbaka den, det gick jag inte heller med på. Så hon fick snällt åka hem igen och hämta sin bur och sen kom hon tillbaka och först då blev det en affär. Hon skulle iallafall skicka bilder och så på dom när dom blir lite äldre =)

Jag var hemma tidigare än väntat idag och messade henne att hon kunde komma innan 17:30 om hon ville, men det passade inte så nu fick hon det stressigt med att åka fram och tillbaka innan hon skulle börja jobba nu kl 18:15.

// Noa


Bullis och Trullis igen...

Så där nu har jag städat och förberett för spekulanten som kommer ikväll och ska kika på dom små liven. Men innan dess är det en del saker att ta itu med..Måste dock vänta in posten och sen om allt är som det ska bär det av till Väla och träffa mamma och fixa lite med både det ena och det andra.

Hade visst gått ner lite till idag när jag vägde mig, var ändå i valet och kvalet igårkväll om jag orkade träna, men gjorde det ändå och idag har jag ett BMI på 23.09 och en vikt på 62.1 kg, så det ska nog gå bra det här =)// Noa


Bull och Trull...

Ringde en tjej nu och ville köpa Bull och Trull, hon ville komma redan ikväll, men det är aningen sent för det. Så hon kommer imorgonkväll istället.

Usch så tomt det kommer bli här sen, jag hade nästan börjat vänja mig vid tanken på att de skulle stanna här.

Men jag har 6 andra underbara dunbollar kvar iallafall =)Tänk att alla små ungar snart har flyttat hemifrån...

// Noa


Många bäckar små...

Fortsätter att gå ner i vikt och det är alltid lika kul. Idag när jag gjorde mitt dagliga body test så har mitt BMI sjunkit till 23.16 jämfört med gårdagens 23.24 och jag väger 62.3 kg idag =)

Men jag säger det, hellre små steg framåt än att inte se några resultat alls, eller rent av att jag skulle tagit två steg fram och ett tillbaka. Då körde jag ändå "bara" en timmes promenad igår, för jag hade en jävla träningsvärk i låren efter mitt extra långa workoutpass i lördags.

Helt sjukt, jag som aldrig brytt mig om träning innan, men man blir fast i träningsträsket =) Som jag sa när jag planerade att köpa mitt Wii, hellre spela av mig ett kilo eller två än att springa på gym och det står jag för. Det är mycket roligare att Wii:a bort kilona =)


// Noa


Så jävla nice!!

Sen jag köpte mitt Nintendo Wii har jag inte fuskat en enda dag, utan kört minst en timme om dagen och det fungerar faktiskt =)

Nu joggar jag inte direkt utan promenerar på plats en timme om dagen på Wii Fit och sen kompletterar jag med två andra träningsspel som heter EA Active Sport More Workouts och Jillian Michaels Fitness Ultimatum 2009 lite då och då.

Men när jag började för en månad sedan så pekade vågen på 65.1 kg och idag var jag nere på 62.5 kg, så det artar sig =) Jag har i och för sig legat på normalvikt hela tiden, men enligt Wii Fit så ligger min idealvikt på 59.2 kg så det är bara att fortsätta kämpa på. Mitt BMI har då minskat från 24.20 ner till 23.24 och målet är då att komma ner på 22.1 i BMI. Det känns riktigt bra det här och mitt Wii var verkligen en bra investering.

Det är skönt att kunna träna hemma i lugn och ro, medan snön vräker ner utanför fönstret och det bästa av allt är att man kan träna när man vill och i sitt eget tempo. Jag säger bara, mer hemmaträning åt folket!!!! =) // NoaBomben....

Så var tiden bestämd för detta bombnedslag som kommer att ta hus i helvete... Är inte jättesugen, men det måste ske och imorgon kl 17 är det då dags...

Detta då allt annat antagligen kommer att hända i veckan, för det börjar bli knappt med tid och bomben måste släppas innan allt annat sätter igång.

Wish me luck!


// Noa


Malmö...

Nu är där en som hört av sig om de sista två ungarna jag har, får se om hon hör av sig igen, men även hon bor i Malmö. Dom har kanske inte några dvärgisar alls i Malmö med tanke på att jag redan sålt två stycken som bor där nere numera.

Det får såklart vara upp till var och en, men att ligga och köra 12 mil bara för att köpa en fågel eller två förstår jag personligen inte, det blir ändå en del omkostnader extra med bensin och slitage på bilen etc etc.

Fast det är klart, jag har världens sötaste små ungar, så det är klart att det är värt några extra mil bara för att få just en eller två av dom =)// Noa


Snart dags...

Ja som det ser ut nu så kommer bomben att släppas i helgen och det är verkligen ingenting som jag ser fram emot. Sist trodde vi det skulle bli katastrof, men då fick vi knappt någon reaktion. Den här gången kommer det att ta hus i helvete...
// Noa


Slutbesiktning...

Besiktningen gick såklart igenom utan bekymmer idag, så grabbarna som brukar laga min bil har skött sig exemplariskt precis som vanligt =)

Och skulle jag mot all förmodan ha kvar bilen om ett år behöver jag inte besiktiga den förrän den 30 juni.

Men det viktigaste av allt är att jag numera kör omkring i en laglig och godkänd bil iallafall.

// Noa


Lycka!!

Har hört av tre av fem som köpt ungar av mig och det känns riktigt bra.

Trapp har blivit omdöpt till Isa och börjar redan bli tam. Isa och pippin som också bor där har träffats och det funkar bra, men de bor i skilda burar tills Isa blivit tamare. Då ska dom flytta ihop.

Teddi har med anpassat sig bra, h*n har blivit omdöpt till Coco och busar runt hos sina nya ägare och även där håller dom på att tämja den lilla för fullt.

Freddi heter fortfarande Freddi och h*n råkade nog ut för kärlek vid första ögonkastet där i Malmö när h*n träffade Pixie, igår ville inte Freddi gå hem i sin egen bur utan h*n ville vara med Pixie. Freddi hade även vågat äta hirs direkt från handen, vilket Pixie aldrig har vågat.

Men det känns som att rätt pippisar har hamnat hos rätt ägare!! Nu hoppas jag bara att det går likabra för Tripp och Bill, men vi får se om ägarna hör av sig, vilket jag hoppas.

// Noa


Så var dom bara 8....

Ja, nu är då Bill också hämtad. H*n var helt tokig när jag satte in den i den buren som skulle medfölja, men det är klart det blir seperationsångest när den skulle lämna sitt syskon som den levt ihop med hela livet.

Så nu provbor Bull och Trull i samma bur, dock är Bull inte jättesnäll mot sitt minsta lilla syskon...Men hoppas det kommer att fungera mellan dom ändå. Jobbigt att ha tre burar framme nämligen.// Noa


Så var dom bara 9....

Ja, nu har Freddi blivit hämtad och nu väntar jag bara på att Sarah ska ringa så hon kan komma och hämta Bill senare i eftermiddag.// Noa


Vad fan!!!

Igår svarade en Khaled på min annons om mina ungar och han undrade om han inte kunde få ett telefonnummer och ringa istället för att maila...Han som alla andra får mitt blocketnummer och allt är frid och fröjd.

Nyss ringde en tjej för Khaleds räkning och började fråga om jag inte hade ett hemnummer hon kunde få, för hennes pengar började ta slut på mobilen.. Alltså jag fattar att dom inte är medvetna om att dom ringer ett blocketnummer som inte används alls när jag inte har annonser ute, men om jag glatt hade velat lämna ut mitt hemnummer så hade jag väl bett dom ringa dit från början?? Eller??

Sen blev hon chockad för igår svarade jag via mail att där var 4 ungar kvar, idag var där bara två. Trodde hon att dom var dom enda som kollar blocketannonser eller? Jävla tönt!!! Blir så jävla irriterad på såna människor. Nu skulle hon kanske återkomma...

Folk får väl ladda på pengar på sina telefoner innan dom ringer på grejer dom vill köpa, det är inte mitt problem att deras pengar börjar ta slut, då får dom väl ringa från sin hemtelefon istället? Eller så kan man faktiskt ha mailkontakt, för det kostar inga extra pengar om man nu har det så illa ekonomiskt!! Å andra sido så kan man inte köpa något heller om man inte har några pengar och försök inte inbilla mig att man köper en fågel för sina sista 250 spänn.

För att dra en paralell, när Sarah ringde innan så dog min extratelefon två ggr under samtalets gång, för att det är en gammal mobil som bara legat hur länge som helst och därför är batteriet inte vad det borde vara, även om jag har mobilen i laddaren så kan den bara tvärdö.. Hur som helst så ringde jag upp henne sista gången, så jag är inte den som är den, är man trevlig och schysst så kan jag vara schysst tillbaka.

// Noa


Bill och Bull...

Jaha, nu ringde Sarah och hon kommer förbi imorgon eftermiddag och tar med sig Bill eller Bull och min extrabur som jag köpte med sig hem.

Märkligt egentligen...Att jag hade annons på Bill och Bull i två månader på blocket utan resultat och nu vips så ska alla skaffa pippi helt plötsligt... Kommer bli sjukt tomt här hemma sen.... // Noa


Så var dom bara 10...

Denna gången var det Tripp som fick flytta och h*n hamnade i Åstorp. En dam som haft rosenhuvade dvärgpapegojor tidigare, men nu tyckte att det var tomt där hemma. Dock är där alltid folk hemma, så Tripp kommer inte att vara ensam, utan där är alltid någon som pratar med h*n.Med tanke på hur många som hör av sig och aldrig dyker upp väntar jag med att skriva såld på Freddi, även om det är 99% sannolikhet att h*n flyttar till Malmö imorgon.

// Noa


Jaha...

Imorgon kommer där en dam som ska köpa en unge...Så jag får allt gå upp tidigt imorgon och städa..Men men...

I den här takten blir både besiktningen och verkstadskostnaden betald =)

Den senaste köparen höll sig snällt i hallen, så förhoppningsvis kan jag hålla damen imorgon där med =)

// Noa


Trevligt...

När jag hämtat bilen idag och kom hem så hade en ringt på mitt blocketnummer som ville köpa en pippi av mig och två hade mailat, varav en av dom antagligen ville ha extraburen med.

Sen tjejen i Malmö som ska köpa Freddi, dom kommer på söndag och hämtar den =) Fick skynda på henne lite där och skriva att som läget är nu så "håller" jag Freddi till dom, men jag måste veta när de tänkte hämta den, för nu är där många som hört av sig om mina ungar.

Så nu får vi se om de andra hör av sig igen, är tyvärr rätt många som hör av sig och är jätteintresserade och sen skiter dom bara i att höra av sig igen. Men det låter lovande iallafall!

Dock pallar jag inte ha folk här ikväll, så dom får komma tidigast imorgon. Men nu ska jag släppa ut mina små huliganer på deras dagliga flygtur och bus i köket.

// Noa


Hämta bilen!!

Snabba ryck som vanligt när jag lämnat min bil och sånt uppskattas alltid =) Blev mycket billigare än den provosoriska summan jag fick när jag lämnade in den med så det känns riktigt bra.

Så nu väntar jag bara på att min syster ska sluta jobba så att jag kan lifta med henne och hämta hem min egen lilla pärla. Har till och med varit duktig och bokat en ny tid för besiktning nästa vecka! Lika bra att ha det gjort.

Blir även en dejt med min underbara mamma nästa vecka som det ser ut nu, var längesen jag träffade henne ju =/ Hon ville ses idag, men det gick inte i och med att jag inte har någon bil för tillfället. Men den som väntar på något gott.....

Sen får vi se, var en tjej igår som hörde av sig och hade bestämt sig för att köpa min lilla Freddi. Får se om och när det blir av då hon bor i Malmö, men hon har en ensam liten dvärgis hemma, så det känns skönt att Freddi inte kommer att bli ensam där.

// Noa


Söta ungar =)

Träffade systerdöttrarna idag när jag hade lämnat min bil och så fick jag den här av den yngsta versionen som hon hade fyllt i i skolan.


Den äldre systerdottern var snabb och frågade sin yngre syster om jag inte kunde fått en som var helt färdigmålad istället i och med att björnarna var omålade... Men hon fick svar på tal på en sekund ungefär när den yngre systerdottern klipskt berättar att det är faktiskt isbjörnar!!! Så jävla smart unge den där, hon måste brås på sin moster =)

// Noa


Besiktning...

Ja vad säger man? Jag visste att den inte skulle gå igenom, men jag är ändå relativt nöjd över resultatet och skiter jag i bra att veta punkterna så blir det nog en ganska billig historia.

Fick världens petigaste besiktningsgubbe idag, han skulle till och med under motorhuven och kolla, vilket dom inte gjorde förra gången, men även om han hittade "dumma" fel, så såg han inte att min ena framfjäder är knäckt och typ totalt avbruten. Utan felen var typ att

* Blinkersen inte riktigt fastnar när man ska blinka höger, så har det varit nu när det är kallt ute, men ändå, typiskt för när jag körde därifrån så fastnade den som den skulle.

* Handbromsen är kass på vänster sida, men det var jag medveten om från början.

* Jag har typ inget bromsljus höger bak heller, men det är bara att byta en glödlampa

* Där sitter ett tankband över tanken under bilen och det var av, men det är nog inte så dyrt det heller.

* Slutligen var där ett rosthål i bakre hjulhuset precis där bältet har sitt fäste eller nåt sånt och så fick man inte ha det.

Sen bra och veta, ja det tänker ja inte gå in så speciferat på =)

Men lite rost här och lite rost där och nåt litet hål upp till bagageutrymmet och lite så, men vad f*n spelar det för roll? Och att jag typ bara hade en gummiring som höll upp avgasröret när man kan ha två. Bilen är ändå 19 år gammal och jag har haft den i ett och ett halvt år, så jag är nöjd. Har hört folk som köpt bilar som kraschat efter en vecka.

Jag känner lite så, att nu börjar det komma skavanker, så jag fixar felen jag måste och sen har jag ett år till nästa besiktning, redan nu börjar jag kolla vilket utbud det finns på begagnade bilar och inom ett år så har jag förhoppningsvis hittat en ny bättre begagnad bil. Med tanke på att det kommer att bli kanske 1/3  eller 1/4 av kostnaden att fixa dessa grejer mot vad jag räknat med innan jag besiktigade den så har jag en hyfsad grundsumma kvar om jag hittar en ny bil och när Volvon är nybesiktigad så finns det faktiskt en chans att jag kan få några tusen för den.

Det känns faktiskt bra ändå måste jag säga, så i eftermiddag bär det iväg och ställa bilen på verkstad igen.


// Noa


Så var dom bara 11 kvar....

Ja, nu bor Teddi vid sjukhuset någonstans...Känns så tungt att bli av med en liten familjemedlem, men det är nödvändigt...

Tjejen som köpte honom hade haft en nymfparakit som tyvärr gick bort i förrgår, så hon har fågelvana och det känns bra.// Noa


Dagens filmtips!!

The Stepfather!! Versionen från 2009 är det alltså.// Noa


Here we go again....Där var visst en del att fixa med min bil, men jag gör en repris från förra året och kör och besiktigar den först och sen får dom laga det som ska åtgärdas. Detta för att vissa saker faktiskt kan gå igenom besiktningen och då är det dumt att lägga massa pengar på att fixa det innan.

Så nu har jag bokat en tid den 10 februari 2010 kl 10:10, förhoppningsvis om man är lite skrockfull så borde det väl vara en bra datum och tid med alla 10:or, eller?


// Noa


Medlemspaket!!! =)

Idag kom mitt medlemspaket från HIF =)

Fick en halsduk där det står Stolt Medlem 2010 på och en pin med HIF märket på, en knapp med I love HIF och ett nytt klistermärke till bilen =) Och så mitt medlemskort såklart!! Jag tycker om att få paket i brevlådan =)// Noa


Dagens boktips!Läs mer om boken här

// Noa


Shopping är roligt =)

Speciellt när jag hittar saker som bara skriker mitt namn.
Först hittade jag silikonöverdrag till Wii konsollen och ni kan försöka gissa vilken färg jag valde? =)Sen var jag tvungen att hitta ett silikonskydd till min Wii Fit balansbräda med, så när jag fått alla prylar så är det komplett med oranga handkontroller, orange konsoll och en orange balansbräda =)


// Noa 


Måndag...

Ja så var det en ny vecka med nya tag =)

Idag fyller systerdottern den äldre 10 år, sjukt vad tiden går snabbt...Minns fortfarande när min syster ringde mitt i natten och berättade att hon hade fått en liten flicka...Och det är 10 år sen... Märkligt ändå hur vissa saker bara kan sätta sig så där och finnas kvar i minnet år efter år. Hur som helst så tänkte jag att jag skulle ringa och gratulera henne i eftermiddag när hon kommit hem från skolan.

Sen imorgon eftermiddag ska jag köra och lämna in min bil på lite uppgradering =) Egentligen ska dom inte börja titta på den förrän på onsdag, men kör jag upp och ställer den redan imorgon så får jag dels skjuts hem efteråt, jag får chansen att lämna min present och fira systerdottern litegrann och jag får med mig min nya byrå hem med. Alternativet hade varit att köra bort med bilen på onsdag morgon, gå till tåget och komma hem utan byrå, så det blir bäst imorgon. Det som ska försöka åtgärdas är iallafall knakandet när jag svänger, att bilen kan bli sjukt varm när jag kör stadstrafik, handbromsvajern ska spännas lite extra innan det är dags att besiktiga bilen om en månad eller så och sen ska jag äntligen få min stereo inkopplad igen. Den blev urkopplad och insatt i den där vita Forden som jag ägde i en vecka ungefär och sedan dess har jag fått lyssna på min mp4 spelare på högtalarläge när jag kört bil, vilket har funkat, men det har inte varit jättelattjo precis att alltid ha varit tvungen att ha den laddad och att inte kunna lyssna på radio ens om jag hade velat. Så det kommer bli kanon att äntligen ha en stereo igen =)

Resten av veckan vet jag inte riktigt hur den ser ut faktiskt, men det visar väl sig, får se om där är fler som hör av sig om mina ungar. Var en som ringt i lördags, då ska sägas att i annonsen kan man bara svara via mail, dom som verkat intressanta har fått mitt "blocketnummer" som jag inte använder annars och i lördags hade jag såklart glömt att starta extratelefonen, så någon hade ringt kl 11:18, suttit tyst i 2 minuter och sen berättat för någon annan i det rum hon ringde ifrån att det var en telefonsvarare...Märklig människa den där...Vet inte ens om det känns okej om hon skulle ringa igen, för om man inte vill prata på en telefonsvarare, då lägger man väl på luren när den kopplas in? Undrar om tanten förstår att om man skaffar en pippi så måste den ha MAT?

Jaja, det visar sig, nu är jag noga med att starta extratelefonen när jag vaknar iallafall om någon skulle ringa.

Annars har jag kastat mig in i Zeldas värld igen, Twilight Princess till Wii, vet att det är typ samma spel som till GC, men sjukt roligt är det iallafall. Så det lär bli en del Zelda i veckan som kommer =)Sen tränar jag en timme om dagen ungefär på mitt Wii Fit Plus och både mitt BMI och min vikt är på nedgång och balansen börjar rätta till sig så det känns bra efter att ha blivit övergödd när jag jobbade på Fritzell.Ha en bra vecka allesammans!!

// Noa


RSS 2.0