Dagens boktips!Brännmärkt av Catharina Ingelman-Sundberg

Adlibris.com skriver så här om boken

En fängslande berättelse om en ovanlig kvinna och den dramatiska maktkampen mellan tyskar och svenskar i det medeltida Stockholm.

År 1391 seglar den unga borgarhustrun Anne från Lübeck till sin barndomsstad Stockholm. Hon väntar sitt första barn och hoppas börja ett nytt liv tillsammans med sin make.

Drömmarna slås i spillror när ett våldsamt oväder blåser upp och det gamla hansaskeppet förliser. Som enda överlevande räddas Anne i land i skärgården av ett fiskarpar. Snart inser hon att hon svävar i livsfara och lyckas fly in till staden. Där föder hon en dotter, men får förtvivlad beskedet att flickan inte klarat sig.

Utan familj och med alla sina ägodelar liggande på havets botten måste nu Anne bygga upp en egen tillvaro. Stockholm är en osäker plats för en ensam kvinna, Anne tvingas hela tiden vara på sin vakt. Men hon låter sig inte kuvas, hennes vilja är stark. Och hon möter två män som bägge kommer att få ett avgörande inflytande på hennes öde.

"Det är en fascinerande berättelse från 1300-talets Stockholm ? en fängslande roman med spänningen på högsta nivå från första sidan." Tranås-Posten

"Författarinnan Catharina Ingelman-Sundberg har lyckats att blanda det förflutna med både spänning och drama på ett övertygande sätt." Nerikes Allehanda

"? de läsare som gillar lagom kärlekskryddad och lättläst medeltidsaction får säkert blodad tand ?" Svenska Dagbladet


Brännmärkt är den första delen i serien om Anne Persdotter, en fängslande berättelse från det medeltida Stockholm.

// Noa


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0