GrannsämjaNär jag kom hem idag så gick jag direkt ner i tvättstugan för att se om där var någon ledig tid, då jag tydligen inte kan tvätta på fredag som jag hade planerat.

Jag var där en 15:20-15:30 och där var ledigt både 13-17 tiden och 17-21, så jag tänkte att jag sätter upp en tid kl 17 så slipper jag stressa.

När jag kom ner kl 17 med min tvätt så mötte jag ett äldre par i tvättstugan och mannen började prata med mig och sa att det var en annan kvinna som tvättade nu så det kunde inte jag göra. Jag förklarade läget att där var tomt när jag kom dit och satte min plupp tidigare idag och vi stod där och småtjafsade lite.

Hur som helst så gick jag och ringde på ägaren till tvättpluppen och det visade sig att hon bokat 17-21 tiden, men det här äldre paret hade varit färdiga tidigare så hon hade kommit in i tvättstugan 2 timmar innan sitt pass, dvs kl 15 och då hade hon plockat bort sin plupp, men hon hade 10 min kvar på sin tvätt, så jag kastade in tvätt i den lediga maskinen och hon kastade in sitt i torktumlaren när hennes tvätt var klar.

Medan vi stod där så kom en annan dam och undrade vem som tvättade och det gjorde vi ju bägge två, så frågade hon om där fanns någon chans för henne att köra en maskin innan passet tog slut.

Jag fick springa ner efter 20 minuter och låsa med min egen plupp nu när hennes torktumling var klar och min tvätt är färdig om en halvtimme.

Men man får väl kalla det för grannsämja när tre grannar delar på EN tvättid?

// Noa


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0