Hmm

 
Jag väntade en leverans idag från en budfirma och var inne och kollade statusen på den tidigare idag och mitt paket skulle komma någon gång idag mellan kl 9-19.
 
När jag kom hem så hade de varit här kl 13:43 och så har de lämnat mitt paket till en för mig okänd granne (jag brukar hälsa på mina grannar, men har inte en susning om vem som heter vad)
 
På deras hemsida står det att de gör tre leveransförsök och när jag fått andra varor skickade med det bolaget tidigare så har man kunnat boka in en specifik dag när de ska komma efter första leveransförsöket.
 
Men frågan är, får de lov att lämna ut paket till vem som helst? Vad är det som säger att jag är så bundis med alla mina grannar? Namnet Petersson säger mig inget, bara att personen bor ett våningsplan över mig. Vad gör jag om min granne mot förmodan vägrar öppna dörren och ge mig mitt paket?
 
Det är lite som ett försäkringsbolag gjorde, när de hade slagit in mitt kontonummer fel och fått tillbaka den inbetalningen, så flyttade de helt enkelt över mina pengar till min systers konto. Vad säger att jag och min syster pratar med varandra? Vad säger att hon är ärlig och erkänner att hon har fått mina pengar med? Sånt kan man inte ta för givet.
 
Pengarna löste sig den gången, för jag är inte ovän med min syster på något vis och vi pratar i princip varje dag, men det kunde blivit jättetokigt. Samma sak med mitt paket nu, jag kommer säkert att få det av min granne, men det är principen. Står mitt namn på paketet så är det jag som ska ta emot det, alternativt om jag hade uppgett en grannes namn som kunde ta emot det om jag inte är hemma, men dom kan inte ta för givet att alla pratar med varandra bara för att man bor i samma trapphus.
 
// Noa
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0