Åhh....

Ja det var nog bra att jag ringde Försäkringskassan idag ändå, började på plats 196 i kön och beräknad kötid på 31 minuter, när jag väl kom fram ville hon koppla mig vidare, så jag fick prata på lite snabbt där för att få henne att fatta att jag faktiskt hade knappat in rätt på telefonen och att mitt ärende gällde sjukskrivning och inte aktivitetsstöd.

Tydligen skulle jag ha ringt första dagen jag var sjuk och sjukanmält mig hos Försäkringskassan och hon var rätt otrevlig hon jag pratade med, men hur fan skulle jag kunna veta det? Jag har aldrig varit sjukskriven förr, hon mjuknade lite och sa att hon skulle skicka hem ett papper som jag ska fylla i och skicka in tillsammans med min närvarorapport. Så nu får jag hoppas att hon skickar ut den lappen snabbt som attan. Hon sjukanmälde mig, men kunde bara göra det från den 21 maj då dom fick in läkarintyget, sen får jag själv skriva att det gäller från den 17 maj när jag fyller i pappret. Så långt är allt okej....

Nästa bekymmer är Arbetsförmedlingen. Jag har meddelat dom att jag är sjukskriven och har skickat över ett sjukskrivningspapper till dom så dom vet hur läget ligger. Inga problem alls på den fronten, MEN imorgon skulle jag ha knallat ner och fyllt i min närvarorapport. Det kan jag väl visst göra, MEN (igen), risken är att jag måste gå dit på fredag och skriva in mig igen på Arbetsförmedlingen, är nämligen sjukskriven så att sista dagen är på torsdag. Och därför måste jag kanske besöka Arbetsförmedlingen första arbetslösa dagen, som det då är på fredag efter sjukskrivningen. Vi får se vad min handläggare svarar på det, känns sunkigt att behöva gå ner där två gånger samma vecka och då är det kanske bättre att ta allt på fredag istället. Det kommer att innebära att jag inte får pengar förrän den 28 juni istället för den 23 juni. Samtidigt kommer nog skattepengarna denna veckan, så jag ska nog klara mig ändå.

Sen blir det problem ändå nästa månad, för min period sträcker sig bara till den 8:e varje månad, så de två första dagarna nästa månad kommer jag med att stå som sjukskriven, fast då har dom förvisso redan fått in det pappret. Jaja, den dagen den sorgen.

Vet inte riktigt hur jag ska lägga fram att jag tänkte åka på semester i höst heller, man kan få 4 veckors betald semester från AF, MEN då måste man ha varit inskriven på AF i 12 månader, vet inte om min sjukskrivning och mitt jobb i höstas förstör detta.Det visar väl sig.

// Noa


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0