Besiktning...

Ja vad säger man? Jag visste att den inte skulle gå igenom, men jag är ändå relativt nöjd över resultatet och skiter jag i bra att veta punkterna så blir det nog en ganska billig historia.

Fick världens petigaste besiktningsgubbe idag, han skulle till och med under motorhuven och kolla, vilket dom inte gjorde förra gången, men även om han hittade "dumma" fel, så såg han inte att min ena framfjäder är knäckt och typ totalt avbruten. Utan felen var typ att

* Blinkersen inte riktigt fastnar när man ska blinka höger, så har det varit nu när det är kallt ute, men ändå, typiskt för när jag körde därifrån så fastnade den som den skulle.

* Handbromsen är kass på vänster sida, men det var jag medveten om från början.

* Jag har typ inget bromsljus höger bak heller, men det är bara att byta en glödlampa

* Där sitter ett tankband över tanken under bilen och det var av, men det är nog inte så dyrt det heller.

* Slutligen var där ett rosthål i bakre hjulhuset precis där bältet har sitt fäste eller nåt sånt och så fick man inte ha det.

Sen bra och veta, ja det tänker ja inte gå in så speciferat på =)

Men lite rost här och lite rost där och nåt litet hål upp till bagageutrymmet och lite så, men vad f*n spelar det för roll? Och att jag typ bara hade en gummiring som höll upp avgasröret när man kan ha två. Bilen är ändå 19 år gammal och jag har haft den i ett och ett halvt år, så jag är nöjd. Har hört folk som köpt bilar som kraschat efter en vecka.

Jag känner lite så, att nu börjar det komma skavanker, så jag fixar felen jag måste och sen har jag ett år till nästa besiktning, redan nu börjar jag kolla vilket utbud det finns på begagnade bilar och inom ett år så har jag förhoppningsvis hittat en ny bättre begagnad bil. Med tanke på att det kommer att bli kanske 1/3  eller 1/4 av kostnaden att fixa dessa grejer mot vad jag räknat med innan jag besiktigade den så har jag en hyfsad grundsumma kvar om jag hittar en ny bil och när Volvon är nybesiktigad så finns det faktiskt en chans att jag kan få några tusen för den.

Det känns faktiskt bra ändå måste jag säga, så i eftermiddag bär det iväg och ställa bilen på verkstad igen.


// Noa


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0